Koliko dugo morate registrirati?

Bol

Trudnoća je čitava "znanost". Toliko različitih nijansi u kojima se tako lako zbuniti ili propustiti nešto važno. Na primjer, registracija. Svatko zna da trudnice moraju ići liječniku i registrirati se. Ali kada je najbolje to učiniti - mišljenja se razilaze. Uostalom, netko općenito ne namjerava otići do liječnika do kraja trudnoće, dok će drugi, uz pomoć ginekologa, osigurati da se mali muškarac naselio u trbuhu, a tu su i oni koji se praktično "kreću" u antenatalnu skrb za cijelo razdoblje trudnoće.

Nemojmo žuriti do krajnosti i trijezno raspravljati o pitanju prijave za trudnoću.

Zašto se moram registrirati za trudnoću?

Glavni argument u prilog pravovremene registracije trudnoće ključ je zdravlja budućih majki i njezine bebe. U prvom tromjesečju trudnoće nastaju gotovo svi organi fetusa. A ako žena ima bilo kakve abnormalnosti u zdravstvu, onda to može biti iznimno negativno odraženo na njezinu budućem djetetu. No, s pravodobnom dijagnozom bolesti - postoji svaka prilika za bijeg od mnogih problema. Već na prvom pregledu najranije, liječnik može utvrditi mogući tijek trudnoće. Od samog početka "zanimljive situacije" vrlo je važno proći sve potrebne ispite:

 • Određivanje tipa krvi i Rh faktora;
 • Potpuna količina krvi;
 • Analiza mokraće;
 • Bakterijska kultura urina;
 • Screening za HIV, sifilis;
 • Dijagnoza virusnog hepatitisa B;
 • Citološki razmaz;
 • Prvi ultrazvuk.

Također, liječnik će mjeriti krvni tlak, težinu, veličinu zdjelice. Nakon prikupljanja svih podataka, on će odrediti ili opovrgnuti svaku skupinu rizika, odrediti razdoblje trudnoće i procijenjeni datum rođenja.

Osim toga, prilikom registracije dobit ćete mjenjačnicu i rodni list, koji će vam biti potrebni prilikom ulaska u bolnicu. Tijekom cijele trudnoće informacije o njenom tečaju, rezultatima testova i pregleda bilježe se na mjenjačnici. Vaši osobni podaci i sve pojedinosti o povijesti bit će zabilježene na vašoj individualnoj trudnoj kartici.

Kada se moram registrirati?

Optimalno vrijeme za registraciju je od 7 do 12 tjedana. Liječnici to prije ne preporučuju, čak i ako je vaša trudnoća potvrđena. Do 8 tjedana postoji velika vjerojatnost proizvoljnog pobačaja. I iako praksa pokazuje da od prvih tjedana žena pokušava spasiti željeno dijete, još je bolje da se u potpunosti pouzdaju u majčinu prirodu. I nakon 8 tjedana, sigurno možete nastaviti s isporukom svih potrebnih testova i pregledati ih pravi liječnici. Prvi ultrazvuk obično se propisuje u 11 tjedana, a zatim staviti ženu na račun. Usput, prema ruskom zakonodavstvu, žena koja se prijavila za trudnoću do 12 tjedana plaća se paušalni iznos (od 1. siječnja 2012. godine, veličina 465,20 rubalja).

Kako se registrirati?

Trebate samo doći u bilo kakvu antenatalnu kliniku s putovnicom i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja (nije istekla!) I napisati prijavu upućenu upravitelju. U isto vrijeme, vaša dozvola boravka nije važna. Može se vidjeti u bilo kojoj medicinskoj ustanovi u našoj zemlji. Ako se registrirate na LCD zaslonu, a ne u prebivalištu, trebat ćete izvući izvučnicu iz ambulantne kartice i potvrdu o uklanjanju registra u prevencijskoj klinici u mjestu prebivališta. Također imate punu mogućnost da se promatrate u bilo kojoj plaćenoj klinici, koja bi svakako trebala dati zamjensku karticu s kojom ćete roditi 20-22 tjedna trudnoće.

Trudnoća nije samo užitak nego i puno briga. Sigurni smo da ćete se nositi sa svime i roditi snažnu zdravu bebu! Sretno!

Kada se prijaviti za trudnoću? Razmotrite sve nijanse

Da biste shvatili kada se registrirate za trudnoću, morate znati zašto.

Trudnoća uopće proizlazi na različite načine. Jedna žena može imati problema s trudnoćom u prvom tromjesečju, a druga - u drugoj, a trećina uopće nema poteškoća.

Kako bi se spriječio razvoj fetalnih patologija od prvih tjedana trudnoće, potrebno je što prije vidjeti liječnika.

Nakon zatrudnjenja, žena obično to osjeća prije početka menstrualnog ciklusa. Međutim, svi testovi na trudnoći još uvijek ne daju pozitivan rezultat. Znakovi trudnoće nisu dovoljni da ginekolog odredi točno što se događa sa ženskim tijelom.

Tjedna od 1 do 7

U razdoblju od 1-4 tjedna trudnoće maternica se vizualno ne mijenja, stoga ginekolog može pripisati kašnjenju menstruacije drugim uzrocima: stresu ili hormonskoj neravnoteži.

Ultrazvuk može otkriti trudnoću vrlo rano, kada ginekolog još uvijek ne može ništa reći. Ali je li ključno dijagnosticirati trudnoću u prvim tjednima?

Ako u ranom razdoblju (1-7 tjedana) počinje odjeljivanje posteljice ili se pojavljuju drugi problemi koji ukazuju na nisku prilagodljivost embrija na budući život, onda je bolje da ga ostavite kakva jest.

Bolje je rađati zdravo dijete od bolesnika, s kongenitalnim abnormalnostima, sada. Majka priroda vodi brigu o zdravlju budućeg djeteta i sprječava rođenje djeteta za koje će život postati mučenje. Bez obzira na to koliko je tužno, to ne bi trebalo biti pristrano.

Tko će imati koristi od Viferona: svijeće tijekom trudnoće? Pročitajte ovdje.

I ovdje ćete se upoznati s simptomima propuštenog pobačaja.

Tjedan 7 do 12

Ako žena nije izgubila dijete prije 6-7 tjedana trudnoće, onda je vrijeme da se obratite ginekologu.

Do tog vremena maternica već raste u veličini, a embrij postaje održiviji. Ginekolog na osnovu pregleda maternice i mliječnih žlijezda čini dijagnozu: trudnoću.

Ako je buduća majka zabrinuta zbog boli, ima smeđe i krvavi iscjedak, onda je vrijeme za prvi ultrazvučni pregled. To će vam pomoći potvrditi ili isključiti ektopičnu trudnoću.

Nakon prvog posjeta ginekologu, ženama se daju brojni preporuke za testiranje i opći liječnički pregled.

Na temelju prvog pregleda, liječnik će donijeti zaključak o tome koliko je vjerojatnost pojave komplikacija tijekom trudnoće, kao i odrediti točniji datum i približan datum isporuke.


Obično je trudnica propisana folna kiselina, vitaminska i mineralna kompleksa kako bi isključila abnormalnosti u razvoju fetusa.

Država potiče registraciju trudnoće u ranoj trudnoći (do 12 tjedana) i obećava plaćanje jednokratne novčane naknade. Štoviše, neki vitaminski kompleksi mogu se izdati besplatno.

Ako nije sve dobro

Kada žena pokuša dugo ostati trudna, a ona to ne dobiva, ili se stalno pogađaju, registracija je poželjna od prvih znakova trudnoće.

U ovom slučaju, liječnici će pomoći zadržati trudnoću, bez obzira na to koliko je trajanje. Kako bi spasio dijete, buduća majka se šalje u bolnicu, gdje će biti pod stalnim nadzorom. U tom slučaju, propisajte lijekove koji smanjuju rizik od pobačaja.

Kasniju registraciju može donijeti mnogo neugodnih iznenađenja. To se posebno odnosi na žene s kroničnim bolestima ili bolestima koje ona ne zna.

Od 1 do 10 tjedana, dijete je najosjetljivije na posljedice bolesti koje njegova majka pati, jer do 10 tjedana nastaju svi vitalni organi i živčani sustav.

U ovom članku, saznat ćete je li moguće kupiti se za trudnice ili ne.

Koji je najbolji trenutak za registriranje za trudnoću?

Žena koja se priprema da postane majka, trebala bi biti svjesna svoje odgovornosti za zdravlje djeteta. Neki pristupaju tom trenutku ozbiljno, pa čak i prije trudnoće posjećuju liječnika, planirajući zamisliti i prolaziti potrebna ispitivanja koja potvrđuju zdravlje roditelja. Drugi se registriraju već trudni. Kada je to bolje?

Zašto se moram registrirati?

Obično će žena saznati o trudnoći u razdoblju od 6-11 tjedana. U razdoblju prvog posjeta ginekologu od nje će se tražiti da se formiraju, nakon što se uskrsnu da se registriraju za trudnoću. To se može obaviti u bilo kojoj antenatalnoj klinici kojoj je pacijent pričvršćen - na mjestu stanovanja ili rada, gdje će biti prikladnije. Nije potrebno odabrati kliniku u kojoj je žena redovito promatrana, iako bi se u ovom slučaju olakšalo liječnicima da se upoznaju s pacijentovom karticom, saznaju o prisutnosti kroničnih bolesti i liječenju.

Prema zakonu Ruske Federacije, žena ima pravo dobiti besplatnu medicinsku skrb za sva 9 mjeseci nošenja bebe, bez obzira je li registrirana na LCD zaslonu tijekom trudnoće ili ne. No, rutinski posjet ginekologu, dostava odgovarajućih testova, redovito i sustavno praćenje razvoja fetusa pomaže u izbjegavanju mnogih problema i otkrivanju bilo kakvih abnormalnosti.

Medicinsko savjetovanje stručnjaka potrebno je za ženu tijekom trudnoće, počevši od ranijih uvjeta.

Zbog svoje lijenosti ili nepismenosti, neke žene odbijaju se registrirati na LCD zaslonu, kako ne bi gubilo vrijeme dok prolaze liječnici i prolaze testove. Nema zakona koji zahtijevaju od vas da to učinite. U međuvremenu, rana registracija u klinici ima svoje prednosti i za majku i za bebu (u većoj mjeri):

 1. Na početnim datumima položeni su važni sustavi i organi djeteta. U tom razdoblju važno je promatrati liječnika i slijediti njegove preporuke o prehrani, uzimanju vitamina itd.
 2. S početkom trudnoće, imunološki sustav se smanjuje, kronične bolesti koje mogu utjecati na zdravlje fetusa su pogoršane. Ginekolog će moći ispraviti bilo kakvu bolest.
 3. Izjava o početnim uvjetima povećava šanse za siguran tijek trudnoće. Ali u sljedećim mjesecima važno je promatrati razvoj fetusa, moguća odstupanja u njegovu razvoju.
 4. Pomoću analiza utvrđuje se da li trudna majka pripada bilo kojoj rizičnoj skupini koja komplicira porođaj.
 5. Također su dostupne i financijske koristi od prijevremene registracije. Ako je žena registrirana kod liječnika prije 12. tjedna trudnoće, ima pravo na jednokratno plaćanje (nakon isporuke). Iznos je simboličan - nešto više od 600 rubalja, ali plaćanje jamči država.

Koji se tjedan najbolje registrirati?

Svaka žena odluči za sebe kada prvi put vidi liječnika o upravljanju trudnoćom. Svi pojedinačno. Prvo, neće sve buduće majke istodobno saznati o njihovoj situaciji. Neplanirana djeca mogu proći nezapaženo, a tek nakon dugog kašnjenja i promjena općeg stanja žene počinje razmišljati o mogućoj trudnoći.

Strogi maksimalni i minimalni uvjeti nisu propisani nigdje, no postoje:

 1. Idealno se registrirajte prije 12 tjedana. U ovom trenutku započinju prva važna istraživanja: testiranje i provođenje postupaka koji prate zdravlje djeteta.
 2. Rok za prijavu - 30 tjedana. Tada je došlo do rodiljnog dopusta, a žena još uvijek uspije izdati sve potvrde i proći kroz neka istraživanja.

Povlačenje s putom u ginekolog ne vrijedi, ali je li potrebno žuriti da se registrirate? Možete organizirati sve potrebne dokumente i dobiti liječnički savjet puno prije "optimalnog" 7-12 tjedana, iako je u ovom trenutku dovoljno konzultirati liječnika opće prakse i ginekologa. To je osobito važno kada liječnik vodi pacijenta tijekom faze planiranja i pažljivo prati njezino zdravlje. Za svaki pojam postavljanja postoje preporuke.

Prijava do 6-7 tjedana

Registrirajte se kao buduća majka na LCD zaslonu tijekom razdoblja od 1 do 4 tjedna nakon opstetrije, zbog nekoliko razloga. Do prvog kašnjenja, teško je dijagnosticirati pojavu trudnoće, kako ženi tako i ginekologu. Vizualno se maternica ne mijenja. Utvrditi prisutnost embrija je moguće samo uz pomoć ultrazvuka. Ako je žena došla liječniku u ovom trenutku, može napisati znakove zanimljive situacije na hormonskoj neravnoteži.

Rana registracija je sasvim prihvatljiva, ali nema smisla istjecati tek nakon što vidite dvije trake na testu. Ginekolozi ne preporučuju prijavljivanje do 6 tjedana tijekom tog razdoblja vjerojatnost spontanog pobačaja je visoka. U slučaju razvoja nekih patologija dolazi do prirodne selekcije. Ponekad, na preporuku liječnika u ovom trenutku, nema pomoći u očuvanju: vjeruje se da je bolje roditi kasnije, ali zdravo dijete. Ponekad su u potpunosti odbijene registracije za kratko razdoblje, tvrdeći da se pobačaj može dogoditi. No, potvrdite trudnoću ultrazvukom.

Postoje situacije kada se buduća majka prati od 5 tjedana. Teški slučajevi uključuju:

 • povijest pobačaja;
 • ozbiljne kronične bolesti;
 • starost od 35 godina i više;
 • nepovoljni radni uvjeti za žene.

Prijava od 6-7 do 9 tjedana

Ako se trudnoća normalno odvija, žena je dosegla sedam tjedana ili više, bila je uvjerena u svoju poziciju uz pomoć analize ljekarni i došla do specijalista za konzultacije, on ne bi imao razloga odbiti registraciju. Dijagnoza je jednostavnija. Ako želite, žena može ići na privatne klinike i pobrinuti se za trudnoću uz pomoć krvnih testova (za hCG razinu) i ultrazvukom. S tim dokumentima, onda dođite na antenatalnu kliniku.

Trajanje od 7-9 tjednih opstetrije pogodno je za prvi posjet ginekologu. Ženama će biti dodijeljena potrebna ispitivanja koja uključuju:

 • opći urin, izmet i krvni testovi;
 • određivanje Rh faktora;
 • hepatitis test;
 • screening za sifilis;
 • moždani udar;
 • krvna biokemija;
 • bakposev urin na skrivenim bakterijama;
 • EKG, itd.

Od sada (6-9. Tjedna), žena može početi obavljati prisilni pregled liječnika, pored ginekologa. Vrijeme dopušta, nema smisla trčati, a sljedeći stručnjaci trebaju proći kroz oko 12-20 tjedana:

 • Vaš obiteljski liječnik;
 • oftalmolog;
 • nauka;
 • Stomatolog (terapeut);
 • endokrinolog (ne uvijek).

Registracija od 9. do 12. tjedna

U ranoj fazi moderne medicine može identificirati genetsku patologiju fetusa. Zbog toga je liječenje počelo na vrijeme. Prva anketa, takozvani screening, ima za cilj ponuditi pobačaj u slučaju negativnih rezultata. Vrijeme testiranja propisuje ginekolog, no ako su trudnice izložene riziku, pregled se provodi na 10-12 tjedana. Ako se registrirate prije tog datuma, postoji mogućnost da dijagnosticira patologiju na vrijeme i poduzmete gore navedene mjere. Žene koje nisu registrirane na LCD zaslonu mogu također napraviti screening, ali uz naknadu, u privatnim klinikama.

Rok od 12 tjedana je približan kraj prvog tromjesečja. Vjeruje se da pobačaj nastao zbog medicinskih razloga tijekom tog razdoblja ne predstavlja prijetnju zdravlju majke.

Kada se prvi posjet ginekologu dogodi tijekom 9 tjedana, stručnjak može napraviti dijagnozu na temelju pregleda maternice i žlijezda mliječnih žlijezda. Također, buduća majka šalje se ultrazvuku kako bi uklonila ektopičnu trudnoću i napravila potrebna mjerenja fetusa. U 10-12 tjednu opstetrije nije prekasno da se registrira. Prenatalna dijagnoza će se provesti u cijelosti.

Postupak registracije na LCD zaslonu

Trudnica ima pravo primijeniti ne samo na gradsku polikliniku na mjestu registracije, već i na druge osobe - po volji. Zgodna lokacija - važan kriterij, budući da liječnici moraju redovito ići redovito. Osim toga, možete odabrati "svog liječnika", prijatelja ili na preporuku, i registrirati se u njegovoj klinici. Prije nego što se prijavite za ginekologa, morat ćete priložiti LCD - unijeti certifikat zdravstvenog osiguranja i putovnicu, napisati izjavu.

Državni poliklinici rade prema principu distrikta, pri čemu svaki liječnik ima određeno područje. Trudnica poslana "njezinom" liječniku. No, može samostalno izabrati ginekologa i pratiti ga (uz suglasnost liječnika). Pacijent ima pravo promijeniti liječnika tijekom trudnoće u slučaju nedostatka razumijevanja i drugih razloga.

Kada ginekolog izvodi primarni pregled, žena ponovno piše izjavu (adresiranu na glavu LCD-a), a ginekolog dobiva ambulantnu karticu koja se pohranjuje u njegovu uredu. Važno je sakupiti anamnezu, saznati koje su bolesti (nasljedna i kronična) u budućnosti majke, da li su u prošlosti bilo problema s upravljanjem trudnoćom (pobačaji, pobačaji) i tako dalje. Žena prilaže potrebne dokumente i njihove kopije na karticu:

 • putovnica;
 • OMS pravila koja daju pravo na besplatnu medicinsku njegu;
 • kartica mirovinsko osiguranje SNILS.

Koliko često trebam posjetiti liječnika?

U ginekološkom uredu u kojem žena ide, nalazi se kartoteka u kojoj su pohranjene sve ambulantne kartice trudnica. Liječnik također prati, na računalnoj bazi, kada i koji pacijent stigne na recepciji. Ako nema odstupanja, potrebno je svakog 2-3 tjedna posjetiti ginekolog. Osim toga, redovito se podvrgavaju testovima (krvi, urinu), prolaze stručni savjeti.

Situacija je komplicirana mogućom nekompatibilnosti faktora Rhesusa majke i djeteta, pa je potrebno donirati krv kako bi se odredila protutijela barem jednom mjesečno (jednom svaka 4-2 tjedna ovisno o razdoblju). Buduća majka će morati trčati, ali sve je učinjeno za zdravlje djeteta i ženu. Što je prije moguće dijagnosticirati mogući problem, to će prije biti otklonjen.

Ako trudna osoba neće biti registrirana

Ponekad se to događa tako da se žena ne svjesno registrira u klinici i posjeti liječnika neposredno prije ili tijekom porođaja. Trudnoća može dobro napredovati, a dijete će se roditi zdravo. Ali ako postoje problemi koji dovode do spontanog pobačaja ili patologije fetusa, nitko ne može reći trudnici da djeluje. Takvo neprilagođivanje u odnosu na njihovo zdravlje i zdravlje djeteta je ispunjeno posljedicama.

Ne prijavljivanjem države nema pravo kazniti nikakvu novčanu kaznu niti prijedlog. Žena se kažnjava, lišena pravovremene medicinske skrbi, dijagnostici, podršci. Čak i ako se trudna majka osjeća sjajnom i već ima iskustva u porođaju, preporučuje se podvrgnuti planiranim studijama. Nitko ne može predvidjeti kako će trudnoća nastaviti. Ako se "zanimljiva pozicija" potvrdi (barem testom), ali registracija otežava odlazak ili druge razloge, može se ispitati malo kasnije.

Optimalno "jedno" vrijeme za registraciju ne postoji. Svaka žena odlučuje za sebe koliko je to prikladno za nju. U kratkom vremenu ginekolog može odbiti registraciju i zakazati drugi termin nakon par tjedana u slučaju trudnoće. Preporuča se registrirati se u 1. trimestru, budući da se tijekom tog razdoblja provode sva potrebna primarna istraživanja.

Prijava na trudnoću

Trudnoća nije samo jutarnja toksemija i pleteni cipele. Također je odgovoran posao. Naravno, čak i naše vrijeme postoje mame koji se, u načelu, ne registriraju, nego rađaju kod kuće, jer "to je bio slučaj prije", potpuno zaboravljajući statistiku smrtnosti među novorođenčadima i trudnicama prije jednog stoljeća.

Što se tiče razumnih žena, shvaćaju da su nam danas dostupne sve prednosti civilizacije, uključujući krvne pretrage i ultrazvuk. Napuštanje ih je samo grijeh. To je medicinsko promatranje koje garantira rođenje zdravog djeteta. Zato nemojte zanemariti konzultacije sa ženama!

Koliko dugo trebam otići tamo po prvi put?

Liječnici kažu: što prije, to bolje. I evo zašto.

 1. Budući da se na samom početku trudnoće postavljaju svi važni sustavi i organi malog djeteta, "čekati" treba biti vrlo oprezna s lijekovima. Osim toga, to će biti vrlo dobro ako liječnik propisuje svoje vitamine. Odabrat će ih nakon proučavanja analiza i zahtjeva organizma mumije.
 2. Trudnoća je opterećenje na tijelu, a ženina imunitet u ovom trenutku "gubi budnost", dajući šanse za kronične bolesti da se glasno proglase. I to je opasnost za dijete. U tom položaju, bolje je biti pod brižnim "krilom" medicine.
 3. Prema ruskom zakonu, radna (službeno!) Žena koja se registrira do 12 tjedana prima posebnu isplatu.

Najčešće, žena vidi kašnjenje, kupuje test trudnoće, drugi, a kad samouvjereno pokazuje dvije trake, odlazi potvrditi svoju trudnoću ginekologu. Ovisno o njezinu zapošljavanju, ona ulazi u stambeni kompleks 7. ili 11. tjedna. Tada je zapisano.

Na ranije datum, posjet klinici ne vrijedi. Prvo, liječnik vas neće isporučiti prije sedam tjedana jer se svaka trudnoća ne čuva u tako ranom roku (priroda ovdje radi - ako fetus ima patologiju, tijelo pokreće program pobačaja). Drugo, mnoge žene same ne shvaćaju da su trudne.

Većina žena započinje s razmjenom na 12 tjedana.

Gdje se trebam registrirati?

Naše majke i starije sestre otišle su u kliniku gdje je lokalni ginekolog spojen na vašu ulicu. Njegova briga je otvoriti svoju razmjenu kartica, usmjeriti vas na analizu, pregledati, mjeriti i obično voditi sve do maternice. Ako ste zadovoljni četvrtinskim liječnikom, možete mu posjetiti (mnoge žene rade upravo to, pogotovo ako je klinika blizu kuće - jer je daleko od neugodnog vožnje).

Međutim, moderni ruski propisi omogućuju odabir bilo koje druge klinike ili bilo kojeg drugog liječnika. Živite li u gradu, ali ste registrirani u selu sa svojom majkom? Gradski liječnici nemaju pravo odbiti vas. Glavna stvar - pisati zahtjev upućen na glavi ili na glavu liječnik, navodeći adresu stanovanja, kao i broj police osiguranja. Na vašoj usluzi postoje i plaćene (privatne) klinike, medicinski centri i rodilišta, gdje se također registriraju.

Ako ste se preselili ili jednostavno niste voljeli kliniku, u kojoj ste se odmah registrirali, možete ga promijeniti. Ali ne zaboravite tražiti ekstrakt svog bivšeg ginekologa.

Važna stvar: odabir plaćene klinike, odmah pitajte hoćete li dobiti zamjenu u njemu, kao i rodiljni dopust.

Kako se pripremiti za registraciju?

 1. Pronađite dokumente: putovnicu, kao i zdravstveno osiguranje (bez nje, medicinska pomoć nije moguća, samo nazovite hitnu pomoć). Ne brinite se ako vaša putovnica bez dozvole boravka u vašem prebivalištu nije pregledana od 2010. godine.
 2. Vi ćete provjeriti na stolici, tako da bi bilo bolje kupiti jednokratni set je za inspekciju (provjerite je li rukavice - ako ne po kupovine).
 3. Obilježja i bilježnica također su korisni - ovdje ćete zapisati imena liječnika i medicinske sestre, njihov telefonski broj.
 4. Kada prvi put popunite zdravstvenu karticu, pitat će vas o prošlim bolestima, abortusima, kao io bolestima vaših rođaka. Pa, možda znate sve o svojim djedovima i baka, ali unaprijed pitajte svoje voljene osobe ili svoju majku o vašem suprugu. Uz to, vaša će kartica dodati na svoju karticu: težinu, visinu i tlak.

Ostali podaci koji će biti upisani na vašu karticu:

 • Kako je prošla trudnoća (ako jesu), sa svim detaljima.
 • Imate li djecu, kako ste rodili, koliko je visina i težina, jesu li bolesni.
 • Cijela povijest bolesti: kronične bolesti, loše navike, jeste li pate od toksoplazmoze, rubeole, herpesa, spolno prenosivih bolesti ili ako ste posjetili psihijatra?
 • Značajke vašeg mjesečnog ciklusa, kakvu vrstu kontracepcije upotrebljavate.
 • Svi podaci o svom mužu: koliko je star, znaš li njegov tip krvi i rhesus, postoje li loše navike, nasljedne bolesti.
 • U slučaju rodbine (vaš i suprug), liječnik će biti zainteresiran da li je netko od njih bio bolestan: tuberkuloza, dijabetes, hipertenzija, rak, genetske bolesti.

Na pregledu, liječnik će reći o stanju cerviksa, vagine, izmjerite širinu zdjelice, neće razmazati mikroflore. On može reći jeste li trudni, a ako jeste, u kojem vam je trenutku sada. Također može pregledati vaš prsni koš (procjenjivanje mliječnih žlijezda), mjeriti puls i pritisak, procijeniti stanje očiju i kože, kao i pluća i srce.

Na kraju će reći kada biste trebali posjetiti LCD na sljedećem prijemu.

A što će se dogoditi sljedeće?

Sve trudnice upućuju se na druge stručnjake, kao i na laboratorij. Moraju ići i proći:

 • analiza izmeta i urina (općenito),
 • urina na bakposev,
 • krvi prsta (opća analiza),
 • krv iz vena (za biokemiju, vrstu krvi i Rh faktor),
 • krv za sifilis, HIV, hepatitis,
 • šećer u krvi, koagulabilnost,
 • razmazati od vagine za TORCH infekcije, kao i mikroflora,
 • ured terapeuta, ENT, endokrinologa, oculista i stomatologa (svakako ih posjetite - s bebom u vašim rukama, bit će vam teško liječiti zube),
 • EKG i ultrazvuk.

U javnim bolnicama sve te testove i ispite trebalo bi vam besplatno dobiti.

Ponekad vam liječnici mogu uputiti na dodatne testove ili specijalizirane liječnike.

U pravilu ćete biti poslane u laboratorij nakon prvog posjeta ginekologu, au drugom posjetu (za tjedan ili dva) doći ćete k njemu gotovim analizama. Nakon što ih vidite, ginekolog može propisati vitamine i / ili lijekove koji su sigurni u vašem položaju. Međutim, postoji popis lijekova koji su propisani gotovo svim trudnicama. To su: folna kiselina, multivitamini, lijekovi joda, kalcij (osobito ako zubar primjećuje da imate zubni problemi).

Ako vaša trudnoća je, kako se i očekivalo, ginekolog će vas čeka jednom mjesečno, a zubar i terapeut - jednom u tri mjeseca. Bliže porodu (od 36. tjedna) ginekolog bi trebao doći češće - svakih sedam dana, sve do rođenja.

Općenito, registracija iz godine u godinu postaje praktičnija za "konobare". Naravno, neka se trudna mama nekoliko puta mjesečno osjećaju neugodno da se odmori na poslu kako bi posjetili ginekologa-stomatologa-terapeuta... Ali neka vlasti dođu na vaš stav - sada ste trudni i stoga nemate pravo odbiti... I na koncu, vrlo brzo vi ste na rodiljnom dopustu, stoga nemojte misliti o svojoj karijeri, nego o djetetu, za čije zdravlje prođe testovi su vrlo važni. Stoga se brinite o sebi i sve će vam biti dobro!

Trebam li se registrirati za trudnoću, gdje i kada to učiniti

Gotovo svaka žena koja planira postati majka u skoroj budućnosti misli o tome treba li se prijaviti za trudnoću. Trenutno je izbor mladih majki dovoljno velik, mogu se promatrati u antenatalnoj klinici, u komercijalnim i neprofitnim medicinskim centrima. Izbor ovisi prije svega o materijalnim mogućnostima trudne žene, njezinim željama i dostupnosti u mjestu gdje živi medicinski objekti.

Gdje i kada mogu dobiti prijevremenu registraciju kod ginekologa za trudnoću i porođaj

Prema zakonodavstvu Ruske Federacije, bez obzira na mjesto prebivališta, trudna majka ima pravo prijaviti se za trudnoću i porođaj u antenatalnoj klinici u mjestu prebivališta, potpuno besplatno.

Da bi zdravstvena ustanova u potpunosti pružila svoje usluge, žena će morati prikupiti i donijeti sa sobom paket dokumenata, uključujući putovnicu i politiku. Važno je zapamtiti da u nedostatku politike, medicinska ustanova pruža pomoć samo u hitnim slučajevima.

Preporuča se da se oni koji su već registrirani u antenatalnoj klinici za trudnoću i dalje pratiti u istoj ustanovi. Prvo, ginekolog je već upoznat s fiziološkim značajkama pacijenta, zna o bolestima koje je pretrpjela tijekom prve trudnoće, kao i o tome kako je došla njezina prva rođenja. Ova informacija je vrlo važna kod nošenja drugog djeteta jer će ginekolog moći uzeti u obzir sve nijanse povezane s pacijentovim zdravljem, predvidjeti moguće probleme svakog tromjesečja te stoga poduzeti pravovremene preventivne mjere da ih spriječe.

Gdje je bolje prijaviti se za trudnoću bez registracije ili registracije

Vrlo često žene sumnjaju da li se mogu registrirati za trudnoću bez upisa u odabranu medicinsku ustanovu, jer je u mnogim slučajevima nedostatak registracije razlog odbijanja konzultacija sa ženama. Zapravo, prema zakonu od 28.06.91 "O zdravstvenom osiguranju građana Ruske Federacije" svaki stanovnik registriran u Rusiji ima pravo na medicinsku pomoć u bilo kojoj medicinskoj ustanovi, bez obzira na dostupnost registracije i boravišta. Ako odabrani stručnjak odbija pružiti usluge, morate se obratiti glavnom liječniku i pokušati se usmeno usuglasiti o ovom pitanju. Ako u tom slučaju postoji odbijanje, vrijedi napisati prijavu upućenom glavnom liječniku u dva primjerka, od kojih se jedan prenosi izravno glavnom liječniku, a drugi tajnik ove ustanove. Na drugom iskazu tajnik mora napisati isporuku. Postoje slučajevi kada prijava nije prihvaćena, a potom je poslana preporučenom poštom uz napomenu o isporuci. U roku od mjesec dana, uprava klinike dužna je razmotriti prijavu i dati službeni odgovor pošiljatelju. Ako uprava odbije, objašnjavajući svoju odluku da je objekt pretrpan, tada će se trebati obratiti područnom zdravstvenom odjelu i potvrditi te podatke. Da biste to učinili, morate saznati telefonsku liniju telefona i, pozivom, detaljno opisati situaciju. U većini slučajeva takav poziv pomaže riješiti problem u korist pacijenta. Uprava antenatalne klinike dobiva relevantne upute i poziva trudnicu na registraciju. Stoga, u vrijeme kada se trebate registrirati za trudnoću, morate odabrati prikladnu medicinsku ustanovu i, naoružani poznavanjem zakona, dođite do konzultacija s povjerenjem i smireno.

U velikim gradovima postoji dosta medicinskih ustanova gdje se možete registrirati za trudnoću. U pravilu, to su komercijalne klinike i zdravstveni centri. Sve usluge u takvim institucijama osigurane su za novac. U svakoj plaćenoj klinici pacijent se upozna s cjenikom za pružene usluge. Nakon toga se zaključuje ugovor za određeni iznos, gdje se bilježe količina istraživanja, trajanje trudnoće i broj posjeta ginekologa.

U nekim slučajevima, unatoč činjenici da je izbor institucija za registraciju za trudnoću prilično bogat, može biti teško odlučiti. Tada se preporučuje da pogledate gradsku stranicu s upitom "gdje se bolje registrirati za trudnoću" i pročitajte recenzije bivših majki o određenoj zdravstvenoj ustanovi, njegovoj kvaliteti usluga i razini pružene udobnosti.

Nedavno je služba "upravljanje trudnoćom u porodničkoj bolnici" postala popularna među budućim majkama. Ova usluga ima mnoge bolnice za majčinstvo. Njegova je prednost da se za trudnoću može registrirati bez odobrenja boravka (što u drugim slučajevima može biti teško). Od početka trudnoće do porođaja, pacijent je pod nadzorom određene zdravstvene ustanove, gdje će se provesti sva potrebna istraživanja, a pored toga će biti i porođaj, tako da nećete morati ići u drugu bolnicu.

Dokumenti za registraciju u klinici za trudnoću

U svakoj ustanovi u kojoj se možete prijaviti za trudnoću mora se izdati mjenjačnica u kojoj se bilježe svi rezultati ispitivanja i analize trudnice, trudnoće i druge informacije potrebne za liječnike. S mjenjačkom karticom odlaze u maternističku bolnicu, a ako ih nema, stavili su ženu na rodilište na ispit, gdje su neispitani pacijenti.

Ime "mjenjačka kartica" govori za sebe i otkriva svoju svrhu. Budući da ovaj dokument sadrži najvažnije informacije o zdravlju trudnice i tijeku trudnoće, trudnica bi ga trebala nositi svaki put da biste vidjeli ginekologa i uske stručnjake. Liječnici će moći saznati postoje li bilo kakve osobine ili komplikacije u razdoblju tako važnom za pacijenta, da li postoji prijetnja za nerođeno dijete.

Kasnije će se u maternističkoj bolnici zatražiti mjenjačka kartica, gdje će uz pomoć opstetričarke-ginekologa odrediti može li se žena roditi ili će biti prikladnije napraviti carski rez. Drugim riječima, vodeći prema informacijama navedenim u ovom dokumentu, liječnici će moći brzo donijeti pravu odluku i pomoći majci i njezinoj bebi što je više moguće.

Kada razmišljate o tome hoćete li se registrirati za trudnoću, treba imati na umu da se mjenjačka kartica može dobiti samo u antenatalnoj klinici uz pristanak da se registrirate u toj medicinskoj ustanovi. Dokument se stavlja na dan registracije i odmah se izdaju na rukama.

Moram li se prijaviti za trudnoću i imati rodni list?

Bez obzira na to gdje se žena odlučila registrirati za trudnoću, mora mu se dati rodni list, koji je prvenstveno namijenjen zaštiti trudnice od dodatnih troškova lijekova, budući da oko 30% novca odlazi na potrebne lijekove tijekom tog razdoblja. Ovaj dokument izdaje se svim ženama registriranima na području Ruske Federacije, uključujući nezaposlene, građane koji dolaze iz inozemstva, kao i maloljetnici. Dobiva se u trudnoći od 30 tjedana.

Svaka izdana svjedodžba podrazumijeva određeni iznos koji Društvo socijalnog osiguranja Ruske federacije plaća zdravstvenoj ustanovi. Da biste je dobili u antenatalnoj klinici, trebate biti tamo najmanje 12 tjedana. Ovdje je još jedan važan razlog za dobivanje registracije za trudnoću. Imajte na umu da se rodni list izdaju ne samo za prvo, već za svako sljedeće dijete, a iznos ostaje isti.

Privremena svjedodžba o majčinstvu s invaliditetom

Ovaj dokument bit će potreban za rad i studiranje žena kako bi se dobili rodiljni dopust i primali jednokratnu naknadu. Datoteka privremenog invaliditeta za porodiljni dopust ima pravo primati sve osigurane osobe koje borave na teritoriju Ruske Federacije. Izdana je u antenatalnoj klinici ili u medicinskom centru 30. tjedna trudnoće.

Takvi dokumenti kako bi se registrirali za trudnoću, kao što su putovnica, liječnička potvrda, dokaz o obveznom zdravstvenom osiguranju, žene bi uvijek trebale biti s njima.

Kada i zašto se prijaviti za trudnoću, koliko tjedana je bolje učiniti

Kao što pokazuje praksa, danas ne znaju sve žene u koje vrijeme je potrebno registrirati se za trudnoću, au međuvremenu ginekolozi nastoje to učiniti što je ranije moguće, tj. Neposredno nakon što je prisustvo fetusa potvrđeno ultrazvukom. Sumnjajući koliko tjedana da se registrirate za trudnoću, najbolje je doći u antenatalnu kliniku u prvih 7 tjedana, jer se u tom razdoblju formiraju organi i sustavi fetusa. Važno je da ne naškodimo nerođenom djetetu, već da učinimo sve kako bismo osigurali uspješan razvoj embrija. Znajući kada se prijaviti za trudnoću, mlada majka će početi uzimati vitaminski kompleks, slijediti određenu prehranu i izbjeći lijekove, jer neki od njih negativno utječu na dijete koje se samo formira. Pod nadzorom liječnika, žena će dobiti potrebne preporuke koje će imati blagotvoran učinak na tijek trudnoće.

Kada je moguće registrirati se za trudnoću, žena će proći niz postupaka potrebnih za provjeru zdravlja i zdravlja nerođenog djeteta, kao i za ispunjavanje svih formalnosti s dokumentima kako bi mogla primiti potrebne gotovinske isplate nakon rođenja djeteta.

Također je potrebno uspostaviti ranu registraciju za trudnoću jer imunitet slabi kad se dijete rodi, a kronične bolesti se pogoršavaju. Svaki upalni procesi i bolesti uvijek nose veliku opasnost za fetus.

Koliko tjedana registrira trudnoća?

Također je važno da imaju vremena da se registrirate s ginekologom za trudnoću do 12 tjedana, trudnica će dobiti jednokratnu novčanu naknadu.

Na pitanje "kada je bolje prijaviti se za trudnoću", ginekolozi jednoglasno odgovoriti na to rano postavljanje će pridonijeti uspješnom tijeku trudnoće i prevenciji različitih problema s zdravljem majke i nerođenog djeteta.

Vjerojatno nema nedvosmislivog odgovora na pitanje "koliko tjedana je registrirano za trudnoću", jer ovo razdoblje može varirati od 7 do 12 tjedana. Međutim, važno je napomenuti da se to ne preporučuje prije 7 tjedana nakon začeća, jer u ovoj fazi postoji opasnost od prisilnog pobačaja, što znači da je registracija možda uzaludna.

Dakle, ako žena odluči gdje je bolje prijaviti se za trudnoću, nema potrebe da se oklijevaju. Potrebno je potvrditi prisustvo fetusa uz pomoć rezultata ispitivanja i ultrazvučnog pregleda i svakako se registrirati za trudnoću tako da ovo važno razdoblje postane jedno od najugodnijih u životu mlade majke.

Koji su testovi potrebni za registraciju za trudnoću

Da biste se prijavili za trudnoću u klinici ili majčinoj klinici, morate pripremiti dokumente kao što su putovnica i politika. Putovnica je glavni dokument o identitetu. Broj policije će morati pružiti cijeli niz medicinskih usluga. Imajte na umu da registracija u gradu gdje se buduća majka ne namjerava registrirati nije potrebna.

Na prvom prijemu, opstetričar pregledava pacijenta na ginekološkoj stolici pa morate donijeti pelenu i poseban set s vama. Prije posjeta liječniku preporuča se sastaviti vaša pitanja, upisati ih u bilježnicu kako ne bi zaboravili postaviti ih na stručnjaka.

Na početku recepcije, ginekolog će nužno pregledati, uzeti testove za ispit, zatim mjeriti puls, pritisak, slušati otkucaje srca i obavljati druge potrebne manipulacije. Na kraju recepcije, liječnik će se s pacijentom dogovoriti o rasporedu posjeta, davati preporuke o izradi ispravne prehrane, napisati upute za testiranje.

Mnoge žene koje prvi put nose dijete zainteresirane su za testove koji su potrebni kako bi se registrirali za trudnoću. Slijedi popis potrebnih testova:

 • Potpuna količina krvi;
 • Krvna biokemija;
 • Određivanje tipa krvi i Rh faktora;
 • Ispitivanje krvi za HIV, hepatitis B, sifilis;
 • Analiza mokraće;
 • Bakterijska kultura urina;
 • Identificiranje TORCH infekcija;
 • Vaginalni razmaz na flori; za citološko ispitivanje;
 • Ultrazvučni pregled;
 • skrining;
 • Konzultacije uskih stručnjaka.

Potpuna količina krvi se obavlja svaka tri mjeseca. Ako se u krvi otkrije odstupanje od norme, druga studija zakazana je za dva tjedna.

Krvna biokemija prolazi tri puta:

 • odmah po upisu;
 • nakon pola mandata;
 • na 30 tjedana.

Ova analiza daje informacije o razini šećera u krvi, ukupnoj bjelančevini, ugljikohidratima, bjelančevinama, metabolizmu lipida i željeznom serumu.

Istraživanje o HIV-u, hepatitisu B i sifilisu potrebno je za otkrivanje prisutnosti / odsutnosti tih infekcija u majčinom tijelu.

Pokus na flori omogućava određivanje prisutnosti spolno prenosivih infekcija. Citološki pokus pomaže u dijagnosticiranju tumora i karcinoma.

Ultrazvučni pregled provodi se 3 puta tijekom trudnoće. U ranim fazama ultrazvučnog pregleda, ona pomaže identificirati ektopske i zamrznute trudnoće, u kasnijim fazama - moguće patologije fetalnih organa. Pored toga, na zahtjev roditelja obavlja se ultrazvučno skeniranje za određivanje spola djeteta, ali ovo istraživanje smatra se dodatnim, a ne obveznim.

Probira se propisuje u ranoj fazi trudnoće. Ovaj postupak je važan za određivanje vremena rizika od različitih kongenitalnih abnormalnosti fetusa i sprečavanje njihova razvoja. Postoje dvije vrste screeninga: prenatalna i prenatalna. Prenatalna bolest se provodi u prvom tromjesečju, nakon poroda - od 28. tjedna i prvog tjedna nakon poroda.

Osim toga, liječnik može propisati krvni test za genitalne infekcije, proučavanje hormona štitnjače, proučavanje stanica placente i amnionske tekućine, testove za genetsku patologiju fetusa i druge testove. Odluka o provođenju bilo kojeg istraživanja izvršena je pojedinačno.

Svi gore navedeni testovi su potrebni kako bi se registrirali za trudnoću i besplatni su i uključeni u traženi standard. Plaćene su svake dodatne analize i istraživanja.

Na prvom sastanku, opstetričar-ginekolog će mjeriti visinu pažnje, težinu i opseg zdjelice i, voditi dostupnim pokazateljima, utvrditi je li ona izložena riziku. Rezultati testova i ultrazvuk pomoći će odrediti datum rođenja i trajanje trudnoće.

Izbor - gdje se i kada trebate registrirati za trudnoću uvijek ostaje žena koja nosi dijete. Najvažnija stvar da doživite tako divnu životnu fazu s radošću i ljubavlju za buduće dijete.

Kada se prijaviti za trudnoću

Kada se prijaviti za trudnoću

Trudnoća je čitava "znanost". Toliko različitih nijansi u kojima se tako lako zbuniti ili propustiti nešto važno. Na primjer, registracija (http://beremennost.net/postanovka-na-uchet-po-beremennosti). Svatko zna da trudnice moraju ići liječniku i registrirati se. Ali kada je najbolje to učiniti - mišljenja se razilaze. Uostalom, netko općenito ne namjerava otići do liječnika do kraja trudnoće, dok će drugi, uz pomoć ginekologa, osigurati da se mali muškarac naselio u trbuhu, a tu su i oni koji se praktično "kreću" u antenatalnu skrb za cijelo razdoblje trudnoće.

Nemojmo žuriti do krajnosti i trijezno raspravljati o pitanju prijave za trudnoću.

Zašto se moram registrirati za trudnoću?

Glavni argument u prilog pravovremene registracije trudnoće ključ je zdravlja budućih majki i njezine bebe. To je u prvom tromjesečju trudnoće (http://beremennost.net/pervyi-trimestr-beremennosti) da se gotovo svi fetalni organi formiraju. A ako žena ima bilo kakve abnormalnosti u zdravstvu, onda to može biti iznimno negativno odraženo na njezinu budućem djetetu. No, s pravodobnom dijagnozom bolesti - postoji svaka prilika za bijeg od mnogih problema. Već na prvom pregledu najranije, liječnik može utvrditi mogući tijek trudnoće. Od samog početka "zanimljive situacije" vrlo je važno proći sve potrebne ispite:

 • Određivanje tipa krvi i Rh faktora;
 • Potpuna količina krvi;
 • Analiza urina (http://beremennost.net/analiz-mochi-pri-beremennosti);
 • Bakterijska kultura urina;
 • Screening za HIV, sifilis;
 • Dijagnoza virusnog hepatitisa B;
 • Citološki razmaz;
 • Prvi ultrazvuk (http://beremennost.net/uzi-pri-beremennosti).

Također, liječnik će mjeriti krvni tlak, težinu, veličinu zdjelice. Nakon prikupljanja svih podataka, on će odrediti ili opovrgnuti svaku skupinu rizika, odrediti razdoblje trudnoće i procijenjeni datum rođenja.

Pored toga, prilikom registracije imat ćete zamjensku karticu (http://beremennost.net/obmennaya-karta) i rodni list, koji će vam biti potreban prilikom ulaska u bolnicu. Tijekom cijele trudnoće informacije o njenom tečaju, rezultatima testova i pregleda bilježe se na mjenjačnici. Vaši osobni podaci i sve pojedinosti o povijesti bit će zabilježene na vašoj individualnoj trudnoj kartici.

Kada se moram registrirati?

Optimalno vrijeme za registraciju je od 7 do 12 tjedana. Liječnici to prije ne preporučuju, čak i ako je vaša trudnoća potvrđena. Do 8 tjedana postoji velika vjerojatnost proizvoljnog pobačaja. I iako praksa pokazuje da od prvih tjedana žena pokušava spasiti željeno dijete, još je bolje da se u potpunosti pouzdaju u majčinu prirodu. I nakon 8 tjedana, sigurno možete nastaviti s isporukom svih potrebnih testova i pregledati ih pravi liječnici. Prvi ultrazvuk obično se propisuje u 11 tjedana, a zatim staviti ženu na račun. Usput, prema ruskom zakonodavstvu, žena koja se prijavila za trudnoću do 12 tjedana plaća se paušalni iznos (od 1. siječnja 2012. godine, veličina 465,20 rubalja).

Kako se registrirati?

Trebate samo doći u bilo kakvu antenatalnu kliniku s putovnicom i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja (nije istekla!) I napisati prijavu upućenu upravitelju. U isto vrijeme, vaša dozvola boravka nije važna. Može se vidjeti u bilo kojoj medicinskoj ustanovi u našoj zemlji. Ako se registrirate na LCD zaslonu, a ne u prebivalištu, trebat ćete izvući izvučnicu iz ambulantne kartice i potvrdu o uklanjanju registra u prevencijskoj klinici u mjestu prebivališta. Također imate punu mogućnost da se promatrate u bilo kojoj plaćenoj klinici, koja bi svakako trebala dati zamjensku karticu s kojom ćete roditi 20-22 tjedna trudnoće.

Trudnoća nije samo užitak nego i puno briga. Sigurni smo da ćete se nositi sa svime i roditi snažnu zdravu bebu! Sretno!

Kada i kako se registrirati za trudnoću

Radostan događaj se dogodio u vašoj obitelji - očekujete dodatak. S tim u vezi, buduća majka počinje brinuti o mnogim pitanjima: "Kako pravilno jesti?", "Kakav dnevni režim slijediti?", "Što može naškoditi djetetu?" I najvažnije pitanje "Kada i kako se registrirati za trudnoću? ”.

Trenutačno postoji selekcija mjesta gdje se trudnica može promatrati. To uključuje državne klinike za žene, rodiljne bolnice i privatne medicinske klinike. Izbor mjesta promatranja ovisi o željama žene i njezinim materijalnim mogućnostima.

Gdje se promatrati?

Prva i najčešća verzija promatranja je konzultacija državnih žena u mjestu prebivališta. Njegova glavna prednost je mjesto klinike u blizini kuće. Prilikom prijave trebat će vam slijedeći dokumenti: putovnica i politika obveznog zdravstvenog osiguranja. Imajući valjanu politiku jamči besplatnu medicinsku njegu.

Ako nema pravila, pacijent se može osloniti samo na hitnu pomoć, a plaća se sva promatranja, testovi i dodatni ispiti. Obično trudnica promatra opstetričar-ginekolog koji nadgleda njeno područje. No, ako se iz bilo kojeg razloga trudna majka ne želi registrirati kod ovog liječnika, ima svako pravo da ga promijeni.

Preporučljivo je registrirati se za trudnoću u antenatalnoj klinici u kojoj je žena prethodno liječena i liječena. To vam omogućuje da zadržite kontinuitet medicinskog promatranja (svi testovi, bolesti i liječenje snimljeni su i dokumentirani u ambulantnoj kartici). Prilikom prijave na drugo mjesto potrebno je izdvojiti ekstrakt ženske konzultacije u kojoj je prethodno promatrana trudnica. Ako je žena registrirana na jednom području grada, a živi na drugom mjestu, moguće je promatrati u dogovoru u mjestu prebivališta.

Možda promatranje i upravljanje trudnoćom u privatnom medicinskom centru. Odabirom klinike, trudnica odabire liječnika i zaključuje ugovor koji je pravno obvezujući. Cijena ugovora može biti različita i ovisi o razini centra, kvalifikaciji stručnjaka i pruženim uslugama. Vrijedno je pitati ima li klinika licencu za izdavanje mjenice (gdje su zabilježeni svi podaci o tijeku trudnoće) i rodni list.

Ako trgovačko medicinsko središte nema pravo izdati rodni list, morat ćete se prijaviti na državnu konzultaciju po primitku. Prema generičkoj svjedodžbi, očekivana majka ima pravo na besplatan broj lijekova (multivitamini, kalcij, jod i drugi).

Kada se prijaviti za trudnoću?

Registracija za trudnoću bi trebala trajati do 12 tjedana. Rano pojavljivanje u konzultaciji omogućuje brzo prepoznavanje i liječenje mogućih komplikacija trudnoće, što će osigurati rođenje zdravog djeteta. Osim toga, prijevremena registracija omogućuje vam točno određivanje trajanja trudnoće i porođaja.

Malo i ugodno iznenađenje - kada se registrirate prije 12 tjedana trudnoće, to omogućuje trudnici da dobije jednokratnu novčanu naknadu od države (oko 400 rubalja). Ali i žuriti da se registrirate vrlo rano (do 5-6 tjedana) ne vrijedi. U tim je terminima najčešće nastao spontani pobačaj ili se razvija zamrznuta trudnoća.

Vrlo je razočaravajuće, nakon što prođe sve potrebne testove i posjeti dvadeset liječnika, kako bi saznali da je sav posao izgubljen. Dakle, optimalno vrijeme kada je vrijeme da se "predate" liječniku je 9-12 tjedana.

Kako ustati na trudnoću?

Tijekom prvog posjeta antenatalnoj klinici, liječnik prikuplja povijest, zainteresiran je za prošle bolesti, prisutnost kroničnih bolesti, operacije, alergije i tijek prethodnih trudnoća. Registracija trudnoće nije slučaj kada je potrebno sakriti broj pobačaja i pobačaja.

Svaka sitnica je važna za kvalitativno promatranje trudnoće. Zatim je žena izmjerena i izmjerena joj visina. To je neophodno za izračunavanje indeksa visine težine i određivanje optimalne debljanja svih devet mjeseci. Nakon što liječnik obavlja ginekološki pregled, određuje veličinu maternice i trajanje trudnoće, povezane ginekološke bolesti i razmazuje vaginalnu mikroflora.

Zdjelica se mjeri i otkriva stezanje i mogućnost samostalne isporuke. Na temelju dobivenih podataka, trudnica se upisuje u jednu ili drugu skupinu rizika (ako postoje patologije) i sastavlja se plan upravljanja trudnoćom. Pri registraciji, liječnik-ginekolog izdaje niz potrebnih testova i dodjeljuje stručne savjete. Preporučljivo je pripremiti se za prvi posjet antenatalnoj klinici i popisati pitanja liječniku.

Autor: Anna Sozinova
napisano za web stranicu Mama66.ru