Ocjena vitamina za trudnice

Rođenja

Trudnoća nije samo radosna očekivanja već i veliki teret na tijelu buduće majke. Sada mora pružiti energiju i sve potrebne tvari, ne samo sebe, već i dijete koje raste u njoj. Obično, normalna, uobičajena hrana za tu svrhu nije dovoljna i potrebno je uzimati komplekse vitamina i minerala. Propisati takav lijek bi trebao biti ginekolog, promatrajući buduću majku. Ali možete odabrati sam kompleks, pregledavajući ocjenu vitamina za trudnice. Treba upozoriti liječnika o njegovoj odluci o uzimanju određenog lijeka.

Koja je razlika između vitamina za trudnice?

Počinjući izbor multivitaminskog pripravka, mnoge žene pitaju kako se vitamini za trudnice razlikuju od ostalih. Glavna razlika, naravno, sastav. Znanstvenici su odavno odredili koliko je i kakva supstanca potrebna za odraslu, dijete ili trudnu majku za normalno funkcioniranje tijela.

Vitamini za trudnice obuhvaćaju sve tvari potrebne odrasle žene, plus tvari koje osiguravaju pravilan razvoj trudnoće.

Svatko zna da trudnice trebaju više kalcija, jer njihovo tijelo ne samo podupire kosti u dobrom stanju - u njoj raste nova mala osoba. Zato je u vitaminima za buduće majke količina kalcija značajno povećana. Također postoji puno folne kiseline ili vitamina B9 (800 mg umjesto uobičajenih 400 mg) i vitamina E. Također se povećava volumen drugih hranjivih tvari.

Najbolji vitamini za trudnice - TOP 10

Sastav vitamina za trudnice jako se razlikuje od različitih proizvođača. Uostalom, nije riječ o željama ljekarnika, već potrebama tijela budućeg majke. Istovremeno, neki kompleksi su skupi, drugi su mnogo jeftiniji, neki su popularni, drugi su lišeni pozornosti kupaca. Proučili smo najpopularnije vitamine i rangirali ih. Temelji se na povratnim informacijama potrošača i popularnosti među budućim majkama. Možda nije sasvim točno s gledišta znanstvenika, ali odražava raspoloženje žena.

1 - Elevit Pronatal

To su najpopularniji vitamini koji su uvijek traženi među budućim mama. Proizvodi svoju tvrtku Roche (Francuska). Glavna prednost ovog kompleksa vitamina i minerala je uravnotežen sastav. Elevit Pronatal sadrži sve vitamine i minerale potrebne tijekom trudnoće, osim joda. Stoga, ako liječnik preporučuje trudnici da preuzme ovaj element, morat ćete ga kupiti zasebno ili odabrati drugi kompleks. Elevit se može uzeti od početka planiranja do kraja dojenja.

Prema pregledima budućih majki, Elevit savršeno jača kosu i nokte, smanjuje emocionalnu nestabilnost, a također daje snagu i snagu.

Nedostaci ovog lijeka su visoki troškovi, 30 tableta košta oko 700 rubalja, a 100 je oko 1700 rubalja, a prilično velika veličina tableta, nije baš prikladna progutati ih. Elevit također često izaziva opstipaciju, a to je jedan od glavnih problema mnogih budućih majki. Povremeno, alergijske reakcije u obliku osipa. Obično je i stolica obojana tamnom bojom, ali to je normalno.

2 - Vitrum Prenatal Vitamini

Vitrum Prenatal proizvodi proizvođač Unipharm, Inc. u SAD-u. Namijenjen je trudnicama i dojilje koje nemaju nedostatak joda, jer je ovaj element odsutan. Prednosti ovog kompleksa vitamina i minerala uključuju povećani sadržaj folne kiseline i željeza. Proizvođač to objašnjava neizbježnim gubitkom tijekom apsorpcije tih elemenata od crijeva.

Ako vam liječnik preporučuje vitaminski i mineralni kompleks s jodom, možda biste preferirali Vitrum Prenatal Forte. Sastoji se od ovog elementa, kao i beta-karotena, vitamina B5 i B7, magnezija, mangana, bakra, molibdena, selena i kroma.

Oba lijeka mogu se uzimati tijekom trudnoće, kao i tijekom planiranja i laktacije.

Glavni nedostatak droge je isti kao i Elevit - cijena. Vrč Vitrum Prenatal br. 30 košta oko 550 rubalja, a Elevita Forte - 650 rubalja. 100 tableta za prenatalne troškove cca. 1500 rubalja, a Forte oko 200-250 rubalja skuplji. Također je vrijedno napomenuti da pilule su prilično velike, može ih biti teško progutati, osobito za trudnicu koja pati od toksikoze. Povremeno uzimanje multivitaminskog lijeka uzrokuje nuspojave u obliku alergijskih reakcija i mučnina. Tu je i zamračenje stolice uzrokovane povećanim sadržajem željeza. Ovo je normalno i ne zahtijeva ukidanje lijeka.

3 - Vitamini za trudnice Feimbion

Multivitamski kompleks Fembion proizvodi Austrija Merck KGaA Co WerkSpittal. Dostupan je u dva oblika:

 • Fembion Moram biti uzimljen tijekom planiranja i prvog tromjesečja;
 • Fembion II je preuzet iz 13. tjedna trudnoće.

Ovaj lijek je uravnotežen i sadrži sve tvari koje žena treba u različitim fazama trudnoće. Osim toga, ona ne sadrži vitamin A koji, kada se uzima u velikim količinama, ima teratogeni učinak.

Lijek Feimbion I proizveden u obliku tableta i Fembion II - tableta i kapsula. U drugom i trećem tromjesečju potrebno je istodobno uzimati kapsulu i pilulu tijekom jela. Redoslijed nije bitan.

Prednosti ovog lijeka su jednostavna probavljivost i dobro izbalansirana smjesa prilagođena različitim razdobljima trudnoće. Glavni nedostatak je visoka cijena (Fembion I košta oko 500 rubalja, a Fembion II - oko 1000 rubalja). Također, neke buduće majke primijetile su pojavu apatije, glavobolje i umora prilikom uzimanja lijeka.

4 - Vitaminski abecedi za trudnice

Abeceda "Mom's Health" jedna je od mnogih serijskih vitamina priprema ruskog proizvođača. Namijenjen je ženama tijekom trudnoće i dojenja. Posebnost ovog lijeka je da su sve hranjive tvari podijeljene u tri tablete, bijele, plave i ružičaste. To je učinjeno kako bi se osiguralo da se vitamini i minerali bolje apsorbiraju i pojačavaju međusobno djelovanje. Možete uzeti pilule u bilo kojem redoslijedu tijekom dana. Nema posebnog poretka, ali je to bolje s obrokom.

Jedinstveni oblik puštanja omogućuje vam dodavanje sastava lijeka čak i više hranjivih tvari. Kompleks sadrži 11 minerala i 13 vitamina.

Prednosti lijeka uključuju njegovu bogatu i dobro izbalansiranu kompoziciju. U isto vrijeme, Abeceda za trudnice je manja od ostalih sličnih lijekova. Pakiranje lijeka za 60 tableta, dizajnirano za 20 dana prijema, košta oko 300 rubalja. Od minusa, neke žene kažu da nije vrlo prikladan oblik oslobađanja. Za najbolju apsorpciju pilule, morate piti u 2-3 sata, a mnogi jednostavno zaborave i uzmu sve zajedno.

5 - Majčinstvo Complivit

Komplivit za trudnice je jeftina multivitaminska priprema ruskog podrijetla. Ovaj vitamin-mineralni kompleks dostupan je u tri kompozicije:

 1. Trimestar 1 - za prvo tromjesečje
 2. Trimestar 2 - za drugo tromjesečje
 3. Trimestar 3 - za treće tromjesečje

Vitamini za prvo tromjesečje trebaju početi uzimati u fazi planiranja. Oni povećavaju količinu folne kiseline, što je vrlo važno u tom razdoblju. U tabletama za drugo i treće tromjesečje to je manje, ali količina drugih vitamina povećava se, u skladu s rastućim potrebama buduće majke.

Tvrtka Pharmstandard-Ufavita OAO također proizvodi još jednog vitamina za trudnice - Complivit Mama. Njihov je sastav također uravnotežen, ali ne uzimajući u obzir trajanje trudnoće.

Gotovo sve buduće majke koje su koristile ovaj lijek, zabilježite svoju visoku kvalitetu uz nisku cijenu. Vitamin Compilivit Mama košta oko 200 rubalja po pakiranju od 30 tableta. 30 Complivit Trimester 1 tableta košta oko 330 rubalja, u tromjesečju 2 - oko 340 rubalja, u tromjesečju 3 - 350 rubalja. Još jedna prednost ovog lijeka je mala veličina tableta. Obično gutanje ne uzrokuje probleme ni za one koji ne vole tablete, a tijekom razdoblja rane toksikoze.

Postoji kompleks vitamina i minerala i kontra. Mnoge buduće majke primjećuje nisku učinkovitost. Također ponekad uzrokuje povećanu mučninu u prvom tromjesečju, probavne smetnje, proljev. Ponekad se primjećuje alergijske reakcije.

6 - Vitamini za trudnice Pregnavit

Ovo je njemački kompleks vitamina i minerala iz tvrtke "Merkle ratiofarm". Sadrži samo najpotrebnije vitamine (A, B1, B2, B5, B6, B9, C i D), kao i željezo i kalcij. Režim lijeka ovisi o trajanju trudnoće. U prvom tromjesečju potrebno je svakodnevno uzeti jednu kapsulu, u drugom i trećem. Koristite ih s hranom ili neposredno nakon njega, pitkom vodom.

Liječnik može prilagoditi dozu lijeka. Ako žena dobro jede i ne doživljava izraženu hipovitaminozu, može joj se savjetovati da uzme jednu tabletu tijekom trudnoće.

Prednosti lijeka Pregnavit uključuju lako probavljivost. Sve tvari u njemu pogodne su za cijepanje i usisavanje. Optimalna kombinacija folne kiseline i željeza pomaže u sprečavanju razvoja anemije. Takav kompleks vitamina košta oko 300 rubalja za 30 tableta.

Lijek ima nekoliko minusa - odsutnost joda u sastavu i prisutnost boje u ljusci. Povremeno uzrokuje alergijske reakcije u obliku osipa. Također može uzrokovati zatvor i nadutost.

7 - Višeslojne kartice za trudnice

Multi-tabs Perinatal je kompleks vitamina i minerala razvijen od strane danskih stručnjaka. Proizvodi se danas u Danskoj, kao iu Rusiji, koristeći danske tehnologije u licenciranim farmaceutskim tvrtkama. Sastav ovog lijeka uključuje sve potrebne vitamine i minerale za trudnicu, uključujući rijetke kao i selen. Sadrži jod. Odvojeno je proizvedeno Multi-Tabs Perinthal Omega-3 lijek s polinezasićenim masnim kiselinama.

Multi-Tabs Perinatal je jedan od univerzalnih ili osnovnih lijekova koji su pogodni za gotovo svaku ženu s normalnom trudnoćom.

Možete početi uzimati ovaj kompleks prije trudnoće, u fazi planiranja. Broj aktivnih sastojaka odabran je tako da žena u svakoj fazi trudnoće treba samo jednu tabletu dnevno. Učinite to bolje tijekom ili nakon jela.

Jedna od glavnih prednosti ovog lijeka je niska cijena s dobrom kvalitetom. Pakiranje 60 tableta košta oko 400 rubalja. Višeslojni kartice Perintal Omega-3 No. 60 košta oko 500 rubalja. Također, buduće majke slave prikladnu za gutanje oblika pilule.

Nedostaci lijeka malo. Ponekad uzrokuju povećanu mučninu tijekom toksikoze i alergijskih reakcija u obliku osipa. Također je zabilježen pogoršanje kroničnih bolesti gastrointestinalnog trakta.

8 - Solgar vitamini za trudnice

Solgar Prenatal Hranjive tvari proizvodi Solgar iz Sjedinjenih Država. Ovo je uravnotežen kompleks vitamina i minerala koji sadrži više od 20 korisnih tvari. Sve komponente lijeka su prirodne i u obliku koji je optimalan za ljudsko tijelo da se asimilira. Oni su skuplji od domaćih droga, za 60 tableta morat ćete platiti oko 1200-1300 rubalja.

Prema brojnim pregledima budućih majki, Solgar prenatalni vitamini pomažu u uklanjanju mučnine u prvom tromjesečju, kao i poboljšanju metabolizma i apetita dugih razdoblja.

Nedostaci lijeka uključuju relativno veliku veličinu tableta. Ponekad nije lako progutati. Preporučena dnevna doza lijeka u fazi planiranja iu prvom tromjesečju - 2 pilula, u 2 i 3 trimestra - 4 tablete. Često, buduće mame zaborave uzeti pravu količinu tableta ili se zbuniti o tome koliko su već pili. Također prema ocjenama Solgar često uzrokuje zatvor.

9 - Lonopan za trudnice

Lonopan za trudnice je dodatak vitaminima i mineralima kojeg proizvodi Argo u Rusiji. To su savršeno uravnoteženi vitamini koji jamče dobru apsorpciju svih nutrijenata zbog odvojenog unosa. Kit prodaje dvije vrste tableta:

 • Lonopan od željeza i joda - dragee green;
 • Kalcij Lonopan - bijeli grah.

Obično se preporučuje svako jutro uzeti dvije zelene dražeje, a četiri večeri bijelima.

Bolje je koordinirati doziranje s liječnikom, možda će odlučiti da je vaše tijelo potrebno malo manje hranjivih sastojaka.

Prednosti lijeka također uključuju njegov ugodan okus. Tablete sadrže fruktozu, prirodne okuse i okuse: zelena - "jabuka" i bijela - "vrhnja". Dragulji su ukusni, mogu se žvakati, a ne progutati.

Nedostaci uključuju neugodnu ambalažu i visoku cijenu kompleksa. Lijek se prodaje u kartonskoj kutiji, unutar kojega se nalaze dvije vrećice s zip-lock spojnicom. Ploče su postavljene u njih, ne po količini, već po težini. Stoga, kada paket završava, dodatne tablete će sigurno ostati. Cijena kutije težine 115 g - 600 rubalja. Potrebno je oko 2 tjedna.

10 - Vitamini Pregnake

Pregnaca je multivitamski kompleks koji se proizvodi u Velikoj Britaniji. Sadrži 11 vitamina i 5 minerala i preporučuje se za žene u bilo kojem trenutku tijekom trudnoće, kao i tijekom planiranja i laktacije. Značajka ovog lijeka - ona ne sadrži kalcij, jer vjeruje se da ovaj mineral ometa potpunu apsorpciju željeza dok ga uzima. Stoga proizvođač ne preporučuje uzimanje Pregnaca istodobno s mliječnim proizvodima i mesnim proizvodima. Potrebno je nekoliko sati između jedenja hrane iz ove hrane i uzimanja vitamina.

Ako buduća majčinska prehrana nema dovoljno kalcija, morat će ga uzeti kao zaseban lijek. U ovom slučaju, poželjno je piti vitaminima ujutro, i kalcij nakon ručka, ili obrnuto.

Nedostaci ovog lijeka su relativno visoki troškovi - oko 500 rubalja za 30 tableta. Također, neke majke su primijetile povećanje mučnine nakon uzimanja kompleksa. Ponekad izaziva pojavu alergijskih reakcija. Odbijanje urina do svijetlo žute i zamračivanje izmeta nije razlog za prekid lijeka.

Mogu li učiniti bez uzimanja vitamina?

Definitivno moguće. Žensko tijelo je dizajnirano na takav način da štiti bebu na prvom mjestu. Ako u vašoj prehrani nema dovoljno elemenata, bit će uklonjeni iz tijela buduće majke. Zato djeca s hipotrofijom i razvojnim poremećajima povezanim s nedostatkom vitamina rođeni su relativno rijetko. Najčešće se radi o djeci žena s ozbiljnim kroničnim bolestima ili zlouporabe nikotina, alkohola itd. Čak i strogi vegani rađaju zdrave bebe.

Ali morate misliti - po kojoj cijeni? Tijelo majke dat će sve do posljednjeg, na vlastitu štetu, a nakon porođaja i dojenja, možete se pretvoriti u stare žene s tankom kosom, lošim zubima, noktima podijeljenima i trajnim bolestima. Da bi spriječili takav razvoj događaja, potrebno je uzimati komplekse vitamina i minerala za trudnice.

Vitamin kompleks Elevit pronatal: indikacije i način primjene tijekom trudnoće

Trudnice često trebaju uzimati komplekse vitamina i minerala. Elevit je već nekoliko godina na farmaceutskom tržištu. On je jedan od vodećih položaja u popularnosti. Ima sve potrebne tvari koje su potrebne za trudnice.

Opće informacije

Lijek se proizvodi u Švicarskoj, tako da je visoke kvalitete i performansi. Elevit pronatal je namjerno dizajniran za žene koje planiraju malu djecu. Njegova sigurnost i učinkovitost testirana su brojnim kliničkim studijama. Primljene su pozitivne povratne informacije o korištenju iz velikog broja žena širom svijeta u proteklih 20 godina.

Oblik otpuštanja je bez žutosive tablete u obliku boca, bez mirisa. Paketi su 30 ili 100 komada.

Cijena se kreće od 400-430 rubalja za 30 tableta i 1000-1100 rubalja za 100 tableta.

svjedočenje

Evo popisa razloga zašto liječnici propisuju ovaj lijek:

 • opća slabost;
 • pospanost, inversije spavanja;
 • neuroza, promjene raspoloženja;
 • loše stanje zuba i desni;
 • visok ili nizak krvni tlak;
 • djela mučnine;
 • vrtoglavica;
 • gubitak kose;
 • suha koža;
 • beriberi;
 • razdoblje dojenja.

Valja napomenuti da prije imenovanja Elevita liječnik uzima u obzir opće stanje trudnoće i utvrdi da li postoje kontraindikacije za uzimanje vitamina.

Ni u kojem slučaju ne trebate sama propisati lijek. Potrebna je prethodna konzultacija s liječnikom!

Sastav i svojstva

Elevit ima optimalni sastav kako bi se osigurala normalna trudnoća. Sve korisne tvari prisutne u pripremi odgovaraju dnevnim potrebama žene na položaju.

 1. Vitamin A. Jača imunološki sustav, stimulira metaboličke procese u retini i vizualnim šipkama.
 2. Folna kiselina Brine se o formiranju neuronske cijevi i fetalnog mozga.
 3. Biotin. Kontrolira metabolizam masti, pomaže probavljanju proteina.
 4. Vitamin E. sudjeluje u procesima rasta stanica, štiti ih od štetnih učinaka toksina. Poboljšava perifernu cirkulaciju.
 5. Vitamin B Član eritropoeze, ima blagotvoran učinak na funkciju jetre i živčanog sustava.
 6. Riboflavin. Sudjeluje u formiranju protutijela.
 7. Tiamin. Osigurava normalno funkcioniranje kardiovaskularnog i živčanog sustava.
 8. Vitamin C. Najjači antioksidans, jača zidove krvnih žila i štiti stanice od oštećenja.
 9. Nikotinamid. Aktivira imunološki odgovor.
 10. Vitamin D. Regulira metabolizam kalcija i fosfora.

Također u Eleviti postoje mnogi mikroelementi. Ovdje su:

 1. Bakar. Potrebno za funkcioniranje crvenih krvnih stanica i metabolizam željeza.
 2. Cink. Sudjeluje u proizvodnji hormona.
 3. Željezo. Važno je u sintezi hemoglobina i isporuke kisika u tkiva i organa.
 4. Fosfor. Potrebno za punu formiranje zuba i kostiju.
 5. Magnezij. Jača živčani sustav
 6. Kalcij. Potrebni element za formiranje kostura i osnovica budućih zuba fetusa. Normalizira apsorpciju željeza i funkciju srca.
 • sprječava pojavu strijama;
 • osigurava normalno stanje kože i sluznice;
 • potiče normalan rast fetusa;
 • povećava imunosnu snagu tijela, otpornost na viruse;
 • smanjuje ton maternice;
 • poboljšava metaboličke procese;
 • uklanja natečenost;
 • ima blagotvoran učinak na formiranje skeletnog sustava fetusa;
 • smanjuje manifestacije toksikoze u trudnica;
 • smanjuje vjerojatnost razvoja anemije;
 • spriječiti oštećenja živčane cijevi u fetusu.

Upute za uporabu

Bolje je koristiti lijek nekoliko mjeseci prije predviđene trudnoće. To će biti plodno tlo za uspješnu koncepciju. Elevit, prema uputama, treba uzeti jednu tabletu dnevno prije obroka s puno vode. Ako trudnica ima jutarnju toksemiju u obliku mučnine, onda se lijek treba uzimati u popodnevnim satima. U nazočnosti indikacija može se povećati doza. Ali to samo radi liječnik koji promatra ženu.

Nakon poroda, možete nastaviti uzimanje vitamina, jer oni doprinose očuvanju dojenja za dugo vremena i pomoći u obnovi ženskog tijela.

kontraindikacije

Ti vitamini nisu prikazani za sve trudnice. Sadrže sintetičke komponente koje tijelo ne uvijek dobro apsorbira. Postoji popis kontraindikacija:

 • individualna netolerancija na komponente;
 • hipervitaminoze;
 • peptički ulkus i dvanaesnik;
 • zatajenje srca;
 • urolitijaze;
 • kronični glomerulonefritis;
 • smanjena sinteza željeza;
 • hepatitis;
 • JCB - žučni kamenci;
 • tuberkuloze;
 • tromboflebitisa.

Nuspojave, predoziranje

Prenosivost u kompleksu vitamina je dobra. Od rijetkih nuspojava su moguće:

 • glavobolje;
 • vrtoglavica;
 • angioedem;
 • problemi s memorijom;
 • emocionalna nestabilnost;
 • žgaravica;
 • problemi sa stolicom;
 • alergijske manifestacije;
 • pretjerano znojenje;
 • nesvjestica.

Ako se pojavi barem jedan od gore navedenih simptoma, lijek treba hitno prekinuti i posavjetovati se s liječnikom.

Predoziranje je ispunjeno mučninom, povraćanjem, glavoboljama.

Dok uzima vitaminski kompleks, stolica može postati crna. Istovremeno, žene su često zabrinute zbog zatvora. Ovo nije patologija, nego normalna reakcija na željezo, koja je dio Elevit.

Interakcija s drugim lijekovima

Bolje je ne uzimati Elevit u isto vrijeme sa sljedećim sredstvima:

 • fluorokinoloni;
 • tiroksin;
 • levodopa;
 • lijekovi koji sadrže foxglove.

Lijekovi s antacidnim djelovanjem mogu se konzumirati samo uz poštivanje trosatnog intervala, jer utječu na apsorpciju vitamina.

Kada se uzimaju istodobno s diuretskim lijekovima iz skupine tiazida, razina kalcija se povećava u krvi.

Paralelna primjena tetraciklinskih antibiotika ili antivirusnih lijekova nije preporučljiva. Minerali smanjuju apsorpciju antibakterijskih lijekova i imunomodulatora.

Laksativi smanjuju terapeutski učinak Elevit.

analoga

Elevit ima mnogo analoga koji također imaju za cilj održavanje zdravlja budućih majki.

Vitrum sadrži iste vitamine, samo se njihov postotak razlikuje. Također ima nižu cijenu.

U Fembionu ima manje komponenti, ali jod je prisutan.

Gendevit nema minerala u sastavu.

Lijek Complivit Mama nema biotin, ali sadrži jod i selen.

U Multi-Tabs, pojedinačni elementi sadržani su u većim količinama. Sadrži također krom, magnezij, jod i selen.

 • Centrum Materna;
 • Emfetal;
 • Solgar Prenatal;
 • Majčin zdravlje "Abeceda";
 • Orthomol;
 • Ladys Formula;
 • Perfectil.

Elevit je dobar vitaminski kompleks koji pomaže da podrži tijelo buduće majke i doprinosi normalnom razvoju i rastu fetusa. Žene koje su koristile lijek u prethodnoj trudnoći, procjenjujući učinkovitost, uzimaju ga u budućnosti.

Vitamini Elevit Pronatal prilikom planiranja i nošenja trudnoće - pouzdana zaštita za vas i vaše bebe

Svaka žena koja se priprema da postane majka sanja da joj dijete rodi zdravo. Razmislite o tome u fazi planiranja trudnoće.

Prva stvar koju trebate obratiti pozornost je način života, uključujući hranu: nužno mora biti potpuna i raznovrsna.

No, unatoč tomu, čak i najsvježije i bogate povrće i voće koje su uzgajane u najočito ekološki sigurnijim i čistijim područjima nisu u stanju pružiti potrebnu količinu svih hranjivih tvari čak ni obične osobe, nego žene koja dijete pod njenim srcem nosi i ne kažu ništa. Kakav je izlaz iz ove situacije?

Danas farmakološka industrija nudi budućnost i već uspostavljene mame veliki izbor različitih multivitamijskih kompleksa i proizvoda koji su obogaćeni vitaminima, mikro i makroelemima.

Informacije o drogama

struktura

Sastav Elevit za trudnice uključuje:

 • 12 osnovnih vitamina: vitamina A (1,2 mg), C (100 mg), Bl (1,6 mg), B2 (1,8 mg), B6 ​​(2,6 mg), B12 (4 ug), E (15 mg), D3 (12,5 μg), folna kiselina (0,8 mg), biotin (0,2 mg), nikotinamid (19 mg), kalcij pantotenat (10 mg);
 • 3 elementa u tragovima: magnezij (100 mg), kalcij (125 mg), fosfor (125 mg);
 • 4 minerala: cink (7,5 mg), željezo (60 mg), mangan (1 mg), bakar (1 mg).

Vitamin A je neophodan za sintezu mukopolisaharida, proteina i lipida, te kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje kože, očiju i sluznica.

Vitamin B1 potreban je za pravilno funkcioniranje srca i živčanog sustava.

Vitamin B2 ima blagotvoran učinak na regeneraciju tkiva.

Vitamin B6 pomaže u održavanju strukture i funkcioniranja zuba, kostiju, desni, živčanog sustava.

Vitamin B12 pomaže poboljšati funkcioniranje živčanog sustava.

Askorbinska kiselina (vitamin C) uključena je u oksidaciju određenih biološki aktivnih tvari, metabolizam ugljikohidrata, zgrušavanje krvi i popravak tkiva, povećava otpornost tijela na viruse i infekcije, smanjuje pojavu upalnih reakcija.

Vitamin D3 pomaže održavanju ravnoteže fosfora i kalcija u ženskom tijelu.

Vitamin E je prirodni antioksidant koji sprječava pojavu povećane zgrušavanja krvi i stvaranja tromba, koja je uključena u sintezu hemoglobina i proteina, u procesu stvaranja i rasta stanica, funkcioniranja skeletnih i srčanih mišića, krvnih žila i spolnih žlijezda.

Biotin je uključen u metaboličke procese i apsorpciju proteina.

Kalcij pantotenat je neophodan za metabolizam proteina, masti i ugljikohidrata.

Folna kiselina je neophodna za normalno stvaranje neuronske cijevi bebe, za normalizaciju živčanog sustava majke.

Nikotinamid je uključen u procese oksidacije i redukcije, osigurava prijenos fosfata i vodika.

Kalcij je potreban za stvaranje koštanog tkiva, smanjenje glatkih mišića i mišića kostura, zgrušavanje krvi, normalno funkcioniranje srca.

Magnezij je neophodan za stvaranje koštanog i mišićnog tkiva, kao i sintezu proteina.

Željezo je uključeno u transport kisika, čime se sprječava razvoj anemije.

Fosfor je neophodan za formiranje kostiju i zubi.

Mangan promovira mineralizaciju kostiju.

Bakar je potreban za zamjenu željeza.

Cink je uključen u formiranje fetalnog kostura i smanjuje vjerojatnost anomalija fetusa.

I ovdje ćete pročitati o simptomima propuštenog pobačaja.

Elevit Pronatal kada planirate trudnoću

Elevit nije kontraindiciran za redovite žene, uključujući i ono što se može poduzeti tijekom planiranja trudnoće i dojenja.

Prije planiranja trudnoće morate nadoknaditi količinu elemenata u tragovima potrebnih za tijelo, minerale i vitamine.

Osim toga, upotreba lijeka povećava vjerojatnost koncepcije i optimalnog razvoja i prehrane fetusa, smanjuje vjerojatnost razvoja različitih patologija intrauterinalnog razvoja.

Doziranje, kontraindikacije, nuspojave lijeka

Tijekom trudnoće, Elevit uzeti 1 tabletu dan nakon obroka, piti pola čaše vode.

Tečaj prijema odabire ginekolog pojedinačno za svaku ženu, ali najčešće je mjesec prijema, mjesec odmora.

Budući da se Elevit smatra lijekom, njegovo uzimanje može uzrokovati neke nuspojave: poremećaj gastrointestinalnog trakta, uriniranje žutom bojom zbog sadržaja vitamina B2, alergijskih reakcija i idiosinkrazije lijeka.

Budući da su kalcij i željezo dio Elevit, to odgađa apsorpciju tetraciklinskih antibiotika i antimikrobnih lijekova.

Vitamin C povećava djelovanje antimikrobnih sredstava.

Kombinirana upotreba Elevita i diuretika nije preporučljiva.

Uz bilo koju primjenu Elevit i drugih lijekova, bolje je napraviti interval od 2 sata.

I ovdje ćete saznati koji su rizici kasnog porođaja.

Recenzije lijekova

Pro Elevit za trudnice uglavnom pozitivne recenzije: neke žene zahvaljujući njima su se riješile toksikoze, druge su mogle prilagoditi mjesečni ciklus i time uspješno postati trudne, drugi se riješiti svrab, poboljšati kosu i kožu, četvrti - riješiti anemija i bol, oticanje i grčeve u nogama.

Od negativnih ocjena: ponekad uzrokuje zatvor, neugodan okus u ustima, mučnina, alergijska reakcija kod djeteta tijekom dojenja.

Cijena vitamina za trudnice Elevit je u području od 400-450 rubalja za 30 tableta (u trenutku objavljivanja članka).

Dakle, ako buduća mama uzme kompleks Elevit u fazi planiranja i dojenja, to može pomoći da kosa, koža, nokti u dobrom stanju, osiguraju pravilan razvoj i rast fetusa.

U svakoj fazi, unos Elevit rješava svoje probleme: u fazi planiranja, nadoknađuje nedostatak vitamina u tijelu žene; u prvom tromjesečju - smanjuje rizik od intrauterinih malformacija; u drugom tromjesečju - nadoknađuje povećanu potrebu za vitaminima i elementima u tragovima kod majke i djeteta; nakon rođenja bebe - pomaže nadopunjavanju iscrpljenih rezervi vitamina, mikro i makronutrijenata.

U ovom ćete članku naučiti koji su znakovi početka rada.

Vitamini za trudnice. Sastav vitamina kompleksa za trudnice.

Catherine | Napisano: 07.02.2018 10:10:55 Obično je cijeli popis ogroman. Ali glavna stvar je jod, folna kiselina, magnezij i željezo. To su ključni elementi, potreba za njima povećava se u trudnica. Pa, barem mi je liječnik rekao. Napisali su mi mami (Minisan) kompleks, točno na prvom prijemu. Već dva tjedna pijem: testovi su dobri i dobro se osjećaju, uopće nije bilo toksikoze.

Rita | Pisano: 03/04/2015 14:43:19 Sada postoji takav niz vitamina koji mi se čini da samo liječnik može propisati one potrebne. U mojoj analizi izgledala je i imenovala Emfetal. Nije bilo reakcija, dobro sam ih uzeo i rodio divnog dječaka gotovo 4 kg)

BukaEkaterina | Pismeni: 20.10.2014. 8:39:57 Na seminaru o zdravlju, liječnik najviše kategorije, ginekolog-opstetričar Moroz I.Yu. ona je podijelila svoje iskustvo, radeći na trudnoći, rekla je o tome što vitamini trudne majke trebaju u svakom tromjesečju, koje su vitamini najbolje uzimati i zašto, rekla je o značajkama sintetičkog i prirodnog vitamina. Liječnik je vrlo jednostavan, objasnila je na pristupačan način, predavanje je bilo razumljivo čak i onima bez posebnog medicinskog obrazovanja.

BukaEkaterina | Pisano: 10.10.2014. U 19:59:13 U jednom od zdravstvenih seminara, liječnik najviše kategorije, opstetričar-ginekolog Moroz I.Yu. ona je podijelila svoje iskustvo, radeći na trudnoći, rekla je o tome što vitamini trudne majke trebaju u svakom tromjesečju, koje su vitamini najbolje uzimati i zašto, rekla je o značajkama sintetičkog i prirodnog vitamina. Liječnik je vrlo jednostavan, objasnila je na pristupačan način, predavanje je bilo razumljivo čak i onima bez posebnog medicinskog obrazovanja.

Elevit Pronatal: upute za uporabu, sastav vitamina za trudnice, analozi

Lijek je posebno razvijen u Njemačkoj za trudnice - već očekuje dijete ili planira zatrudnjeti, kao i žene skrbnici. Multivitaminov Elevit Pronatal osigurava bioaktivne tvari organizama majke i djeteta.

Sastav vitamina za trudnice

Kompleks sadrži 12 vitamina, 7 mineralnih dodataka koji su potrebni za trudnicu, fetus i dojenčad.

Bioaktivne tvari (BAS) u sastavu Elevit Pronatal ispunjavaju nedostatak mikronutrijenata, koji se neizbježno javljaju tijekom određenih razdoblja ženskog života. Potrošnja biološki aktivnih tvari znatno se povećava tijekom trudnoće i laktacije. Nedostatak negativno utječe na zdravlje i dobrobit majke, razvoj fetusa ili djeteta.

Elevit Pronatal zadovoljava povećane potrebe ženskog tijela prije, tijekom, nakon porođaja, prije kraja dojenja.

Preporučeni dnevni unos mikronutrijenata i sadržaj pripravka:

Preporučeni dnevni unos mineralnih dodataka i sadržaja u pripravku:

Metoda određivanja dnevne potrošnje mikronutrijenata u različitim zemljama je drugačija. U tablici se koriste pokazatelji koji se priznaju u Europskoj uniji. Elevit Pronatal je dizajniran i proizveden u Njemačkoj, u potpunosti usklađen sa standardima preporučenim na Zapadu.

Farmakološko djelovanje, farmakodinamika i farmakokinetika

U prvih 6-8 tjedana nakon začeća određeni su vitalni organi nerođenog djeteta. "Građevni blokovi" su makronutrijentne molekule (proteini, ugljikohidrati i masti). Uloga vitamina i mineralnih dodataka je drugačija. Bioaktivne tvari su potrebne u malim količinama za provedbu svih metaboličkih procesa koji služe kao materijalna osnova za rast i razvoj.

Nedostatak mikronutrijenata proizlazi iz toliko mnogo razloga. Trudnice nemaju dovoljno BAS-a u hrani, jer se potrebe tijela znatno povećavaju zbog hormonske neravnoteže, stresa i stresa na endokrini sustav. Potrošnja mikronutrijenata povećava se u nepovoljnim klimatskim uvjetima, pod stresom, tijekom infekcije i kod bubrežnih bolesti. Tijelo gubi BAS u alergijama na hranu, hranu niske kvalitete, vegetarijanske i druge dijete.

Farmakološko djelovanje Elevit Pronatal - nadopunjavanje nedostatka vitamina i mineralnih dodataka.

Kalcij i fosfor - mineralni dodatci koji su potrebni za koštano tkivo, pružaju snagu za kostur i zube. Magnezij je potreban za biosintezu proteina, rad kostiju i mišića. Željezo je mineralna komponenta u hemoglobinu. Proteini crvenih krvnih stanica nose kisik u organe i tkiva. Bakar je potreban za zamjenu željeza u tijelu.

Anemija nedostatka željeza je čest uzrok perverzije okusa, opće slabosti, palpitacije, vrtoglavice, suhe kose, lomljive nokte.

Mangan je potreban za regulaciju mineralizacije kostiju, dajući im snagu, ali ne lomljivost. Cink se troši u formiranju kostura, potrebno je za bolju regeneraciju kože, funkcioniranje brojnih hormona.

Bioaktivne tvari ne funkcioniraju izolirano. Na primjer, cink je neophodan za normalan rad vitamina A. Postoje mnogi takvi primjeri, svaki od njih potvrđuje da je bolje uzeti multivitaminske komplekse od odvojenog BAS-a.

Apsorpcija i biokemijske transformacije vitamina i mineralnih dodataka u tijelu su vrlo složene. Neki vitamini, kalcij, magnezij i željezni ioni se apsorbiraju već u duodenumu. Većina vitamina apsorbira se u jejunumu i ileumu.

Kao rezultat metaboličkih reakcija, dolazi do različitih transformacija bioaktivnih tvari. Konačni proizvodi metabolizma: ugljični dioksid, masne kiseline i druge tvari. Izlučeni proizvodi za razmjenu s žuči, izlučeni bubrega.

Kada je lijek propisan

Čak i uz zdravu prehranu, trudnica ili majka koja njeguje ne prima dovoljno vitamina i mineralnih dodataka. Razlozi mogu biti različiti. Uglavnom utječe povećana potražnja, uništavanje mikronutrijenata u kulinarskoj obradi proizvoda.

Elevit Pronatal tablete propisuju se za sljedeće skupine žena: trudnice koje planiraju trudnoće, dojenje. U svakom od ovih razdoblja potrebna je profilaksa i terapija nedostatka vitamina.

Metabolizam u trudnica i dojilje povećava se. Potreba tijela i fetusa rastu. Mora biti 50-100% više mikronutrijenata u usporedbi s drugim razdobljima života.

Potrošnja mineralnih dodataka treba povećati za 100% ili više. Željezo za stvaranje krvi hemoglobina tijekom trudnoće zahtijeva tri puta više. Također povećava potrošnju folne kiseline, vitamina B12 i D, kalcija, bakra i cinka, potrebnog za podjelu stanica, stvaranje tkiva.

Upute za uporabu Elevita Pronatal

Uobičajena doza je 1 tableta dnevno. Pilula se proguta cijela tijekom doručka, ne žvakati, isprati s nekoliko gutljaja vode. Ako žena ujutro pati od mučnine, može piti lijek na ručku ili navečer. Tabletu se dozvoljava da se podijele uz utor kako bi se lakše progutale. Ako je potrebno, pilula se slomiti u mortu, dodati prašak u vodu ili jogurt.

Upute za uporabu također sadrže informacije o trajanju liječenja. Preporuča se da se Elevit Pronatal počne uzimati jedan mjesec prije planirane trudnoće, tijekom cijelog razdoblja nošenja djeteta, nakon porođaja i prije kraja dojenja.

Interakcija lijekova

Vitamini za trudnice Elevit Pronatal sadrže vitamin C koji povećava učinak uporabe i nuspojave sulfanilamidnih lijekova. Apsorpcija željeza iz multivitaminskog kompleksa pogoršava se istovremenim liječenjem antacidima, kao što su Almagel ili Maalox, fluorokinoloni, tetraciklinski antibiotici.

Kalcij, magnezij, bakar i cink mogu komunicirati s antacidima, tetraciklinom i fluorokinolonskim antibioticima, antivirusnim lijekovima, diureticima. Folna kiselina smanjuje antiepileptičku učinkovitost sredstava koja sadrže karbamazepin i barbiturate. Potrebno je da između uzimanja Elevit

Pronatal i bilo koji od navedenih lijekova prošli su 2 ili 3 sata.

Kontraindikacije i nuspojave

Nemojte uzimati Elevitu Pronatal s preosjetljivosti na aktivne sastojke i / ili pomoćne tvari lijeka. Popis kontraindikacija - hipervitaminoza A i D, višak kalcija u tijelu, metabolički poremećaji željeza, bakra. Nemojte piti Elevit Pronatal s drugim pripravcima vitamina A i / ili D.

Alat se ne preporuča u slučaju teških kršenja bubrega. Tablete sadrže laktozu, stoga je kontraindicirano u slučaju njegove netolerancije i nedostatka laktaze.

Najvjerojatnije nuspojave su alergijske reakcije. Pojavljuju se blisteri, crvenilo kože, otekline usana, jezika i vrata. Može biti glavobolja, nesanica. Nuspojave iz gastrointestinalnog trakta - mučnina, težina i bol u epigastriumu, povraćanje, zatvor ili proljev.

Željezna mrlja crnu stolicu, riboflavin mijenja urin na narančasto. Ove nuspojave su potpuno bezopasne.

Jeftini analozi vitamina

Pakiranje Elevit Pronatal 100 tableta bi trebalo biti dovoljno za tri mjeseca. Cijena lijeka u ljekarni čini se previše visokom - od 1700 do 1950 rubalja. Možete pronaći multivitamine s istim sastavom, makro i mikronutrijentima.

Jednostavne upute za uporabu

Vitamin kompleks Elevit - jedini multi-vitaminski lijek s klinički dokazanom učinkovitosti. Preporučljivo za trudnice i one koji planiraju trudnoću. Široko se koristi tijekom dojenja. Aktivne komponente uključene u njegov sastav upozoravaju na mnoge malformacije fetusa.

Želja za početkom obitelji i djetetu je vrlo važna odluka u životu svake osobe. Ovaj put ne samo da je nevjerojatan, već i odgovoran, pa stoga zahtijeva posebnu pripremu. Vodeći stručnjaci iz područja opstetrije i ginekologije preporučuju da žene uzimaju kompleks vitamina Elevit.

Otpustite obrazac i sastav

Elevit Pronatal je vitamin-mineralni lijek razvijen od strane vodeće farmakološke tvrtke, posebno za žene. Suvremena kompleksna sredstva su neophodna za postpartum oporavak tijela i tijekom dojenja.

Elevit je već dostupan u novoj ambalaži. Tablete su sivkasto-žute boje i imaju duguljasti oblik. One su pakirane u blistere od 10 do 20 komada. Jedan paket može sadržavati 3 do 5 blistera.

Cjeloviti sastav lijeka Elevit s opisom:

 • Vitamin D3 (500 IU). Doprinosi regulaciji metaboličkih procesa fosfor-kalcija u tijelu. Kolekalciferol sprječava omekšavanje koštanih struktura i široko se koristi za sprječavanje raka.
 • Vitamin E (15 mg). Tokoferol je potreban za poboljšanje procesa mikrocirkulacije i regeneracije mekih tkiva. Bez njegova sudjelovanja, normalno funkcioniranje sustava odgovoran za zgrušavanje krvi nije moguće. Vitamin E sprječava razvoj bolesti poput anemije i osigurava stvaranje crvenih krvnih stanica.
 • Vitamin C (100 mg). Sudjeluje u stvaranju guma, zuba i koštanog tkiva. Potrebno je ojačati vaskularne strukture i otpornost na zarazne bolesti. Bez askorbinske kiseline, apsorpcija željeza i kalcija u tijelu je nemoguća.
 • Vitamin B2 (1,8 mg). Sudjeluje u stvaranju protutijela i krvnih stanica. Vraća sluznice i neutralizira negativne učinke toksina na tijelu. Vitamin B2 je odgovoran za normalan razvoj embrija.
 • Vitamin B6 (2,6 mg). Regulira metaboličke procese u tijelu, normalizira razinu kolesterola i vraća aktivnost središnjeg živčanog sustava.
 • Vitamin B9 (800 mikrograma). Sudjeluje u procesima stvaranja krvi i ima veliku važnost u procesima koncepcije i nošenja fetusa. Folna kiselina je odgovorna za formiranje živčanih stanica, što je vrlo važno za normalan razvoj embrija.
 • Vitamin B12 (4 mcg). Normalizira aktivnost živčanog sustava i sudjeluje u formiranju krvnih stanica.
 • Nikotinomid (19 mg). Jedinstvena tvar, bez koje je sinteza hormona nadbubrežnih žlijezda nemoguća. Nikotinomid je odgovoran za proizvodnju protutijela u tijelu i apsorpciju drugih hranjivih tvari. Sudjeluje u vitalnim procesima redukcije i oksidacije.
 • Biotin (0,2 mg). Vitamin je neophodan za provođenje metabolizma ugljikohidrata, bjelančevina i masnoća. Ova tvar je neophodna za normalno formiranje fetusa i tijek trudnoće. Zahvaljujući biotinu dijete dobiva sve potrebne tvari za normalan rast i razvoj.
 • Kalcij (125 mg). Odgovorni za stvaranje koštanih struktura i neophodno kao profilaktički agens za uništenje kostiju i zuba u majci. Bez kalcija, normalno zgrušavanje krvi i funkcioniranje živčanog sustava nemoguće je.
 • Magnezij (100 mg). Sudjeluje u formiranju struktura kostiju i mišića. Ova tvar se nalazi u sastavu svih tkiva i struktura tijela, tako da bez nje normalna formacija fetusa nije moguća.
 • Fosfor (125 mg). Zajedno s kalcijem, ovaj mineral oblikuje kosti i sudjeluje u energetskim procesima tijela.
 • Željezo (60 mg). Ovaj element u tragovima uključen je u formiranje struktura krvnih stanica. Željezo je sastavni dio hemoglobina i transportira kisik u tijelu.
 • Cink (7,5 mg). Uključeno u enzime uključene u hormonske metaboličke procese. Ova tvar utječe na stanje kose i kože.
 • Bakar (1 mg). Sprječava razvoj anemije, jer sudjeluje u procesima stvaranja hemoglobina. Ova tvar ima izravan utjecaj na reproduktivne funkcije i ima nezamjenjivi učinak na rast i razvoj fetusa.

Upozorenja za uporabu

Upute za upotrebu složene pripreme uključuju opće preporuke. Elevit se preporučuje piti tečajeve u planiranju trudnoće, u procesu trudnoće i nakon porođaja kako bi se obnovila žensko tijelo i tijekom dojenja. Prije uporabe lijeka preporuča se savjetovati se s liječnikom.

Podrška pri planiranju trudnoće

Skupljanje "građevinskog materijala" za fetus mora biti unaprijed. Mjesec dana prije začeća, potrebno je uzeti vitamin-mineral kompleks Elevit. To će omogućiti akumulaciju svih potrebnih tvari za puni razvoj djeteta.

Podrška u razdoblju nošenja djeteta

Nakon začeća, potreba tijela za hranjivim tvarima povećana je za 150%. Da biste dobili sve što vam je potrebno od hrane je gotovo nemoguće. U ovom slučaju, lijek dolazi iz Elevita Pronatal. Vitamin i mineralni kompleks pruža podršku ženskom tijelu i doprinosi potpunom razvoju embrija.

Oporavak i dojenje

Majčino zdravlje od velike je važnosti ne samo tijekom trudnoće, već i tijekom dojenja. Tijekom oporavka i laktacije, postoji i povećana potreba za hranjivim tvarima. Prihvaćanje vitaminsko-mineralnog kompleksa Elevit pomaže u sprječavanju razvoja raznih bolesti majke i djeteta.

Preporuke za doziranje

Vitamin-mineralni kompleks "Elevit" treba uzeti 1 puta dnevno tijekom obroka. Lijek treba uzimati 3 mjeseca prije začeća, tijekom trudnoće i dojenja. Potrebna je prethodna konzultacija s liječnikom.

Moguće kontraindikacije i nuspojave

Kompleksni lijek se ne preporučuje uzimati u prisustvu preosjetljivosti na jednu od komponenti koje čine. Apsolutna kontraindikacija je poremećaj jetre ili bubrega.

Među nuspojavama treba istaknuti:

 • gastrointestinalni poremećaji (konstipacija);
 • alergijske reakcije.

Lijek se u većini slučajeva dobro podnosi. Nuspojave se vrlo rijetko pojavljuju.

Važne značajke

Preporuča se uzimanje lijeka u skladu s dozama koje propisuje liječnik. Inače, postoji veliki rizik od razvoja hipervitaminoze, koji je praćen pojavom sljedećih simptoma:

 • zatvor i mučnina;
 • povraćanje i glavobolje.

Ako se javljaju takve reakcije na uporabu lijeka, preporučuje se prestati uzimati vitaminski kompleks i posavjetovati se s liječnikom.

Zašto Elevit - # 1 za trudnice?

Kompletan kompleks vitamina i minerala pomaže u borbi s povećanim potrebama tijela tijekom trudnoće i laktacije. Uz to, moguće je spriječiti mnoge malformacije, što je sada vrlo važno. Cijena vitaminskog kompleksa Elevit Pronatal varira od 734 rubalja.

Recenzije lijekova

Katarina (Voronezh)

Tijekom trudnoće nisam imao nikakve vitamine. Imala sam osip i mučninu. Liječnik je savjetovao Elevit. Bio sam šokiran! Nakon 3 dana prestala sam se osjećati mučninu ujutro i krvne pretrage poboljšane!

Svetlana Sergeevna (Moskva)

Imala sam kasnu trudnoću (trudna sam 43). Liječnici konzultacija nisu pružili povoljnu prognozu. Okrenuo sam se u specijalizirani centar, propisao Elevit vitamine. Dijete je rođeno zdravom i punom energije! Zahvaljujući iskusnim stručnjacima i tvrtki koja proizvodi ove vitamine)

Elena (Kaliningrad)

Nakon rođenja, kosa je počela ispadati i zubi se raspadaju. Koža je postala suha i naborana. Bio sam prestrašen! Imam propisane tablete za trudnice. Nakon mjesec dana nije bilo tragova mojih problema. Cijena me droga odgovara.

Žene koje su uzimale Elevit Pronatal tijekom trudnoće zabilježile su da se stanje kože, kose i noktije poboljšalo. Gotovo sve trudnice se bojale da će se zubi početi raspadati, pogotovo u zadnjim uvjetima, međutim zbog kompleksa vitamina nije bilo problema s zubima.

Pregnavit za trudnice - opis i svojstva lijeka

Pregnavit je kombinirani multivitamski kompleks nove generacije, koji je dizajniran posebno za uporabu u trudnica i tijekom dojenja, uzimajući u obzir sve značajke ženskog tijela u ovom trenutku.

Poznato je da je jedan od najčešćih uzroka komplikacija tijekom trudnoće stanje anemije nedostatka željeza.

To se događa kao rezultat nedostatka vitamina i minerala u tijelu (osobito one koji utječu na proces formiranja krvi i stvaranja hemoglobina).

Nakon toga, neuspjeh utječe na stanje i razvoj fetusa, što je vrlo osjetljivo na takve procese.

Može postojati komplikacija u obliku hipoksije djeteta (smanjenje zasićenja kisikom u krvi), što će dovesti do bolesti različitih organa i sustava, ne samo u utrobi nego i nakon rođenja; u obliku kongenitalnih patologija, hipotrofni uvjeti.

Za žene, rizik od nedostatka potrebnih tvari je pobačaj i ozbiljne komplikacije porođaja. Često je to snažan patološki gubitak krvi, što može biti prijetnja životu.

Istraživački centri su pokazali da je učinkovitost korištenja dodataka željeza u kombinaciji s vitaminima mnogo veća od propisivanja samo tvari koje sadrže željezo ili kombinacijom s askorbinskom kiselinom.

Nedavno, za prevenciju i liječenje određenih patoloških stanja kod trudnica i dojilja, liječnici aktivno preporučuju različite kombinacije dobrih tvari i vitamina, od kojih je jedan Pregnavit.

Dinamična studija pojedinaca koji su koristili ovaj lijek pokazala je pozitivne promjene nakon 2 tjedna od početka recepcije.

Broj crvenih krvnih stanica i razine hemoglobina znatno su se poboljšali. Označena stimulacija koštane srži i proces eritropoeze, povećala je aktivnost mnogih enzimskih sustava i staničnog imuniteta.

Mineralne tvari i vitamini sadržani u sastavu pregnavita dobro popunjavaju nedostatak tih spojeva, posebno s povećanjem potražnje za njima.

Učinak ovog lijeka određen je svojstvima biološki aktivnih tvari koje čine njegove komponente.

 • Vitamin D3 osigurava regulaciju kalcija i fosfora u tijelu, sprječava mogući razvoj raka u djeteta, normalizira proces formiranja i stvaranja kostiju.
 • Vitamin Auchustut u opskrbi energijom mnogih metaboličkih procesa, neophodan je za sintezu rodopisa (tvar koja je dio ljuske oka), aktivira redoks reakcije, održava integritet epitela, regulira rast fetusa tijekom trudnoće.
 • Askorbinska kiselina uglavnom osigurava proizvodnju kolagenskih vlakana koja čine kožu; sudjeluje u formiranju strukture hrskavice, kosti (uključujući zube); utječe na proces stvaranja hemoglobina i sazrijevanja crvenih stanica - crvenih krvnih stanica. Fiziološka normalna razina vitamina C u tijelu trudnice važna je za razvoj placente oko fetusa, kao i za poboljšanje otpora tijela i obranu od različitih opasnih infekcija.
 • Vitamin B1 pozitivno utječe na rad i stvaranje najosjetljivijih sustava u tijelu - živčanom. Kao koenzimska reakcija, aktivno je uključen u metabolizam ugljikohidrata.
 • Vitamin B2 je najvažnija veza u procesu staničnog i tkiva disanja, aktivno je uključena u proces rasta. Tijekom trudnoće ograničava negativni učinak teratogenih čimbenika na fetus.
 • Vitamin B6 sudjeluje u metabolizmu bjelančevina, kao i stvaranje neurotransmitera. Tijekom trudnoće vrlo je potrebno za žene koje su prethodno uzimale oralne kontraceptive, što značajno smanjuje količinu piridoksina u tijelu.
 • Cianokobalamin (ili Vit.B12) važan je čimbenik u procesu hematopoeze, normalnog rasta, razvoja epitelnih stanica; sudjeluje u sintezi nukleinskih aminokiselina; potrebna za izmjenu folne kiseline i stvaranje omota od živčanih vlakana - mijelina.
 • Nikotinamid sudjeluje u respiraciji tkiva, lipidnim i ugljikohidratnim vrstama metabolizma.
 • Folna kiselina je uključena u sintezu nukleotida, nukleinskih kiselina i aminokiselina; nužna za proces eritropoeze. U razdoblju trudnoće trudnoća provodi zaštitnu funkciju protiv djelovanja teratogenih čimbenika.
 • Vitamin E, kao jak antioksidans, štiti razne medije i tvari unutar tijela od oksidacije; sprječava smrt stanica; podržava funkciju crvenih krvnih stanica; pozitivan učinak na funkciju genitalnih endokrinih organa.
 • Kalcijev makronutrijent je neophodan da tijelo oblikuje aparat kostiju, proces zgrušavanja krvi, prijenos živčanih impulsa kroz vlakna, smanjenje skeletnih i glatkih mišića, normalno djelovanje srčanog mišića.
 • Željezo (ferrum) aktivno sudjeluje u eritropoeziji, dio je hemoglobina, osiguravajući isporuku kisika između stanica i tkiva ogranizma.

Pripravnik lijeka dobro se tolerira, bez izazivanja razvoja nuspojava.

Rezultati eksperimentalnih studija potvrđuju potrebu uključivanja ovog alata u složenu terapiju trudnica s anemijskim sindromom i za održavanje konstantnosti okoliša u majčinom tijelu za normalni razvoj fetusa.

Upute za uporabu

Indikacije za prijam pregnavita

 • Povećana potreba za mineralima i vitaminima tijekom trudnoće, dojenja i razdoblja nakon poroda;
 • Prevencija i liječenje stanja hipo- i avitaminoze, nedostatak minerala u istim razdobljima;
 • nakon dugotrajne ili teške bolesti (uključujući infektivnu prirodu) tijekom perioda oporavka.

Način primjene lijeka

Lijek je propisan za oralnu (unutarnju) upotrebu. U prosjeku, 1 kapsula 1 puta dnevno.

Kapsule se trebaju progutati bez žvakanja i pranja s malom količinom vode tijekom obroka. U nekim slučajevima, uz odobrenje liječnika, u drugom i trećem tromjesečju trudnoće, doza se može povećati na dvije kapsule dnevno.

Video: "Mitovi o trudnoći"

Otpuštanje oblika i sastava lijeka

Pregnavit dolazi u obliku mekih kapsula izduženog oblika. Sadržaj kapsule: žuto-smeđa masna masa. Kapsule su prekrivene crveno-smeđim neprozirnim želatinskim omotom.

10 kapsula u blisteru. U jednom pakiranju - 3 ili 6 blistera.

Jedna jedinica lijeka (kapsula) sadrži: