Niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče? Pomoći ćemo vam da odaberete i dajete savjete!

Zdravlje

Za razliku od prijašnjih generacija roditelja, moderne majke i očevi mogu iskoristiti mnoge prednosti civilizacije, što olakšava život i život novorođenčadi. Ne morate ručno prati bezbrojne pelene - pelene su raspoložive za prodaju. Ovo je pravi spas - udobni lagani, dobro apsorbirajući proizvodi se koriste do 2-3 godine, dok mali ne posjeduje lonac.

Izbor predstavljen u trgovačkim lancima je ogroman. Svaki proizvođač izrađuje vlastite prilagodbe dimenzijskoj rešetki, materijalima, specijalizaciji. Ne dugo i zbunjeno. Razmislite o glavnim kriterijima koje treba razmotriti prilikom kupnje.

Što bi trebalo biti veličina?

Prva stvar koju biste trebali pitati pri odabiru je veličina pelene. Najmanje veličine linije proizvoda prikladne su za bebe - "0" (tzv. "Nulls"), "1" i ponekad "2".

Do prvog rođendana, dijete odrasta, a time i veličina pelene "raste". Razmislite o dimenzijskim veličinama mreže popularnih pelena detaljnije:

Označavanje brojevima označava kategoriju težine za koju je proizvod prikladan. Sve je jednostavno - koliko to dijete diže? Ako je novorođenče rođeno s težinom od 3,5 kg - vaš izbor je "jedan" ili "dva".

Koji je bolji uzeti - manji ili veći?

Je li težina djeteta bliža gornjoj granici kategorije težine? Kupite veću ambalažu, pogotovo ako ste sretni roditelji dječaka. Mala pelena sjedit će, kao što kažu, leđa na leđima - to je neugodno, ispunjeno trulim i pelenskim osipom jer mora postojati zračni jaz između tijela i proizvoda kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

 • Posebna kategorija - "0". "Nulevka" korisno za djecu rođenu prije roka. Takve pelene su dizajnirane za najmanju težinu i tjelesnu građu.

U pravilu, gornji rub "nalowok" (i često "jedan") je opremljen posebnim izrezom ili rupom za pupčanu vrpcu koja još nije odvojena od pupka novorođenčeta. Zbog toga osjetljivo područje, koje se ne može prekriti pelenama, neće biti uznemireno.

 • "1" - najčešće, "jedan" paket se odlazi u rodilište.

  Bit će korisni u prvih 2-3 mjeseca života djeteta. U mega-omotima maksimalni broj proizvoda, jer na prvi pelene doslovno "leti".

  Međutim, ne rezervirajte za budućnost - djeca brzo rastu, a uskoro će vam trebati veća veličina.

 • "2" - "5" - bit će korisno tijekom prve dvije godine života djeteta koje raste.

  Proizvođači uzimaju u obzir fiziološke promjene i razvoj djeteta, tako da se izbor i funkcionalnost proizvoda proširuju: u tim kategorijama već postoje gaćice, pogodne za mobilnu djecu koja su naučili hodati i pripremaju se za upoznavanje lonca. Pojavljuje se podjela na "dječačke" i "malene" pelene.

 • Kako odabrati?

  1. Iste veličine različitih proizvođača mogu se razlikovati u strukturnim razlozima, zbog čega će "sjesti" na isto dijete drugačije. Odaberite svoju mogućnost.
  2. Koristite pravu kategoriju pelena - prevelika i mala nepoželjna.

  Na prodaju su proizvodi za jednokratnu upotrebu i višekratnu uporabu. Mi ćemo detaljnije razumjeti.

  Jednokratne pelene

  Udobni i lagani proizvodi više su popularni nego reusable alternatives. Kako su bolje?

  • Nemojte zahtijevati dodatnu njegu: pranje, glačanje i sve drugo nije povezano s jednokratnim pelenama. Samo stavite na i nakon upotrebe poslane u smeće.
  • Higijena: jednokratna upotreba osigurava da će sva izlučevina jednostavno ostaviti kuću zajedno s vrećom za smeće. Nema mirisa, nema tretmana na visokim temperaturama.
  • Uz pravovremenu promjenu pelene, tijelo djeteta ostaje suho, ne držeći se u kontaktu s vlagom, jer je proizvod namijenjen za nekoliko uriniranja.
  • To je praktičnije tijekom vašeg vremena daleko od kuće: ako hodate ili putujete automobilom, nećete morati prati sve od odjeće do poklopca sjedala ili presvlake automobila po povratku.

  za višekratnu upotrebu

  Dobar izbor za majke koje preferiraju prirodnost i prijateljsku zaštitu okoliša, ne boji se dodatnog rada i zabrinute su što jednokratne pelene mogu oštetiti zdravlje mlađih.

  Oni izgledaju poput svijetle tkanine gaćice, koje su gumirane ili ljepljive. Osim pelena, potrebni su apsorbirajući sloj.

  Koje su prednosti:

  • Ekološki prihvatljiv. Nemojte zagađivati ​​okoliš, jer se one kupuju jednom u setu i koriste se prije nego što dijete stigne na lonac.
  • Hypoallergenic. Unutarnji dio gaćica i upijajućih košuljica izrađeni su od prirodnih materijala koji ne uzrokuju alergije, za razliku od sintetičkog punila ili impregnacije jednokratnih pelena.
  • Ekonomičan. Za cijelo razdoblje trebat će vam 4-5 gaćica i oko 30-35 košuljica. Beznačajno manje u usporedbi s brojem raspoloživih proizvoda.
  • Udoban. Veličina pantyja je univerzalna, punina se regulira kvačicama.
  • Fiziološka. Dijete odmah osjeća točno ono što se dogodilo u vrijeme uriniranja ili defekacije. Nakon toga, lakše mu je razumjeti što učiniti s posudom, kako ne bi ostala mokra.

  materijal

  Dugotrajno gaćice

  Absorbentski sloj reusable panty je zamjenjiva košuljica, koja je izrađena od raznih prirodnih upijajućih materijala:

  • pamuk, gaza, flanel (brzo se suši, apsorbira dobro);
  • bambus (apsorbira doslovno suhu);
  • mikrofibra (mekana, nježna na koži);
  • kombinirani materijali (kombiniraju prednosti dviju različitih tkanina);
  • Merino vuna;
  • svila (vrlo osjetljiva, pogodna za osjetljivu kožu).

  U jednom trenutku

  Jednokratne pelene su složeni spoj materijala:

  • Vanjski sloj je izrađen od vodonepropusnog polietilenskog obloga.
  • Unutarnja kontaktna površina izrađena je od polipropilena (isti materijal se koristi za proizvodnju toplinskog donjeg rublja).
  • Između vanjskog i unutarnjeg sloja je apsorbirajuća (apsorbirajuća punila) na osnovi celuloznih ili polimernih spojeva s visokom apsorpcijom. Često je natrijev poliakrilat, koji upija vlagu 30 puta vlastitu težinu. Ovaj materijal je izoliran od kože djeteta, ali ponekad se male prozirne kristalne granule prelijevaju kroz rupice.
  • Crteži i pokazatelji razine vlage na pelene primjenjuju se bojama (raspršuju plavo, raspršuju plavo, raspršuju žutu, raspršuju narančastu boju). Tvari koje se koriste su certificirane i smatraju se sigurnima za bebe.

  Miris

  Jednokratne pelene aromatiziraju neki parfem koji je prisutan između apsorpcijskog sloja i vanjske površine proizvoda. U pravilu se daje ugodna aroma zbog spojeva limuna i narančastih aromatičnih ulja.

  mekoća

  Budući da je natrijev poliakrilat koji je napunjen modernim jednokratnim pelenama, materijal je mekan (izvana je prozirna zaobljena granula), a gotovo svi slični proizvodi imaju jednako meku i savitljivu površinu koja ne traumatizira kožu mrvica. Važno je pogoditi veličinu - dobro postavljena pelena ne uzrokuje nikakvu neugodu bebi. Naravno, važna i pravovremena promjena proizvoda.

  Obnovljive pelene izrađuju se i od fiziološkog prirodnog materijala - koža diše i nije oštećena. Što se tiče košuljica, onda morate odabrati pojedinačno, što je pogodno za određeno dijete. Najizloženije košuljice - od svile.

  Što još treba obratiti pozornost?

  Cijena ne uvijek važna. Proizvođači pokušavaju ponuditi različite suptilnosti i poboljšanja, ali, u stvari, struktura i materijali koji se koriste su isti. Nemojte nastaviti s visokim cijenama, odabrati odgovarajuću opciju, gledati dijete i tijek rada proizvoda.

  1. Alergijski klinac? Kupite pelene bez slika, okusa, impregnacija (na primjer, aloe vera). Potražite jednostavne ne-obične modele - klor se koristi kako bi se proizvodi pjenušava bjelina.
  2. Dok dijete ne hoda, pelene imaju sličnu strukturu za oba spola. Razlika postaje vidljiva kada dijete ide. Budući da su genitalije u djevojčicama i dječacima drugačije uređene i uređene, tekućina se različito raspoređuje nad apsorbirajućim materijalom - ovdje već ima smisla isprobati specijalizirane modele.

  U pelenama "za dječake" i "za djevojčice", apsorbirajući sloj se ojačava u određenim područjima proizvoda, odnosno spolu djeteta. To čini pelenu više fiziološkom - apsorbiraju se optimalno.

  Pravilno odabrane pelene pomoći će mladoj obitelji da više uživaju u komunikaciji jedni s drugima, a ne prisiljavajući ih da troše puno vremena na pitanja kućanstva. Dobre pelene samo će imati koristi. Izaberite mudro!

  Vrste pelena za novorođenčad

  Pelene za novorođenče dugo su stekle popularnost među roditeljima, premda prije nekoliko godina nije bilo lako pronaći ovu vrstu dječjih proizvoda u supermarketu. Danas mnoge velike marke proizvode takve linije, a možete naći pelene za novorođenče u ljekarnama i supermarketima. Kako odabrati pelene za novorođenčad i koje su značajke ovih predmeta skrbi za minijaturne djece opisane u nastavku.

  Mnogi proizvođači imaju posebne pelene za novorođenčad: od najpoznatijih na tržištu Pampers, Huggies, Libero do "japanskog" - kao što su Moony, Merries i Goon.

  Evo nekoliko marki koje proizvode pelene za novorođene bebe: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, Sunce i Mjesec, Milly Tilly. Nemoguće je navesti sve marke - ima ih puno, a nove se redovito pojavljuju, ali ćemo pogledati "čips" nekoliko najčešćih.

  Pelene za novorođenče od vodećih brandova

  Gotovo svaka tvrtka koja proizvodi pelene ima zasebne proizvode za najmanja potrošača. Mnoge organizacije surađuju s bolnicama majčinstva, a neki od navedenih proizvoda mogu se tamo suditi.

  • Pampers pelene: ovaj proizvođač ima dvije linije, Pampers New Baby-Dry i Pampers Premium Care. U obje linije za novorođenčad nude se dvije veličine - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Razlika između proizvoda nije samo u cijeni. Premium Care opravdava visoke troškove s dodatnim mogućnostima - one su mekše, gotovo bez mirisa, a tu je posebna mreža unutar tih pelena koja apsorbira ne samo urin, već i većinu dječjih stolica.
  • Huggies pelene: linija Elite Soft pelena za novorođenče. Veličina dva - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Te pelene također mogu apsorbirati tekuće stolice uz pomoć posebnih jastučića - Huggies je čak patentirao tehnologiju koju je razvila tvrtka.
  • Pelene Libero: novorođenče. Za razliku od prethodnog dva proizvođača, postoje tri mogućnosti veličine: do 2,5 kg, 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Postoje posebni kanali za natapanje pelene, a općenito Libero se ponosi što u pelenama nema ništa suvišno - bez losiona ili impregnacija.
  • Pelene Helen Harper Baby: Nova rođena linija. Ova belgijska pelenska marka manje je poznata, ali privlači mnoge roditelje zbog omjera cijene i performansi. Za novorođenčad, Helen Harper ima veličinu od 2-5 kg, također je tamo i 3-6 kg, ali već spada u sljedeću kategoriju.
  • Pelene pelene: novorođenče. Volio mnoge "japanske" ponude za novorođenčad veličine do 5 kg, a kao konkurentsku prednost zove se deodorizirajući učinak pelene i njihovu impregnaciju vitaminom E.
  • Pelene pale: novorođenče. Veličina - do 5 kg. Proizvođači obećavaju da će pelene moći apsorbirati puno tekućine - 200 - 300 puta više nego što teži.
  • Moony pelene: novorođenče. Kao i ostatak "japanskog", novorođenčad su djeca mase do 5 kg. Moony je jedna od mekih pelena.

  Zašto novorođenčadi trebaju posebne pelene?

  U usporedbi s neznatno starijom djecom, novorođenčadi su potpuno bespomoćni. Ne mogu držati glavu, a pupak još nije ozdravio, koža je vrlo osjetljiva (dvostruko mršava od odrasle osobe!). Roditelji bebe još uvijek ne znaju što će reagirati, što može uzrokovati alergije, a općenito čak i iskusne mame i tate, koji nemaju "jedno dijete" iskustvo odrastanja jednog djeteta, imaju vremena zaboraviti kako su mali i bespomoćni oni u jazu između djece. rođena je nova osoba.

  Prosječna težina novorođenčeta iznosi od 2,5 do 4,5 kg. Pelene su potrebne za njih vrlo malen, ali u isto vrijeme dobro apsorbiraju. Roditelji moraju mijenjati bebu 7-8 puta dnevno, au intervalima između tih vremena koža bebe mora biti suha - inače iritacija može započeti. Starija djeca mogu signalizirati njihovu neugodnost ili ih jednostavno ne primijetiti, ali novorođenčadi to je teže. Između ostalog, prve pelene trebale bi biti što je moguće hipoalergenije da ne bi dodavale stres djetetovu tijelu, koje su se prvi put susrele s vanjskim svijetom i dodatnim iritansima.

  Još jedan sitan, ali vrlo važan detalj - na većini pelena za novorođenče nalazi se rez za neželjene pupak. Barem prvih nekoliko dana nakon rođenja, on će držati klin na ostatku pupkovine, a neko vrijeme će se pupak izliječiti. Bolje je da se pelenski materijal u ovom trenutku ne protrlja i mnogi proizvođači to predviđaju.

  U prvih tjedana beba se još uvijek prilagođava svijetu. Njegov je želudac vrlo malen, i brzo reciklira hranu, kako bi se stvorio prostor za sljedeći dio - au procesu ove obrade, naravno, pelene se gube i u velikim količinama. Prema tome, što je roditeljima lakše zamijeniti pelenu, to će biti udobnije za novorođenče, jer više vremena otac i majka provode, a ne na borbu protiv neugodnosti, već na navikavanje na novi status. Jednostavan i udoban čičak, gumu na nogama, tako da pelena ne propušta, a vi niste morali gnjaviti bebu s mijenjanjem odjeće, istezanje strana koje se ne iseljavaju, čak i kada dijete trese noge - sve to je vrlo važno u početku.

  Kako odabrati prve pelene

  Najvažnije je pravilo da ne biste trebali kupiti veliki paket pelena odjednom. Sva djeca su drugačija, a postoji velika vjerojatnost da određena marka možda nije prikladna za određenu robnu marku, čak i ako su to pelene koje su mekše na svijetu, a proizvođač tvrdi da apsolutno ništa ne uzrokuje alergije u svom sastavu.

  Najbolje je isprobati nekoliko različitih marki i ostati na odgovarajući način u svim pogledima.

  Što biste trebali obratiti pažnju prilikom odabira pelena za novorođenčad:

  • Prisutnost rezanja za umbilikalnu ranu
  • Brzina i kvaliteta apsorpcije - dječja koža ispod pelene ne smije biti vlažna
  • Pelena bi se trebala dobro uklopiti na leđa, trbuščić i noge djeteta, ali ne previše da bi ih izvukli. Previše labave pelene mogu curiti, preblizu će dijete davati nelagodu.
  • Miris - snažno mirisne pelene vjerojatno će biti natopljene nečim, a ne činjenica da će nešto biti korisno za bebu.
  • Indikator punine je prikladan, pogotovo kada dijete spava pola sata, a ne želim ga probuditi da provjerim pelene.
  • Veličina. Na marginalnoj veličini (na primjer, dijete mase 3,2 kg može nositi dimenzije 2-5 kg ​​i 3-6 kg) trebalo bi se usredotočiti na dijete. Ako je njegova visina iznad prosjeka, i prema tome, on nije jako preplitan - bolje je uzeti manje pelene, i za puni dijete - više.

  Recenzije pelena za novorođenče

  Dajemo nekoliko pregleda stvarnih roditelja koji su govorili o prednostima ili nedostacima različitih marki na našoj web stranici (sačuvano je pravopis i interpunkcija autora). Na primjer, korisnik gumba odabrao je Merries za svoje dijete: "Nisu ništa podrezali ispod podda, bez nadražaja i bez svećenika".

  Ksenia iz Balashikha također je izabrala ovaj brand:

  "Merris je prikladno pričvršćen - bolje je stegnuti čičak, a površina velcro je više ljepljiv, a stražnja strana je takva da možete skulptura bez problema (moj sin nije natečen). dobili smo i sonde u rodilištu, pelene, premium kea, jer su nosili strašnu kemiju po kilometru. od pluses - oni imaju rezinochki, ali općenito su teže nego Japs (također smo dali Merris samplers) ".

  Korisnik Nina dijeli:

  "Sve je individualno, trebate pokušati. Ali vodeća premium pelena, haggis i japanski, muni, na primjer. Ali sve dok ga ne pokušavate shvatiti na bebu. "

  Korisnik Lyudmila preferira Pampers:

  "Koristimo samo pelene, bez obzira koliko ih pokušavate, utrljati, protjecati, iritirati... i s njima čak i prah i kreme se ne koriste. Ali ovo je sve vrlo individualno! Samo suđenja i pogreške! "

  Korisnik Olga Lunina je napisao:

  "Muni (japanski). Sviđa mi se činjenica da imaju podrezu ispod svojih pupak, ne moram se savijati. A sa starijim su ih uzeli. "

  Korisnik Alena izabrao je Huggies:

  "Huggis Elite Soft 1 donio je svog supruga jako, bez mirisa i pokazatelja, muni do 5 kg. također dobro, ali sljedeće veličine više se ne sviđaju. "

  Mnoge majke i očevi pišu da je individualni pristup važan pri odabiru pelene i složit ćemo se s njima. Jedno dijete može biti alergično na Moony, druga može biti netolerantna prema Huggiesu, jedna mama će misliti da Pampers miris previše, a drugi Libero je surovi.

  Svatko odluči za sebe kako odabrati pelene za novorođenčad, što će biti prikladno za ovo dijete i ove roditelje, a što je najvažnije - udobnost djeteta, a ne kakav će logotip biti naslikan na pakiranju.

  Vrlo koristan članak, hvala! Slažem se u potpunosti sa svime! Koža novorođenčeta toliko je osjetljiva da je istina napisana - odmah ne trebate uzeti veliki paket, nitko ne zna hoće li se na djetetovu tijelu pojaviti alergija pa je bolje uzeti nekoliko komada ili mali paket. I što je najvažnije - da te pelene nisu bile s mirisom. aromatiziran. Ali ni u kojem slučaju.

  6 najboljih beba pelena

  Kriteriji za odabir najboljih pelena za novorođenčad

  Roditelji ponekad posvećuju barem toliko vremena za odabir prvih pelena za odabir dječjeg krevetića ili odjeće, što je posve opravdano. Nažalost, u trgovini često možemo cijeniti ljepotu ambalaže, a ne pravi izgled i zasigurno ne "borbene" osobine pelene. Koji su znakovi dobrih pelena za novorođenčad?

  Ispravna veličina

  Za bebe namijenjene su veličine 2-5 kg ​​(XXS), 3-6 (NB, Newborn), 0-5 kg ​​i veličina 0 ili Micro (do 2 kg). Istodobno, sve marke imaju svoj "uzorak" pelene, postoje širi i uži modeli, a neki od njih nemaju dovoljno. Ali napokon, djeca su također različita. Stoga, za početak, možete kupiti 2-3 različite male pakete i isprobati njihovu udobnost i učinkovitost kod djeteta.

  materijali

  Pamuk je prirodni, mekan i prozračan materijal. To je najbolje za novorođenčad, ali pelene su prilično skupe. Celuloza je jeftinija, daje pelenama nešto "kartonskog" izgleda, ali je također sigurna i hipoalergenska sirovina, poput netkanog materijala. Ali ako u sastavu ima polietilena, treba ga upozoriti: takva pelena neće biti u mogućnosti pružiti kožu potrebnu razmjenu zraka.

  upijajući

  Budući da se apsorbirajući materijal može djelovati kao suhi gel u granulama (skuplji je i učinkovitiji) i vlaknasta punila. Važno je da se tvar ne samo brzo i učinkovito apsorbira, nego i rasporedi po cijeloj unutarnjoj površini pelene, uključujući i gornji dio. Primijetili smo da su modeli s bojom u obliku gela u sredini najgori od svih apsorbirani. Ali ako se gel unutar pelene zgnječi ili, što je još gore, ispada na kožu djeteta, takav proizvod treba odmah odbaciti.

  Elementi zaključavanja

  Velcro dobre pelene bi trebale biti ponovno upotrebljive i ne daju neugodne senzacije kože bebe (ne drže se, a ne ubod, itd.). Još jedan bitan element su mekane manžete oko nogu. Nisu svi modeli imaju elastične pojaseve u pojasu ili elastičnom pojasu, ali s njima pelene se drže bolje i apsorbiraju više pouzdano.

  Posebna svojstva pelene

  Ovo je pokazivač traka za punjenje, utiskivanje ili mrežicu na unutarnjoj površini pelene radi boljeg apsorpcije, izrezivanje za pupak, dodatne manžete, kao i prirodne impregnacije s antibakterijskim i skrbnim svojstvima.

  Što proizvođači pelene za novorođenče nude?

  Svi lideri na tržištu pelene proizvode modele novorođenčadi. Priznajem, mame, japanske pelene (Goo.n, Merries, Moony) nisu samo najdelikatnija i udobnija, ali i najviša kvaliteta i učinkovitost. Istina, oni nisu pristupačni svima, a među njima postoje i "izvozne" stranke čija je kvaliteta znatno niža.

  Čelnici u popularnosti i dalje ostaju europske marke: Pampers, Huggies, Libero. Oni su jeftiniji, a većina ruskih majki zadovoljna je kvalitetom. Istovremeno, premium marke i serije (Fixies, Pampers Premium Care, Huggies Elit Soft) praktički se ne razlikuju po svojim svojstvima i cijenama od onih japanskih. Eko-pelene ističu se: Naty, Greenty, Lovular i drugi. Karakterizira ih kvalitetna, visoka cijena i nedostupnost u običnim trgovinama.

  The Price Expert je identificirala 6 najboljih pelene modela za novorođenče koje zaslužuju pažnju mame.

  Kako odabrati pelene za novorođenčad

  Svaka nova mama prije ili kasnije misli o tome kako odabrati pelene za novorođenče. Budući da govorimo o udobnosti i zdravlju djeteta, ovo pitanje ima svoje nijanse. Na primjer, pelene za dječake i djevojčice su različite. Za bebe s osjetljivom kožom odaberite hipoalergenske opcije. Ali da ne budemo neutemeljeni, analizirajmo kriterije odabira zauzvrat.

  Koje su pelene

  Ako ne govorite o dizajnu, uvjetno, sve pelene su podijeljene u jednokratnu i višekratnu upotrebu. Prije nego što organizirate "debriefing", proučavajući sve moguće opcije, odlučite koje pelene vaša beba treba. Sve vrste dostupne su na policama trgovina, ali skrb o djeci ovisi o upotrebi jednokratnih ili novorođenih pelena.

  1. Neprekidno pranje i sušenje nisu potrebni, nakon što se pelene ne podvrgnu ponovnoj upotrebi. Jednostavnost i praktičnost u jednoj bocu!
  2. Isključena je mogućnost da se mokrite kada ćete posjetiti ili hodati s bebom.
  3. Ako se pelene vremenom mijenjaju, rizik od pelenskog osipa i raznih infekcija mokraćnog sustava se smanjuje.
  4. Zbog mekoće pelene, dijete ne osjeća nikakvu nelagodu, stoga brzo spava, a ne kapriciozan.
  5. Ako nosite pelene pravilno, uzimajući u obzir sve preporuke, rizik propuštanja je isključen.
  6. Za tjelesni razvoj djeteta važno je da su noge uvijek slobodne. Pelene pomažu pri dresu.
  1. Jednokratne pelene su skupe, pa s nedostatkom sredstava, ne mogu ih svaka obitelj priuštiti. U godini na pelene traje oko 40.000 rubalja.
  2. Ako ste zabrinuti za okoliš, jednokratne pelene definitivno nisu za vas. Oni se aktivno proizvode iz celuloze, koji se dobivaju krčenim šumama.
  3. Ako se pelene bacaju na pogrešno mjesto, oni će se raspasti 270-450 godina. Ova činjenica često zagonetke ljubitelja prirode.
  4. Nisu svi proizvođači slijede hipoalergijske pelene. U njihovom sastavu ponekad se dodaju spojevi koji uzrokuju osip i neugodu u bebi.
  5. U slučaju da se ekcem ili dermatitis osjeti, ima smisla koristiti pelene ili višekratne pelene.
  1. Hypoallergenic, tako da bebe s osjetljivom kožom će se uklopiti puno bolje.
  2. Ako nema dodatnih sredstava, onda s produljenom uporabom neće se priuštiti da tuku (za razliku od jednokratnih).
  3. Brzo se raspadaju pa se borci za čistoću okoliša ne moraju brinuti. Nisu izrađene od celuloze.
  4. Nema kontraindikacija za upotrebu, prikladne su za bebe s dermatološkim problemima.
  5. Trajanje operacije, koje se ponekad izračunava godinama. Neke majke koriste pelene za nekoliko beba.
  6. Svadljivost se provodi bez utjecaja na djetetove noge, uvijek su razmaknute, što dovodi do boljeg tjelesnog razvoja.
  7. Ne treba se brinuti o stalnoj kupnji pelena veličine, koji često završavaju u trgovini.
  1. Ponekad izazvati osip kože u dojenčadi. Ako ne mijenjate pelenu na vrijeme, to će propuštati i uzeti puno neugodnosti.
  2. Roditelji trebaju stalno pratiti stanje bebe, osiguravajući suhoću i udobnost tijekom cijelog dana.
  3. Najznačajniji nedostatak je učestalo pranje. Poznato je da novoprstenjeni roditelji ne mogu pohvaliti veliku količinu slobodnog vremena.
  4. Loše apsorbira, tako da stalno uzrokuju nelagodu kod djeteta kada je vlažan.
  5. Nepotrebno je previjati, biti u klinici, posjetiti ili hodati. Posebno teško u hladnoj sezoni.

  Kako odabrati pelene za dijete

  1. Zadržavanje vlage Obratite pozornost na apsorpciju. Ako je loše, beba će početi loše spavati noću, djelovati, osjećati neugodno. Osim toga, loše zadržavanje vlage dovodi do pelenskog osipa.
  2. Sastav. Prije kupnje proučite stupac "Sastav" koji se odražava na stražnjoj strani pakiranja. Izaberite samo hipoalergijske dijelove, idealno pamuk.
  3. Kruženje zraka. Oblačne pelene su vaše spasenje u skrbi za djecu. Visokokvalitetne pelene ne smiju samo apsorbirati vlagu, već imaju i dobru cirkulaciju zraka. Pročitajte bilješke na ambalaži, gdje je naznačeno da su proizvodi izrađeni na temelju materijala s mikroskopskim rupama.
  4. Mekoću. Udobno dijete ovisi o debljini i mekoći glavnog dijela pelene. Tanki proizvodi udobno se smiju i ne ometaju pokret. Ako je baza krutica, pelena se neće savinuti, uzrokujući neugodnosti.
  5. Paul. Pelene dizajnirane za dječake i djevojčice se razlikuju. Za dječake je prednji kraj poboljšan za bolju apsorpciju, a za djevojke, leđa. Postoje i univerzalne pelene koje su prikladne za svakoga, bez obzira na spol.
  6. Kopčama. Obratite pozornost na velcro pelenu, oni bi trebali biti pouzdani. Ako se zatvarač otvori, pelena će se pomaknuti na stranu, a vjerojatnost curenja raste. Ako su ljepljivi gusti i tvrd, oni utrljaju kožu djeteta.
  7. Guma. Da bi se smanjila razina nelagode, bolje je kupiti pelene, koje imaju elastične trake na stranama, oko nogu i oko perimetra. Ako je u području nogu loša kondicija, pelena će početi curiti.
  8. Razdoblje korištenja. U većini slučajeva roditelji vole dječje pelene. Ali oni mogu curiti kada beba spava. Ako naiđete na takav problem, kupite dodatne noćne pelene.
  9. Veličina. Naravno, pelene se odabiru prema dobi i težini djeteta. Za punoljetne bebe, linija je označena kao 1-2, 0 - za prerane bebe.
  10. Parfem. Pobrinite se da ne postoje parfemi u pampers, čak i potpuno prirodni i hypoallergenic, prema proizvođaču. U pravilu, to su dodatne komponente koje uzrokuju pelensko osip i iritaciju.
  11. Pokazatelj. Da bi imali vremena za promjenu pelene, mnoge mame preferiraju proizvode s indikatorom zauzetosti. To je važno jer će kasna zamjena dovesti do grudica i modrica, beba će biti neugodno.

  Koji brand pelena preferira

  Suvremeno tržište novorođenčadi prenapučeno je. Visoka konkurencija potiče proizvođače da proizvode na policama proizvoda različite kvalitete, materijala, dizajna i cijena.

  1. Pampers se pojavio prije svih ostalih i čvrsto ukorijenjen u košarici novopridošlih roditelja. Tvrtka proizvodi pelene za novorođenčad, jednu godinu i dvije godine. Njihov raspon dobi kreće se od 2 do 16 kg. tjelesna masa djeteta.
  2. Pelene iz ove tvrtke poznate su po funkcijama "disanja", tanke, dobro zadržavaju vlagu i ne ometaju kretanje djeteta. Oko nogu postoje manševi koji eliminiraju mogućnost propuštanja.
  3. Pampers imaju ponovno iskoristivu kopču. To znači da možete skinuti pelenu nekoliko puta bez straha da Velcro neće zadržati. Najbolja opcija je serija "Premium Care".
  1. Japanske pelene su poznate po svojoj visokoj kvaliteti. Dodaci za djecu dolaze u dvije varijante. U prvom slučaju, proizvođač proizvodi proizvode isključivo za domaće tržište svoje zemlje, kvaliteta proizvoda je znatno veća.
  2. Za ostatak svijeta atributi imaju čvršće površinske slojeve. Svaki roditelj bi volio najbolje pelene za bebu. Možete razlikovati proizvode po slici Winnie the Pooh i japanskim natpisima.
  3. U svakom slučaju, ako želite kupiti pelene iz japanske tvrtke, one su visoke kvalitete i praktične. Proizvodi su prilično tanki i nisu vidljivi ispod odjeće djeteta.
  4. Pelene su gumirane na području nogu, ovaj korak sprečava nadraženost nježne kože. Svi proizvodi imaju izvrsna svojstva disanja i hipoalergenski. Pelene nemaju nikakav miris, budući da proizvođač ne koristi kemijski make-up i okuse.
  5. Velika prednost japanskih pelena je tihi čičak. Stoga ga možete jednostavno promijeniti dok beba spava. Glavna stvar je imati određene vještine kako se dijete ne bi probudilo.
  1. Pelene ove tvrtke poznate su po svojoj kvaliteti i zauzimaju vodeću poziciju na području proizvodnje robe za novorođenčad. Proizvodi su izrađeni na visokoj razini s dobrim svojstvima apsorpcije. Koža bebe ne nestaje i ostaje čista.
  2. Svi materijali koji se koriste u proizvodnji pelene, hipoalergenski, udobni i delikatni. Dijete neće imati problema s trljanje nogama i trbuhu. Na internetu korisnici mogu pronaći samo pozitivne recenzije.
  1. Danas Huggies pelene ostavljaju iza svih natjecatelja u izobilju raspona. Postoje mnogi modeli koji su prikladni za novorođenčad i malu djecu.
  2. Pelene navedene tvrtke također se razlikuju po cijeni i kvaliteti. Proizvodi za novorođenče, za razliku od konkurenata, mogu apsorbirati ne samo urin, nego i tekuće fekalije. Takav bonus od pelena posebno je važan za malu djecu.
  3. Huggies proizvodi imaju pelene modele, posebno za prerane bebe. Na proizvodu u pupku nalazi se mekan umetak koji štiti kožu od trljanja.
  1. Pelene takve tvrtke dostupne su u Japanu. Za najmlađu djecu, atributi su opremljeni malom barijerom. Ovaj dodatak zadržava stolicu na mrvicama. Pored toga, pelena ima indikator punjenja.
  2. Uvijek možete vidjeti kada je vrijeme za promjenu. Pelene imaju visokokvalitetan reusable velcro, koji je pričvršćen dodir prsta.
  3. Za razliku od konkurencije, Merrisove pelene sadrže ekstrakt orahova lososa. Proizvod se pokazao dobro u zaštiti dječje kože od iritacije i pelenskog osipa.
  4. Prema mišljenju potrošača, može se zaključiti da pelene nisu sasvim normalne, jer japanska djeca karakteriziraju nizak rast i manja težina u usporedbi s europskom nacijom.

  Izbor pelena za dijete treba odrediti visokom kvalitetom proizvoda i funkcionalnosti. Možete kupiti dobre pelene za relativno nisku cijenu. Zamolite savjetnika za svaki proizvod.

  Sve o baby pelene - pažljivo izaberite najbolje pelene za bebu!

  Nedavno smo imali dijete. Na savjet našeg pedijatara, kupio sam nekoliko paketa pelena za novorođenčad, tako da nas neugodna situacija nije iznenadila s djetetom na šetnju. Iskreno, odabir pelene nije tako lako. S problemom odabira pelena vjerojatno se suočava svaka majka.

  Sadržaj članka:

  Jednokratne i višekratne bebe pelene - koja je razlika?

  Pampers su podijeljeni u jednokratnu i višekratnu upotrebu. Imaju drugačije načelo djelovanja. Prvi imaju tanji temelj - labav punilo i apsorbirajući polimer. Oni mogu apsorbirati vlagu i drugi otpad mrvica za kratko vrijeme, pa im se preporuča da ih iskoriste samo jednom i bacite je.

  Drugi je gusti, izrađeni su od 100% pamuka. Nakon jednokratne uporabe, pelena se može prati, osušiti i ponovno nanijeti na djelovanje. Oni imaju tendenciju zadržavanja tekućine dulje vrijeme. Savršeno za djecu pri kupovini ili hodanju.

  Jednokratno ima nekoliko prednosti:

  1. Jednostavno je staviti.
  2. Uvijek suha, čak i ako je beba otišla "velikom".
  3. Ne zahtijeva tretman za ponovnu upotrebu, na primjer, pranje, sušenje.
  4. Ne uzrokuje osip kože pelene.
  5. Apsorbira svu vlagu i ne propušta.
  6. Neočekivano ispod odjeće.

  Primijetit ću nedostatke:

  • Izrađen od nepoznatog sastava.
  • Može uzrokovati alergije i druge ozbiljne probleme.
  • Nema sloja koji diše.
  • Potrebno je često promijeniti.
  • Visoke cijene Nekoliko godina korištenja pelena koštat će vam prilično novčić.
  • Pokriva tijelo bebe za 30%, od toga se osjeća neugodno.

  Ponovno upotrijebljena također ima pozitivna svojstva:

  • Jednostavno se stavlja, ima čičak na stranama.
  • Ima bezopasnu kompoziciju koja ne uzrokuje alergije.
  • Osip se ne javlja. Dječja koža diše.
  • Jeftinije nego jednokratno.
  • Imati vodonepropusni sloj koji hvata vlagu.
  • Nemojte propuštati.
  • Mali čovjek može osjetiti i razumjeti kada peeing.
  • Zbog osjeta vlažnosti, dijete je naviklo na toalet.
  • Nemate kontraindikacije.
  • Može se koristiti nekoliko puta.

  Među nedostatkom reusabilnih pelene može se razlikovati sljedeće:

  • Oni zahtijevaju pranje, sušenje.
  • Nije pogodno za vrlo dugu uporabu.

  Naravno, volim takvu reusable "pelene". Mislim da ćete se složiti sa mnom, jer sam navela mnoge njihove prednosti. Oni me spasavaju na šetnji. Mogu sjati s dječakom satima i ne razmišljati o onome što je napisao. A kad idemo u auto za posjet, stavili smo na slobodnu pelenu. Shvaćam da to nije tako korisno za bebu, tako da se rijetko pribjegam tome.

  Kriteriji za odabir pelena za novorođenčad

  Samo ispravno odabrane pelene neće naštetiti vašem djetetu.

  Mi ćemo razumjeti što tražiti pri odabiru takvih pelene za novorođenčad:

  • Prirodni sastav. Pogledajte što je napravljena pelena. Celuloza, geliranje i druge kemikalije mogu uzrokovati alergije u mrvicama. Nabavite od pamuka.
  • Seksualna razlika. Nije uvijek pelena za dječake pogodna za djevojčice. Postoje sveopće, pogodne za svu djecu.
  • Upijanje. Ovo je važan kriterij, jer stanje kože djeteta ovisi o apsorpciji vlage. Zbog obilje vlage u djeteta, može se pojaviti hemoragija, pelensko osip, iritacija
  • Mekoću. Naravno, pelene bi trebale biti mekane i ne bi trebale pritisnuti trbuhu djeteta.
  • Opcija "Odmorljiva pelena". Neophodno je da pelena ne samo da apsorbira vlagu, nego i prolazi zrak. Izaberite tako da se apsorbirajući materijal stvara mikroskopskim pore. Konvencionalne pelene imaju samo sloj polietilena.
  • Praktičnost u veličini. Za bebe pelene treba odabrati ne po dobi već po težini. Prerano bebe obično nose nulu. Novorođenče pristaje 1-2.
  • Aditivi, mirisi. Izbjegavajte pelene uz dodavanje raznih ekstrakata. Oni mogu izazvati alergijsku reakciju.
  • Obrazac. Idealna opcija - istezanje strana i specijalna guma za sprečavanje curenja.
  • Elementi za spajanje. Reusable Velcro će pomoći mami da svlada postupak stavljanja pelene. Kad se naviknete, roditelj može odabrati jednokratne spone za zatvaranje.
  • Vrijeme znak. Postoje dan ili noć. Razlikuju se apsorpcijom, oblikom i sastavom.

  Odredite veličinu pelene

  Postoje dvije jednako važne značajke koje roditelji odabiru pelene za starost i težinu. Prvenstveno sam se usredotočio na njih.

  Navestat ću veličinu pelena, za koju dob, težinu koju izračunavaju:

  • "0" - pogodno za preranu i malu djecu čija je težina 1-2 kg.
  • "1" - treba kupiti mrvice dobi od rođenja do 6 mjeseci i težine 2-5 kg.
  • "2" - možete kupiti bebe čija starost iznosi do 8 mjeseci, a težina 3-6 kg.
  • "3" - potrebno je nositi dijete od 5 do 10 mjeseci težine 4-9 kg.
  • "4" - pogodno za bebe 8-18 mjeseci, čija je težina 7-18 kg.
  • "5" - treba nositi mrvice od 10 mjeseci. Težina djeteta bi trebala biti 11-25 kg.
  • "6" - dijete starije od 15 mjeseci može nositi, težinu treba biti veće od 16-20 kg.
  • "7" - najčešće gaćice. Oni su izvrsni za djecu stariju od 2 godine, njihova težina je veća od 20 kg.

  Usredotočite se na ove podatke, određujući veličinu pelena za dijete. Ako nadmaši svoje vršnjake u težini, nije važno. Dobiti jedan koji će biti izračunat po svojoj težini.

  Djeca rastu vrlo brzo. Pogledajte težinu bebe, tako da je bio udoban u pelene. Ako ste kupili pelene u velikim količinama i nisu vam korisne, nemojte se obeshrabriti. Na forumima mladih majki, možete ih razmjenjivati ​​i za druge stvari koje će vaše dijete trebati.

  10 najboljih marki pelena za djecu - usporedite ih i odaberite

  Nudim vam TOP-10 najbolja pelena za djecu, odabir se temelji na osobnom iskustvu i mišljenju mama:

  Pelene ove japanske tvrtke imaju puno pozitivnih povratnih informacija. Zapravo, to je: dobro apsorbiraju vlagu, dječja magarca uvijek ostaje suha, čak i uz dugotrajno trošenje. Drago mi je što s nakupljanjem tekućine, oni ne puno nabubri, tako da su nevidljivi ispod odjeće. Pampers ima bar na zaslonu, a kada ga možete promijeniti, možete ga razumjeti. Ove "pelene" imaju sloj koji može disati.

  Još nekoliko prednosti - mekoću, suptilnost i jednostavnost pričvršćivanja.

  Napominjem da nisam našao nikakve mane.

  Takve dobre pelene proizvodi ruska tvrtka. Na dodir su mekani, imaju sloj koji diše. Na ljestvici apsorbancije tekućine zauzimaju vodeću poziciju. Prilikom punjenja nemojte vješati vrećicu. Elastično i srednje tvrdo elastično na stražnjoj strani i na stranama sprječavaju curenje. Usput, oni ne drže pokrete mrvica.

  Još jedna prednost je praktičnost nošenja, tu su ponovno učvršćivači. Osim toga, uklonite neugodan miris.

  Nismo pronašli nikakve nedostatke s djetetom.

  Idealne njemačke pelene, budući da su izrađene od prirodnih materijala, su mekane, apsorbiraju miris i vlagu, nemojte se zgnječiti. Takve pelene dišu. Dječja koža ostaje zdrava, nema pelenskog osipa i alergija. Savršeno se uklapaju u tijelo djeteta, ne trljati.

  Elastične trake zamjenjuju se elastičnom trakom koja sprečava da dijete i noge prođu unatrag. U obliku "pelene" udoban, tu su ponovno iskoristive Velcro, fiksiranje pelene na tijelu, kao i izrez ispod pupka, koji će morati obraditi novorođenče.

  Nedostaci nisu pronađeni, savjetujem vam da isprobate ove pelene.

  Tajvan je zadovoljan roditeljima izumom takvih pamučnih pelena. Vrlo su mekane, ne trljaju kožu, savršeno apsorbiraju miris i vlagu, a također imaju i zračni sloj. Osim toga, na pelene se izvlače različite slike, dok nestajete, shvatit ćete kada mijenjati pelene. Koža bebe je uvijek suha.

  Ima nedostataka. Prva je da pri kupnji lažnih "pelena" postoji prilika da se dobiju proizvodi koji neće dobro apsorbirati tekućinu, pelena će se početi skupljati i otvrdnuti. Drugi nedostatak - ne može se kupiti svugdje.

  Japanske pamučne pelene su također u prvih 10. Razlikuju se prirodnim sastavom i mekoćom. Takve "pelene" dišu i ne iritiraju kožu djeteta. Osim toga, oni su bezopasni i ne uzrokuju alergije.

  Prema vrsti vlage i apsorpcije mirisa, možete ga ocijeniti "izvrsnim" na ljestvici od 5 točaka. Vrlo su udobne. Na strani je mekan elastični pojas i strane, tako da je nemoguće curiti. Te se pelene mogu koristiti dulje vrijeme.

  Postoje nedostatci - pogodni su za bebe težine do 3 kg, a također nema indikatora vlage. Osim toga, nema svih ruskih trgovina.

  Finski proizvođači suvremene "pelene" također su među voditeljima. Pelene brzo apsorbiraju vlagu i neugodan miris. Sastoji se od ekološki prihvatljivog materijala, ne uzrokuje iritaciju, pelensko osip, alergije. Dodir je mekan. Osim toga, ima elastičnu traku na leđima i elastične bočne stijenke, stoga ne propušta. Glavna prednost je sjajna za noć. Usput, takve pelene dišu.

  Plijesan beba je uvijek suha.

  Nedostaci mnogih mama se odnose - grubost. Međutim, starija djeca preporučuju se da ih nose čak i tijekom dana, no trebaju ih nositi samo noću ili tijekom dugih šetnji.

  Također dobro. Meke su, tanke i udobne. Apsorbirajuća tkanina savršeno se nosi s dolaznom tekućinom. Postoji čak i poseban džep, koji ide na "stolicu". Zahvaljujući indikatoru, možete odrediti puninu pelene. Postoje posebne prepreke u blizini nogu i na leđima, zahvaljujući njima pelena ne propušta.

  Nedostaci nisu pronađeni. Kad se mokri u pelenama, nema ni peleta. Naša duša je uvijek suha, nije došlo do pelenskog osipa i alergija.

  Imajte na umu da je model ove američke marke znatno jeftiniji od prethodnih japanskih.

  • pelene

  Također je među najboljima, jer je pelena mekana, apsorbira vlagu zbog bočnih prepreka. Za razliku od prethodnih, on nema elastičnu elastičnost na leđima, stoga omogućuje propuštanje. Stoga je vrijedno nošenja samo kad hodate ili puze. Također nema pretinca za tekuću "stolicu". Općenito, pelene nisu loše, ali malo je vjerojatno za novorođenče.

  U nekim modelima ove američke tvrtke postoji impregnacija koja u bebama može uzrokovati crvenilo kože, ali to se rijetko događa.

  Ušla je u TOP jer ima indikator vlage, mekanu površinu i prikladno označavanje za brzo pričvršćivanje. U nekim modelima ispod pupka postoji dekoltea. Nemojte uzrokovati alergije - ovo je još jedan važan plus.

  Oni apsorbiraju miris i vlagu savršeno, samo oni brzo otvrdne zbog toga. Ovo je glavni nedostatak švicarske pelene. Dugo ga dijete neće dugo nositi; Drugi nedostatak je da kad tekućina ulazi u pelenu, brzo se napuhava, ne možete ga sakriti ispod vaše odjeće.

  Helen harper

  Belgijske pelene su također dobre. Oni brzo apsorbiraju tekućinu i apsorbiraju neugodan miris. Zbog visokih prepreka oko djeteta i elastičnog pojasa, curenje je nemoguće. Primijetim da su te pelene izrađene od nekoliko slojeva koji dopuštaju prolaz zraka. Zato peleta ostaje suha čak i kada je opisana mrvica. Usput, oni također dišu. Koža djece uvijek ostaje suha i zdrava, nema pelenskog osipa.

  Također, pelene ove marke imaju reusable fasteners i pomažu roditeljima prilagoditi, nositi modernu "pelene", tako da je beba udobna.

  Tu su i nedostaci: mogu ih se nositi, ali ne i dugo (zamagliti); Rezinochki blizu noge oštre, može uzrokovati crvenilo kože.

  Zaključit ću: Radije upotrebljavam naše ruske pelene. Ugodno je i udobno za dijete da ih nosi. Možete ih kupiti u bilo kojem supermarketu. Ovo je velika prednost. Naravno, ne tvrdim da su japanski i njemački podguz također dobri, ali se ne prodaju posvuda. Morat ćete ih naručiti na mreži i pričekajte neko vrijeme. Pri odabiru pelene, osloniti se ne samo na proizvođača, već i kriterije koje sam napomenuo gore, onda će vaše dijete osjećati ugodno.

  Vrste, veličine i marke pelene za novorođenčad: što je bolje odabrati? Recenzije i korisni savjeti za mlade roditelje

  Većina mumija sigurno će kupiti pelene za novorođenče i bebe. Dok dijete ne može tražiti lonac, pelene pomažu kod kuće i na ulici, dopuštaju da mrvice spavaju još mirnije, oslobađaju im probleme pri pranju planine pelene.

  Proizvođači nude mnogo modela za djecu različitih dobnih skupina. Koje je pelene bolje? Kako odabrati proizvod odgovarajuće veličine? Za vas - odgovore na ova i druga pitanja vezana uz jednokratnu i višekratnu pelenu.

  Vrste i klasifikacija

  Prije kupnje koristan komad odjeće za bebu, provjerite glavne vrste pelene. Ova se riječ često naziva pelene svih vrsta, jer Pampers proizvodi iz Proctera Gamble se na našem tržištu prvi put pojavio, a dugo je bio jedini u svom segmentu. Stoga je postojan izraz "pelene".

  Pelene za bebe su:

  • za jednokratnu upotrebu. Prikladno od neonatalnog razdoblja. Pravilno nosite proizvod kad dijete leži na stolu ili krevetu. Ova vrsta pelena ne može se izbrisati, morate se baciti nakon punjenja. Čičak (za najmanju), za novorođenče postoje modeli s izrezom u pupku. Značajka - ne dob, već težina djeteta. Za djecu od šest mjeseci prikladni modeli koji se nose, kao i redoviti gaćice. Učvršćivanje na remen s širokim elastičnim trakom;
  • reusable pelene. Tradicionalna verzija postupno postaje stvar prošlosti (gaze trokut koji koriste bake i majke). Moderni proizvodi - pelene-gaćice. Proizvod se sastoji od vodonepropusne podloge i košuljice, koja dobro apsorbira i zadržava vlagu. Umetak se može zamijeniti, oprati, koristiti još nekoliko puta.

  Izaberite pelene od renomiranih proizvođača, po mogućnosti s površinom koja diše, udobnom kopčom. Nemojte biti škrti: loša pelena često trlja noge, ima pelenskog osipa na papu, djeca ponekad razvijaju alergiju na loše kvalitete tkanine.

  Druga klasifikacija:

  • univerzalno - pogodno za bebe, bez obzira na spol;
  • za djevojke;
  • za dječake.

  Kako se karijes primarnih zuba liječi u maloj djeci? Imamo odgovor!

  Bilo je moguće napraviti inhalacije s nebulizatorom na temperaturi uči iz ovog članka.

  Kako odabrati pravu veličinu

  Imajte na umu veličinu pelene:

  • najmanji su za prerane bebe, težina do 2 kg, veličina br. 1;
  • Za novorođenče s normalnom težinom, prilagodite veličini označenom New Born. Težina beba - od 5 do 6 kg. Ovi modeli često imaju otvor za pupak;
  • 2, 3 i tako dalje. Na pakiranju se uvijek navodi težina djeteta, koja odgovara određenoj veličini.

  Nikada nemojte kupiti nekoliko pakiranja u zalihi. Dijete raste, "jedan" ili "dva" uskoro postaju male. Najbolja opcija je uzeti pakiranje, ne više od 40 komada u isto vrijeme. Pelene se uvijek mogu naći u ljekarni, supermarketu, trgovini dječjim dobrima. Neke majke pribjegavaju uslugama online trgovina.

  Upute za uporabu

  za jednokratnu upotrebu:

  • pripremite bebinu kožu: trebalo bi biti čisto i suho;
  • stavite dijete na udobnu površinu: mijenjati stol, krevet;
  • podmazati guzu, područje prepona s vrhnjem;
  • stavite leđa pelene pod magarca, između nogu, preskočite prednji dio;
  • pričvrstite proizvod velcro ili posebnim gumbima. Podesite napetost remena tako da pelena ne pritisne;
  • sve, ne možete se brinuti o stanju kože;
  • baciti prljavi proizvod, držati se WC-a genitalija, a zatim zračnu kupelj. Stavite novu pelenicu na čisto i suho tijelo.

  Pojedinačne pelene lako se stavljaju:

  • Umetnite upijajući sloj u poseban džep unutar proizvoda;
  • ponekad mame stavljaju 2 košuljice da rijetko mijenjaju pelene. Ova opcija vrijedi za dugo putovanje ili šetnju, ali ga ne biste trebali zlostavljati kod kuće;
  • također stavite stražnji dio ispod magle, preskočite prednji dio proizvoda između nogu;
  • prilagodite veličinu visine pomoću gumba ili širokog čička;
  • vlažna (prljava nakon stolice), ukloniti, oprati, objesiti na suho. Unutra umetnite novi upijajući dio;
  • Ako je umetak jako zaprljan, prije nježite ga. Nikada ne koristite uređaj: smanjuje se kapacitet apsorpcije;
  • pelene, zamjenjive košuljice zabranjeno je glačati, čak i pri minimalnoj površinskoj temperaturi željeza.

  Koliko se često mijenja

  Savjet:

  • Svaki sat, provjerite je li vlažan. Mnogi modeli imaju pokazatelj sadržaja vlage. Obično nakon 3 sata je vrijeme za promjenu apsorpcijskog dijela;
  • Ovisno o marki, modelu, volumenu urina i učestalosti izmeta, pelene se prije ili kasnije moraju mijenjati, obično nakon 2 ili 4 sata.

  Da biste uštedjeli novac, nikad ne držite bebu u prljavim, mokrim pelenama. Osip s peludom, upala inguinalnih nabora i genitalija uzrokuje da beba pate. Dan je dovoljan od 6 do 10 setova. Beba će uvijek biti suha i zadovoljna.

  Zaštitna krema

  Kod česte upotrebe jednokratnih i ponovljivih pelena pojavljuje se osip kože, koža postaje vlažna, crvenila. Dermatitis, piling, osip - znakovi iritacije nježne epiderme.

  Prednosti krema za pelene:

  • kremu ispod pelene sprječava nastanak dermatoloških bolesti;
  • nježna tekstura omogućuje brzu apsorpciju, bebinu kožu udobnije ispod pelena;
  • zahvaljujući tankom zaštitnom filmu, kontakt s urinom i izmetom je minimalan.

  primjena:

  • operite i nježno sušite dječju guzicu ručnikom prije mijenjanja pelena;
  • potrošiti zračne kupke, najmanje 5-10 minuta, ako soba nije jako topla;
  • koristiti kremasti pokreti za liječenje stražnjice, prepona, mjesta gdje su elastične materije u dodiru s tijelom;
  • provjerite je li krema dobro apsorbirana, postoji li debeli sloj na zasebnim zonama;
  • Sad stavite pelenicu.

  Popularne marke:

  • Johnsons dijete
  • Byubhen.
  • Eared dadilja.
  • Sanosan s talkom.
  • Naša majka.
  • Bepanten.

  Razlike pelene za djevojčice i dječake

  Značajke:

  • za djevojke. Većina upijajućeg sloja nalazi se na mjestu svećenika i u sredini. Ovo je mjesto gdje dolazi mnogo urina;
  • za dječake. Glavni dio apsorbirajućeg sloja nalazi se na prednjoj strani proizvoda kako bi odmah apsorbirao urin.

  Kako izraditi pelenu iz gaze sa svojim rukama

  Znanje će biti korisno u situaciji u kojoj uobičajene gaćice za pelene nisu pri ruci. Samo u slučaju, unaprijed napravite nekoliko proizvoda od gaze, kako ne biste gubili vrijeme na njihovu proizvodnju u nepredviđenim situacijama. Manipulacije trebaju malo vremena.

  Kako napraviti gaze pelenu za novorođenče? Najlakši način:

  • uzmi gaze, pripremite pravokutnik sa stranama 1: 2;
  • 60x120 cm je dovoljno za novorođenče, 80x160 cm je dovoljno za 1-2 mjeseca, odgovarajuća veličina za 3-4 mjeseca je 90x180 cm;
  • savijati tkaninu na pola, dobiti kvadrat. Edge proces obično obmėtochnym šav;
  • preklopite trg koso: dobiti veliki "maramicu".

  Kako koristiti:

  • položiti trokut na tupi kut dolje;
  • stavite dijete na pelenu za gaze tako da je dugački dio ispod struka;
  • stavite donji kraj između nogu, stavite bočne dijelove na vrh, pričvrstite krajeve (stavite u unutrašnjost "gaćica");
  • ukloniti zaprljani proizvod, oprati ga, koristiti je dok se ne prekine ili postaje prljav. Gaze pelene se mogu kuhati.

  Popularni proizvođači robnih marki

  Neki proizvođači već su se dugo nalazili na tržištu, drugi su se pojavili kasnije, ali proizvodi za bebe već su osvojili mnoge pozitivne kritike. Ocjena pelena za novorođenče i kratki opis popularnih marki pomoći će vam odabrati najbolje pelene.

  pelene

  Značajke:

  • Nova linija za bebe dizajnirana za novorođenčad;
  • Aktiv Baby linija - od tri mjeseca za aktivne bebe;
  • `` Go '' gaćice su prikladne za bebe nakon šest mjeseci;
  • Opcija Gospodarstvo mirovanja Play.

  Mnogi modeli imaju pokazatelj vlage, poroznu mrežu koja apsorbira masne fekalne tekućine (veličina 1-3). Aloe balzam štiti nježnu kožu, ali nije pogodna za alergične pacijente.

  Libero

  značajka:

  • udoban uzorak;
  • punilo dobro zadržava vlagu;
  • mekani, hipoalergijski materijal;
  • stickies ne trljati;
  • nema mirisa, negativne reakcije kože su rijetke;
  • prihvatljiv trošak (Libero je jeftiniji od marke Pampers).

  Koliko mjeseci dijete počinje samostalno držati glavu? Imamo odgovor!

  Pročitajte o simptomima i znakovima crijevne dysbiosis u djece u ovom članku.

  Slijedite vezu http://razvitie-malysha.com/zdorovie/bolezi/lor/faringit.html i saznajte više o pravilima za uzimanje antibiotika za faringitis.

  sarmica od ovčijih iznutrica

  značajka:

  • mnogo pozitivnih recenzija;
  • nekoliko opcija treće veličine, standardna veličina New Born;
  • Postoje prištići koji, kada su ispunjeni vlagom, ometaju bliski kontakt kože i pelene;
  • udoban, čvrsto rezinochka dobro štiti od curenja;
  • oko nogu - dvostruki elastični pojas;
  • Čičak se može pričvrstiti više puta, što je važno kod dječjeg praha;
  • impregnacija, okusi su odsutni, tkanina je osjetljiva, ne iritira tijelo;
  • za bučne noge potražite još jednu marku: Huggiesov uzorak dizajniran je za prosječnu količinu.

  Merries

  značajka:

  • visoke kvalitete japanskih pelena;
  • mekana površina izrađena od celuloze od čestica eukaliptusa. Drugi tip premaza je pamuk;
  • postoji unutarnja mreža slojeva, impregnacija s hipoalergenskim svojstvima, indikator vlage;
  • Merries je najtanji od japanskih pelena (još dva GooN i Moony marke su na tržištu);
  • male veličine, veličina M ima čvrsto obvivayuschy guma, nema curenja urina;
  • Prednost proizvoda marke Merries prikladna je šupljina za izmet, zahvaljujući kojoj nježna koža na svećeniku dugo ostaje čista i suha.

  U kojim slučajevima ne možete nositi pelene

  Privremeno odbaciti korisni proizvod u sljedećim slučajevima:

  • beba ima osip pelene na papu, teške upale, pukotine u inguinalnim nabora;
  • odmah nakon mijenjanja pelene. Koža treba disati od 10 do 20 minuta, ako je hladno, najmanje 5-10 minuta;
  • na povišenim temperaturama. Pampers pokriva oko trećinu malog tele, povećava efekt staklenika;
  • s intestinalnim uzrujanjem (proljev). Česti, labavi stolici s mukom i kiselim mirisom jako razdražuju kožu na svećeniku. Za liječenje proljeva koristite trokuta gaze;
  • za djecu sklona dermatitisu, ekcemu, exudativnoj diatezi, alergijskim reakcijama (osobito impregnacijom);
  • nosite pelene što je češće moguće tijekom vježbanja s toplom. Počnite učiti u kasno proljeće kada temperatura zraka u sobi bude udobna za dijete.

  Recenzije

  Većina mumija pozitivno procjenjuje pelene, ne razumiju kako su ranije majke i bake tretirane samo trokutima od gaze. Mišljenje žena je isto u izboru pelene: trebali biste kupiti proizvode poznatih tvrtki s minimalnom količinom impregnacije. Savršena, prozračna površina od mekog materijala. Mnogi se savjetuju odabrati za najmane proizvode s usjekom za ozdravljenje pupka.

  Svaka mama ima svoju omiljenu marku. Mnogi koriste poznate proizvode marki Pampers, Libero, Haggis. Japanske pelene, gole, moony, meries, pojavile su se ne tako davno, ali su brzo stekle popularnost. Pokušajte s proizvodima različitih kategorija cijena: brzo ćete saznati koja je marka najprikladniji uzorak za određenu bebu.

  Video - pregled i usporedba pelena za bebe: