Kakvo je vrijeme za kupanje novorođenčadi u večernjim satima?

Bol

Kakvo je vrijeme za kupanje novorođenčadi u večernjim satima?

Preporuča se okupati sat vremena prije spavanja, osobito ako beba ne spava dobro, jer se u takvim slučajevima u kupku dodaju različita umirujuća trava i oni imaju vremena za jedan sat da utječu na živčani sustav. Ali postoje djeca koja ne zaspuše dobro, gotovo u 2-3 sata ujutro, u takvim slučajevima trebamo odgoditi kupanje ujutro - osobno znam dvije takve mame, počele su se kupati ujutro i djeca bolje spavaju u večernjim satima. Ne znam točno kako je to povezano, možda samo osobina tijela poput ove.

Za kupanje bebe trebate oko 7-8 sati.

Prije kreveta, 1-2 sata, tako da je najbolje za kožu i za udobnost djeteta.

Glavna stvar je da se pridržavate režima, a svaki dan ga postavlja i opere u isto vrijeme, da ne propustite kupanje.

Navečer se mora okupati dijete najkasnije do 21.00 sati, bolje je započeti u osam sati navečer kako bi tiho učinili sve, okupajte, masažu, haljinu, hranu i stavite u krevet.

Treba primijetiti ritual odlaska u krevet, a zatim dijete neće imati problema s zaspanjem. A dijete neće biti zbunjeno danom noću.

Pristao sam na režim s obje moje kćeri i sve je bilo dobro.

Poželjno je okupati prije noći hranjenja, u razdoblju od 20 do 22 sata.

Ali postoji nekoliko čimbenika koji utječu na vrijeme kupanja novorođenčeta.

Prvo, jedno će majko teško kupati novorođenče. Stoga, ako ne pomažete nikome, morate čekati tatu s posla.

Drugo, sva djeca su različita. Neki nakon kupanja jedu i zaspaju slatko, drugi zahtijevaju kontakt sa svojim roditeljima.

I treće, dijete mora imati režim, od prvog dana kuće. Stoga, kupanje i noćno hranjenje, a zatim i posteljica trebaju se obavljati dnevno u isto vrijeme. I ovaj put, vrijeme bi trebalo biti udobno i za bebu i za roditelje.

Pa, da beba spava teže, prije kupanja je bolje napraviti laganu masažu i okupati se u vodi, temperatura koja nije viša od 36 stupnjeva, nakon čega slijedi postupni pad e.

U 21.00 dijete mora spavati, već oprati i hraniti.

Dakle, kupanje samo novorođenčadi (prva tri mjeseca života) treba biti oko 20.00

U djece nakon šest mjeseci plivanje se može pomaknuti pola sata kasnije - 20.30.

No, u 21.00 dijete mora biti stavljeno u krevet.

Kupujte se prije zadnje večeri hranite.

Međutim, treba imati na umu da kupanje preživi neke bebe, a to se mora uzeti u obzir kao pojedinačnu osobinu djeteta. Stoga, ako beba ne može zaspati nakon kupanja i da je aktivna, onda se kupanje treba pomaknuti par sati, tj. Od 18.00-18.30

Svi roditelji govore o tome što treba položiti na način prikladan za MI - to je oblikovana sramota. Postoji dnevni režim utemeljen na pedijatriji za djecu (različit je za različite dobi, ali razlike nisu jako jake) i morate se pridržavati bez obzira na način roditelja.

Norma je uspostavljena i moramo se truditi za to jer onda roditelji sami ne znaju: zašto se dijete brzo umori, zašto jede loše, zašto je nestašan, itd. I odgovor na ta pitanja, vrlo često, nema dnevni režim.

Stavite način dana za dva ili tri tjedna (ovo je prosjek).

Način dana (kupanje, hranjenje, spavanje), svaka obitelj izlaže na različite načine. Nema savršenog vremena za to. Koliko su prikladni roditelji trebaju podučavati dijete. Ako se spavamo u krevetu u 12 sati noću, onda dijete okupamo otprilike od 21 do 22:30, kod našeg djeteta u 4 mjeseca san odlazi od 23 do 10 ujutro, ugodan je i ugodno nam je. Kupanje se događa nakon pretposljednjeg hranjenja nakon 1,5 sata, a zatim gimnastika, skokova i opet hranjenja za noć (obično u dvostrukoj veličini). Pedijatri savjetuju i kupaju se prije posljednjeg hranjenja. Ali dajte primjer, naši prijatelji idu na spavanje sami u 9 sati i "pokušaj"; stavite bebu na 3 mjeseca u 9 sati, okupajte se u 6-7 sati navečer, ali često dijete ne želi zaspati u ovom trenutku, ali s naporima mislim da će uskoro to postići)

Dobro je kupati bebe prije spavanja, tako da dijete onda jede i spava slatko. U novorođenčad je dnevni režim uspostavljen samo, a vaš je zadatak da vam bude prikladan. Plivanje u ovom će vam pomoći. Začepite bebu sat vremena prije navodnog puštanja i, prije ili kasnije, naviknut će se zaspavati u ovom trenutku.

Slažem se s mišljenjem Zlih sova. Okupala je kćer oko osam sati u večernjim satima, tako da ima vremena za hranjenje, a zatim za stavljanje djeteta, jer u devet sati dijete bi već trebalo sniffirati u krevetiću. Općenito, stanje mirovanja je vrlo važno pratiti, utječe na razvoj bebe.

Nisam se kupao svoj dug za spavanje. To je obično u isto vrijeme, jer Ulazimo u noćni san u vremenu.

U početku se okupala, onda hranila, a zatim polagala.

Ali djeca su drugačija i režim, uključujući i kupanje, svaka mama razvija svoju.

Dijete reagira drugačije na kupanje, a neki se trebaju umiriti nakon kupanja, a dodatno hranjenje, iako se preporuča nakon kupanja, ali neka djeca trebaju biti hranjena prije vodenih postupaka, a zatim više mirno podnose kupanje.

Općenito, sve je vrlo individualno. Samo odaberite optimalni način za sebe i držite ga.

Imamo vrlo dobar pedijatar, vjerujem joj u svemu! Objasnila nam je ovako: hranimo dijete i negdje u sat vremena (ne ranije) kupamo, vrijeme najkasnije do 20.00, a da je u 22.00 dijete već položeno za noćni san!

Kakvo je vrijeme za kupanje novorođenčadi?

Dobro došli! Upoznat s materijalima grupe, vrlo zanimljivo! Recite mi, je li također bolje pripremiti dvotjedno beba za noćni san rano? Dok on, naravno, nema posebnu dugu noć spavanja, noću ima oko 3 sata svaka 3 sata. Kupamo ga oko 12, možda se trebamo priviknuti na rano kupanje i polaganje u 20 sati? Ja sam sklon takvoj odluci, ali molim vas podijelite svoja iskustva i savjete! Hvala vam!

Čitaj također

Komentari za objavljivanje

Samo članovi grupe mogu komentirati.

Da biste odrasli zdravi i snažni: koliko je sati vrijeme za kupanje novorođenog djeteta prije spavanja?

Nakon dolaska kući iz rodilišta, prvi se ritual pojavljuje u životu beba - kupanje. Roditelji imaju puno pitanja o ovoj temi.

Jedan od njih je "kada?" Koja je doba dana idealna za tretmane s vodom? Kada treba hraniti bebu - prije ili poslije "plivanja". U ovom ćemo članku pokušati odgovoriti na sva pitanja koja se pojavljuju, kao i dati roditeljima korisne savjete i preporuke.

Prednosti kupanja djeteta u večernjim satima

Većina roditelja odlučuje plivati ​​u večernjim satima. Postoji mnogo razloga za to.

 1. Za mnoge bebe, topla mirisna kupka ima smirujući učinak, a nakon toga, djeca spavaju jače i slađe.
 2. Kupanje je izvrstan ritual za kraj dana. Za mrvice, koje još uvijek ne znaju odrediti vrijeme od sat vremena, taj je postupak signal: došlo je večer, vrijeme za spavanje.
 3. Za majku koja cijeli dan provodi sama s djetetom, prikladna je večerna kupka jer u ovom trenutku možete koristiti pomoć svog oca, djedova i baka i drugih rođaka koji će vjerojatno raditi tijekom dana. Dijete će se također osjećati puno sretnije i sigurnije ako ga oba roditelja kupaju.
 4. Za radne majke, večer često postaje jedino slobodno vrijeme, pa se tretmani vode postavljaju neposredno prije spavanja za večer.

Kada će to biti učinjeno?

Večernje će vrijeme biti idealno za vodene tretmane ako:

 • kupanje smiruje i usporava dijete, prilagođava se spavanju;
 • majka treba pomoć rođaka koji su na poslu tijekom dana;
 • dijete se voli okupati, u pratnji rodbine, koji imaju veće slobodno vrijeme u večernjim satima.

Kada ne provesti večernji postupak?

Postoje i situacije kada je bolje odgoditi kupanje ujutro ili poslijepodne.

 1. Ako se vodeni postupci aktivno aktiviraju, beba prskuje, uživa, nakon kupanja postaje snažna i vesela - bolje je ujutro ga okupati.
 2. U hladnoj sezoni ili u zemljama s hladnom klimom, dnevno će biti ugodnije za kupanje, jer je temperatura zraka u ovom trenutku veća.

Koliko vremena beba treba prati?

Vrijeme kupanja treba odabrati pojedinačno, u skladu sa svojstvima svake bebe. No, za većinu djece, najkomodno vrijeme je oko osam do devet uvečer, prije hranjenja. Možete plivati ​​nakon obroka, ali trebate čekati pola sata, tako da dijete ne osjeća nelagodu.

Vrijeme kupanja ne smije biti kasnije od deset sati navečer: u ovom trenutku djeca počinju imati noćni san, a vodeni postupci u tom razdoblju poremetiti će svakodnevnu rutinu.

Savjeti za roditelje

 1. Kupanje bi se uvijek trebalo dogoditi u isto vrijeme, u određenom slijedu.
 2. Temperatura zraka u stanu ne smije biti ispod 24 ° C, a temperatura vode mora biti oko 36-37 ° C. Za bebe s malom težinom, kao i za djecu koja su rođena prerano, voda bi trebala biti malo toplija - 37-37,5 ° C.
 3. Meko toplo ručnik trebao bi biti pri ruci. Sve ostale potrebne predmete - termometar, spužva za tijelo, šampon ili pjena za kupanje - također bi trebali biti spremni.

Pomoć! Potrebno je koristiti sapun za pranje novorođenčadi samo u slučaju onečišćenja. Za svakodnevno kupanje dovoljno čiste vode.

 • Prije nego što dobijete vodu, kupku treba oprati. Ako je dijete okupano u velikom kupku, mora biti pripremljeno - isprati toplom vodom i natrijom.
 • Prije nego što se umbilikalna rana ozdravi, bebe se trebaju okupati u kuhanoj vodi. Možete dodati malo otopine kalijevog permanganata u vodu - prije bojenja vode u blijedoj ružičastoj boji. Otopina se mora pripremiti u zasebnom spremniku, te filtrirati kroz nekoliko slojeva gaze. To će ga očistiti od kristala, što može uzrokovati opekline na koži, pa čak i oči.
 • Također možete dodati u vodu neke biljke kako bi se umirivala beba i brinula za njegovu nježnu kožu. Izbor biljaka treba razgovarati s pedijatrom i, u početku, svaka biljka treba koristiti zasebno kako bi točno odredila uzrok u slučaju alergije.

  Tijekom vremena možete pokušati i biljni. Ne biste trebali ni eksperimentirati s njima, bolje je odabrati jednu od dokazanih kombinacija:

  • lišće breze i ribizla;
  • oregano, vlak, kopriva;
  • kopriva, meduza, zob, konjski pas;
  • serija, kamilica, zob, timijan.
 • Prvo kupanje bi trebalo trajati dvije ili tri minute. Postupno se trajanje može povećati na 15 minuta. U slučaju korištenja male kupelji, ne bi trebali plivati ​​dulje, jer se voda u njoj brzo hladi.
 • Posebnu pozornost treba posvetiti sigurnosti. Na podu kupaonice je postavljanje gumene prostirke, kako ne bi skliznuli na vlažnoj pločici s bebom u naručju.
 • Ako se beba kupka u velikoj kupki u rukama jednog od roditelja, ova odrasla osoba prvi put sjedi u kadi, a zatim dijete iz ruke druge odrasle osobe.
 • Djeca koja već znaju sjediti, u svakom slučaju, čak i za kratko vrijeme, ne smiju ostati u kupaonici bez odraslih.
 • Ne možete ih ostaviti pod nadzorom starije braće i sestara. Čak i dijete koje se već može kupati na vlastitu, nema takvu reakciju, što će omogućiti djetetu da ulovi u vrijeme ako padne licem prema dolje u vodi.
 • Kako biste osigurali dobro raspoloženje za bebu i usaditi ljubav prema vodenim postupcima, nježno razgovarajte s njim i osmijeh se za vrijeme kupanja. Ako je majka nervozna ili u žurbi, njezino raspoloženje može se prenijeti djetetu.
 • Nakon prskanja u kadi, beba će sigurno gladovati i biti žedna. Stoga, morate mu unaprijed pripremiti bocu s mješavinom.
 • Kupanje nije samo higijenski postupak. Ovo je način stvrdnjavanja bebe i zabave u društvu mame i tate. A moć roditelja da ovaj postupak pretvori u pravi ritual - ugodan i koristan.

  Kakvo je vrijeme za kupanje novorođenčadi u večernjim satima?

  Koliko vremena trebate kupiti novorođenče?

  Koliko vremena kupate novorođenče prije spavanja?

  U 21.00 dijete mora spavati, već oprati i hraniti.

  Dakle, kupanje samo novorođenčadi (prva tri mjeseca života) treba biti oko 20.00

  U djece nakon šest mjeseci plivanje se može pomaknuti pola sata kasnije - 20.30.

  No, u 21.00 dijete mora biti stavljeno u krevet.

  Kupujte se prije zadnje večeri hranite.

  Međutim, mora se zapamtiti da kupanje nad-uzbuđuje neke bebe i to se mora uzeti u obzir kao individualna značajka djeteta. Stoga, ako beba ne može zaspati nakon kupanja i da je aktivna, onda se kupanje treba pomaknuti par sati, tj. Od 18.00-18.30

  Svi roditelji govore o tome što treba položiti na način prikladan za MI - to je oblikovana sramota. Postoji dnevni režim utemeljen na pedijatriji za djecu (različit je za različite dobi, ali razlike nisu jako jake) i morate se pridržavati bez obzira na način roditelja.

  Norma je uspostavljena i treba se truditi za to, jer tada roditelji sami ne znaju: zašto se dijete brzo umori, zašto jede loše, zašto je nestašan, itd. I odgovor na ta pitanja, vrlo često, nema dnevnog reda.

  Stavite način dana za dva ili tri tjedna (ovo je prosjek).

  Da biste odrasli zdravi i snažni: koliko je sati vrijeme za kupanje novorođenog djeteta prije spavanja?

  Nakon dolaska kući iz rodilišta, prvi se ritual pojavljuje u životu beba - kupanje. Roditelji imaju puno pitanja o ovoj temi.

  Jedan od njih je "kada?" Koja je doba dana idealna za tretmane s vodom? Kada treba hraniti bebu - prije ili poslije "plivanja". U ovom ćemo članku pokušati odgovoriti na sva pitanja koja se pojavljuju, kao i dati roditeljima korisne savjete i preporuke.

  Prednosti kupanja djeteta u večernjim satima

  Većina roditelja odlučuje plivati ​​u večernjim satima. Postoji mnogo razloga za to.

  1. Za mnoge bebe, topla mirisna kupka ima smirujući učinak, a nakon toga, djeca spavaju jače i slađe.
  2. Kupanje je izvrstan ritual za kraj dana. Za mrvice, koje još uvijek ne znaju odrediti vrijeme od sat vremena, taj je postupak signal: došlo je večer, vrijeme za spavanje.
  3. Za majku koja cijeli dan provodi sama s djetetom, prikladna je večerna kupka jer u ovom trenutku možete koristiti pomoć svog oca, djedova i baka i drugih rođaka koji će vjerojatno raditi tijekom dana. Dijete će se također osjećati puno sretnije i sigurnije ako ga oba roditelja kupaju.
  4. Za radne majke, večer često postaje jedino slobodno vrijeme, pa se tretmani vode postavljaju neposredno prije spavanja za večer.

  Kada će to biti učinjeno?

  Večernje će vrijeme biti idealno za vodene tretmane ako:

  • kupanje smiruje i usporava dijete, prilagođava se spavanju;
  • majka treba pomoć rođaka koji su na poslu tijekom dana;
  • dijete se voli okupati, u pratnji rodbine, koji imaju veće slobodno vrijeme u večernjim satima.

  Kada ne provesti večernji postupak?

  Postoje i situacije kada je bolje odgoditi kupanje ujutro ili poslijepodne.

  1. Ako se vodeni postupci aktivno aktiviraju, beba prskuje, uživa, nakon kupanja postaje snažna i vesela - bolje je ujutro ga okupati.
  2. U hladnoj sezoni ili u zemljama s hladnom klimom, dnevno će biti ugodnije za kupanje, jer je temperatura zraka u ovom trenutku veća.

  Koliko vremena beba treba prati?

  Vrijeme kupanja treba odabrati pojedinačno, u skladu sa svojstvima svake bebe. No, za većinu djece, najkomodno vrijeme je oko osam do devet uvečer, prije hranjenja. Možete plivati ​​nakon obroka, ali trebate čekati pola sata, tako da dijete ne osjeća nelagodu.

  Vrijeme kupanja ne smije biti kasnije od deset sati navečer: u ovom trenutku djeca počinju imati noćni san, a vodeni postupci u tom razdoblju poremetiti će svakodnevnu rutinu.

  Savjeti za roditelje

  1. Kupanje bi se uvijek trebalo dogoditi u isto vrijeme, u određenom slijedu.
  2. Temperatura zraka u stanu ne smije biti ispod 24 ° C, a temperatura vode mora biti oko 36-37 ° C. Za bebe s malom težinom, kao i za djecu koja su rođena prerano, voda bi trebala biti malo toplija - 37-37,5 ° C.
  3. Meko toplo ručnik trebao bi biti pri ruci. Sve ostale potrebne predmete - termometar, spužva za tijelo, šampon ili pjena za kupanje - također bi trebali biti spremni.

  Tijekom vremena možete pokušati i biljni. Ne biste trebali ni eksperimentirati s njima, bolje je odabrati jednu od dokazanih kombinacija:

  • lišće breze i ribizla;
  • oregano, vlak, kopriva;
  • kopriva, meduza, zob, konjski pas;
  • serija, kamilica, zob, timijan.
 • Prvo kupanje bi trebalo trajati dvije ili tri minute. Postupno se trajanje može povećati na 15 minuta. U slučaju korištenja male kupelji, ne bi trebali plivati ​​dulje, jer se voda u njoj brzo hladi.
 • Posebnu pozornost treba posvetiti sigurnosti. Na podu kupaonice je postavljanje gumene prostirke, kako ne bi skliznuli na vlažnoj pločici s bebom u naručju.
 • Ako se beba kupka u velikoj kupki u rukama jednog od roditelja, ova odrasla osoba prvi put sjedi u kadi, a zatim dijete iz ruke druge odrasle osobe.
 • Djeca koja već znaju sjediti, u svakom slučaju, čak i za kratko vrijeme, ne smiju ostati u kupaonici bez odraslih.
 • Ne možete ih ostaviti pod nadzorom starije braće i sestara. Čak i dijete koje se već može kupati na vlastitu, nema takvu reakciju, što će omogućiti djetetu da ulovi u vrijeme ako padne licem prema dolje u vodi.
 • Kako biste osigurali dobro raspoloženje za bebu i usaditi ljubav prema vodenim postupcima, nježno razgovarajte s njim i osmijeh se za vrijeme kupanja. Ako je majka nervozna ili u žurbi, njezino raspoloženje može se prenijeti djetetu.
 • Nakon prskanja u kadi, beba će sigurno gladovati i biti žedna. Stoga, morate mu unaprijed pripremiti bocu s mješavinom.
 • Kupanje nije samo higijenski postupak. Ovo je način stvrdnjavanja bebe i zabave u društvu mame i tate. A moć roditelja da ovaj postupak pretvori u pravi ritual - ugodan i koristan.

  Dr. Komarovsky o kupanju novorođenčeta

  Kupanje novorođenčeta i njegovih roditelja je cijeli događaj (pogotovo ako je to prvi nakon porodničke bolnice). Kao i svako vrlo odgovorno poslovanje, ovaj proces podiže mnoga pitanja: kako i kad se kupati, kuhati vodu ili ne, da li je moguće dodati dekacije bilja i koliko često je to učinjeno, je li opasno u vodu uši, i tako dalje. Poznati pedijatar Evgenij Komarovsky u svojim je knjigama i člancima više puta govorio o osnovnim pravilima i načelima organiziranja vodenih postupaka za dojenčad.

  Potrebno je uzeti u obzir najvažnije točke koje biste trebali znati, tako da kupanje donosi užitak i koristi i djetetu i njegovim roditeljima.

  Posebne značajke

  Voda tretmani su apsolutno korisni za sve bebe od prvih dana života. U maternici, mrvice su u vodenom okolišu i stoga ih je poznato i draga. U vodi, dijete se osjeća kod kuće. Kupanje nije samo higijenski postupak koji želi osigurati da su koža i kosa djeteta čisti. Kupanje promiče tjelesni razvoj, nosi element igre i stoga pozitivno utječe na mentalni i emocionalni razvoj bebe.

  Prije nekoliko desetljeća, pedijatri su kategoricki zabranili kupanje djeteta s neizrecivom umbilikalnom ranom, suprotstavljenoj neobrađenoj neobloženoj vodi, i postavilo je mnogo strože zahtjeve i ograničenja za roditelje.

  Moderni liječnici gledaju na kupanje više demokratski.

  Roditelji s iskustvom, u pravilu, imaju mnogo manje poteškoća kada prvo okupaju novorođenče kod kuće od novih majki i očeva koji su prije samo nekoliko sati primili svoje ruke na svoje prvo dijete. Komarovsky savjetuje da održi spartanski mir. To je jamstvo uspjeha u teškom zadatku kupanja mrvica.

  trening

  Dijete bi trebalo imati sve što je potrebno za ugodan pliv. Mama i tata moraju se pobrinuti za to unaprijed. Čak i za vrijeme trudnoće roditelji obično stječu potrebnu opremu. Nemojte bacati novac i kupiti prekomjernu količinu - na primjer, nekoliko setova gumenih igračaka za igranje u vodi. Najpotrebnije, prema Komarovskom, jest:

  1. Bath. Čak i ako stvarno želite odmah početi vježbati kupanje u velikim kupeljima ili zajedničkim vodenim postupcima, Evgeny Olegovich savjetuje da upotrijebi uobičajenu malu plastičnu kupku i prva 2-3 mjeseca života djeteta kako bi ga koristili. Postoji nekoliko razloga: u malom prostoru dijete je udobnije, lakše je napuniti malu kupelj toplom vodom, čak i ako nema tople vode, a lakše je čistiti i čuvati čišćenje nego velika kupka koju koriste ne samo beba već i cijela obitelj.
  2. Termometar vode. Isprva, roditelji će ga trebati kako ne bi bili u zabludi s temperaturom vode koja je optimalna za vodene postupke novorođenčeta. Malo kasnije, mama i tata će shvatiti kakvu vodu dijete voli više i moći će to učiniti bez ovog uređaja. Ipak, termometar može doći praktično kasnije ako roditelji odluče otvrdnuti dijete, a Komarovsky preporučuje da to učini svima bez iznimke. Sada postoje prodaji termometara za igračke (plastične žirafe, zmije i drugi likovi). Oni mogu biti zabavno za dijete kada se počinje svjesno igrati tijekom večernjih kupanja.
  3. Sapun. Kupi bi trebao biti poseban bebinski sapun. Međutim, Komarovsky ne preporučuje često korištenje. Liječnik smatra da je dovoljno da se dijete okupa sapunom 1-2 puta tjedno. Nije potrebno kupiti spužve i škrge jer koža bebe je vrlo nježna i ranjiva. Yevgeny Olegovich smatra najbolju opciju da pere vlastitu ruku i lako obrišite kožu djeteta. Ako stvarno želite sapuniti s nečim, onda je bolje davati prednost posebnim rukavicama za kupanje. Novoumirani i reklamirani znači "bez suza", doći će vrijeme da se na polici kupaonice malo kasnije pojavi. U prvih nekoliko mjeseci života, takvi gelovi i šamponi nisu potrebni za dijete.
  4. Ručnik. Dijete bi trebalo imati vlastiti ručnik. Dječji ručnik ili frotirni ručnik nije prikladan. Morate odabrati vrlo mekani, veliki proizvod tako da mrvice mogu biti omotane u nju od glave do pete. Komarovsky pozornost posvećuje tekstilnim bojama koje mogu biti prilično alergijske za osjetljivu kožu bebe. Bolje je davati prednost bijelim ili laganim ručnicima od prirodnih tkanina (bez boja).
  5. Klizanje ili viseća mreža. Ovo je zgodan uređaj za kupanje u nedostatku dodatnih parova. Ako nema pomoći i nije predviđeno, teško će kupiti dijete pomoću plastičnog klizača ili vješalice koja se postavlja na rubove dječje kupelji.

  Sve što trebate znati za bebe za kupanje

  Među ritualima koji se ponavljaju svaki dan, kupanje je važno. Pored uklanjanja znoj i prljavštine, pomaže bebi da opusti mišiće i smiruje živčani sustav. Dobro spava i dobro jede. Odrasli trebaju pokušati pravilno organizirati mjesto za kupanje djeteta i razmišljati o svim detaljima.

  Uvjeti za održavanje čistoće i udobnosti

  Važno je znati nekoliko pravila koja će učiniti kupanje ugodnim procesom.

  1. Kupka se svaki put isperu toplom vodom i sapunom. Ako se dijete udiše u velikoj kupki, treba ga oprati s natrijevim sodom.
  2. Vrata kupaonice tijekom kupanja trebala bi biti malo otvorena. Zbog toga, neće biti puno akumulacije pare.
  3. Prije nego što ispustite dijete u vodu, trebate provjeriti temperaturu. Radi praktičnosti, možete koristiti termometar vode. Kupanje na 37 stupnjeva smatra se udobnim i sigurnim. Na drugoj temperaturi može doći do hipotermije ili pregrijavanja bebe.
  4. Morate znati koliko vremena provesti u vodi. Trajanje plivanja ne smije biti duže od 10 minuta, jer se voda, osobito u velikoj kupki, počinje hladiti. Do 6 mjeseci, vrijeme se povećava na 20 minuta.
  5. Može se kupati bebom prvog dana nakon iscjedka, možete koristiti bilje (korisno je prati u kamilici). Ne možete se kupati na dan cijepljenja i na povišenom tjelesnom temperaturom djeteta.
  6. Svakodnevno je potrebno kupati dijete, po mogućnosti prije polaganja, ali ne nakon jela. U vrućem vremenu, dijete možete umočiti u vodu nekoliko puta dnevno. Često se koriste šamponi, pjena, sapun ne mogu. Treba ih koristiti 2 puta tjedno, jer suši kožu.
  7. Dok se pupak ne liječi, u vodu se dodaje slaba otopina kalijevog permanganata. Umjesto velikog, trebate koristiti bebu kavu. Kupanje bi trebalo biti oko 5 minuta. Možete oprati dijete u kamilici ili drugim biljkama.
  8. Nakon izlaska iz kupelji, bolje je koristiti mekani frotirni ručnik. Kožu se može podmazivati ​​s bebom mlijekom. Ne smijemo zaboraviti na druge higijenske postupke: obradu pupka, nosa, ušiju. Dopušteno je dati djetetu hranu.
  9. Treba pripremiti mjesto gdje će nakon pranja sve potrebne postupke biti provedene.
  10. Često se neki roditelji više vole okupati u velikom kupku zajedno. Važan uvjet je nedostatak bilo koje bolesti i prije tuširanja. Zajedničko kupanje prikazano je u slučaju kad se dijete boji vode. Stanovanje u velikoj kupki nije prikladno za kupanje svaki dan. Ako se u vodu dodaju soli, kupanje je loše za majku koja njeguje.

  Uzroci neugodnosti

  Kupanje često donosi užitak djetetu. Ako nakon toga plače, onda nešto nije u redu. Važno je razumjeti zašto se pojavljuju čudovišta.

  • Možda je soba hladna, a nakon tople kupke beba se osjeća neugodno.
  • Strašno (dijete je pilo vodu, čulo se oštar zvuk).
  • Glad ili žeđ (puno je vremena prošlo od hranjenja).
  • Ako je beba umorna, želi spavati, plakati, ne operi ga. Bit će dovoljno za pranje.
  • Ako beba plače ne samo nakon, već i tijekom pranja, moguće je da ima kolike. Tijekom kupanja, možete mu udariti trbuščić.

  Potrebno je uzeti u obzir pravilo: dijete se može okupati samo 30-40 minuta nakon hranjenja. Ne možete započeti postupak nakon jela, dijete može podrhtavati sve što se jede tijekom motornog djelovanja u vodi. Zato je bolje održavati vremensko razdoblje nakon obroka.

  Roditelji su često prestrašeni situacijom kada je dijete pila vodu. Ne činite ništa. Voda može ući u uši. Onda je samo zamrljava vatom.

  Da biste dobili maksimalnu korist, bebe se okupaju u bilju: u kamilici ili seriji. Korisna i morska sol. Cijeli prvi mjesec, sve dok se rana ne liječi, voda za kupanje kuhana je.

  Ove uvjete teško je pratiti ako je kupka velika. Osim toga, svi članovi obitelji kupaju se u velikoj kupki, a to je neprihvatljivo za novorođeno dijete. Nakon 1 mjeseca možete kupiti bebu u velikoj kupki.

  Moderno učvršćenje

  Prostorna ograničenja često uzrokuju da beba plakati. Krugom možete plivati ​​u velikoj kupki. Roditelji ne moraju zadržati bebu na jednom mjestu. Krugom se osjeća sigurno.

  U gumenom prstenu nalaze se posebne kopče koje ga pričvršćuju na dječje vrat. Prednji dio kruga ima utor za bradu. Dijete neće moći saviti glavu i piti vodu. S uvjetima dječjeg mišića potpuno se opustite, grčevi se uklanjaju.

  Postoje kontraindikacije u kojoj plivati ​​u krug oko vrata ne mogu biti: povećan intrakranijalni tlak, virusne infekcije, traume rođenja.

  Glavna stvar je ispravno postavljanje djeteta u krug. Prije kupanja potrebno je staviti dijete na trbuh. Širite polovice kruga i gurnite djetetovu glavu između njih. Potrebno je pratiti bradu u utor, a kopča nije čvrsto.

  Vrijeme kupanja u krugu nije ograničeno, dopušteno je koristiti svaki dan. Morate početi s 5-10 minuta, tako da je dijete naviklo na slobodan boravak u vodi.

  Ne možete ostaviti djecu sama u kupaonici na trenutak!

  Udobnost i udobnost

  Pronalaženje bebe u ljekovitom bilju liječit će njegovo tijelo, riješiti se problema s kožom. Bilje će pomoći poput koprive, kamilice, serije. Kupka s morskom soli i dekocija tih biljaka poboljšat će iscjeljujući učinak.

  Serija uspijeva ukloniti upalu na koži, smanjiti osip. Često se ne možete okupati u nizu. Možete ga dodati jednom tjedno, jer suši kožu.

  Kupanje u kamilici blagotvorno djeluje na živčani sustav i dezinficira vodu. Kamilica ima antivirusna i antibakterijska svojstva.

  List otoka pomaže kod alergijskih osipa, gnojnih rana, ekcema, diateze. List otoka je snažan prirodni antibiotik, pomaže da se riješi pretjeranog znojenja. Eterična ulja, koja svaki list sadrži, smiruju živčani sustav i nose nesanicu.

  List otoka pomaže da se riješi upale na koži. Njegovo izlučivanje koristi se kao losioni ili večernje kupke. Da biste pripremili bujon, uzmite list broda (7-10 komada) i kuhajte u vodi 20 minuta. Nakon toga dopustite da stojite sat vremena. Tlačna infuzija se dodaje u kupelj.

  List otoka smatra se sigurnim sredstvom za liječenje alergija, ali u slučaju djece do jedne godine treba paziti. Do 3 mjeseca, list se dopušta koristiti samo izvana, nakon - možete piti.

  List otvora ima svoje kontraindikacije za uporabu: bolest želuca, zatvor, pankreatitis. Nemojte ponavljati postupak dnevno. To će izbjeći osip na koži i suhoću.

  Umirujuće kupke preporučuju se djeci koja su pretjerano uzbuđena, loše spavaju, zbunjeni dan i noć. Odvedite ih na sat vremena prije polaganja.

  Umirujuće bilje koje se mogu dodati u vodu: valerijanac, lavanda, mente, origano. Svaka biljka treba koristiti s oprezom.

  • u prvom mjesecu djetetova života ne smiju se obavljati postupci s dekocijama nekoliko biljaka. To otežava identificiranje alergija na određenu biljku;
  • ako su biljke u filter vrećicama, koriste ih 5 komada za 1,5 litre vode;
  • Prije nego što umočite bebu u kadu s travom, navlažite vuneni štapić s bujonom i nanesite ga na kožu bebe. Ako nakon nekoliko minuta nema alergijske reakcije, možete se okupati bebom.

  Slane vode

  Morska sol sadrži važne sastojke u tragovima (kalij, jod, magnezij). Slane kupke s uspjehom će zamijeniti kupanje u moru. Obični ekstrakti samo pojačavaju učinak morske soli.

  Neophodno je kupiti bebu u kadi s morskom soli prije šest mjeseci nakon rođenja. Dopušteno je do tri plivanja tjedno. Neuropatolozi propisuju solne kupke za ozljede na trudnoći, hipertonija. Ne možete dodati sol u prisutnosti otvorenih rana, abrazije na koži. Sol je štetna za bolesti živčanog sustava. Nakon vode, gdje postoji sol, svakako isperite dijete pod tušem.

  Kupke slane soli će pomoći osloboditi prekomjerne razdražljivosti i ojačati imunološki sustav. Slane kupke rade prema svjedočenju liječnika.

  Treba pravilno pripremiti vodu s morskom soli. U zasebnoj posudi, sol se razrijedi, zatim se izlije kroz sito u vodenu kupelj. Vrijeme uzimanja takve kupke je 5-10 minuta - do 6 mjeseci i 20 minuta - nakon 6 mjeseci. Ako izrađuju sofisticirane solne kupke, dodajte još nekoliko kapi borovih iglica.

  Voda s morskom soli omogućuje vam pokretanje metaboličkih procesa i poboljšanje tjelesne obrane. Ali sol može imati negativan učinak na osjetljivu kožu djeteta. Dugo kupanje u vodi s morskom soli dovodi do pilinga i suhoće kože.

  Vodeni postupci dobro se pretvaraju u uzbudljivu igru. Možete uzeti svoje omiljene igračke sa sobom, masažu i glačati svoju bebu, pričati mu priču. Roditelji mogu stvoriti sve uvjete za kupanje kako bi dijete bilo korisno i ugodno.

  u koje vrijeme se okupaš u vrijeme spavanja

  komentari

  Prvo smo se okupali i 22.00-23.00 (neposredno nakon porodničke bolnice), a onda, kada sam prestala spavati toliko (za dva mjeseca), obično nakon ulice (zbog zimskog vremena) u 17.00, maksimalni bi se probuditi prije kupanja više ne zaspati, s grčevima do prije 21.00, ali čitam da to nije dobro! Drugi dan se okupam u 20.00 - 20.30 i nakon 15 minuta dijete spava! Prvi put u srijedu od 24.00 do 01.00! Prvi san je snažan, no noću jede 5-7 minuta i traje 2-2.5 sati (ako se ne smrzne). Ja prisiljavam se hraniti dok sjedim, kako ne bi zaspala pored njega, nego ležati u krevetu. Baka (moje) kaže da je normalno kada dijete odlazi do 21.00.

  I okupam sate 11, pola sata za sve vrste postupaka, a zatim posljednje hranjenje i spavanje :)

  Pozdrav :) i u Skolkku ćete ići u krevet? I onda na početku, prvo, rituto, najprije siromašni, onda pojesti nešto drugo, a onda, uz treći pokušaj ležanja u krevetu), još uvijek imamo problem, dobro, ne možemo spavati s rukama i moramo se previjati))

  Pretpostavimo da imamo kadu u 11, hranim 11: 30-12, nakon što se ponekad hranimo (ako ste sretni), mi se srušimo, potrudim se na ručkama, ako se umorim, bradavica u ustima iu krevetiću, opet se tresti (krevet s klatnom), u najboljem slučaju U slučaju spavanja, 20 minuta nakon početka bolesti, i ako je dosta spavao prije, mogao bi "hodati" sat i pol.

  Pokušavam se kupati tako da ne spavam sat vremena kad se kupka opušta i smjesa završi :)

  Pozdrav! imamo 2,5 mjeseca. Od rođenja se kupanje u 21.30-22.00 za postupke, hranjenje i glačanje traje oko sat vremena. Ukupno zaspati na oko 23. Razbudi se drugačije: možda u 3 i možda u 5 ujutro, a onda možete jesti na svom mjestu ispod bokova, idite na spavanje. Ne vidim točku prije kupanja i polaganja, jer budi se ranije, i budući da smo dobro navikli na nas i bebu. Potrebno je pogledati dijete koliko mu se sviđa. Pokušali smo se okupati prije, ali još uvijek ne zaspimo do 23.00

  Kate, i koliko vremena je potrebno jesti, to je samo moja hrana dok ga ne jedem opet, to vrijeme prolazi

  okupali smo se na 10, ali onda smo loše spavali, a liječnik je savjetovao da se okupa na 20-30,20-45, a dijete je pokušalo, ako nije uznemireno, bolje spavao od svega, ali sada smo mučeni lošim uho ((.

  Ja se okupam u 20,00 - 20-15, a zatim hranim i sve, ona "odlazi na noć"))

  Ja se okupam oko 19.00-19.30. do 20.00-20.20 već spavamo. Ljeti je bila pogođena režimom, htjela je malo kasnije navečer hodati, na kraju je imala suzno i ​​razdražljivo dijete koje ju je stavilo u krevet 2 sata. Tjedan su se vratili stari režim i posve drugačije dijete, smijali se i smijali cijeli dan, lako zaspali, bez suza i histerija :)

  okupamo se na 8, a onda jede i zaspao dugo.

  do koliko spava i koliko puta zaspati nakon hranjenja?

  Vidi također

  Pokušao sam okupati svoju kćer prije spavanja i suočio se s dva problema: - s početkom u 8 sati navečer ona pada u loše raspoloženje i pospanost, kakav je kupanje ovdje samo hirovima. - Preporučljivo se okupati nakon vremena.

  Mi smo skoro 6 mjeseci, recite mi kako najbolje organizirati režim u večernjim satima, shvaćam da svatko ima različite načine, ali još uvijek vam se sviđa. Prošli tjedan dolazimo iz šetnje i probudimo se u 6 do 7 sati, jesti smjesu od 150.

  Djevojke, u koje vrijeme kupujete bebe? I nakon što se nakon kupanja zaspaju? Kupamo se u 20 sati, a noću zaspimo samo na 23-23: 30. Mislim, dakle, da mogu kasnije premjestiti kupanje? Na primjer, u 21:30, može zaspati poslije.

  Pozdrav svima, želio sam vas pitati koliko je bolje kupiti bebu? Prije ili nakon hranjenja? Uhvatiti ga gladnim, a zatim hraniti i spavati? A koje je vrijeme bolje? Večer hranjenje s nama ili u 18.30-19.30.

  Mama, i koliko vremena ti okupaš svoje bebe i kako to radiš?

  Na primjer, mi se okupamo na 22-00, a prije toga, moje bebe zaspe tijekom hranjenja, počevši od 20 do 00 s prekidima, ali stalno od 21 do 00 godine do kupanja. Moram.

  Djevojke dijele kako se okupaš svojoj djeci. U koje vrijeme? Koliko je sati? Koji su uvjeti za to (temperatura vode, zrak, velika ili mala kupaonica)? Je li dijete zločesto? Koristite li krug? Kako beba zaspao nakon kupanja? Hoćete li.

  Jučer sam razgovarao s prijateljem i bila je jako iznenađena što još uvijek plivamo svaki dan (mi smo 8 mjeseci). Rekla je da su dva puta tjedno dva mjeseca od pranja. Pokušao sam to objasniti.

  Sina je uvijek voljela da se okupa, uživala je u kupanju prije odlaska u krevet)) ali u nekom trenutku se ne sjećam, počeo sam vikati dok sam kupanje, iako ga sada ne možete nazvati kupanjem (sada 7.5 mjeseca prije kreveta).

  Iskusni mame pomažu savjet. Synule 1 godinu i 11 mjeseci, aktivno razvija u posljednjih nekoliko godina jako dugo je složeno na san. To može potrajati 2-3 sata. Istodobno vidim da već želim spavati.

  Kakvo je vrijeme za kupanje novorođenčadi?

  Dobro došli! Upoznat s materijalima grupe, vrlo zanimljivo! Recite mi, je li također bolje pripremiti dvotjedno beba za noćni san rano? Dok on, naravno, nema posebnu dugu noć spavanja, noću ima oko 3 sata svaka 3 sata. Kupamo ga oko 12, možda se trebamo priviknuti na rano kupanje i polaganje u 20 sati? Ja sam sklon takvoj odluci, ali molim vas podijelite svoja iskustva i savjete! Hvala vam!

  Čitaj također

  Komentari za objavljivanje

  Samo članovi grupe mogu komentirati.

  Koliko je vremena bolje kupati novorođenče

  Kupanje novorođenčadi: što kuhati i kako se okupati bebu

  Najvažniji događaj koji se očekuje nakon izbacivanja iz rodilišta je kupanje djeteta. Da li roditelji imaju mnogo pitanja, kako se okupa novorođenče? Što je potrebno za to? Koji se uvjeti temperature moraju pridržavati? Postoje li kakve značajke obrade vode? Ako slijedite točan algoritam, dnevno higijensko kupanje može se pretvoriti u užitak ne samo za bebu, već i za cijelu obitelj.

  Kada početi kupati novorođenče

  Liječnici dopuštaju kupanje drugi dan nakon dolaska iz rodilišta. Ako je beba zdrava i nema nikakvih kontraindikacija, okupana je u kuhanoj vodi uz dodatak kalijevog permanganata ili juhe od kamilice. Mnogi se boje izvršiti higijenu nakon cijepljenja s BCG-om. U bolnici se štiti od tuberkuloze. Strah od kupanja nakon cijepljenja BCG-om nije nužno. Često liječnici ne preporučuju pranje 24 sata nakon cijepljenja. BCG cijepljenje se obavlja nekoliko dana prije ispuštanja, tako da kod dolaska kući, mama može sigurno kuhati vodu za kupanje i molimo bebu s poznanstvom s vodom. Odrasle bebe temeljito se pranje dan prije cijepljenja, a za 2 dana se suzdržavaju od vježbanja vodom.

  Zabranjeno je kupati bebe širokim pupčanim ranu. Vrijeme kada se možete kupati i potpuno umočiti sićušno tijelo u vodu, dolazi s posljednjim ozdravljenjem pupka - za 3-4 tjedna. Prije toga, koža je obrisana pamučnom spužvom ili tamponima umočenim u kuhanu vodu i baby sapun. Drugi štapić potpuno briše tijelo novorođenčeta. Posebna pozornost posvećuje se svim nabora - aksijalnim, ingvinalnim, vratom, rukama i nogama, iza ušiju (pravila za obradu nabora).

  Ako se ne vrši dnevno uklanjanje dermatisa, mogu nastati pelenski osip. Korištenje vlažnih maramica za ove namjene je nemoguće. Okusi i razni kemijski aditivi koji čine sastav, jako iritiraju kožu, uzrokuju crvenilo i alergije.

  Ako je dijete otpušteno kući s umivaonikom, a liječnik mu je dopustio da se okupa, novorođenče se isprala samo u kuhanoj vodi u maloj dječjoj dječjoj kupelji, izbjegavajući ulaz vode u ranu.

  Ono što se trebate pripremiti za kupanje novorođenčeta

  Za kupanje bebe moraju se pripremiti unaprijed:

  • kupka mora biti čista, dezinficirana i ispuštena kipućom vodom;
  • voda mora biti kuhana;
  • ako je potrebno, zagrijava kupalište;
  • pripremiti biljni izvarak ili razrijediti blijedu otopinu kalijevog permanganata.

  Pri ruci, morate imati:

  • sapun u prikladnom širokom sapunici, nježni šampon;
  • lufa. U ove svrhe možete upotrijebiti uobičajenu marlechku, frizuru, komad čiste tkanine;
  • termometar vode;
  • dodajte vodu za završno ispiranje;
  • dvije pelene - tankog kamere i flaneleta za brisanje beba.

  Na stol za presvlačenje trebao bi biti:

  • sredstva za brigu za pupak - pamučne brusnice, sjajno zeleno, vodikov peroksid. Ako je pupak s mamacom, mama bi trebala staviti pamučnu spužvu i pipetu;
  • dječja krema, kuhano prirodno ulje;
  • češljati s mekim čekinjama;
  • pelene i čistu odjeću.

  Odrasli prije kupanja trebaju ukloniti prstene, narukvice, satove, kako ne bi ozlijedili novorođenče i oprali ruke.

  Koliko je vremena bolje za kupanje

  Iskusni mamci znaju da je najbolje vrijeme za kupanje novorođenčadi u večernjim satima - oko 20-21 sati. Zato je nakon higijenskih postupaka beba mogla biti hranjena i spavala. Zasićen, opran, opušten, brzo spava i omogućit će roditeljima da provedu večernje sate u tihoj i mirnoj atmosferi. Ako kupanje djeluje na novorođenče vedro, onda je bolje da ga prenijeti na ručak sati. Ali prije nego što odete u krevet, beba će morati brisati krpom, obraditi pupkovinu, staviti ulje na nabore i pod pelenama - zaštitnu kremu.

  Kupanje je važan proces koji se ne smije zanemariti, čak i uz hladnoću. Često se mnogi roditelji boje da će kupiti bebe i izlaziti s njima u fiziološkom rinitisu. To nije štetno za zdravlje, budući da se sluznica nosa prilagođava novom okruženju uzrokuje pojavu sekreta. Čak i ako beba ima rhinitis iz nekog drugog razloga, nije potrebno odreći se kupanja. Kada beba ima normalnu temperaturu, mirna je, dobro jede i spava, možete ga okupati. Hladna voda bi trebala biti nešto toplija nego obično uz dodatak bilja. Nakon pranja, novorođenče je umotana u ručnik, obrisana, nos se čisti prije hranjenja i staviti u postelju.

  Koliko da se okupa novorođenče i koliko često

  Prvih nekoliko mjeseci beba se okupa svakodnevno. Preporučljivo je to učiniti u jednom trenutku prije procesa hranjenja - tako se razvija pravilan režim dana. Nezakonito se brzo naviknjava na postupke brige i ne smije zbuniti dan s noćenjem. U vrućoj sezoni, pola godine stare bebe se opiru svaki dan, a zimi jednom za 2 dana. Za početak, plivanje ne bi trebalo trajati duže od 5-8 minuta. Kako stariš, vrijeme se može povećati na 15 minuta.

  Što odabrati kupaonice

  Za dijete je čista slatka voda idealni medij. Nakon maternice, neonatolozi savjetuju kupanje novorođenčeta u ružičastoj otopini sve dok se umbilikalna moždina ne liječi. Dobra protuupalno sredstvo će biti svježe biljne infuzije. Imaju smirujući, antiseptički, antialergijski učinak. Popularna beba trava je niz - o kupanju u nizu. Također se koristi kamilica, kalendula, kadulja. Ako beba bude nemirna, nakon savjetovanja s neurologom, posadite lavandu, mentu, balon, borove igle, mirisnu sijenu.

  • Čitamo: Kupanje novorođenčadi u bilju (kako odabrati i kako se pripremiti)

  Kalijev permanganat i biljna kupke ne stalno se koriste za kupanje novorođenčadi. Čak i najopasnija trava, velikodušno dodana u dječju kupku, nepovoljno utječe na respiratorne i srčane sustave, a kalijev permanganat suši kožu i može izazvati iritaciju. Za raznovrsnost, možete dodati pjenaste kupke, koje se sastoje od biljnih ekstrakata. Sapun s upotrebom nije nužan.

  Za kupanje, trebate odabrati dječje proizvode, s optimalnom kiselinom za tanku osjetljivu kožu. Tijelo novorođenčeta je 1-2 puta isprano sapunom, a glava šamponom jednom tjedno. Neke mame ne koriste šampone, a dječja kosa je oprana redovitim bebinskim sapunom. Koji deterdžent koristi, roditelji odlučuju. Ako beba ima debelu kosu, šampon, potreban je, a ako je glava prekrivena tankom zamagljenjem, možete upotrijebiti sapun.

  Kuhanje vode za kupanje

  Obrišite novorođenčad na bilo kojem prikladnom mjestu - kupaonicu, u kuhinji, u vrtiću. Važno je da soba nije skica, a zrak zagrijava do najmanje 22 stupnja. Temperatura vode mjeri se termometrom. Trebao bi biti 37 stupnjeva. Često roditelji provjeravaju njezin lakat. Ovo je nepouzdani način. Pretjerano temperaturno stanje vode može pregrijati bebu. Počinjet će se brinuti i biti nervozan. Hladna voda će se brzo ohladiti i beba će se zamrznuti.

  U prvom mjesecu, voda se mora kuhati. Stoga je prikladnije kupati novorođenčad u kupelji za bebe. Prije postupka mora se očistiti natrijom. Konvencionalni deterdženti se ne mogu koristiti. Oni mogu uzrokovati teške alergije. Očišćena kupka se temeljito isprati i isperi kipućom vodom. Kada mrvica postane malo stariji, može se okupati u zajedničkoj kupelji, ali svaki put će ga morati temeljito oprati.

  Kako se okupaš djetetu

  Nakon pripreme vode i pomagala, dijete je oduzeto i ostavljeno da sjedne u zraku za kupke za zrak. Oni će poslužiti kao izvrsno gašenje. Nemojte oprati bebu u kadi nakon pokreta crijeva. Prije no što se kupanje ispere ili obrisati vlažnom krpom. Prvih nekoliko kupanja novorođenčadi trebalo bi provesti u tanku čistu pelenu. Ona će zaštititi osjetljivo tijelo od naglog kontakta s vodom i dopustiti mu da se prilagodi novom okruženju. Dijete je polako uronjeno u vodu, vlaženje pelene s nogu do ramena s dlanom. Mama može razgovarati s njim, pjevati pjesmu, djelujući čvrsto i pažljivo.

  Glava i vrat se drže s savijenom rukom. U tom slučaju, palac se nalazi preko ramena bebe, dok ostalo drži pazuh. Postoje posebne tobogane, ležaljke koje pomažu pri ugradnji glave djeteta i olakšavaju proces pranja za roditelje. Kada je tijelo potpuno mokro, pelena se pažljivo uklanja.

  Odmah nastaviti sapuniciranje nije potrebno. Rijetki se treba opustiti, ležati u vodi, osjećati lepršavost. Nakon što je savladao, on će početi pomicati ruke i noge. Glatko, bez gnjavaže, može se kotrljati na vodi natrag i naprijed.

  Postupak kupanja u kadi

  Pravilno kupanje novorođenčeta treba od vrata do grudi. Zatim prijeđite na trbuščić, ruke, noge i leđa. Glava se posljednje ispire od prednjeg dijela do okcipitalnog dijela, izbjegavajući ulaz sapuna u oči. Oprati vodu čistom vodom bez sapuna. Masirajući pokreti lagano se nanose s gazom ili podloškom. Nemoguće je sapun cijelim tijelom - može se lako skliznuti iz vaših ruku.

  Važno je obrišiti sjedala iza ušiju, pazuha, u svim naborima, ne zaboravljajući stisnute šake u kojima se nakuplja prljavština. Treba ih pažljivo oprati sapunom i vodom. Neophodno je okupati novorođenčad pranje rubova usne šupljine. Najčešće se javlja pelenski osip.

  Često obitelji u kojima postoje dječaci, čuju da je kad kupanje potrebno vratiti kožicu natrag kako bi se istjerali akumulirani sluz i bakterije. Dječaci novorođenčadi ne trebaju, jer je glava penisa čvrsto zatvorena u njima, štiteći organe od prodiranja mikroba izvan nje. I malo je vjerojatno da će biti moguće skinuti kožu od prvog puta i isprati ispuštanja koja nisu pod njom. Fiziološka fimoza, suženje prepucije, uobičajeno je u novorođenčadi. Ako pokušate ručno otvoriti glavu, možete izazvati izumiranje kožice.

  Otkupljeni dijete se podiže iznad vode i isprati se iz kapljice. Dijete je natopljeno pelenama, bez trljanja i trljanja. Najprije osušite glavu, nakon prsa, leđa, udova. Zatim lagano obrišite svaki naboj. Dijete se stavlja na stol za mijenjanje, tretira se pupkovinom ili pupakom s umivaonikom. Podmažite nabore s uljem primijenjenom na spužvu. Na području ingvinalne i stražnjice nanesite kremu ispod pelene.

  U novorođenčadi često se pojavljuje žućkasta kora na stražnjoj strani glave. Nakon kupanja, oni ju podmazuju uljem - kako ukloniti koru s djetetove glave. Nanosi se masama i apsorbirajućim pokretima. U isto vrijeme razgovaraju s djetetom, dajući mu pozitivan stav. Glava češljana, stavite kapu dok kosa nije suha. Nakon što se potrebne manipulacije počnu hraniti i beba zaspi.

  Ako roditelji imaju blizanke, prvo se okupajte najinumativnijim djetetom. Zatim se hrani, položi i nastavlja na drugi. Dok djeca nisu naučili samostalno sjesti, blizanci se okupaju zasebno.

  Za dodatno čitanje:

  Dječje kupanje u maloj kupki do 1 mjesec

  Kupanje novorođenčeta

  Kupanje novorođenčeta je odgovoran događaj koji je važan ne samo u pogledu higijene već i razvoja djeteta. Dugi niz godina, liječnici nisu mogli postići konsenzus kada možete početi kupati za bebe. Neki su tvrdili da je prije, bolje, drugi preporučili da se suzdrže od vodnih postupaka u prvom tjednu bebe života.

  Na preporuku Svjetske zdravstvene organizacije, djeca se mogu početi okupati od prvog dana života. Koža novorođenčeta vrlo je osjetljiva i tijekom prvog ili drugog tjedna nakon rođenja prilagođena je našem okruženju. Stoga, ovih dana, bebe se često promatraju nadraženost i crvenilo kože. Svakodnevno kupanje za bebe omogućuje preživljavanje ovog razdoblja prilagodbe što je moguće bezbolnije. U vodi, novorođenče se smiri, jer je devet mjeseci intrauterinog života voda bila prirodno stanište.

  Za većinu roditelja, prvi dani beba života su vrijeme tjeskobe i nevolje. Pogotovo ako je dijete prvorođeno. Nedavno mama i tata zapravo ne znaju kako se nositi s takvom mrvicom. Stoga, prije prvog kupanja novorođenčeta, imaju puno pitanja. To je neophodno za prvo kupanje djeteta, što bi trebalo biti voda i kako zadržati dijete tijekom kupanja, te će naučiti u ovom članku.

  Što je potrebno za kupanje djeteta?

  Kupanje bebe trebao bi biti poseban način za kupanje beba - dječji sapun i šampon. Nakon što se okupao novorođenče, treba ga obrisati ručnikom. U tom slučaju, koža treba biti pažljivo promakivyvat, i u svakom slučaju ne trljati. Nakon kupanja, nježna koža bebe može se podmazivati ​​posebnim uljem za bebe.

  Vrijeme za kupanje beba

  Pediatricians tvrde da novorođenče može biti okupan u bilo koje doba dana. S vremenom svi roditelji odabiru najoptimalnije vrijeme za kupanje djeteta.