Kada se prijaviti za trudnoću

Bol

Trudnoća je čitava "znanost". Toliko različitih nijansi u kojima se tako lako zbuniti ili propustiti nešto važno. Na primjer, registracija. Svatko zna da trudnice moraju ići liječniku i registrirati se. Ali kada je najbolje to učiniti - mišljenja se razilaze. Uostalom, netko općenito ne namjerava otići do liječnika do kraja trudnoće, dok će drugi, uz pomoć ginekologa, osigurati da se mali muškarac naselio u trbuhu, a tu su i oni koji se praktično "kreću" u antenatalnu skrb za cijelo razdoblje trudnoće.

Nemojmo žuriti do krajnosti i trijezno raspravljati o pitanju prijave za trudnoću.

Zašto se moram registrirati za trudnoću?

Glavni argument u prilog pravovremene registracije trudnoće ključ je zdravlja budućih majki i njezine bebe. U prvom tromjesečju trudnoće nastaju gotovo svi organi fetusa. A ako žena ima bilo kakve abnormalnosti u zdravstvu, onda to može biti iznimno negativno odraženo na njezinu budućem djetetu. No, s pravodobnom dijagnozom bolesti - postoji svaka prilika za bijeg od mnogih problema. Već na prvom pregledu najranije, liječnik može utvrditi mogući tijek trudnoće. Od samog početka "zanimljive situacije" vrlo je važno proći sve potrebne ispite:

 • Određivanje tipa krvi i Rh faktora;
 • Potpuna količina krvi;
 • Analiza mokraće;
 • Bakterijska kultura urina;
 • Screening za HIV, sifilis;
 • Dijagnoza virusnog hepatitisa B;
 • Citološki razmaz;
 • Prvi ultrazvuk.

Također, liječnik će mjeriti krvni tlak, težinu, veličinu zdjelice. Nakon prikupljanja svih podataka, on će odrediti ili opovrgnuti svaku skupinu rizika, odrediti razdoblje trudnoće i procijenjeni datum rođenja.

Osim toga, prilikom registracije dobit ćete mjenjačnicu i rodni list, koji će vam biti potrebni prilikom ulaska u bolnicu. Tijekom cijele trudnoće informacije o njenom tečaju, rezultatima testova i pregleda bilježe se na mjenjačnici. Vaši osobni podaci i sve pojedinosti o povijesti bit će zabilježene na vašoj individualnoj trudnoj kartici.

Kada se moram registrirati?

Optimalno vrijeme za registraciju je od 7 do 12 tjedana. Liječnici to prije ne preporučuju, čak i ako je vaša trudnoća potvrđena. Do 8 tjedana postoji velika vjerojatnost proizvoljnog pobačaja. I iako praksa pokazuje da od prvih tjedana žena pokušava spasiti željeno dijete, još je bolje da se u potpunosti pouzdaju u majčinu prirodu. I nakon 8 tjedana, sigurno možete nastaviti s isporukom svih potrebnih testova i pregledati ih pravi liječnici. Prvi ultrazvuk obično se propisuje u 11 tjedana, a zatim staviti ženu na račun. Usput, prema ruskom zakonodavstvu, žena koja se prijavila za trudnoću do 12 tjedana plaća se paušalni iznos (od 1. siječnja 2012. godine, veličina 465,20 rubalja).

Kako se registrirati?

Trebate samo doći u bilo kakvu antenatalnu kliniku s putovnicom i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja (nije istekla!) I napisati prijavu upućenu upravitelju. U isto vrijeme, vaša dozvola boravka nije važna. Može se vidjeti u bilo kojoj medicinskoj ustanovi u našoj zemlji. Ako se registrirate na LCD zaslonu, a ne u prebivalištu, trebat ćete izvući izvučnicu iz ambulantne kartice i potvrdu o uklanjanju registra u prevencijskoj klinici u mjestu prebivališta. Također imate punu mogućnost da se promatrate u bilo kojoj plaćenoj klinici, koja bi svakako trebala dati zamjensku karticu s kojom ćete roditi 20-22 tjedna trudnoće.

Trudnoća nije samo užitak nego i puno briga. Sigurni smo da ćete se nositi sa svime i roditi snažnu zdravu bebu! Sretno!

Koliko dugo morate registrirati?

Kada je bolje da se registrirate za trudnoću

U kojem se razdoblju trudnoće morate registrirati kod ginekologa - ovo je pitanje vrlo važno. Za neke, dugo očekivane i željene trudnoće, za nekoga dolazi vrlo neočekivano. Ali u svim slučajevima, u vrijeme otkrivanja određenog položaja, ogromna odgovornost pada na ženu da nosi i da roditi zdravo, punopravno dijete. Naravno, prvi pomoćnici za nas u ovom su liječnici. I to je da stručnjaci ženske konzultacije trebaju kontaktirati za trudnoću. Mnogi, posebno oni koji se prvi put suočavaju, zabrinuti su za pitanje kada se, po zakonu, trebate registrirati za trudnoću u predškolskoj klinici. Nema sumnje da je potrebno oblikovati se. Bez posjećivanja stručnjaka, nećete dobiti zamjensku karticu i rodni list. Što je, pak, neka vrsta prolaza u rodilištu.

Pa ipak, u koje vrijeme je bolje da se registrirate s liječnikom za promatranje? Optimalno vrijeme za registraciju trudnice je 8-10 tjedana. Prije toga, vjerojatnost pobačaja - spontani pobačaj. Prolaziti kroz sve testove, razne medicinske preglede i na kraju saznati da je sve uzaludno - nitko ne želi.

S druge strane, prema nekim liječnicima, prije što se buduća mama pregleda, to je vjerojatnije da spasiti trudnoću i zdravo dijete. Stoga, ako se prijavite na ranije datume, onda morate, naravno, biti prihvaćeni. U najmanju ruku se savjetuje liječnik radi potvrde početka trudnoće.

Činjenica da se koncepcija dogodila, na prvom mjestu, kaže nedostatak menstruacije u uobičajenom vremenskom okviru. Nadalje, obično se moderne žene okreću testnim trakama osjetljivima na promjene u razini hCG, što se povećava oplodnjom i razvojem trudnoće. Ako je rezultat pozitivan onda možete otići do liječnika.

I možete pričekati preporučene 8 tjedana. Trudnoća treba izračunati prvog dana posljednjeg menstruacije. To je prilično jednostavno. Naravno, ako pokrenete ženski kalendar. Ne treba zapamtiti datum seksa.

Možete se prijaviti na zakon u bilo kojoj antenatalnoj klinici. Međutim, preporučljivo je da se registrirate s onima na koje pripadate u mjestu prebivališta. Uostalom, tako da dobijete veliki plus - liječnici će biti blizu vašeg doma. Na prvom posjetu trebat će vam putovnica, polica osiguranja i SNILS.

Tijekom posjeta liječnik će vas pregledati i dati upute za različite testove. Prema rezultatima, izradit će se plan upravljanja trudnoćama. Redovita promatranja liječnika i razumna primjena preporuke potrebna je za dobrobit buduće majke i bebe.

Čak i ako se registrirate do 12 tjedana, dobit ćete mali bonus u obliku paušalnog iznosa u iznosu od nešto više od 500 rubalja. Naravno, nije glavni grad, ali lijepo. Štoviše, vjerojatno biste se obratili liječnicima kako biste bili spokojni za svoje potomstvo.

Kada se prijaviti za trudnoću? Razmotrite sve nijanse

Da biste shvatili kada se registrirate za trudnoću, morate znati zašto.

Trudnoća uopće proizlazi na različite načine. Jedna žena može imati problema s trudnoćom u prvom tromjesečju, a druga - u drugoj, a trećina uopće nema poteškoća.

Kako bi se spriječio razvoj fetalnih patologija od prvih tjedana trudnoće, potrebno je što prije vidjeti liječnika.

Nakon zatrudnjenja, žena obično to osjeća prije početka menstrualnog ciklusa. Međutim, svi testovi na trudnoći još uvijek ne daju pozitivan rezultat. Znakovi trudnoće nisu dovoljni da ginekolog odredi točno što se događa sa ženskim tijelom.

Tjedna od 1 do 7

U razdoblju od 1-4 tjedna trudnoće maternica se vizualno ne mijenja, stoga ginekolog može pripisati kašnjenju menstruacije drugim uzrocima: stresu ili hormonskoj neravnoteži.

Ultrazvuk može otkriti trudnoću vrlo rano, kada ginekolog još uvijek ne može ništa reći. Ali je li ključno dijagnosticirati trudnoću u prvim tjednima?

Ako u ranom razdoblju (1-7 tjedana) počinje odjeljivanje posteljice ili se pojavljuju drugi problemi koji ukazuju na nisku prilagodljivost embrija na budući život, onda je bolje da ga ostavite kakva jest.

Bolje je rađati zdravo dijete od bolesnika, s kongenitalnim abnormalnostima, sada. Majka priroda vodi brigu o zdravlju budućeg djeteta i sprječava rođenje djeteta za koje će život postati mučenje. Bez obzira na to koliko je tužno, to ne bi trebalo biti pristrano.

Tko će imati koristi od Viferona: svijeće tijekom trudnoće? Pročitajte ovdje.

I ovdje ćete se upoznati s simptomima propuštenog pobačaja.

Tjedan 7 do 12

Ako žena nije izgubila dijete prije 6-7 tjedana trudnoće, onda je vrijeme da se obratite ginekologu.

Do tog vremena maternica već raste u veličini, a embrij postaje održiviji. Ginekolog na osnovu pregleda maternice i mliječnih žlijezda čini dijagnozu: trudnoću.

Ako je buduća majka zabrinuta zbog boli, ima smeđe i krvavi iscjedak, onda je vrijeme za prvi ultrazvučni pregled. To će vam pomoći potvrditi ili isključiti ektopičnu trudnoću.

Nakon prvog posjeta ginekologu, ženama se daju brojni preporuke za testiranje i opći liječnički pregled.

Na temelju prvog pregleda, liječnik će donijeti zaključak o tome koliko je vjerojatnost pojave komplikacija tijekom trudnoće, kao i odrediti točniji datum i približan datum isporuke.


Obično je trudnica propisana folna kiselina, vitaminska i mineralna kompleksa kako bi isključila abnormalnosti u razvoju fetusa.

Država potiče registraciju trudnoće u ranoj trudnoći (do 12 tjedana) i obećava plaćanje jednokratne novčane naknade. Štoviše, neki vitaminski kompleksi mogu se izdati besplatno.

Ako nije sve dobro

Kada žena pokuša dugo ostati trudna, a ona to ne dobiva, ili se stalno pogađaju, registracija je poželjna od prvih znakova trudnoće.

U ovom slučaju, liječnici će pomoći zadržati trudnoću, bez obzira na to koliko je trajanje. Kako bi spasio dijete, buduća majka se šalje u bolnicu, gdje će biti pod stalnim nadzorom. U tom slučaju, propisajte lijekove koji smanjuju rizik od pobačaja.

Kasniju registraciju može donijeti mnogo neugodnih iznenađenja. To se posebno odnosi na žene s kroničnim bolestima ili bolestima koje ona ne zna.

Od 1 do 10 tjedana, dijete je najosjetljivije na posljedice bolesti koje njegova majka pati, jer do 10 tjedana nastaju svi vitalni organi i živčani sustav.

U ovom članku, saznat ćete je li moguće kupiti se za trudnice ili ne.

Prijava na trudnoću

Trudnoća nije samo jutarnja toksemija i pleteni cipele. Također je odgovoran posao. Naravno, čak i naše vrijeme postoje mame koji se, u načelu, ne registriraju, nego rađaju kod kuće, jer "to je bio slučaj prije", potpuno zaboravljajući statistiku smrtnosti među novorođenčadima i trudnicama prije jednog stoljeća.

Što se tiče razumnih žena, shvaćaju da su nam danas dostupne sve prednosti civilizacije, uključujući krvne pretrage i ultrazvuk. Napuštanje ih je samo grijeh. To je medicinsko promatranje koje garantira rođenje zdravog djeteta. Zato nemojte zanemariti konzultacije sa ženama!

Koliko dugo trebam otići tamo po prvi put?

Liječnici kažu: što prije, to bolje. I evo zašto.

 1. Budući da se na samom početku trudnoće postavljaju svi važni sustavi i organi malog djeteta, "čekati" treba biti vrlo oprezna s lijekovima. Osim toga, to će biti vrlo dobro ako liječnik propisuje svoje vitamine. Odabrat će ih nakon proučavanja analiza i zahtjeva organizma mumije.
 2. Trudnoća je opterećenje na tijelu, a ženina imunitet u ovom trenutku "gubi budnost", dajući šanse za kronične bolesti da se glasno proglase. I to je opasnost za dijete. U tom položaju, bolje je biti pod brižnim "krilom" medicine.
 3. Prema ruskom zakonu, radna (službeno!) Žena koja se registrira do 12 tjedana prima posebnu isplatu.

Najčešće, žena vidi kašnjenje, kupuje test trudnoće, drugi, a kad samouvjereno pokazuje dvije trake, odlazi potvrditi svoju trudnoću ginekologu. Ovisno o njezinu zapošljavanju, ona ulazi u stambeni kompleks 7. ili 11. tjedna. Tada je zapisano.

Na ranije datum, posjet klinici ne vrijedi. Prvo, liječnik vas neće isporučiti prije sedam tjedana jer se svaka trudnoća ne čuva u tako ranom roku (priroda ovdje radi - ako fetus ima patologiju, tijelo pokreće program pobačaja). Drugo, mnoge žene same ne shvaćaju da su trudne.

Većina žena započinje s razmjenom na 12 tjedana.

Gdje se trebam registrirati?

Naše majke i starije sestre otišle su u kliniku gdje je lokalni ginekolog spojen na vašu ulicu. Njegova briga je otvoriti svoju razmjenu kartica, usmjeriti vas na analizu, pregledati, mjeriti i obično voditi sve do maternice. Ako ste zadovoljni četvrtinskim liječnikom, možete mu posjetiti (mnoge žene rade upravo to, pogotovo ako je klinika blizu kuće - jer je daleko od neugodnog vožnje).

Međutim, moderni ruski propisi omogućuju odabir bilo koje druge klinike ili bilo kojeg drugog liječnika. Živite li u gradu, ali ste registrirani u selu sa svojom majkom? Gradski liječnici nemaju pravo odbiti vas. Glavna stvar - pisati zahtjev upućen na glavi ili na glavu liječnik, navodeći adresu stanovanja, kao i broj police osiguranja. Na vašoj usluzi postoje i plaćene (privatne) klinike, medicinski centri i rodilišta, gdje se također registriraju.

Ako ste se preselili ili jednostavno niste voljeli kliniku, u kojoj ste se odmah registrirali, možete ga promijeniti. Ali ne zaboravite tražiti ekstrakt svog bivšeg ginekologa.

Važna stvar: odabir plaćene klinike, odmah pitajte hoćete li dobiti zamjenu u njemu, kao i rodiljni dopust.

Kako se pripremiti za registraciju?

 1. Pronađite dokumente: putovnicu, kao i zdravstveno osiguranje (bez nje, medicinska pomoć nije moguća, samo nazovite hitnu pomoć). Ne brinite se ako vaša putovnica bez dozvole boravka u vašem prebivalištu nije pregledana od 2010. godine.
 2. Vi ćete provjeriti na stolici, tako da bi bilo bolje kupiti jednokratni set je za inspekciju (provjerite je li rukavice - ako ne po kupovine).
 3. Obilježja i bilježnica također su korisni - ovdje ćete zapisati imena liječnika i medicinske sestre, njihov telefonski broj.
 4. Kada prvi put popunite zdravstvenu karticu, pitat će vas o prošlim bolestima, abortusima, kao io bolestima vaših rođaka. Pa, možda znate sve o svojim djedovima i baka, ali unaprijed pitajte svoje voljene osobe ili svoju majku o vašem suprugu. Uz to, vaša će kartica dodati na svoju karticu: težinu, visinu i tlak.

Ostali podaci koji će biti upisani na vašu karticu:

 • Kako je prošla trudnoća (ako jesu), sa svim detaljima.
 • Imate li djecu, kako ste rodili, koliko je visina i težina, jesu li bolesni.
 • Cijela povijest bolesti: kronične bolesti, loše navike, jeste li pate od toksoplazmoze, rubeole, herpesa, spolno prenosivih bolesti ili ako ste posjetili psihijatra?
 • Značajke vašeg mjesečnog ciklusa, kakvu vrstu kontracepcije upotrebljavate.
 • Svi podaci o svom mužu: koliko je star, znaš li njegov tip krvi i rhesus, postoje li loše navike, nasljedne bolesti.
 • U slučaju rodbine (vaš i suprug), liječnik će biti zainteresiran da li je netko od njih bio bolestan: tuberkuloza, dijabetes, hipertenzija, rak, genetske bolesti.

Na pregledu, liječnik će reći o stanju cerviksa, vagine, izmjerite širinu zdjelice, neće razmazati mikroflore. On može reći jeste li trudni, a ako jeste, u kojem vam je trenutku sada. Također može pregledati vaš prsni koš (procjenjivanje mliječnih žlijezda), mjeriti puls i pritisak, procijeniti stanje očiju i kože, kao i pluća i srce.

Na kraju će reći kada biste trebali posjetiti LCD na sljedećem prijemu.

A što će se dogoditi sljedeće?

Sve trudnice upućuju se na druge stručnjake, kao i na laboratorij. Moraju ići i proći:

 • analiza izmeta i urina (općenito),
 • urina na bakposev,
 • krvi prsta (opća analiza),
 • krv iz vena (za biokemiju, vrstu krvi i Rh faktor),
 • krv za sifilis, HIV, hepatitis,
 • šećer u krvi, koagulabilnost,
 • razmazati od vagine za TORCH infekcije, kao i mikroflora,
 • ured terapeuta, ENT, endokrinologa, oculista i stomatologa (svakako ih posjetite - s bebom u vašim rukama, bit će vam teško liječiti zube),
 • EKG i ultrazvuk.

U javnim bolnicama sve te testove i ispite trebalo bi vam besplatno dobiti.

Ponekad vam liječnici mogu uputiti na dodatne testove ili specijalizirane liječnike.

U pravilu ćete biti poslane u laboratorij nakon prvog posjeta ginekologu, au drugom posjetu (za tjedan ili dva) doći ćete k njemu gotovim analizama. Nakon što ih vidite, ginekolog može propisati vitamine i / ili lijekove koji su sigurni u vašem položaju. Međutim, postoji popis lijekova koji su propisani gotovo svim trudnicama. To su: folna kiselina, multivitamini, lijekovi joda, kalcij (osobito ako zubar primjećuje da imate zubni problemi).

Ako vaša trudnoća je, kako se i očekivalo, ginekolog će vas čeka jednom mjesečno, a zubar i terapeut - jednom u tri mjeseca. Bliže porodu (od 36. tjedna) ginekolog bi trebao doći češće - svakih sedam dana, sve do rođenja.

Općenito, registracija iz godine u godinu postaje praktičnija za "konobare". Naravno, neka se trudna mama nekoliko puta mjesečno osjećaju neugodno da se odmori na poslu kako bi posjetili ginekologa-stomatologa-terapeuta... Ali neka vlasti dođu na vaš stav - sada ste trudni i stoga nemate pravo odbiti... I na koncu, vrlo brzo vi ste na rodiljnom dopustu, stoga nemojte misliti o svojoj karijeri, nego o djetetu, za čije zdravlje prođe testovi su vrlo važni. Stoga se brinite o sebi i sve će vam biti dobro!

Koji je najbolji trenutak za registriranje za trudnoću?

Žena koja se priprema da postane majka, trebala bi biti svjesna svoje odgovornosti za zdravlje djeteta. Neki pristupaju tom trenutku ozbiljno, pa čak i prije trudnoće posjećuju liječnika, planirajući zamisliti i prolaziti potrebna ispitivanja koja potvrđuju zdravlje roditelja. Drugi se registriraju već trudni. Kada je to bolje?

Zašto se moram registrirati?

Obično će žena saznati o trudnoći u razdoblju od 6-11 tjedana. U razdoblju prvog posjeta ginekologu od nje će se tražiti da se formiraju, nakon što se uskrsnu da se registriraju za trudnoću. To se može obaviti u bilo kojoj antenatalnoj klinici kojoj je pacijent pričvršćen - na mjestu stanovanja ili rada, gdje će biti prikladnije. Nije potrebno odabrati kliniku u kojoj je žena redovito promatrana, iako bi se u ovom slučaju olakšalo liječnicima da se upoznaju s pacijentovom karticom, saznaju o prisutnosti kroničnih bolesti i liječenju.

Prema zakonu Ruske Federacije, žena ima pravo dobiti besplatnu medicinsku skrb za sva 9 mjeseci nošenja bebe, bez obzira je li registrirana na LCD zaslonu tijekom trudnoće ili ne. No, rutinski posjet ginekologu, dostava odgovarajućih testova, redovito i sustavno praćenje razvoja fetusa pomaže u izbjegavanju mnogih problema i otkrivanju bilo kakvih abnormalnosti.

Medicinsko savjetovanje stručnjaka potrebno je za ženu tijekom trudnoće, počevši od ranijih uvjeta.

Zbog svoje lijenosti ili nepismenosti, neke žene odbijaju se registrirati na LCD zaslonu, kako ne bi gubilo vrijeme dok prolaze liječnici i prolaze testove. Nema zakona koji zahtijevaju od vas da to učinite. U međuvremenu, rana registracija u klinici ima svoje prednosti i za majku i za bebu (u većoj mjeri):

 1. Na početnim datumima položeni su važni sustavi i organi djeteta. U tom razdoblju važno je promatrati liječnika i slijediti njegove preporuke o prehrani, uzimanju vitamina itd.
 2. S početkom trudnoće, imunološki sustav se smanjuje, kronične bolesti koje mogu utjecati na zdravlje fetusa su pogoršane. Ginekolog će moći ispraviti bilo kakvu bolest.
 3. Izjava o početnim uvjetima povećava šanse za siguran tijek trudnoće. Ali u sljedećim mjesecima važno je promatrati razvoj fetusa, moguća odstupanja u njegovu razvoju.
 4. Pomoću analiza utvrđuje se da li trudna majka pripada bilo kojoj rizičnoj skupini koja komplicira porođaj.
 5. Također su dostupne i financijske koristi od prijevremene registracije. Ako je žena registrirana kod liječnika prije 12. tjedna trudnoće, ima pravo na jednokratno plaćanje (nakon isporuke). Iznos je simboličan - nešto više od 600 rubalja, ali plaćanje jamči država.

Koji se tjedan najbolje registrirati?

Svaka žena odluči za sebe kada prvi put vidi liječnika o upravljanju trudnoćom. Svi pojedinačno. Prvo, neće sve buduće majke istodobno saznati o njihovoj situaciji. Neplanirana djeca mogu proći nezapaženo, a tek nakon dugog kašnjenja i promjena općeg stanja žene počinje razmišljati o mogućoj trudnoći.

Strogi maksimalni i minimalni uvjeti nisu propisani nigdje, no postoje:

 1. Idealno se registrirajte prije 12 tjedana. U ovom trenutku započinju prva važna istraživanja: testiranje i provođenje postupaka koji prate zdravlje djeteta.
 2. Rok za prijavu - 30 tjedana. Tada je došlo do rodiljnog dopusta, a žena još uvijek uspije izdati sve potvrde i proći kroz neka istraživanja.

Povlačenje s putom u ginekolog ne vrijedi, ali je li potrebno žuriti da se registrirate? Možete organizirati sve potrebne dokumente i dobiti liječnički savjet puno prije "optimalnog" 7-12 tjedana, iako je u ovom trenutku dovoljno konzultirati liječnika opće prakse i ginekologa. To je osobito važno kada liječnik vodi pacijenta tijekom faze planiranja i pažljivo prati njezino zdravlje. Za svaki pojam postavljanja postoje preporuke.

Prijava do 6-7 tjedana

Registrirajte se kao buduća majka na LCD zaslonu tijekom razdoblja od 1 do 4 tjedna nakon opstetrije, zbog nekoliko razloga. Do prvog kašnjenja, teško je dijagnosticirati pojavu trudnoće, kako ženi tako i ginekologu. Vizualno se maternica ne mijenja. Utvrditi prisutnost embrija je moguće samo uz pomoć ultrazvuka. Ako je žena došla liječniku u ovom trenutku, može napisati znakove zanimljive situacije na hormonskoj neravnoteži.

Rana registracija je sasvim prihvatljiva, ali nema smisla istjecati tek nakon što vidite dvije trake na testu. Ginekolozi ne preporučuju prijavljivanje do 6 tjedana tijekom tog razdoblja vjerojatnost spontanog pobačaja je visoka. U slučaju razvoja nekih patologija dolazi do prirodne selekcije. Ponekad, na preporuku liječnika u ovom trenutku, nema pomoći u očuvanju: vjeruje se da je bolje roditi kasnije, ali zdravo dijete. Ponekad su u potpunosti odbijene registracije za kratko razdoblje, tvrdeći da se pobačaj može dogoditi. No, potvrdite trudnoću ultrazvukom.

Postoje situacije kada se buduća majka prati od 5 tjedana. Teški slučajevi uključuju:

 • povijest pobačaja;
 • ozbiljne kronične bolesti;
 • starost od 35 godina i više;
 • nepovoljni radni uvjeti za žene.

Prijava od 6-7 do 9 tjedana

Ako se trudnoća normalno odvija, žena je dosegla sedam tjedana ili više, bila je uvjerena u svoju poziciju uz pomoć analize ljekarni i došla do specijalista za konzultacije, on ne bi imao razloga odbiti registraciju. Dijagnoza je jednostavnija. Ako želite, žena može ići na privatne klinike i pobrinuti se za trudnoću uz pomoć krvnih testova (za hCG razinu) i ultrazvukom. S tim dokumentima, onda dođite na antenatalnu kliniku.

Trajanje od 7-9 tjednih opstetrije pogodno je za prvi posjet ginekologu. Ženama će biti dodijeljena potrebna ispitivanja koja uključuju:

 • opći urin, izmet i krvni testovi;
 • određivanje Rh faktora;
 • hepatitis test;
 • screening za sifilis;
 • moždani udar;
 • krvna biokemija;
 • bakposev urin na skrivenim bakterijama;
 • EKG, itd.

Od sada (6-9. Tjedna), žena može početi obavljati prisilni pregled liječnika, pored ginekologa. Vrijeme dopušta, nema smisla trčati, a sljedeći stručnjaci trebaju proći kroz oko 12-20 tjedana:

 • Vaš obiteljski liječnik;
 • oftalmolog;
 • nauka;
 • Stomatolog (terapeut);
 • endokrinolog (ne uvijek).

Registracija od 9. do 12. tjedna

U ranoj fazi moderne medicine može identificirati genetsku patologiju fetusa. Zbog toga je liječenje počelo na vrijeme. Prva anketa, takozvani screening, ima za cilj ponuditi pobačaj u slučaju negativnih rezultata. Vrijeme testiranja propisuje ginekolog, no ako su trudnice izložene riziku, pregled se provodi na 10-12 tjedana. Ako se registrirate prije tog datuma, postoji mogućnost da dijagnosticira patologiju na vrijeme i poduzmete gore navedene mjere. Žene koje nisu registrirane na LCD zaslonu mogu također napraviti screening, ali uz naknadu, u privatnim klinikama.

Rok od 12 tjedana je približan kraj prvog tromjesečja. Vjeruje se da pobačaj nastao zbog medicinskih razloga tijekom tog razdoblja ne predstavlja prijetnju zdravlju majke.

Kada se prvi posjet ginekologu dogodi tijekom 9 tjedana, stručnjak može napraviti dijagnozu na temelju pregleda maternice i žlijezda mliječnih žlijezda. Također, buduća majka šalje se ultrazvuku kako bi uklonila ektopičnu trudnoću i napravila potrebna mjerenja fetusa. U 10-12 tjednu opstetrije nije prekasno da se registrira. Prenatalna dijagnoza će se provesti u cijelosti.

Postupak registracije na LCD zaslonu

Trudnica ima pravo primijeniti ne samo na gradsku polikliniku na mjestu registracije, već i na druge osobe - po volji. Zgodna lokacija - važan kriterij, budući da liječnici moraju redovito ići redovito. Osim toga, možete odabrati "svog liječnika", prijatelja ili na preporuku, i registrirati se u njegovoj klinici. Prije nego što se prijavite za ginekologa, morat ćete priložiti LCD - unijeti certifikat zdravstvenog osiguranja i putovnicu, napisati izjavu.

Državni poliklinici rade prema principu distrikta, pri čemu svaki liječnik ima određeno područje. Trudnica poslana "njezinom" liječniku. No, može samostalno izabrati ginekologa i pratiti ga (uz suglasnost liječnika). Pacijent ima pravo promijeniti liječnika tijekom trudnoće u slučaju nedostatka razumijevanja i drugih razloga.

Kada ginekolog izvodi primarni pregled, žena ponovno piše izjavu (adresiranu na glavu LCD-a), a ginekolog dobiva ambulantnu karticu koja se pohranjuje u njegovu uredu. Važno je sakupiti anamnezu, saznati koje su bolesti (nasljedna i kronična) u budućnosti majke, da li su u prošlosti bilo problema s upravljanjem trudnoćom (pobačaji, pobačaji) i tako dalje. Žena prilaže potrebne dokumente i njihove kopije na karticu:

 • putovnica;
 • OMS pravila koja daju pravo na besplatnu medicinsku njegu;
 • kartica mirovinsko osiguranje SNILS.

Koliko često trebam posjetiti liječnika?

U ginekološkom uredu u kojem žena ide, nalazi se kartoteka u kojoj su pohranjene sve ambulantne kartice trudnica. Liječnik također prati, na računalnoj bazi, kada i koji pacijent stigne na recepciji. Ako nema odstupanja, potrebno je svakog 2-3 tjedna posjetiti ginekolog. Osim toga, redovito se podvrgavaju testovima (krvi, urinu), prolaze stručni savjeti.

Situacija je komplicirana mogućom nekompatibilnosti faktora Rhesusa majke i djeteta, pa je potrebno donirati krv kako bi se odredila protutijela barem jednom mjesečno (jednom svaka 4-2 tjedna ovisno o razdoblju). Buduća majka će morati trčati, ali sve je učinjeno za zdravlje djeteta i ženu. Što je prije moguće dijagnosticirati mogući problem, to će prije biti otklonjen.

Ako trudna osoba neće biti registrirana

Ponekad se to događa tako da se žena ne svjesno registrira u klinici i posjeti liječnika neposredno prije ili tijekom porođaja. Trudnoća može dobro napredovati, a dijete će se roditi zdravo. Ali ako postoje problemi koji dovode do spontanog pobačaja ili patologije fetusa, nitko ne može reći trudnici da djeluje. Takvo neprilagođivanje u odnosu na njihovo zdravlje i zdravlje djeteta je ispunjeno posljedicama.

Ne prijavljivanjem države nema pravo kazniti nikakvu novčanu kaznu niti prijedlog. Žena se kažnjava, lišena pravovremene medicinske skrbi, dijagnostici, podršci. Čak i ako se trudna majka osjeća sjajnom i već ima iskustva u porođaju, preporučuje se podvrgnuti planiranim studijama. Nitko ne može predvidjeti kako će trudnoća nastaviti. Ako se "zanimljiva pozicija" potvrdi (barem testom), ali registracija otežava odlazak ili druge razloge, može se ispitati malo kasnije.

Optimalno "jedno" vrijeme za registraciju ne postoji. Svaka žena odlučuje za sebe koliko je to prikladno za nju. U kratkom vremenu ginekolog može odbiti registraciju i zakazati drugi termin nakon par tjedana u slučaju trudnoće. Preporuča se registrirati se u 1. trimestru, budući da se tijekom tog razdoblja provode sva potrebna primarna istraživanja.

Kada se prijaviti za trudnoću

Kada se prijaviti za trudnoću

Trudnoća je čitava "znanost". Toliko različitih nijansi u kojima se tako lako zbuniti ili propustiti nešto važno. Na primjer, registracija (http://beremennost.net/postanovka-na-uchet-po-beremennosti). Svatko zna da trudnice moraju ići liječniku i registrirati se. Ali kada je najbolje to učiniti - mišljenja se razilaze. Uostalom, netko općenito ne namjerava otići do liječnika do kraja trudnoće, dok će drugi, uz pomoć ginekologa, osigurati da se mali muškarac naselio u trbuhu, a tu su i oni koji se praktično "kreću" u antenatalnu skrb za cijelo razdoblje trudnoće.

Nemojmo žuriti do krajnosti i trijezno raspravljati o pitanju prijave za trudnoću.

Zašto se moram registrirati za trudnoću?

Glavni argument u prilog pravovremene registracije trudnoće ključ je zdravlja budućih majki i njezine bebe. To je u prvom tromjesečju trudnoće (http://beremennost.net/pervyi-trimestr-beremennosti) da se gotovo svi fetalni organi formiraju. A ako žena ima bilo kakve abnormalnosti u zdravstvu, onda to može biti iznimno negativno odraženo na njezinu budućem djetetu. No, s pravodobnom dijagnozom bolesti - postoji svaka prilika za bijeg od mnogih problema. Već na prvom pregledu najranije, liječnik može utvrditi mogući tijek trudnoće. Od samog početka "zanimljive situacije" vrlo je važno proći sve potrebne ispite:

 • Određivanje tipa krvi i Rh faktora;
 • Potpuna količina krvi;
 • Analiza urina (http://beremennost.net/analiz-mochi-pri-beremennosti);
 • Bakterijska kultura urina;
 • Screening za HIV, sifilis;
 • Dijagnoza virusnog hepatitisa B;
 • Citološki razmaz;
 • Prvi ultrazvuk (http://beremennost.net/uzi-pri-beremennosti).

Također, liječnik će mjeriti krvni tlak, težinu, veličinu zdjelice. Nakon prikupljanja svih podataka, on će odrediti ili opovrgnuti svaku skupinu rizika, odrediti razdoblje trudnoće i procijenjeni datum rođenja.

Pored toga, prilikom registracije imat ćete zamjensku karticu (http://beremennost.net/obmennaya-karta) i rodni list, koji će vam biti potreban prilikom ulaska u bolnicu. Tijekom cijele trudnoće informacije o njenom tečaju, rezultatima testova i pregleda bilježe se na mjenjačnici. Vaši osobni podaci i sve pojedinosti o povijesti bit će zabilježene na vašoj individualnoj trudnoj kartici.

Kada se moram registrirati?

Optimalno vrijeme za registraciju je od 7 do 12 tjedana. Liječnici to prije ne preporučuju, čak i ako je vaša trudnoća potvrđena. Do 8 tjedana postoji velika vjerojatnost proizvoljnog pobačaja. I iako praksa pokazuje da od prvih tjedana žena pokušava spasiti željeno dijete, još je bolje da se u potpunosti pouzdaju u majčinu prirodu. I nakon 8 tjedana, sigurno možete nastaviti s isporukom svih potrebnih testova i pregledati ih pravi liječnici. Prvi ultrazvuk obično se propisuje u 11 tjedana, a zatim staviti ženu na račun. Usput, prema ruskom zakonodavstvu, žena koja se prijavila za trudnoću do 12 tjedana plaća se paušalni iznos (od 1. siječnja 2012. godine, veličina 465,20 rubalja).

Kako se registrirati?

Trebate samo doći u bilo kakvu antenatalnu kliniku s putovnicom i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja (nije istekla!) I napisati prijavu upućenu upravitelju. U isto vrijeme, vaša dozvola boravka nije važna. Može se vidjeti u bilo kojoj medicinskoj ustanovi u našoj zemlji. Ako se registrirate na LCD zaslonu, a ne u prebivalištu, trebat ćete izvući izvučnicu iz ambulantne kartice i potvrdu o uklanjanju registra u prevencijskoj klinici u mjestu prebivališta. Također imate punu mogućnost da se promatrate u bilo kojoj plaćenoj klinici, koja bi svakako trebala dati zamjensku karticu s kojom ćete roditi 20-22 tjedna trudnoće.

Trudnoća nije samo užitak nego i puno briga. Sigurni smo da ćete se nositi sa svime i roditi snažnu zdravu bebu! Sretno!

Trebam li se registrirati za trudnoću, gdje i kada to učiniti

Gotovo svaka žena koja planira postati majka u skoroj budućnosti misli o tome treba li se prijaviti za trudnoću. Trenutno je izbor mladih majki dovoljno velik, mogu se promatrati u antenatalnoj klinici, u komercijalnim i neprofitnim medicinskim centrima. Izbor ovisi prije svega o materijalnim mogućnostima trudne žene, njezinim željama i dostupnosti u mjestu gdje živi medicinski objekti.

Gdje i kada mogu dobiti prijevremenu registraciju kod ginekologa za trudnoću i porođaj

Prema zakonodavstvu Ruske Federacije, bez obzira na mjesto prebivališta, trudna majka ima pravo prijaviti se za trudnoću i porođaj u antenatalnoj klinici u mjestu prebivališta, potpuno besplatno.

Da bi zdravstvena ustanova u potpunosti pružila svoje usluge, žena će morati prikupiti i donijeti sa sobom paket dokumenata, uključujući putovnicu i politiku. Važno je zapamtiti da u nedostatku politike, medicinska ustanova pruža pomoć samo u hitnim slučajevima.

Preporuča se da se oni koji su već registrirani u antenatalnoj klinici za trudnoću i dalje pratiti u istoj ustanovi. Prvo, ginekolog je već upoznat s fiziološkim značajkama pacijenta, zna o bolestima koje je pretrpjela tijekom prve trudnoće, kao i o tome kako je došla njezina prva rođenja. Ova informacija je vrlo važna kod nošenja drugog djeteta jer će ginekolog moći uzeti u obzir sve nijanse povezane s pacijentovim zdravljem, predvidjeti moguće probleme svakog tromjesečja te stoga poduzeti pravovremene preventivne mjere da ih spriječe.

Gdje je bolje prijaviti se za trudnoću bez registracije ili registracije

Vrlo često žene sumnjaju da li se mogu registrirati za trudnoću bez upisa u odabranu medicinsku ustanovu, jer je u mnogim slučajevima nedostatak registracije razlog odbijanja konzultacija sa ženama. Zapravo, prema zakonu od 28.06.91 "O zdravstvenom osiguranju građana Ruske Federacije" svaki stanovnik registriran u Rusiji ima pravo na medicinsku pomoć u bilo kojoj medicinskoj ustanovi, bez obzira na dostupnost registracije i boravišta. Ako odabrani stručnjak odbija pružiti usluge, morate se obratiti glavnom liječniku i pokušati se usmeno usuglasiti o ovom pitanju. Ako u tom slučaju postoji odbijanje, vrijedi napisati prijavu upućenom glavnom liječniku u dva primjerka, od kojih se jedan prenosi izravno glavnom liječniku, a drugi tajnik ove ustanove. Na drugom iskazu tajnik mora napisati isporuku. Postoje slučajevi kada prijava nije prihvaćena, a potom je poslana preporučenom poštom uz napomenu o isporuci. U roku od mjesec dana, uprava klinike dužna je razmotriti prijavu i dati službeni odgovor pošiljatelju. Ako uprava odbije, objašnjavajući svoju odluku da je objekt pretrpan, tada će se trebati obratiti područnom zdravstvenom odjelu i potvrditi te podatke. Da biste to učinili, morate saznati telefonsku liniju telefona i, pozivom, detaljno opisati situaciju. U većini slučajeva takav poziv pomaže riješiti problem u korist pacijenta. Uprava antenatalne klinike dobiva relevantne upute i poziva trudnicu na registraciju. Stoga, u vrijeme kada se trebate registrirati za trudnoću, morate odabrati prikladnu medicinsku ustanovu i, naoružani poznavanjem zakona, dođite do konzultacija s povjerenjem i smireno.

U velikim gradovima postoji dosta medicinskih ustanova gdje se možete registrirati za trudnoću. U pravilu, to su komercijalne klinike i zdravstveni centri. Sve usluge u takvim institucijama osigurane su za novac. U svakoj plaćenoj klinici pacijent se upozna s cjenikom za pružene usluge. Nakon toga se zaključuje ugovor za određeni iznos, gdje se bilježe količina istraživanja, trajanje trudnoće i broj posjeta ginekologa.

U nekim slučajevima, unatoč činjenici da je izbor institucija za registraciju za trudnoću prilično bogat, može biti teško odlučiti. Tada se preporučuje da pogledate gradsku stranicu s upitom "gdje se bolje registrirati za trudnoću" i pročitajte recenzije bivših majki o određenoj zdravstvenoj ustanovi, njegovoj kvaliteti usluga i razini pružene udobnosti.

Nedavno je služba "upravljanje trudnoćom u porodničkoj bolnici" postala popularna među budućim majkama. Ova usluga ima mnoge bolnice za majčinstvo. Njegova je prednost da se za trudnoću može registrirati bez odobrenja boravka (što u drugim slučajevima može biti teško). Od početka trudnoće do porođaja, pacijent je pod nadzorom određene zdravstvene ustanove, gdje će se provesti sva potrebna istraživanja, a pored toga će biti i porođaj, tako da nećete morati ići u drugu bolnicu.

Dokumenti za registraciju u klinici za trudnoću

U svakoj ustanovi u kojoj se možete prijaviti za trudnoću mora se izdati mjenjačnica u kojoj se bilježe svi rezultati ispitivanja i analize trudnice, trudnoće i druge informacije potrebne za liječnike. S mjenjačkom karticom odlaze u maternističku bolnicu, a ako ih nema, stavili su ženu na rodilište na ispit, gdje su neispitani pacijenti.

Ime "mjenjačka kartica" govori za sebe i otkriva svoju svrhu. Budući da ovaj dokument sadrži najvažnije informacije o zdravlju trudnice i tijeku trudnoće, trudnica bi ga trebala nositi svaki put da biste vidjeli ginekologa i uske stručnjake. Liječnici će moći saznati postoje li bilo kakve osobine ili komplikacije u razdoblju tako važnom za pacijenta, da li postoji prijetnja za nerođeno dijete.

Kasnije će se u maternističkoj bolnici zatražiti mjenjačka kartica, gdje će uz pomoć opstetričarke-ginekologa odrediti može li se žena roditi ili će biti prikladnije napraviti carski rez. Drugim riječima, vodeći prema informacijama navedenim u ovom dokumentu, liječnici će moći brzo donijeti pravu odluku i pomoći majci i njezinoj bebi što je više moguće.

Kada razmišljate o tome hoćete li se registrirati za trudnoću, treba imati na umu da se mjenjačka kartica može dobiti samo u antenatalnoj klinici uz pristanak da se registrirate u toj medicinskoj ustanovi. Dokument se stavlja na dan registracije i odmah se izdaju na rukama.

Moram li se prijaviti za trudnoću i imati rodni list?

Bez obzira na to gdje se žena odlučila registrirati za trudnoću, mora mu se dati rodni list, koji je prvenstveno namijenjen zaštiti trudnice od dodatnih troškova lijekova, budući da oko 30% novca odlazi na potrebne lijekove tijekom tog razdoblja. Ovaj dokument izdaje se svim ženama registriranima na području Ruske Federacije, uključujući nezaposlene, građane koji dolaze iz inozemstva, kao i maloljetnici. Dobiva se u trudnoći od 30 tjedana.

Svaka izdana svjedodžba podrazumijeva određeni iznos koji Društvo socijalnog osiguranja Ruske federacije plaća zdravstvenoj ustanovi. Da biste je dobili u antenatalnoj klinici, trebate biti tamo najmanje 12 tjedana. Ovdje je još jedan važan razlog za dobivanje registracije za trudnoću. Imajte na umu da se rodni list izdaju ne samo za prvo, već za svako sljedeće dijete, a iznos ostaje isti.

Privremena svjedodžba o majčinstvu s invaliditetom

Ovaj dokument bit će potreban za rad i studiranje žena kako bi se dobili rodiljni dopust i primali jednokratnu naknadu. Datoteka privremenog invaliditeta za porodiljni dopust ima pravo primati sve osigurane osobe koje borave na teritoriju Ruske Federacije. Izdana je u antenatalnoj klinici ili u medicinskom centru 30. tjedna trudnoće.

Takvi dokumenti kako bi se registrirali za trudnoću, kao što su putovnica, liječnička potvrda, dokaz o obveznom zdravstvenom osiguranju, žene bi uvijek trebale biti s njima.

Kada i zašto se prijaviti za trudnoću, koliko tjedana je bolje učiniti

Kao što pokazuje praksa, danas ne znaju sve žene u koje vrijeme je potrebno registrirati se za trudnoću, au međuvremenu ginekolozi nastoje to učiniti što je ranije moguće, tj. Neposredno nakon što je prisustvo fetusa potvrđeno ultrazvukom. Sumnjajući koliko tjedana da se registrirate za trudnoću, najbolje je doći u antenatalnu kliniku u prvih 7 tjedana, jer se u tom razdoblju formiraju organi i sustavi fetusa. Važno je da ne naškodimo nerođenom djetetu, već da učinimo sve kako bismo osigurali uspješan razvoj embrija. Znajući kada se prijaviti za trudnoću, mlada majka će početi uzimati vitaminski kompleks, slijediti određenu prehranu i izbjeći lijekove, jer neki od njih negativno utječu na dijete koje se samo formira. Pod nadzorom liječnika, žena će dobiti potrebne preporuke koje će imati blagotvoran učinak na tijek trudnoće.

Kada je moguće registrirati se za trudnoću, žena će proći niz postupaka potrebnih za provjeru zdravlja i zdravlja nerođenog djeteta, kao i za ispunjavanje svih formalnosti s dokumentima kako bi mogla primiti potrebne gotovinske isplate nakon rođenja djeteta.

Također je potrebno uspostaviti ranu registraciju za trudnoću jer imunitet slabi kad se dijete rodi, a kronične bolesti se pogoršavaju. Svaki upalni procesi i bolesti uvijek nose veliku opasnost za fetus.

Koliko tjedana registrira trudnoća?

Također je važno da imaju vremena da se registrirate s ginekologom za trudnoću do 12 tjedana, trudnica će dobiti jednokratnu novčanu naknadu.

Na pitanje "kada je bolje prijaviti se za trudnoću", ginekolozi jednoglasno odgovoriti na to rano postavljanje će pridonijeti uspješnom tijeku trudnoće i prevenciji različitih problema s zdravljem majke i nerođenog djeteta.

Vjerojatno nema nedvosmislivog odgovora na pitanje "koliko tjedana je registrirano za trudnoću", jer ovo razdoblje može varirati od 7 do 12 tjedana. Međutim, važno je napomenuti da se to ne preporučuje prije 7 tjedana nakon začeća, jer u ovoj fazi postoji opasnost od prisilnog pobačaja, što znači da je registracija možda uzaludna.

Dakle, ako žena odluči gdje je bolje prijaviti se za trudnoću, nema potrebe da se oklijevaju. Potrebno je potvrditi prisustvo fetusa uz pomoć rezultata ispitivanja i ultrazvučnog pregleda i svakako se registrirati za trudnoću tako da ovo važno razdoblje postane jedno od najugodnijih u životu mlade majke.

Koji su testovi potrebni za registraciju za trudnoću

Da biste se prijavili za trudnoću u klinici ili majčinoj klinici, morate pripremiti dokumente kao što su putovnica i politika. Putovnica je glavni dokument o identitetu. Broj policije će morati pružiti cijeli niz medicinskih usluga. Imajte na umu da registracija u gradu gdje se buduća majka ne namjerava registrirati nije potrebna.

Na prvom prijemu, opstetričar pregledava pacijenta na ginekološkoj stolici pa morate donijeti pelenu i poseban set s vama. Prije posjeta liječniku preporuča se sastaviti vaša pitanja, upisati ih u bilježnicu kako ne bi zaboravili postaviti ih na stručnjaka.

Na početku recepcije, ginekolog će nužno pregledati, uzeti testove za ispit, zatim mjeriti puls, pritisak, slušati otkucaje srca i obavljati druge potrebne manipulacije. Na kraju recepcije, liječnik će se s pacijentom dogovoriti o rasporedu posjeta, davati preporuke o izradi ispravne prehrane, napisati upute za testiranje.

Mnoge žene koje prvi put nose dijete zainteresirane su za testove koji su potrebni kako bi se registrirali za trudnoću. Slijedi popis potrebnih testova:

 • Potpuna količina krvi;
 • Krvna biokemija;
 • Određivanje tipa krvi i Rh faktora;
 • Ispitivanje krvi za HIV, hepatitis B, sifilis;
 • Analiza mokraće;
 • Bakterijska kultura urina;
 • Identificiranje TORCH infekcija;
 • Vaginalni razmaz na flori; za citološko ispitivanje;
 • Ultrazvučni pregled;
 • skrining;
 • Konzultacije uskih stručnjaka.

Potpuna količina krvi se obavlja svaka tri mjeseca. Ako se u krvi otkrije odstupanje od norme, druga studija zakazana je za dva tjedna.

Krvna biokemija prolazi tri puta:

 • odmah po upisu;
 • nakon pola mandata;
 • na 30 tjedana.

Ova analiza daje informacije o razini šećera u krvi, ukupnoj bjelančevini, ugljikohidratima, bjelančevinama, metabolizmu lipida i željeznom serumu.

Istraživanje o HIV-u, hepatitisu B i sifilisu potrebno je za otkrivanje prisutnosti / odsutnosti tih infekcija u majčinom tijelu.

Pokus na flori omogućava određivanje prisutnosti spolno prenosivih infekcija. Citološki pokus pomaže u dijagnosticiranju tumora i karcinoma.

Ultrazvučni pregled provodi se 3 puta tijekom trudnoće. U ranim fazama ultrazvučnog pregleda, ona pomaže identificirati ektopske i zamrznute trudnoće, u kasnijim fazama - moguće patologije fetalnih organa. Pored toga, na zahtjev roditelja obavlja se ultrazvučno skeniranje za određivanje spola djeteta, ali ovo istraživanje smatra se dodatnim, a ne obveznim.

Probira se propisuje u ranoj fazi trudnoće. Ovaj postupak je važan za određivanje vremena rizika od različitih kongenitalnih abnormalnosti fetusa i sprečavanje njihova razvoja. Postoje dvije vrste screeninga: prenatalna i prenatalna. Prenatalna bolest se provodi u prvom tromjesečju, nakon poroda - od 28. tjedna i prvog tjedna nakon poroda.

Osim toga, liječnik može propisati krvni test za genitalne infekcije, proučavanje hormona štitnjače, proučavanje stanica placente i amnionske tekućine, testove za genetsku patologiju fetusa i druge testove. Odluka o provođenju bilo kojeg istraživanja izvršena je pojedinačno.

Svi gore navedeni testovi su potrebni kako bi se registrirali za trudnoću i besplatni su i uključeni u traženi standard. Plaćene su svake dodatne analize i istraživanja.

Na prvom sastanku, opstetričar-ginekolog će mjeriti visinu pažnje, težinu i opseg zdjelice i, voditi dostupnim pokazateljima, utvrditi je li ona izložena riziku. Rezultati testova i ultrazvuk pomoći će odrediti datum rođenja i trajanje trudnoće.

Izbor - gdje se i kada trebate registrirati za trudnoću uvijek ostaje žena koja nosi dijete. Najvažnija stvar da doživite tako divnu životnu fazu s radošću i ljubavlju za buduće dijete.

Koliko je vremena registrirano za trudnoću

Kada se registrirati?

Djevojke koje su u to vrijeme postale registrirane. Imam 7-8 tjedana trudnoće, rekao je liječnik, polako se možete registrirati. Pa mislim da kada treba ići !?

19. svibnja u 12:32

Re: Kada se registrirate?

Yusik, registracija može biti pokrenuta od 6 tjedana, preporučljivo je ne odgoditi, imati barem 12 godina. Došla sam 6 tjedana, odmah staviti na tjedan da spasim, a zatim nakon bolnice sjela sam kod kuće nekoliko dana, ustala sam i ustala za 8 tjedana na računu.

Re: Kada se registrirate?

i rekao mi je liječnik - nema potrebe da se žuri i ponovno pogleda. Ja sam na 13. tjednu.

19.05.2010. U 20:28

Re: Kada se registrirate?

Što znači "ponovno gledati"? Trudnice u naslonjaču (u nedostatku posebne potrebe) pregledavaju se prilikom registracije, a zatim se razmazuje i nakon 30 tjedana, kada se ponovno razmotri premaz. No, rano ćeš sve testove, proći ćeš stručnjake.

Re: Kada se registrirate?

Pa, očito, također mislim da je bolje da se prije 12 tjedana!)))

26.05.2010. U 14:55

Re: Kada se registrirate?

Ustao sam u 9 tjedana, što prije, to bolje, i bit će to nekakvo plaćanje za to rano.

Besplatna medicina u Ukrajini

Re: Kada se registrirate?

Danas sam registriran za 8-9 tjedana. Paušalni iznos za žene koji su se prijavili u zdravstvenim ustanovama u ranoj trudnoći od 1. siječnja 2010. iznosi 412 rubalja 8 kopecka (Federalni zakon br. 308-FZ "O saveznom proračunu za 2010. godinu i za razdoblje planiranja 2011. i 2012." od 2. prosinca 2010. godine 2009. godine).

06.10.2010. U 18:33

Re: Kada se registrirate?

I rekli su mi da već postanu. Imam 9 tjedana, i ja oklijevam. A mama ne dopušta ustajanje. Bojim se. Odjednom ću imati komplikacije. = (

14. 06. 2010. u 15:53

Re: Kada se registrirate?

Milan, zašto mama to ne dopušta? Bit ćete pod kontrolom, ako (Bože zabranjuje) postoje bilo kakvi problemi, bolje je saznati o njima unaprijed.

Re: Kada se registrirate?

Imam samo pet tjedana, planiram se registrirati za 10-11 tjedana. Mislim da je to najviše!

07/06/2010 u 16:57

Re: Kada se registrirate?

Počeo sam se prijavljivati ​​za 12 tjedana, a po prvi puta sam po prvi put otišao kod liječnika tijekom svih 12 tjedana trudnoće. Mislim da nema pritužbi, pa zašto još jednom i kako se mogu odreći rano u klinikama. Bolje je dulje trudnoće uživati ​​bez intervencije liječnika estle. Stanje zdravlja je izvrsno.

Re: Kada se registrirate?

I od kojeg trenutka u tjednu računati?

Re: Kada se registrirate?

Koliko ja znam, većina liječnika registrirana je od 8. tjedna trudnoće.

07/08/2010 u 17:42

Re: Kada se registrirate?

Čini mi se da je potrebno registrirati u 7-9 tjedana. Pa, do 12 je sigurno :) Ustao sam na 7. Ovo je moja prva trudnoća i želio bih biti siguran da će beba biti u redu. Osim toga, liječnici me, na primjer, ne muče. Jednom svaka dva tjedna nije zastrašujuće ići na vaganje :) i jednom mjesečno da prođe testove previše.

08.03.2010. U 01:19

Re: Kada se registrirate?

Imam 8 tjedana. Ali sutra ću se prijaviti da se podignem, već sam prošao gotovo sve testove!))) Ovo je moja prva trudnoća i želim sve ispravno i na vrijeme!)))

08.16.2010. U 16:16

Re: Kada se registrirate?

Došao sam na recepciju za trudnoću u 5 tjedana, a ja sam bio zabilježen samo na 12 godina. Opravdavali su to činjenicom da u ranoj fazi postoji mnogo pobačaja, kažu, uspnite do 12 i stavite ga. Odgovornost nitko ne želi podnijeti.

08.28.2010 u 10:01

Re: Kada se registrirate?

Pa, saznala sam o trudnoći za 4 tjedna, prijavila sam se za 5 tjedana, čim sam stigla istog dana, prijavili su me, ali svi testovi već su bili podvrgnuti 6 tjedana i bio sam siguran da je sve u redu! ako je bilo kakav problem bolji od vašeg ginekološkog liječnika, nitko vam neće ništa savjetovati. Ne znam kako je to posvuda, ali u ženskoj konzultaciji uvijek smo zapisani! I ako malo razdoblje trudnoće (2-3 tjedna), a zatim i dalje gleda, i za 4 tjedna staviti na rekord! Što prije, bolje za majku i dijete! I nemoj slušati nikoga!

29. 08. 2010. u 00:17

Re: Kada se registrirate?

Ako nema pritužbi, onda ne možete žuriti. Ja, na primjer (imam drugu trudnoću), nakon što je pozitivan testni rezultat otišao na plaćenu kliniku, konzultiran s iskusnim liječnikom (dugo poznajem), napravio ultrazvuk kako bi isključio ektopičnu trudnoću. I ja ću otići na konzultacije u 16-17 tjedana, a zatim, kako ne bi kasnila za analizu alfa-fetofila. Stručnjaci u klinikama okruženja obično nisu fontana pa ne vidim potrebu za ranom proizvodnjom.

Re: Kada se registrirate?

Kako ste sretni svi ti! čak i malo zavidan. I u prvoj trudnoći, odvukla sam se u konzultacije, poput zamrznutog žohara, s užasnom tankoćom, nisam mogla odmaknuti korak od svega. Tada je bilo oko 5 ili 6 tjedana. Ne biste to vjerovali, izbačali su me i rekli da ako se osjećate loše, idite na terapeuta. Registracija je stavljena samo 7 tjedana. Osjećam se loše, puzala sam terapeutu, temperatura je izmjerila 37.3 ° C. Dali bolnicu 3 dana. Tri dana nisam se osjećala bolje, vratila sam se na terapeutsko mjesto, kažu da je vrijeme za rad, nema ništa strašno, temperatura nije sjajna, a ako su uključeni mučnina i povraćanje, idite na konzultacije. Ovdje je. Potrčao sam se kod naših liječnika. Kao rezultat toga, kod kuće, moja majka je nazvala hitnu pomoć i rekla da sam imala visoki temperaturni cistitis, kola hitne pomoći odvela me, ne, ne u bolnicu! na čelo poliklinike koji nije želio dati smjer urologiji, da nema mjesta bez mene, ali je učinila. Stavio sam ih u bolnicu u odjelu za urologiju bez ikakvih problema, uzeo sve testove vezane za ovaj slučaj, dva tjedna kao odmaralište, imao sam samo jedan sustav, jer je bio kratak i postoje lijekovi za uzimanje lijekova, nakon čega sam htio vrećice, koliko sam snage dodala, Nakon 2 tjedna U bolnici sam se osjećao mnogo bolje, odmorio sam od posla i sve vrste mirisa i registrirao se.

Kada se prijaviti za trudnoću

Trudnoća je čitava "znanost". Toliko različitih nijansi u kojima se tako lako zbuniti ili propustiti nešto važno. Na primjer, registracija. Svatko zna da trudnice moraju ići liječniku i registrirati se. Ali kada je najbolje to učiniti - mišljenja se razilaze. Uostalom, netko općenito ne namjerava otići do liječnika do kraja trudnoće, dok će drugi, uz pomoć ginekologa, osigurati da se mali muškarac naselio u trbuhu, a tu su i oni koji se praktično "kreću" u antenatalnu skrb za cijelo razdoblje trudnoće.

Nemojmo žuriti do krajnosti i trijezno raspravljati o pitanju prijave za trudnoću.

Zašto se moram registrirati za trudnoću?

Glavni argument u prilog pravovremene registracije trudnoće ključ je zdravlja budućih majki i njezine bebe. U prvom tromjesečju trudnoće nastaju gotovo svi organi fetusa. A ako žena ima bilo kakve abnormalnosti u zdravstvu, onda to može biti iznimno negativno odraženo na njezinu budućem djetetu. No, s pravodobnom dijagnozom bolesti - postoji svaka prilika za bijeg od mnogih problema. Već na prvom pregledu najranije, liječnik može utvrditi mogući tijek trudnoće. Od samog početka "zanimljive situacije" vrlo je važno proći sve potrebne ispite:

 • Određivanje tipa krvi i Rh faktora;
 • Potpuna količina krvi;
 • Prvi ultrazvuk tijekom trudnoće

Također, liječnik će mjeriti krvni tlak, težinu, veličinu zdjelice. Nakon prikupljanja svih podataka, on će odrediti ili opovrgnuti svaku skupinu rizika, odrediti razdoblje trudnoće i procijenjeni datum rođenja.

Osim toga, prilikom registracije dobit ćete mjenjačnicu i rodni list, koji će vam biti potrebni prilikom ulaska u bolnicu. Tijekom cijele trudnoće informacije o njenom tečaju, rezultatima testova i pregleda bilježe se na mjenjačnici. Vaši osobni podaci i sve pojedinosti o povijesti bit će zabilježene na vašoj individualnoj trudnoj kartici.

Kada se moram registrirati?

Optimalno vrijeme za registraciju je od 7 do 12 tjedana. Liječnici to prije ne preporučuju, čak i ako je vaša trudnoća potvrđena. Do 8 tjedana postoji velika vjerojatnost proizvoljnog pobačaja. I iako praksa pokazuje da od prvih tjedana žena pokušava spasiti željeno dijete, još je bolje da se u potpunosti pouzdaju u majčinu prirodu. I nakon 8 tjedana, sigurno možete nastaviti s isporukom svih potrebnih testova i pregledati ih pravi liječnici. Prvi ultrazvuk obično se propisuje u 11 tjedana, a zatim staviti ženu na račun. Usput, prema ruskom zakonodavstvu, žena koja se prijavila za trudnoću do 12 tjedana plaća se paušalni iznos (od 1. siječnja 2012. godine, veličina 465,20 rubalja).

Kako se registrirati?

Trebate samo doći u bilo kakvu antenatalnu kliniku s putovnicom i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja (nije istekla!) I napisati prijavu upućenu upravitelju. U isto vrijeme, vaša dozvola boravka nije važna. Može se vidjeti u bilo kojoj medicinskoj ustanovi u našoj zemlji. Ako se registrirate na LCD zaslonu, a ne u prebivalištu, trebat ćete izvući izvučnicu iz ambulantne kartice i potvrdu o uklanjanju registra u prevencijskoj klinici u mjestu prebivališta. Također imate punu mogućnost da se promatrate u bilo kojoj plaćenoj klinici, koja bi svakako trebala dati zamjensku karticu s kojom ćete roditi 20-22 tjedna trudnoće.

Trudnoća nije samo užitak nego i puno briga. Sigurni smo da ćete se nositi sa svime i roditi snažnu zdravu bebu! Sretno!

Pogotovo za beremennost.net - Tanya Kivezhdy

Kada i kako se registrirati za trudnoću

Upravo ste saznali za trudnoću - imate kasni menstrualni ciklus i testovi trudnoće pokazali su 2 trake. Što je sljedeće? Svaka trudnica (prije ili kasnije) mora biti registrirana kod opstetričara-ginekologa.

Prvi korak je napraviti sastanak s specijalistom. Ovo može biti opstetričar-ginekolog u ženskoj klinici okruga ili ginekolog u privatnoj klinici. Imate pravo prijaviti se za trudnoću u klinici na mjestu registracije (propiska) ili prebivališta.

Registracija (što trebate poduzeti da biste posjetili liječnika)

Da biste se registrirali za trudnoću trebali bi biti u ranoj fazi (do 12 tjedana), jer to povećava vjerojatnost uspješnog trenda i dostave.

Pri prijavi potrebno je sljedeće dokumente:

 • putovnica;
 • zdravstveno osiguranje;
 • SNILS - osigurani broj osobnog računa osiguranika (kartica mirovinskog osiguranja).

A također vam je potrebna: pelena za pregled na kauču, pokrivače cipela - u ljekarnama, trošak je mnogo jeftiniji nego u stroju. Notepad i olovka za bilješke.

U ženskoj klinici na koju zavedut dvije karte - „pojedinačne kartice trudnica”, koji će se čuvati u ured Ginekolog u datoteke po datumu sljedećeg posjeta i „” - glavni dokument trudne žene, koje se izdaje na liječnički pregled u trudnoći klinici u rukama trudnica u smislu 22 - 23 tjedna bez kojih nećete biti primljeni u glavni roditeljski odjel.

Ove kartice sadržavat će sve informacije o vama, informacije o tome kako vaša trudnoća prolazi, rezultate testova, pregleda i ultrazvuka.

U Ruskoj Federaciji postoji standard za medicinske preglede u upravljanju trudnoćom, koji se provode besplatno. Liječnik-ginekolog će pratiti vaše zdravlje, dodijeliti određene testove i preglede u svakoj fazi trudnoće kako bi se uklonile moguće komplikacije.

Osim toga, radne žene koje su se prijavile za trudnoću u zdravstvenoj ustanovi u ranoj fazi trudnoće (do 12 tjedana) plaćaju jednokratnu naknadu.

Kako se registrirati ne u mjestu prebivališta (registracije) i nerezidenta.

U skladu s čl. 32 Federalni zakon od 29.11.2010. Br. 326-FZ "O obveznom zdravstvenom osiguranju u Ruskoj Federaciji" Osigurani (tj. Oni s CMI politikom) imaju pravo:

 1. Slobodno pružanje liječničke skrbi od strane medicinskih organizacija po nastanku osiguranog slučaja na cijelom području Ruske Federacije u iznosu utvrđenim osnovnim programom obveznog zdravstvenog osiguranja.

Osnovni program obveznog zdravstvenog osiguranja sastavni je dio programa državnih jamstava besplatne medicinske skrbi građanima koje je odobrila Vlada Ruske Federacije.

Osnovni program obveznog zdravstvenog osiguranja pruža primarnu zdravstvenu zaštitu, uključujući preventivnu skrb, hitnu medicinsku njegu i specijaliziranu medicinsku skrb u slučajevima navedenim u stavku 6. Članak 35 №326-RZ, uključujući tijekom trudnoće, porođaja, postpartum razdoblje.

 • od medicinskih organizacija uključenih u provedbu teritorijalnog programa obveznog zdravstvenog osiguranja u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije.
 • podnošenjem zahtjeva osobno ili putem predstavnika upućene čelniku medicinske organizacije sukladno zakonodavstvu Ruske Federacije.

U skladu s čl. Br. 323.-FZ "Na temelju zaštite zdravlja građana Ruske Federacije" za primanje primarne zdravstvene zaštite, građanin bira medicinsku organizaciju, uključujući i teritorijalno-teritorijalnu osnovu, najviše jednom godišnje ( osim slučajeva promjena prebivališta ili mjesta boravka građanina). U odabranoj medicinskoj organizaciji, građanin ne može izabrati više od jednom godišnje (osim u slučajevima zamjene medicinske organizacije) s liječnikom opće prakse, općinskim liječnikom opće prakse, pedijatrom, pedijatrom opće prakse, liječnikom opće prakse (obiteljskog liječnika) ili medicinskim pomoćnikom ili putem predstavnika upućene čelniku medicinske organizacije.

Stoga, kako biste se pridružili antenatalnoj klinici, trebate napisati prijavu upućenu glavnom liječniku s adresom prebivališta i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja.

Ranije u Moskvi za privitak djece i trudnica zahtijeva dokument o registraciji u gradu Moskvi. Stupanjem na snagu Naredbe br. 1533 od 13. rujna 2010. ovaj je dokument isključen.

Ako odbiješ registrirati, imate pravo podnijeti žalbu kod jedne više organizacije - Ministarstva zdravstva, Ministarstva zdravstva.

Kakva će pitanja postavljati liječnik na prvom sastanku?

Prvi put žena u dogovoru o trudnoći liječnik upoznati s općim i porodiljske i ginekološke povijesti: o značajkama menstrualnog ciklusa, uključujući o broju trudnoća, odmora između njih, trajanje, tijeku i ishodu, komplikacija tijekom poroda i razdoblja nakon poroda; masa novorođenčeta, razvoj i zdravlje djece u obitelji. Određuje povijest spolno prenosivih infekcija (genitalni herpes, sifilis, gonoreja, klamidija, ureaplasmosis, mikoplazma, HIV / AIDS, hepatitis B i C), primjena kontraceptiva.

Saznajte prisutnost dijabetesa rođaka, visokog krvnog tlaka, tuberkuloze, mentalno zdravlje, raka, multiple trudnoće, prisutnost djece u obitelji s prirođenim i nasljednim bolestima), doživjeli u djetinjstvu i odrasloj dobi, somatske i ginekoloških bolesti, a posebno o menstrualnom ciklusu i reproduktivne funkcije. Pitat će mu dob i zdravstveno stanje muža, njegovu vrstu krvi i Rh-pripadnost, kao i prisutnost radnih opasnosti i loših navika.

Također, liječnik treba dobiti informacije o prenesenih bolesti žena, posebno rubeole, toksoplazmoza, genitalnog herpesa, infekcije citomegalovirusom, kroničnog tonzilitisa, bolesti bubrega, pluća, jetre, kardiovaskularni, endokrini, onkološkog patologije, povećane krvarenje, operacije, transfuzije krvi, alergijske reakcije, te također o uporabi duhana, alkohola, opojnih ili toksičnih sredstava.

Ispitivanje trudnog liječnika

Na prvom pregledu trudnice procjenjuje se priroda njezine tjelesne strukture, navode se informacije o početnoj tjelesnoj težini neposredno prije trudnoće i prirodi prehrane. Posebna pažnja posvećuje se ženama koje imaju prekomjernu težinu i težinu.

Tijekom pregleda trudne izmjerene tjelesne mase, krvni tlak na obje ruke, skrenuo je pozornost na boju kože i sluznice, čuju srce zvuči, pluća, opipljivu štitnjača, mliječne žlijezde, regionalne limfne čvorove; procijenjeno stanje bradavice. Provedena poroda pregled: određen vanjskim zdjelice dimenzije, prsni pregled obavlja se uz obveznu provjeru vrata maternice i vaginalne zidove u zrcalima, kao i međice i anusa.

Kod žena s fiziološkim tijekom trudnoće, u nedostatku promjena u vagini i cerviksu, vaginalni pregled obavlja se jednom, a učestalost naknadnih studija je indicirana.

Kada prvi puta posjetite ženu, navedeno je trajanje trudnoće i datum očekivanog rođenja. Ako je potrebno, pitanje trajanja trudnoće odlučuje se savjetovanjem, uzimajući u obzir ultrazvučne podatke.

Nakon prvog pregleda kod liječnika ginekologa trudna usmjerena na uvid terapeutu koji pregledava po svojoj fiziološkoj trudnoći dva puta (nakon prvog pregleda kod liječnika ginekologa i 30 tjedana trudnoće).

Koliko često će biti potrebno posjetiti liječnika?

posjeta liječniku učestalosti Opstetričar ginekolozima i drugim stručnjacima u žena s fiziološkim i komplicirane trudnoće, učestalost laboratorijskih i drugih ispitivanja, terapijske mjere, indikacije za bolničko liječenje su sadržane u „Shema dinamički nadzor trudnica i žena u porodu” Učestalost posjeta i količina istraživanja trebaju Opstetričar-ginekolog raspravlja s trudnicom i dobiva svoj pristanak.

Prema nalogu Ministarstva zdravstva Rusije od 01.11.2012. N 572n tijekom fiziološkog tijeka trudnoće, obavljaju se pregled trudnica:

 1. Liječnik-ginekolog - najmanje deset puta:
 2. nakon prvog ispitivanja, posjećivanja nakon 7-10 dana uz analize, zaključivanje terapeuta i drugih stručnjaka;
 3. u budućnosti - jednom mjesečno do 28 tjedana,
 4. jednom mjesečno - nakon 28. tjedna trudnoće. Učestalost promatranja može biti 6-8 puta kada se babica promatra svaka 2 tjedna, nakon 37 tjedana - svakih 7-10 dana.
 5. Liječnik opće prakse, stomatolog - najmanje tri puta (prvi se pregled provodi najkasnije 7-10 dana nakon prvog upućivanja na antenatalnu kliniku, a zatim svaki tromjesečje);
 6. Otorinolaringolog, oftalmolog - najmanje dva puta;
 7. Ostali stručnjaci - prema indikacijama, uzimajući u obzir komorbiditete.

Kako bi se povećala učinkovitost prenatalne dijagnostike i prevencije rođenja djece s prirođenim i nasljednim patologije sve trudne prenatalne dijagnostike provodi se u skladu s ruskog Ministarstva zdravstva reda od 28.12.2000 # 457 „Na poboljšanje prenatalne dijagnostike u prevenciji nasljednih i prirođenih bolesti u djece.”

Svi dijagnostički i laboratorijski testovi su besplatni za trudnice.

© Copyright: kukuzya.ru Ne, bilo kakvo kopiranje materijala je zabranjeno bez pristanka izdavača.

Koliko dugo morate registrirati?

Kada je bolje da se registrirate za trudnoću

U kojem se razdoblju trudnoće morate registrirati kod ginekologa - ovo je pitanje vrlo važno. Za neke, dugo očekivane i željene trudnoće, za nekoga dolazi vrlo neočekivano. Ali u svim slučajevima, u vrijeme otkrivanja određenog položaja, ogromna odgovornost pada na ženu da nosi i da roditi zdravo, punopravno dijete. Naravno, prvi pomoćnici za nas u ovom su liječnici. I to je da stručnjaci ženske konzultacije trebaju kontaktirati za trudnoću. Mnogi, posebno oni koji se prvi put suočavaju, zabrinuti su za pitanje kada se, po zakonu, trebate registrirati za trudnoću u predškolskoj klinici. Nema sumnje da je potrebno oblikovati se. Bez posjećivanja stručnjaka, nećete dobiti zamjensku karticu i rodni list. Što je, pak, neka vrsta prolaza u rodilištu.

Pa ipak, u koje vrijeme je bolje da se registrirate s liječnikom za promatranje? Optimalno vrijeme za registraciju trudnice je 8-10 tjedana. Prije toga, vjerojatnost pobačaja - spontani pobačaj. Prolaziti kroz sve testove, razne medicinske preglede i na kraju saznati da je sve uzaludno - nitko ne želi.

S druge strane, prema nekim liječnicima, prije što se buduća mama pregleda, to je vjerojatnije da spasiti trudnoću i zdravo dijete. Stoga, ako se prijavite na ranije datume, onda morate, naravno, biti prihvaćeni. U najmanju ruku se savjetuje liječnik radi potvrde početka trudnoće.

Činjenica da se koncepcija dogodila, na prvom mjestu, kaže nedostatak menstruacije u uobičajenom vremenskom okviru. Nadalje, obično se moderne žene okreću testnim trakama osjetljivima na promjene u razini hCG, što se povećava oplodnjom i razvojem trudnoće. Ako je rezultat pozitivan onda možete otići do liječnika.

I možete pričekati preporučene 8 tjedana. Trudnoća treba izračunati prvog dana posljednjeg menstruacije. To je prilično jednostavno. Naravno, ako pokrenete ženski kalendar. Ne treba zapamtiti datum seksa.

Možete se prijaviti na zakon u bilo kojoj antenatalnoj klinici. Međutim, preporučljivo je da se registrirate s onima na koje pripadate u mjestu prebivališta. Uostalom, tako da dobijete veliki plus - liječnici će biti blizu vašeg doma. Na prvom posjetu trebat će vam putovnica, polica osiguranja i SNILS.

Tijekom posjeta liječnik će vas pregledati i dati upute za različite testove. Prema rezultatima, izradit će se plan upravljanja trudnoćama. Redovita promatranja liječnika i razumna primjena preporuke potrebna je za dobrobit buduće majke i bebe.

Čak i ako se registrirate do 12 tjedana, dobit ćete mali bonus u obliku paušalnog iznosa u iznosu od nešto više od 500 rubalja. Naravno, nije glavni grad, ali lijepo. Štoviše, vjerojatno biste se obratili liječnicima kako biste bili spokojni za svoje potomstvo.