Vitamini za majke za njegu: što je bolje Komorowski

Zasnivanje

Pravilno odabrana hrana omogućuje vam potpuno ispunjavanje potrebe za vitaminima koji se javljaju u zdravoj osobi. Ali u odnosu na majke koje dojilju, čak i ne pate od bilo kakvih bolesti, uzimanje vitamina ponekad postaje nužnost. A onda je vrlo hitan zadatak odabrati koji od njih je bolji. Zanimljivo mišljenje o tome je dr. Komarovsky. Njegovo stajalište o sličnom problemu bit će vrlo korisno znati.

Komarovsky tvrdi da se upotreba vitamina treba liječiti samo ako postoje ozbiljne indikacije za to. U drugim slučajevima, prilično dobro formirana prehrana. Kakvo svjedočanstvo o kojem govorimo? Komarovsky govori o potrebi da majka za njegu koristi vitamine u sljedećim situacijama.

 1. Nedostatak prehrane u fazi trudnoće ili nakon početka hranjenja. Naravno, u nedostatku potrebnih vitamina u hrani, bolje je uzimati vitamin komplekse dodatno.
 2. Avitaminoza je pronađena u majci koja je skrbila. Nezavisno je da takva dijagnoza nije moguća, stoga zahtijeva laboratorijsku studiju.
 3. Nedostatak vitamina pronađen u djetetu. Vitamini u majčino mlijeko ulaze u tijelo djeteta. A ako nema dovoljno vitamina u njoj ili se probava loša hrana, bolje je dodati određene lijekove na prehranu.

Sada je potrebno detaljnije razmotriti koji će vitamini biti bolji i kako ih dobiti, prema Komarovskom.

Komarovsky: prehrana je važnija od vitamina

Temeljno pravilo, važnost koju Komarovsky stalno naglašava, izgleda ovako: svaki vitaminski kompleks, čak i dizajniran posebno za njegu, bit će zamijenjen običnim proizvodima. Objasniti da je jednostavna zdrava hrana bolja od specijaliziranih vitamina je vrlo jednostavna. Pravilna prehrana omogućava vam da spriječite hipervitaminozu i ima znatno manje toksični učinak.

Ali kakvi će proizvodi zamijeniti vitamine, ako slijedite pravilo Komarovskog? Dijeta bi trebala sadržavati sljedeću hranu.

 1. Povrće, povrće i voće. Nakon rođenja, povrće treba konzumirati samo u obrađenom obliku. Voće se može unijeti u izbornik tek nakon dva ili tri mjeseca od početka hranjenja.
 2. Mahunarke. Ako majka doda barem nekoliko servira mahunarki na tjedni jelovnik, ona može koristiti vitaminima koji sadrže bakar, selen, magnezij, željezo i mnoge druge minerale.
 3. Mršavo meso. Bolje je odabrati govedinu i piletinu, koja sadrži manje masnoća od svinjetine. Komarovsky upozorava da je bolje da ne pržite ovu hranu, već kuhajte ili parajte.
 4. Sitnice. Bolje ga je koristiti u maloj količini i nerijetko. Osim toga, Komarovsky savjetuje da napusti plodovi mora dok dijete ne navrši šest mjeseci. Nakon toga možete ih dodati u prehranu.

Pa ipak, s vrlo pažljivim pristupom sastavljanju izbornika, nemoguće je jamčiti da su dobiveni vitamini dovoljni. Što dodati u prehranu?

Kakvi vitamini zauzimaju Komarovsky

Većinom se dobiva dovoljno vitamina s prehranom. No, Komarovsky priznaje da bi za sprečavanje određenih bolesti u djeteta neki vitamini trebali biti dodani redovnoj hrani. I u svakom slučaju, sami vitamini se odabiru pojedinačno. Mama ih ne bi trebala samostalno odabrati. Inače, on može nenamjerno izazvati avitaminozu u njezinoj ili njezinoj bebi.

Od onih vitamina koje majka koja je skrbništvo osobito potrebna, potrebno je navesti vitamin D. To je ono koje osigurava neophodnu prevenciju rakom u djeteta. Štoviše, možete koristiti kao vitamin D3 u svom čistom obliku i vitamin-mineral kompleksa. Među različitim potonjem, ne može svatko samostalno izabrati prikladan. Komarovsky kaže da je bolje uzeti Pregnavit ili Prenatal. Štoviše, dovoljno je da je majka sama uzela ove vitamine. Naravno, to je točno kada beba doji. Optimalno razdoblje za korištenje vitamina - listopad-ožujak. U ovom trenutku, aktivnost sunca je niska, tako da se vitamin D ne može proizvesti u dovoljnim količinama.

I ne zaboravite da je bolje jesti pravu hranu umjesto uzimanja vitamina. Što se tiče kompleksa vitamina i minerala, kao što je spomenuto ranije, treba ih propisati stručnjak. Ako ne uzmete u obzir takav zahtjev, možete zamjećivati ​​sebe i bebu.

Popis najboljih vitamina nakon porođaja tijekom dojenja: odabir multivitaminskog kompleksa za majke za njegu

Kada dojite, svaka žena treba vitamine i minerale. Osim toga, primaju i dijete, koje jede samo majčino mlijeko. Međutim, često su hranjive tvari sadržane čak iu ekološki prihvatljivim proizvodima, nije dovoljno, a mnogi pokušavaju dodatno uzeti komplekse vitamina. Što - vidjet ćemo iz našeg članka.

U razdoblju dojenja majke koje dolaze u lakše trebaju posebno vitamine.

Potreba za vitaminima tijekom dojenja

Majka koja njeguje treba više hranjivih tvari nego obična osoba. Razvoj djeteta i njezino vlastito stanje ovisi o tome koliko je njezina prehrana puna. Priroda, raspodjeljujući vitalne resurse, stavlja prioritete na takav način da, ako beba nema dovoljno za pojesti, to će potrajati ove tvari od majke, kao rezultat toga, nakon rođenja, mnoge majke početi zamjetno pogoršati njihov izgled. Kosa pada, nokti postaju krhki, koža i zubi također ne podliježu najnovijim promjenama (preporučujemo čitanje: može li majka za njegu liječiti zube: mišljenje pedijatara).

Tako da tijelo ne iscrpljuje granicu tijekom dojenja, mnogi stručnjaci preporučuju posebne komplekse vitamina i minerala. Međutim, trebali biste znati da takvi alati, iako nisu u stanju štetiti, trebaju se uzimati samo po receptu liječnika, budući da je prekomjerna upotreba čak i korisnih tvari nepoželjna.

Ako žena u potpunosti hrani i za vrijeme trudnoće i laktacije, onda ona ne treba dodatna sredstva. Korisne tvari koje organizam primi na prirodan način neće zamijeniti umjetno stvorene analoge. Ako postoji potreba, kao u gore navedenim slučajevima, dopušteno je piti posebne komplekse tijekom dojenja, ali samo na preporuku liječnika.

Prije nego što popijete vitamine, svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Koliko hranjivih tvari trebate tijekom dojenja?

Vitamini za majke za njegu (A, B, C, D, E) mnogo su važniji za redovito primanje, a ne u velikim količinama. Popis ćemo popisati kao tablicu iz koje ćemo vidjeti da su sve korisne tvari sadržane u najobičnijim proizvodima. Možete pokušati i napraviti sebi cijeli izbornik na temelju tablice podataka.

U kojem obliku je bolje koristiti hranjive tvari?

Naravno, najbolje je da majka koja prima majčinu dobije takvu prehranu koja joj i dijete osiguravaju sve što je potrebno. Međutim, pri sastavljanju izbornika trebate znati neke od nijansi:

 1. Za asimilaciju određenih tvari, a time i dobivanje koristi od njih, važno je ne samo njihova prisutnost već i kombinacija s drugim vitaminima.
 2. Da bi se hranjive tvari bolje apsorbirale, postoji optimalno doba dana za prijem. Ponekad nije tako lako prilagoditi svoj raspored ovim biološkim ritmovima.
 3. Metoda kuhanja proizvoda i sami njihova toplinska obrada mijenja sastav, dok se održava daleko od originalne količine vitamina.
 4. Da biste kontrolirali dobivate li potrebnu količinu korisnih tvari, morate stalno izračunavati. To je naporan i dugotrajan.
 5. Zbog pojedinih svojstava (alergije, utjecaja na probavu djeteta, itd.), Postoje slučajevi kada je potrebno isključiti određenu hranu iz prehrane, čak i ako sadrže mnogo korisnih tvari.

U usporedbi s gotovim doziranim kapsulama ili tabletama, nije lako slijediti idealnu prehranu. Pripreme vitamina pripremljene posebno za razdoblje dojenja, ne predstavljaju opasnost za razvoj bebe, tako da mnogi ljudi odabiru ovu mogućnost. Prikladna je dostupnost, često - po pristupačnoj cijeni i jednostavnosti korištenja. Međutim, za veću korist i sigurnost, vrijedi konzultirati stručnjaka prije kupnje.

Pregled nekih od najpoznatijih lijekova

Multivitamini, koji su namijenjeni ženama tijekom dojenja, uglavnom su identični kompleksima za trudnice. Gotovo svi sadrže kalcij, vitamin E i druge korisne tvari. Teško je odrediti koji od njih su najbolji - često postaje jasno samo u praksi, budući da je svaki organizam individualan. Odabir je osobna stvar svake majke, a mi ćemo dati ocjenu najpoznatijih lijekova.

Fembion 2

Fembion 2 proizvodi međunarodna farmaceutska grupa Dr. Reddy je. Stručnjaci su vrlo pažljivi na njegov razvoj. Dostupan je u tabletama i kapsulama, koji se svakodnevno piju za jedan komad nakon obroka. Tablete sadrže metafolin, 9 vitamina, folnu kiselinu, jod. Vitamin E i polinezasićene masne kiseline (Omega-3 i dokozaheksenska kiselina) prisutne su u kapsulama.

Takav sastav daje vrijednost lijeka mnogo veću od ostalih, budući da se polinezasićene masne kiseline rijetko nalaze ne samo u sastavu gotovih proizvoda nego iu prirodnom okolišu (glavni izvor ovih kiselina su neke vrste masnih morskih riba). Proizvođač preporučuje uzimanje Fibibion ​​2, dok dojenje traje. Tada će beba u potpunosti razviti, a njegova majka će moći brzo vratiti svoje tijelo.

Vitrum Prenatal Forte

Ovaj lijek također ima dobar sastav - sadrži 10 vitamina i 3 mikroelemenata - ali cijena mu nije dostupna (proizvod je prilično skup). To vam omogućuje održavanje željene razine hemoglobina i općeg stanja tijela, jer sadrži veliku količinu željeza. Međutim, ovaj čimbenik vrijedi pamtiti i piti Vitrum Prenatal Forte umjereno, 1 kapsula 1 puta dnevno, budući da je prekomjerno željezo jednako nepoželjno kao njegov nedostatak.

Elevit Pronatal

Sastav ovog poznatog lijeka je prilično bogat - sadrži 12 vitamina i 7 mikroelemenata. Međutim, s takvom raznovrsnošću, ne postoji jod koji je potreban svima, što će morati biti odvojeno. Lijek je dizajniran da primi 1 puta dnevno, 1 kapsulu (po mogućnosti u pravilnim vremenskim intervalima). Cijena lijeka je iznad prosjeka.

Abeceda maminih zdravlja

Analogni Vitrum Prenatal Forte i Elevit Prenatal dostupni su po povoljnijoj cijeni, stoga je dostupna većini potrošača. Ovo je nedvojbena prednost zdravstvenog stanja lijekova Alphabet Mama. Međutim, rezultat njenog prijema nešto je niži, iako je potpuno apsorbiran. Metoda recepcije je manje prikladna za stalno zaposlene mlade majke - oni će morati uzimati lijek 3 puta dnevno (ujutro, ručak i navečer), ali kako bi lakše mogli razlikovati tablete, proizvođač ih je oprezno oslikavao u različitim bojama.

Sastav vitaminskog kompleksa "Abeceda zdravlja maternice"

Complivit mama

Još jedan jeftin proizvod koji sadrži 11 vitamina i 7 minerala. Međutim, doza je znatno niža od prethodnih kompleksa, stoga je učinak značajno niži.

Pravila prijema i ograničenja

Očigledno je da su sve majke skrbnice potrebne vitaminima, mineralima, elementima u tragovima i drugim korisnim tvarima. Naravno, oni su sigurni, tako da ih često odabiremo sami. Međutim, unatoč jasnim prednostima i nužnosti, uzimanje vitamina tijekom dojenja trebalo bi biti kompetentno i uz osjećaj proporcije. Što trebate znati o mjerama opreza prilikom odabira vitamina kompleksa za HB?

Prvo, ne možete premašiti preporučenu dozu, čak i ako je vaše tijelo jako iscrpljeno. Načelo "što je bolje" u ovom slučaju je neprihvatljivo, budući da prevelikost određenih tvari može biti ne samo nezdrav, nego i opasan. Na primjer, ako majka koja skriva konzumira prekomjernu količinu kalcija, rizik je visok da proljeće djeteta raste prebrzo (više u članku: stol s proljećem po mjesecu).

Drugo, neki multivitamini mogu izazvati alergiju bilo u bebi ili u majci. Ako se pojavi osip kože, otekline, probavne smetnje ili drugi znakovi upozorenja, prestanite uzimati lijek i posavjetujte se s liječnikom. On će utvrditi točan uzrok i dati preporuke. Možda ćete morati kupiti druge komplekse vitamina za laktaciju.

Općenito, ako kombinirate unos posebnih lijekova s ​​dobrom prehranom, problemi s nedostatkom bilo kakvih tvari neće se pojaviti. Dijete će se razviti snažno i zdravo, a majka će izgledati sjajno i dobro se osjećati.

Doktor Komarovsky o dojenju

Nema ništa prirodnije od dojenja. Međutim, ovaj proces, predviđen mudrom prirodom, podiže stotine pitanja, kako mladim mama, tako i njihovim rođacima. A točka nije ono što se rodilo. Iskusne majke s mnogo djece znaju sigurno da su djeca različita, jesti drugačije, a laktacija se također događa drugačije svaki put. Stoga broj pitanja o dojenju se ne smanjuje. Poznati pediatric i TV voditelj Yevgeny Komarovsky željno i opsežno govori o ovoj temi, jer smatra da je to vrlo važno.

Prednosti i nedostaci

Dojenje je najbolja stvar koju majka može dati svom djetetu. To je zbog mnogih razloga:

 • Majčino mlijeko sadrži sve potrebne tvari, vitamine i elemente u tragovima koje vaša beba treba za zdrav razvoj. Niti jedna, ni najskuplja i dobra, prilagođena mliječna formula ne može davati mrvice više od mamina mlijeka.
 • Majčino mlijeko sadrži antitijela na najčešće infektivne bolesti. Kikiriki, uzimajući ih tijekom dojenja, raste jači i zdraviji od svojih vršnjaka koji su na umjetnoj hrani. Sve dok se njegovo tijelo hrani, mali i još nezrelom imunitetu uči prepoznati i poraziti viruse i bakterije.
 • Mama i dijete nisu "lancani" u kuću. Mogu se priuštiti dugo putovanje, budući da je izvor energije (majka) uvijek prisutan, a nema potrebe stalno sterilizirati boce i bradavice i brinuti se o prisutnosti formule.
 • Dojenje omogućuje uspostavljanje bliže emocionalnog kontakta između majke i djeteta.
 • Tijelo mumija tijekom dojenja se oporavlja brže nakon poroda, pod utjecajem oksitocina, koji se oslobađa tijekom laktacije, maternica se brže ugovara, a dojenje zauzima oko 700 Kcal energije dnevno od novih majki što doprinosi gubitku težine.

Od druge polovice trudnoće pod utjecajem progesterona i estrogena u ženske grudi rastu izlučivanje tkivo počinje proizvoditi kolostrum. Odmah nakon rođenja djeteta, kolostrum počinje prijelaz u svom sastavu izravno na mlijeko. Njegova kvaliteta i količina ovise o mnogim čimbenicima. Zbog praktičnosti, kombinirali smo odgovore Evgenije Komarovskoga s najčešćim pitanjima žena o dojenju.

No, zapravo liječnik Komarovsky sama sa svojim mišljenjem o dojenju.

"Kako hraniti - po zahtjevu ili po satu?"

U sovjetskim je vremenima preporučljivo da hranite djecu do sat vremena. Prvo, svakih 2,5-3 sata, a zatim nakon 3-3,5 sati, a dobi od šest mjeseci dijete je ušlo u raspored hranjenja svakih 4-4,5 sati. Smatrao se jednim ispravnim načinom podizanja zdravog djeteta.

Sada pedijatri sve više vole hraniti na zahtjev - nudeći mu dojku kad je htio jesti. Kao rezultat toga, mrvica gotovo stalno "visi" na prsima, umorna majka ne uspijeva ništa drugo, a hranjenje se mora obaviti svakih 1,5 sati, čak i noću.

Mlada majka, koja je u prostiranju, baka u jednom glasu savjetuje da hrane dijete starim načinom, a svjesna interneta, djevojaka i nekih liječnika - naprotiv. Stoga pitanja, kako pravilno hraniti.

Evgeny Komarovsky ne smatra se pobornikom hranjenja na zahtjev. On tvrdi da prijenos djeteta u određene vremenske intervale između obroka samo će dodati red u život cijele obitelji. Mama će imati vremena otići do liječnika, u dućan, do frizera, na kraju spavati.

Vitamini za Guf Komarovsky

Savjeti za dojilje majki iz Komarovskog: dijeta tijekom dojenja

S pojavom djeteta u kući, mlada majka ima puno nevolja da se brine za dijete. Jedna od najvažnijih i najvažnijih problema je dojenje bebe. U tom vremenskom razdoblju pojavljuju se različita pitanja - što je moguće i što pod strogom zabranom dojenja. Dojenje bi samo trebalo imati pozitivan učinak na zdravlje i raspoloženje mrvica, tako da mlada majka mora znati neka od pravila HB-a, tako da joj beba raste jaka, zdrava i mirna.

Savjeti pedijatra Evgenya Komarovskog

Poznati pedijatar Yevgeny Komarovsky cijenjen je i popularan među mnogim mladim roditeljima. Oni gledaju svoje programe, slušaju savjete. Pitanje dojenja za mlade majke također je od velikog interesa. Oni su zabrinuti za mnoge probleme koji se pojavljuju tijekom tog vremenskog razdoblja. Dr. Komarovsky daje svoje preporuke i savjete brižljivim mladim majkama koje žele dojiti bebu.

On smatra da je nemoguće eksperimentirati ovdje i uvijek ozbiljno pristupiti pitanju dojenja. Ono što mama jede, u svakom slučaju, dobiva joj dijete. Iz tog razloga, majka treba jesti, jesti samo svježe, visoko kvalitetne proizvode. Kada majka jede nešto novo, dijete može loše reagirati na novu hranu. Vrlo često, mrvice tijela imaju poteškoća u probavi i asimilaciji hrane.

Hrana je neophodna kako bi tijelu omogućila vitalne tvari za pun i zdrav razvoj. Odrasla osoba je potrebna da održi svoje zdravlje. Za bebu potrebna je hrana kako bi mogla rasti i razvijati se normalno. Ostaje samo saznati za sebe koje su korisne i štetne proizvode i koja je vrsta prehrane potrebna. Mnoge, čak i najbolja hrana za dijete bit će vrlo štetna, jer je povezana s njegovom dobi. Iz tog razloga, HBV je najbolja hrana za djecu jer je sigurna i korisna.

Prednosti majčinog mlijeka

Većina nas zna o glavnim prednostima dojenja. Kada dijete dobiva majčino mlijeko, on dobro raste i razvija se skladno. Ovdje su glavne prednosti dojenja:

 • Majčino mlijeko ima konstantnu temperaturu, čisto je i korisno za dijete, jača imunitet, sadrži mnoge korisne supstance koje su uključene u vitalne procese u tijelu djeteta;
 • Budući da su mliječne formule za bebe skupe, možete uštedjeti novac dojenjem;
 • također štedi vrijeme, jer se majčino mlijeko ne treba zagrijavati ili kuhati za hranjenje, potrošiti vrijeme za kupnju dječje hrane;
 • dojenje potpuno uklanja crijevne infekcije;
 • dojenje je dostupno u bilo koje vrijeme po potrebi;
 • Sastav majčinog mlijeka se mijenja, što je vrlo dobro, dok beba raste i mijenja se s dobi;
 • Dojenje omogućava izbjegavanje mnogih problema, budući da druga hrana i kravlje mlijeko mogu uzrokovati netoleranciju i lošu reakciju kod djeteta.

Dijeta za dojenje

Majka koja skriva ne bi trebala odabrati hranu po vlastitom nahođenju. Potrebno je slušati savjet pedijatara. na primjer, moguće je uzeti kao temeljne preporuke za prehranu dr. Evgenija Komarovskog.

Dimljena, konzervirana hrana i poluproizvodi trebaju biti isključeni iz jelovnika i ne konzumirati tijekom dojenja.

Da bi imali uravnoteženu ishranu, potrebno je u izborniku prehrane uključiti potrebnu količinu proteina, masti i ugljikohidrata, kao i vitamina i minerala. U dnevnom izborniku trebao bi biti mliječni proizvodi, voće, povrće, meso i riba, žitarice, proizvodi od brašna, biljne masti, kruh.

Prehrana treba podijeliti u 4 doze i više. Ako želite izgubiti težinu, trebate se truditi da ne smanjite svoj dio i podijelite ga na nekoliko puta. Zbog prehrane, frakcijska prehrana u tijelu će biti aktivnija metabolička procesa, a dijete će moći primiti od majke cjelovitu prehranu.

Da bi lakta bila dobra, mama bi trebala piti više tekućine. Slabi, ali slatki čaj je osobito koristan. Bolje je suzdržati se od korištenja kravljeg mlijeka u prvim mjesecima.

Za vrijeme dojenja majka bi trebala odustati od pržene hrane. Preporučljivo je pariti ili pirjati, ispeći.

Među žitaricama dobrodošli heljda, biser ječam, zob, sve žitarice zrna, od kojih su pripremljeni ukusna i zdrava kaša.

Potrebno je dati prednost takvim mliječnim proizvodima kao što su ryazhenka. sir, kefir, prerađeno mlijeko. Morate pokušati uključiti u izbornik prehrane različite opcije za mliječne proizvode.

Velika količina joda, željeza i kalcija, koja su potrebna za bebu, sadržana su u morskom kelju, špinatu, siru, ribi i plodovima mora. Mora se redovito konzumirati majke za njegu.

Vlakna pomažu poboljšanju probavnog sustava, tako da morate jesti proizvode u kojima je. Ne zaboravite na folnu kiselinu, mnogo se nalazi u bananama, prokulicama, narančama i mahunarkama.

Ako uzmemo u obzir savjet poznatog pedijatra, izbornik prehrane mlade majke će uključivati ​​sve što je potrebno za puni razvoj djeteta. Svi ovi vitamini i elementi u tragovima dolaze iz majčinog mlijeka u mrvicama tijela.

Što se ne može dojiti?

Svakog mjeseca beba raste, a majke imaju priliku proširiti raspon jela. Ali ograničenja u prehrani uvijek ostaju i postoji niz namirnica koja su zabranjena:

 • masno meso;
 • konzervirana hrana;
 • kobasice bilo koje vrste;
 • bogata mesna bujona;
 • kravlje mlijeko;
 • jaja;
 • alkoholna pića;
 • jak čaj i kava;
 • slastice.

Hranjenje majke na dijeti ne smije jesti voće i povrće s crvenom kožom i tijelom. To vrijedi za rajčicu i papriku, repu. Nakon što je beba stara 6 mjeseci, porcije tih voća i povrća mogu se postepeno povećavati, ali budite oprezni za polijetanje.

Na primjer, kupus uzrokuje stvaranje plina, stoga je potrebno malo toga konzumirati. Crvene bobice uzrokuju alergije, stoga ih je potrebno jesti u ograničenim količinama.

Često uzročnik alergije postane pileće meso. Unatoč prehrambenim svojstvima, ovaj proizvod često uzrokuje alergijsku reakciju. To je zbog uvjeta uzgoja ptica, različitih aditiva u hrani.

Čokolada može biti, ali vrlo malo. Možete jesti luk i češnjak za mamu, ali okus mlijeka neće biti vrlo dobar okus. Često se ne sviđaju bebe, a oni prilično uzimaju grudi.

Kumin i peršin korisni su za probavne organe djeteta. Oni smanjuju nadutost, pa će bebina abdominalna distenzija biti manja ako dodate peršin i kumin u umjerenim količinama za hranu.

Dijeta za mjesecima za majke koje rade

Prvi mjeseci života u djetetu imaju slab probavni sustav, a majka se to treba sjetiti.

1-3 mjeseca - lean juhe, ryazhenka, sir, sladak ili kuhano meso, žitarice bez glutena, zelene jabuke i sušeno voće. Tjestenina, krastavci, mrkve, niske masnoće kuhane ribe, salata s kiselim vrhnjem postupno se uvode u prehranu.

Počevši od četvrtog mjeseca, izbornik se može nadopuniti kolačićima, marmeladom, marshmallowom. Dopušteno je popiti sok i jesti pire od jabuka, ribizla, borovnica.

Nakon šest mjeseci moja majka može jesti plodove mora, prženu hranu.

Nakon što je dijete stari jedno godine, majka se može mirno vratiti na uobičajeni jelovnik. To se odnosi na one majke koje ne bi imale nikakvih zdravstvenih problema.

Dr. Komarovsky također smatra da bi majka trebala jutarnju pojesti svu novu hranu kako bi mogla vidjeti reakciju bebe novoj hrani tijekom dana.

Umanets Bella Andreevna

Vitamini za majke za njegu Komarovsky

Što je korisno znati o vitaminima

Do danas, nema ni jedne odrasle osobe koja se ne postavlja pitanje: "Imam li dovoljno vitamina? I ne dajte moje dijete vitamine? ". Vitamini su posebne tvari koje se ne formiraju u ljudskom tijelu ili se formiraju u nedovoljnim količinama, tako da moraju ući u naše tijelo izvana. Drugim riječima, moramo ih jesti. Inače, nedostatak vitamina u našem tijelu može uzrokovati ozbiljne poremećaje i ozbiljne bolesti.

Čudno, ali unos vitamina uzbuđuje savršeno uspješan i normalno jede građane. Međutim, dolaze do liječnika i postavljaju ovo pitanje. No, prema poznatom i voljenom liječniku Komarovskyu, vitamini se trebaju uzimati samo ako ne možete priuštiti širenje vaše prehrane. Ako vaše dijete svaki dan u prehrani kruha, mlijeka, žitarica i mesa, a zatim dodatni vitamini za djecu Komarovsky ne preporučuje uzimanje.

Komarovsky video: Vitamini

MORA SE DOGOVATI OVAJ VIDEO.

Posebno je nerazumljiva kada zdrava osoba odlazi samostalno u apoteku, bez preporuke liječnika, kupuje neke vitamine i jede ih baš kao i to, upravo u slučaju. Činjenica je da su svi vitamini, prije svega, terapijski i profilaktički agensi koji su dizajnirani za specifičnu prevenciju ili za liječenje nečega specifičnog.

Na primjer, vitamin, Komarovsky snažno preporučuje korištenje rašitizma u liječenju i prevenciji takvih bolesti kod djece. Vitamin D (D2 i D3) proizvodi se u koži ultraljubičastom zračenjem. Nedostatak ovog vitamina nastaje u djetetovom tijelu zbog klimatskih uvjeta: dijete je rođeno u zimi ili nije dovoljno vremena na svježem zraku i tako dalje. Vitamin D3 Komarovsky propisuje svoje pacijente za prevenciju od listopada do ožujka. Ali opet, to ovisi o vrsti kaše koje vaše dijete jede. jer za dijete koje je hranjeno u bocama. nije potreban dodatni unos vitamina D (to je dio gotovo svih smjesa).

Postoje jasne naznake za uzimanje vitamina koje dokazuju lijekovi:

01 Trudnoća. (u fazi planiranja, prvih 12 tjedana i s prehrambenim deficitom u budućnosti)

Dokazani laboratorij ili klinički avitaminoza (hipovitaminoza).

Komarovsky video: Rickets i vitamin D

VIDEO PREPORUČUJU NA POGLEDU.

Vitamini za majke koje njeguju Komarovsky imenuje samo s nebalansiranom prehranom. i govorimo o kompleksima vitamina, gdje je njihov sastav jasno razumljiv i proizvođač je potvrđen. Posebno važno tijekom dojenja je adekvatan unos kalcija, njegova dnevna doza dnevno mora biti najmanje 1600 mg. Stoga, u slučaju nemogućnosti apsorpcije takvog iznosa, imenuje se dodatno.

Možete dobiti više korisnih savjeta o potrebi za uzimanjem vitamina besplatno upisivanjem u tražilicu Video Komarovsky.

I zapamtite, drage majke, uzimanje vitamina potrebne su samo kada vi ili vaš liječnik djeteta pronađete određeni problem. I takvi simptomi poput slabosti, umora, vrtoglavice ili gubitka pažnje nemaju nikakve veze s nedostatkom vitamina, nemojte biti lijeni da odete liječniku. Ne liječite se i bit ćete u redu!

Komarovsky intervju: Vitamini

Vitamini za majke za njegu: što je bolje Komorowski

Pravilno odabrana hrana omogućuje vam potpuno ispunjavanje potrebe za vitaminima koji se javljaju u zdravoj osobi. Ali u odnosu na majke koje dojilju, čak i ne pate od bilo kakvih bolesti, uzimanje vitamina ponekad postaje nužnost. A onda je vrlo hitan zadatak odabrati koji od njih je bolji. Zanimljivo mišljenje o tome je dr. Komarovsky. Njegovo stajalište o sličnom problemu bit će vrlo korisno znati.

Ovaj članak glasi:

Pomažući odabiru vitamina za majke koje rade, što je bolje, Komarovsky donosi neke rezerve. Konkretno, on tvrdi da korištenje vitamina treba tretirati samo ako postoje ozbiljne indikacije za to. U drugim slučajevima, prilično dobro formirana prehrana. Kakvo svjedočanstvo o kojem govorimo? Komarovsky govori o potrebi da majka za njegu koristi vitamine u sljedećim situacijama.

 1. Nedostatak prehrane u fazi trudnoće ili nakon početka hranjenja. Naravno, u nedostatku potrebnih vitamina u hrani, bolje je uzimati vitamin komplekse dodatno.
 2. Avitaminoza je pronađena u majci koja je skrbila. Nezavisno je da takva dijagnoza nije moguća, stoga zahtijeva laboratorijsku studiju.
 3. Nedostatak vitamina pronađen u djetetu. Vitamini u majčino mlijeko ulaze u tijelo djeteta. A ako nema dovoljno vitamina u njoj, ili ako se probava loša hrana, bolje je da majka koja skrbi dodati određene lijekove na prehranu.

Sada je potrebno detaljnije razmotriti koji će vitamini biti bolji i kako ih dobiti, prema Komarovskom.

Komarovsky: prehrana za majke za njegu bolja je od vitamina

Temeljno pravilo, važnost koju Komarovsky stalno naglašava, izgleda ovako: svaki vitaminski kompleks, čak i dizajniran posebno za majku koja njeguje, bit će zamijenjena običnim proizvodima. Objasniti da je jednostavna zdrava hrana bolja od specijaliziranih vitamina je vrlo jednostavna. Pravilna prehrana omogućava vam da spriječite hipervitaminozu i ima znatno manje toksični učinak.

Ali koja hrana koja mami majku zamjenjuje vitamine, ako slijedite vladavinu Komarovskog? Dijeta bi trebala sadržavati sljedeću hranu.

 1. Povrće, povrće i voće. Nakon rođenja, povrće treba konzumirati samo u obrađenom obliku. Voće se može unijeti u izbornik tek nakon dva ili tri mjeseca od početka hranjenja.
 2. Mahunarke. Ako majka za njegu doda barem nekoliko obroka mahunarki na tjedni jelovnik, ona može koristiti vitaminima koji sadrže bakar, selen, magnezij, željezo i mnoge druge minerale.
 3. Mršavo meso. Bolje je odabrati govedinu i piletinu, koja sadrži manje masnoća od svinjetine. Komarovsky upozorava da je bolje da ne pržite ovu hranu, već kuhajte ili parajte.
 4. Sitnice. Bolje ga je koristiti u maloj količini i nerijetko. Osim toga, Komarovsky savjetuje da napusti plodovi mora dok dijete ne navrši šest mjeseci. Nakon toga majka za njegu može ih dodati u prehranu.

Pa ipak, čak i uz vrlo pažljivi pristup izradi izbornika, nemoguće je jamčiti da su dobiveni vitamini dovoljni. Stoga je važno znati dojilje koje su vitamini Bolji za Komarovskoga. Na ovo dalje i vrijedno odlaska.

Kakvi su vitamini bolji za majku Komarovsky

U većini slučajeva, skrbnička majka ima dovoljno vitamina iz prehrane. No, Komarovsky priznaje da bi za sprečavanje određenih bolesti u djeteta neki vitamini trebali biti dodani redovnoj hrani. I u svakom slučaju, sami vitamini se odabiru pojedinačno. Mama ih ne bi trebala samostalno odabrati. Inače, on može nenamjerno izazvati avitaminozu u njezinoj ili njezinoj bebi.

Od onih vitamina koje majka koja je skrbništvo osobito potrebna, potrebno je navesti vitamin D. To je ono koje osigurava neophodnu prevenciju rakom u djeteta. Štoviše, možete koristiti kao vitamin D3 u svom čistom obliku i vitamin-mineral kompleksa. Među različitim potonjem, ne može svatko samostalno izabrati prikladan. Komarovsky kaže da je bolje uzeti Pregnavit ili Prenatal. Štoviše, dovoljno je da sama skrbnička majka uzima ove vitamine. Naravno, to je točno kada beba doji. Optimalno razdoblje za korištenje vitamina - listopad-ožujak. U ovom trenutku, aktivnost sunca je niska, tako da se vitamin D ne može proizvesti u dovoljnim količinama.

I nemojte zaboraviti da je majka skrb prema Komarovskima bolje ne uzimati vitamine, nego jesti pravu hranu. Što se tiče kompleksa vitamina i minerala, kao što je spomenuto ranije, treba ih propisati stručnjak. Ako ne uzmete u obzir takav zahtjev, možete zamjećivati ​​sebe i bebu.

Vitamini za njegu - kada i koja je bolja za upotrebu?

Tijekom dojenja važno je pratiti ne samo kvalitetu prehrane već i kompletan sastav vitamina. Uostalom, ovisi o normalnom razvoju bebe i zdravlju njegove majke. Ako žena ima gubitak kose tijekom dojenja, koža se uklanja, postaje tanka i beživotna, a njezini nokti počinju lomiti, svi su to prvi znak da nema dovoljno potrebnih vitamina u njenom tijelu. I to može biti A, E, P, folna kiselina, vitamini skupine B, kao i razni elementi u tragovima, a prije svega - kalcij.

Moderni vitamini za majke za njegu

Tijekom trudnoće, vitamini se također propisuju za normalan razvoj fetusa. Ali za njegovanje njihovog kvalitativnog sastava može se razlikovati. Stoga, ono što je bilo dobro pri nošenju djeteta tijekom razdoblja dojenja više ne može imati željeni učinak ili biti potpuno bezuspješno.

Za majke koje rade, vitamini se danas proizvode na različite načine. To mogu biti kapsule, pilule ili tablete. Tu je i posebna utvrđena dijeta za njegu, koja se brzo priprema i sadrži različite komplekse vitamina. Najčešći vitamini za skrb danas:

Jedanaest. Sastoji se od vitamina A, skupina B, C, E, kao i vitamina D3 čija je prisutnost važna u jesensko-zimsko vrijeme. Lijek sadrži dovoljno kalcija, željeza, magnezija i cinka kako bi se osiguralo normalan rast djeteta i zdravlje žene. Jedina stvar koju treba obratiti pozornost je da ne postoji jod u svom sastavu, stoga, ako je potrebno, ovaj lijek treba uzimati dodatno.

Pregnavit. Po svom sastavu, to je malo "siromašnije" od prethodnog lijeka, ali po pristupačnoj cijeni. Često pomaže kod lomljivih noktiju i gubitka kose, ali u svakom slučaju, sve pojedinačno.

Vitrum prenatal forte. Ovaj vitaminski kompleks je bogat vitaminima A i E, tu je i D3, jod, folna kiselina i niz drugih vitamina i elemenata u tragovima. Uzeti jednom dnevno, tako da učestalost prijema nije osobito opterećena.

Alternativni vitamini za majke za njegu

Treba se prisjetiti meda i proizvoda od meda. Unatoč činjenici da za neke takve vitamine za majke koje se bave djetetom nisu prikladne zbog mogućnosti izazivanja alergija, u većini slučajeva med je vrijedan prehrambeni proizvod koji se može koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja bebe.

Izvori: http://xn--b1amqi.net/index.php/komarovskij-vitaminy, http://zhenskij-sajt-katerina.ru/vitaminy-dlya-kormyashhih-mam-kakie-luchshe-komarovskij/, http: //www.happy-giraffe.ru/community/5/forum/post/20583/

Još nema komentara!

Popis najboljih vitamina nakon porođaja tijekom dojenja: odabir multivitaminskog kompleksa za majke za njegu

Kada dojite, svaka žena treba vitamine i minerale. Osim toga, primaju i dijete, koje jede samo majčino mlijeko. Međutim, često su hranjive tvari sadržane čak iu ekološki prihvatljivim proizvodima, nije dovoljno, a mnogi pokušavaju dodatno uzeti komplekse vitamina. Što - vidjet ćemo iz našeg članka.

U razdoblju dojenja majke koje dolaze u lakše trebaju posebno vitamine.

Potreba za vitaminima tijekom dojenja

Majka koja njeguje treba više hranjivih tvari nego obična osoba. Razvoj djeteta i njezino vlastito stanje ovisi o tome koliko je njezina prehrana puna. Priroda, raspodjeljujući vitalne resurse, stavlja prioritete na takav način da, ako beba nema dovoljno za pojesti, to će potrajati ove tvari od majke, kao rezultat toga, nakon rođenja, mnoge majke početi zamjetno pogoršati njihov izgled. Kosa pada, nokti postaju lomljivi, koža i zubi također se ne podvrgavaju boljim promjenama.

Tako da tijelo ne iscrpljuje granicu tijekom dojenja, mnogi stručnjaci preporučuju posebne komplekse vitamina i minerala. Međutim, trebali biste znati da takvi alati, iako nisu u stanju štetiti, trebaju se uzimati samo po receptu liječnika, budući da je prekomjerna upotreba čak i korisnih tvari nepoželjna.

Dr. E. Komarovsky, koji je za mnoge autoritet, tvrdi da su vitamini za majke s dojiljama neophodni jedino kada tijelo pati od akutne manjkavosti. To može biti neadekvatna, loša prehrana čak i za vrijeme trudnoće i nakon poroda, kao i nedostatak vitamina u majci ili djetetu.

Ako žena u potpunosti hrani i za vrijeme trudnoće i laktacije, onda ona ne treba dodatna sredstva. Korisne tvari koje organizam primi na prirodan način neće zamijeniti umjetno stvorene analoge. Ako postoji potreba, kao u gore navedenim slučajevima, dopušteno je piti posebne komplekse tijekom dojenja, ali samo na preporuku liječnika.

Prije nego što popijete vitamine, svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Koliko hranjivih tvari trebate tijekom dojenja?

Vitamini za majke za njegu (A, B, C, D, E) mnogo su važniji za redovito primanje, a ne u velikim količinama. Popis ćemo popisati kao tablicu iz koje ćemo vidjeti da su sve korisne tvari sadržane u najobičnijim proizvodima. Možete pokušati i napraviti sebi cijeli izbornik na temelju tablice podataka.

U kojem obliku je bolje koristiti hranjive tvari?

Naravno, najbolje je da majka koja prima majčinu dobije takvu prehranu koja joj i dijete osiguravaju sve što je potrebno. Međutim, pri sastavljanju izbornika trebate znati neke od nijansi:

 1. Za asimilaciju određenih tvari, a time i dobivanje koristi od njih, važno je ne samo njihova prisutnost već i kombinacija s drugim vitaminima.
 2. Da bi se hranjive tvari bolje apsorbirale, postoji optimalno doba dana za prijem. Ponekad nije tako lako prilagoditi svoj raspored ovim biološkim ritmovima.
 3. Metoda kuhanja proizvoda i sami njihova toplinska obrada mijenja sastav, dok se održava daleko od originalne količine vitamina.
 4. Da biste kontrolirali dobivate li potrebnu količinu korisnih tvari, morate stalno izračunavati. To je naporan i dugotrajan.
 5. Zbog pojedinih svojstava (alergije, utjecaja na probavu djeteta, itd.), Postoje slučajevi kada je potrebno isključiti određenu hranu iz prehrane, čak i ako sadrže mnogo korisnih tvari.

Vitamini u kapsulama ili tabletama lakše se uzimaju nego da se broje količinu hranjivih tvari u obroku.

U usporedbi s gotovim doziranim kapsulama ili tabletama, nije lako slijediti idealnu prehranu. Pripreme vitamina pripremljene posebno za razdoblje dojenja, ne predstavljaju opasnost za razvoj bebe, tako da mnogi ljudi odabiru ovu mogućnost. Prikladna je dostupnost, često - po pristupačnoj cijeni i jednostavnosti korištenja. Međutim, za veću korist i sigurnost, vrijedi konzultirati stručnjaka prije kupnje.

Pregled nekih od najpoznatijih lijekova

Multivitamini, koji su namijenjeni ženama tijekom dojenja, uglavnom su identični kompleksima za trudnice. Gotovo svi sadrže kalcij, vitamin E i druge korisne tvari. Teško je odrediti koji od njih su najbolji - često postaje jasno samo u praksi, budući da je svaki organizam individualan. Odabir je osobna stvar svake majke, a mi ćemo dati ocjenu najpoznatijih lijekova.

Fembion 2

Fembion 2 proizvodi međunarodna farmaceutska grupa Dr. Reddy je. Stručnjaci su vrlo pažljivi na njegov razvoj. Dostupan je u tabletama i kapsulama, koji se svakodnevno piju za jedan komad nakon obroka. Tablete sadrže metafolin, 9 vitamina, folnu kiselinu, jod. Vitamin E i polinezasićene masne kiseline (Omega-3 i dokozaheksenska kiselina) prisutne su u kapsulama.

Takav sastav daje vrijednost lijeka mnogo veću od ostalih, budući da se polinezasićene masne kiseline rijetko nalaze ne samo u sastavu gotovih proizvoda nego iu prirodnom okolišu (glavni izvor ovih kiselina su neke vrste masnih morskih riba). Proizvođač preporučuje uzimanje Fibibion ​​2, dok dojenje traje. Tada će beba u potpunosti razviti, a njegova majka će moći brzo vratiti svoje tijelo.

Vitrum Prenatal Forte

Ovaj lijek također ima dobar sastav - sadrži 10 vitamina i 3 mikroelemenata - ali cijena mu nije dostupna (proizvod je prilično skup). To vam omogućuje održavanje željene razine hemoglobina i općeg stanja tijela, jer sadrži veliku količinu željeza. Međutim, ovaj čimbenik vrijedi pamtiti i piti Vitrum Prenatal Forte umjereno, 1 kapsula 1 puta dnevno, budući da je prekomjerno željezo jednako nepoželjno kao njegov nedostatak.

Elevit Pronatal

Sastav ovog poznatog lijeka je prilično bogat - sadrži 12 vitamina i 7 mikroelemenata. Međutim, s takvom raznovrsnošću, ne postoji jod koji je potreban svima, što će morati biti odvojeno. Lijek je dizajniran da primi 1 puta dnevno, 1 kapsulu (po mogućnosti u pravilnim vremenskim intervalima). Cijena lijeka je iznad prosjeka.

Abeceda maminih zdravlja

Analogni Vitrum Prenatal Forte i Elevit Prenatal dostupni su po povoljnijoj cijeni, stoga je dostupna većini potrošača. Ovo je nedvojbena prednost zdravstvenog stanja lijekova Alphabet Mama. Međutim, rezultat njenog prijema nešto je niži, iako je potpuno apsorbiran. Metoda recepcije je manje prikladna za stalno zaposlene mlade majke - oni će morati uzimati lijek 3 puta dnevno (ujutro, ručak i navečer), ali kako bi lakše mogli razlikovati tablete, proizvođač ih je oprezno oslikavao u različitim bojama.

Sastav vitaminskog kompleksa "Abeceda zdravlja maternice"

Complivit mama

Još jedan jeftin proizvod koji sadrži 11 vitamina i 7 minerala. Međutim, doza je znatno niža od prethodnih kompleksa, stoga je učinak značajno niži.

Ovaj lijek je prilično profilaktičan i neće dati željeni rezultat onima koji imaju očite zdravstvene probleme ili u slučaju potvrđenog beriberija. Morat ćemo odabrati nešto čvršće doze hranjivih tvari.

Pravila prijema i ograničenja

Očigledno je da su sve majke skrbnice potrebne vitaminima, mineralima, elementima u tragovima i drugim korisnim tvarima. Naravno, oni su sigurni, tako da ih često odabiremo sami. Međutim, unatoč jasnim prednostima i nužnosti, uzimanje vitamina tijekom dojenja trebalo bi biti kompetentno i uz osjećaj proporcije. Što trebate znati o mjerama opreza prilikom odabira vitamina kompleksa za HB?

Prijem vitamina jača zdravlje majke i bebe

Prvo, ne možete premašiti preporučenu dozu, čak i ako je vaše tijelo jako iscrpljeno. Načelo "što je bolje" u ovom slučaju je neprihvatljivo, budući da prevelikost određenih tvari može biti ne samo nezdrav, nego i opasan. Na primjer, ako majka koja skrbi konzumira prekomjernu količinu kalcija, postoji velika opasnost da će njezino dijete rasplamsati proljeće.

Drugo, neki multivitamini mogu izazvati alergiju bilo u bebi ili u majci. Ako se pojavi osip kože, otekline, probavne smetnje ili drugi znakovi upozorenja, prestanite uzimati lijek i posavjetujte se s liječnikom. On će utvrditi točan uzrok i dati preporuke. Možda ćete morati kupiti druge komplekse vitamina za laktaciju.

Općenito, ako kombinirate unos posebnih lijekova s ​​dobrom prehranom, problemi s nedostatkom bilo kakvih tvari neće se pojaviti. Dijete će se razviti snažno i zdravo, a majka će izgledati sjajno i dobro se osjećati.

Upozorenje! Sve informacije na stranicama pružaju se samo kao referentne svrhe i služe samo u informativne svrhe. Za sva pitanja dijagnoze i liječenja bolesti potrebno je konzultirati liječnika radi konzultacija s osobom.

Vitamini za majke za njegu što je bolje Komarovsky

napajanje energijom

Treba jesti pravu) I bez voća, povrća, bobica u prehrani, uključujući i jogurt. I tada mnoge od preporuka su pune: "majka koja je skrbnici trebala bi pojesti do kilograma sirovog voća i bobica". Kakva noćna mora! A ako se ne dopustite previše, onda dobijete vrlo dobru prehranu za koju možete jesti koliko god želite, dok gubite težinu.) Ali ipak morate negdje uzimati vitamine... Osobno sam pio Apilak dok sam hranio, a sada i pijem s vremena na vrijeme u sezoni avitaminoze. To boli poput) A kad je dojila hrana, također je stimulant za laktaciju bio pristojan. Glavna stvar za redovito korištenje (3 puta dnevno, tečaj od 2 pakiranja).

Češnjak, naprotiv, pridonosi boljem hranjenju. To su već dokazali znanstvenici. Dijete je bolje i dulje na dojci. Testirano na sebi)))

Nutricionistička majka Komarovsky

Sve je to pojedinačno. Moj heljda je imala strašnu alergiju.

Pismo o hranjenju majke s odgovorom dr. Komarovskog

Ne-mliječne mame se ne događaju

oh, slažem se. Nismo uzeli grudi za prvi mjesec: bradavica nije u redu, plus sumnjam da je čvrsto. Svi moji rođaci su se širili k meni, mislili su da ne želim hraniti! podstava za pumpu dojke - nije pomogla. Spas savjetnik za garde. Sljedećeg mjeseca smo držali oko sat (dodani kolik). on je gotovo usisan sve vrijeme i dobitak težine je 180g. Bog, kako su se svi moji roditelji počeli brinuti o mješavini: "on je gladan, plače", i tako dalje. nije se udaljio. treći mjesec je ponovno zagrlio, jer je svaki prasak na prsima... Općenito sam šutio zbog boli, otišli su tek nakon 4 mjeseca. i za tri mjeseca iste rodbine počele su govoriti o mamcu da živimo daleko: razgovarala sam na telefonu, spustila slušalicu i učinila ono što želim. Sada su mi rekli da već možete dati meso i biljku. Pa, i sjajno je što možete :) biljke, dolaze, ali za sada smo samo mastering tikvice :)

i prsa: ja, kako se ispostavilo, jako mliječno. mogu i dva hranjenja. Samo da biste je shvatili, morali ste proći kroz težak put.

A sa GW, naravno, nije sve tako ružičasto. Tijekom prva dva mjeseca hranjenja drugog (naglasit ću, iskustvo je već tamo), imao sam 2 ozbiljne lactostasis s groznicom i razbio, a ja sam dobro tukli nekoliko dana dok se nisam mogao nositi sa situacijom.

Ali ja još uvijek ruke i noge samo za GW. To je komunikacija s bebom, osjećaj "majke" i zaštita od bolesti (već smo imali gripu, a imala sam groznicu, ali je bio bez, sve zbog mlijeka).

Stoga, od prvog dana boravka s djetetom nakon cara, borio sam se za mlijekom, danju smo objesili na grudi, borili se s bolnicama osoblja bolnice, nakon čega će "moje muka" završiti, a dijete će "zasigurno zaspati". I drago mi je što nisam podnio ovu "svjetlosnu" kušnju, to je ono što želite!

Izvrstan izbor informacija! Ja sam također tražio sve, pročitao, prikupljao, proučavao, jer sam stvarno želio dojiti i hraniti se uspješno, a imali smo krize mlijeka kad su svi oko mene rekli "vrijeme je da ih hranimo", ali mi smo oduševljeni! Ja sam u potpunosti iza GW-a, tako je prikladan, besplatan i najvažnije - najbolja hrana za bebu! Sada smo 4 mjeseca, mama trči za mnom i kaže da je vrijeme za uvođenje dodataka, ali dok sama sama odluči jesti nešto drugo osim titie - bez dodataka!

Kako liječim svoju kćer (od 3 godine) na prve znakove bolesti

Svaka majka vjerojatno već nauči kako brže izliječiti dijete od 3-4 godine) Sve vjerojatno dolazi s iskustvom + prozračnom procjenom djetetovog stanja, fiziologije i naravno znanja ponovno su trijezni (a ne hrpu informacija u društvenim mrežama, kao što je zamjena jednog lijeka s Jeftini itananlog ili popis "beskorisnih" LP)
moja shema: s hladnoćom / zagušenjem (vrlo brzo smo se utiskivali u adenoiditis i otitis, a tamo smo već povezali ab) aquamaris, afrin, quicks i tako dalje kao sprej, ne pranje, tj. ne tuš, nakon pušenja vašeg nosa, kapanja ulja thuja jer imamo adenoide, ako nema adenoida, samo češće ispiru, tako da se bakterije ne nakupljaju. Možete imati vazokonstriktor noću. Obično odlazi u 3 dana. Sa početnim kašljem, 100% nam pomaže da razbijemo 3 puta na 1. žlicu + otopinu Rengalin (nalaz). Obično, također, odlazi 3 dana, ako trepne, liječenje može trajati i do 7 dana. Ponekad povezujem umkalor

Uz grlobolja, miramistin je uvijek (ne apsorbira se u krv, aktivan je protiv virusa i bakterija, osobito budući da je proučavan)) + lizobact. Ponekad dajem grammidin za bebu umjesto lizobact.

na prvom znaku hladnoće (kihanje, na primjer umor) možete uzeti čaj sa svježim đumbirom, medom i limunom (ako niste alergični), kamilice,

u sezoni gripe oksolinom, na odjeći, jastukom jastuka disati pshikayu. Pa, to je više mirno)))

Prije toga, propisani su mnogi lijekovi, to je samo pipete

vjerojatno smo svi pokušali izliječiti od kašlja) čak i kada su propisali berodualne, antibiotike, antihistaminike + za njih da poboljšaju mikroflore.

Ne dajem jednogodišnji Lasolvan - dvaput imali smo opstruktivni bronhitis. Lamela kamilice - nemoj pjevati. Kašalj pomaže eraspal - to je sve. U grlu - Miramistin. Kašaljanje povraćanja ako - ovo je stoptussin noću.
Prema vašem post-pulmicort jednokratnom? Nisam čuo za ovo. Sve za mene i pedijatar i pulmonologist razgovarali su o činjenici da, ako je pulmicort, a zatim dok kašalj nestane potpuno, a zatim još tri dana, postupno smanjuje dozu. Dobro. Ono što je najvažnije, zbog onoga što pišem komentar - jodna rešetka! Može izazvati neuspjeh u štitnjači. Vrlo uredno, posebno ni u kojem slučaju oko grla. Kad sam imao 25 ​​godina, otkrio sam bolesnu štitnjaču, sada cijeli život na hormonima i promatranja. Čitao sam - djeci je lako izazvati neuspjeh s jodom. Ili se koristi za igranje lugol previše.

svi imaju svoje vlastite metode. Naravno, slijedimo obilje piti, vlažan zrak. Ali na temperaturi od 20 stupnjeva u mojim gaćicama, ja sam bio sve ledeno hladan. Dijete je toplo i prozor je često otvoren. Ovlaživač zraka je samo za noć, jer kada je prozor otvoren, ovlaživač zraka nije vlažen :) Morsy i čaj ne piju d och, pa voda s medom. Za prevenciju i šećerni sirup, tinktura echinacea. Ako je vrat, tada je inaliti također tonzilon, koji ga sam obožava. Vitamini se oživljavaju, naravno :) Prilikom poslije 39-39,5, osobito prvog dana, paracetamol ne pomaže uvijek, točnije, akcija nije uvijek dovoljna 8 sati, stoga se morate zamijeniti s nurofenom svejedno.