Majčinstvo nije prepreka uspješnoj karijeri. Što trebate znati, idete li na rodiljni dopust?

Hrana

Ako je ranije u Rusiji bilo normi imati djecu na terenu, a nakon povratka u poljoprivredni rad, onda u našem civiliziranom dobu odnos prema ženama u porođaju mnogo je poštovanja.

Ženama se daju vremena da se pripreme za porod i da se oporave od nje, kao i odlazak do djeteta do tri godine života.

Let's shvatiti kako izgraditi odnos s poslodavcem u očekivanju majke.

Rodiljni dopust: što treba znati buduća majka?

Prva, za trudnoću i porođaj, traje 70 dana prije isporuke i još 70 nakon njih. Ako čekate dvije ili više beba, vrijeme trajanja odmora povećava se na 84 i 110 dana.

Plaćanje rodiljnog doplatka od 2012. godine plaća se na temelju prosječne zarade žene tijekom protekle dvije godine.

Istodobno, u obračunu se ne uzimaju u obzir razdoblja privremene invalidnosti, uključujući zbog toga što su bili u prethodnom porodnom dopustu.

Dakle, žene koje nisu radile u posljednje dvije godine ili imaju niske službene plaće su u nepovoljnom položaju. Ako je radno iskustvo manje od šest mjeseci, iznos naknade izračunava se uzimajući u obzir minimalnu plaću.

Ako obitelj ne može zaposliti dadilju, ali djed i baka ne mogu sjesti s djetetom, mlada majka će morati ići na sljedeći odmor: brigu o djeci.

Od 1,5 do 3 godine za svaki dan utrošen na naknadu za rodiljni odmor naplaćuje se u iznosu od 50 rubalja.

Odlazak na skrb za djecu može se podnijeti ne samo majci, već i drugom članu obitelji (otac, baka, djed itd.). Istina, u zemljama bivšeg SSSR-a to se rijetko prakticira.

Ako idete na rodiljni dopust, nemojte zaboraviti pripremiti paket dokumenata: inače, možda ćete imati problema s primanjem uplata.

Za razdoblje od 30 tjedana u antenatalnoj klinici dobit ćete listu invaliditeta; mora se dostaviti poslodavcu uz zahtjev za odobrenje naknada u slobodnom obliku.

Popis dokumenata potrebnih za trogodišnji dopust za skrb o djetetu uključuje: izjavu, rodni list (ako imate drugu djecu, potrebne su i njihove potvrde) i potvrdu radnog mjesta drugog roditelja koji potvrđuje da je on / ona nije išao na sličan odmor.

Koja je brzina fibrinogena tijekom trudnoće?

Kako ne pokvariti odnose s poslodavcem?

Naravno, malo tko će vlasnik tvrtke biti drago od privremenog invaliditeta vrijednog okvira. Stoga je ponekad vrlo teško odabrati pravu strategiju ponašanja, priopćavajući upravi o nadolazećem radosnom događaju za vas.

Pravno, ne postoji točan vremenski rok za koji morate obavijestiti svoje nadređene o svojoj trudnoći. Formalno, to se može obaviti tridesetog tjedna, nakon što dobije certifikat o invalidnosti u antenatalnoj klinici.

Međutim, bolje je prikupiti hrabrost i ranije obavijestiti menadžera: ovo će vam dati vremena da smireno pronađete zamjenu za razdoblje odmora i prenosite slučajeve bez žurbe.

Ako odnosi unutar tima nisu preblizu, ne biste trebali žurno podijeliti vijesti barem do kraja prvog tromjesečja. Malo je vjerojatno da će pranje kostiju pridonijeti vašem mentalnom ravnotežu.

Novi status daje vam neka prava. Ne samo da ne možete biti pucani. Ako ugovor o radu na određeno vrijeme istječe uskoro, mora se obnoviti.

Žene koje rade u opasnim zanimanjima mogu se prebaciti u drugi odjel zadržavajući istu plaću, a po želji se mogu prenijeti na rad sa skraćenim radnim vremenom (iako u ovom slučaju, razmjerno su smanjene plaće).

Trijumfalni povratak

Vrlo je važno ne izgubiti profesionalnost za vrijeme provedeno na rodiljnom dopustu. Uostalom, čak i mali prekid utječe na vještine i sposobnosti, što možemo reći, i nekoliko godina provedenih u izolaciji s radnog mjesta.

Tako da odlazak na posao nije veliki stres, pokušajte biti svjesni onoga što se događa u vašoj industriji. Unatoč malom broju slobodnog vremena, mlada majka trebala bi pronaći vremena za pregled vijesti i čitanje stručne literature.

Ne prekidajte kontakte s kolegama: tako ćete biti svjesni situacije u tvrtki i nakon puštanja moći ćete odabrati pravu strategiju ponašanja.

Izlazak iz rodiljnog dopusta, ne preopterećujte kolege sa pričama o životu djeteta. Jasno je da je beba najvažnija stvar za vas, ali nećete svatko rado slušati priče o tome kako dijete jede ili odlazi u zahod.

Bolje se dokazati kao profesionalni, pauza u radu zbog čega se ne utječe na postizanje novih horizonta.

Sve što trebate znati o dekretu

Riječ "dekret" vjerojatno je poznata svakoj ženi, ali ne svaka trudna majka ima temeljito razumijevanje onoga što se plaćaju ustav, kako se izračunavaju i izvršavaju i često ne uživaju sva svoja prava. Odlučili smo pomoći riješiti ovo teško pitanje.

Počnimo s konceptima

Nema zakona u zakonodavstvu, ali ćemo ga koristiti za praktičnost. Ljudi se odnose na ovaj pojam kao dvije vrste dopusta, koje slijede jedna drugu i kojima svaka žena očekuje dijete: rodiljni dopust i dopust djeteta. Norme vezane uz rodiljni dopust propisane su Zakonom o radu Ruske Federacije. Prema njima, pravo na rodiljni dopust dodjeljuje se svim radnim ženama, uključujući žensko vojno osoblje, kao i učenice, žene službeno priznate kao nezaposlene ili registrirane na burzi rada, individualni poduzetnici.

Vrste isplata za majčinstvo

Rodiljni dopust izdaje žena na temelju bolesničke liste, koju daje u antenatalnoj klinici. Trajanje takvog dopusta može biti različito i ovisi o čimbenicima kao što su osobitosti tijeka trudnoće (pojedinačni ili višestruki), potreba za dodatnim rekreativnim aktivnostima prije poroda, tijek rada (obični ili složeni rad).

U slučaju normalne pojedinačne trudnoće, bolesnička lista se izdvaja 30. rujna (s višestrukim trudnoćama - 28.) tjednom trudnoće 140 dana (70 dana prije očekivanog datuma isporuke i 70 dana poslije). Ako je isporuka bila komplicirana, ovo razdoblje može se produžiti za još 16 dana. Na rođenje dvoje ili više djece - za 194 dana (84 dana prije rođenja i 110 dana poslije).

Za cijelo razdoblje bolnice, žena ima pravo na isplatu od 100% prosječne plaće za prethodne dvije godine (tekuća godina se ne uzima u obzir). Ako je žena istodobno radila za manje od šest mjeseci, tada se naknada izračunava na temelju minimalne plaće koja je važeća u trenutku registracije bolesničke liste.

Zanimljivo je da je žena službeno zaposlena na nekoliko mjesta, a na svakom mjestu rada ima pravo objaviti popis nesposobnosti za rad i primanje naknada, što se u ovom slučaju računa na temelju prosječne plaće na svakom pojedinom mjestu rada.

Nakon bolničkog odlaska, žena ima pravo uzeti dopust za brigu o maloljetnom djetetu. Osnova za upis takvog dopusta je izjava mlade majke. Idite na rodiljni dopust, vratite se na posao puno radno vrijeme, a zatim ponovno idite na odmor i brinite za svoje dijete onoliko puta koliko želite, sve dok dijete ne navrši tri godine života. Istodobno, radnik tijekom rodiljnog dopusta zadržava svoj položaj i radno mjesto. Zanimljivo je da drugi članovi obitelji imaju takvo pravo - na primjer, otac ili baka, a to pravo je sadržano u umjetnosti 256. Zakon o radu. Roditelji mogu zamijeniti jedan drugoga u ovom "postu", ali dva ili više članova obitelji ne mogu biti istovremeno na porodnom dopustu.

Sva ta pravila primjenjuju se i na obitelji koje usvajaju djecu, a ako dijete nije staro 3 mjeseca, žena ima pravo ne samo napustiti skrb za djecu već i bolovanje zbog trudnoće i poroda (standard 70 dana od datuma rođenja usvojenog djeteta ili 110 dana s usvajanjem 2 djece ili više).

Mjesečnu naknadu za brigu o djeci isplaćuje se zaposlenicima od dana davanja roditeljskog dopusta dok dijete ne navrši jednu i pol godina. Iznos isplata za roditeljski dopust izračunava se na temelju prosječne plaće člana obitelji koji priprema dodatak. Trenutno je 40% prosječne mjesečne zarade za posljednje 2 pune kalendarske godine. Istovremeno, iznos plaćanja ne može prijeći granice minimalnih i maksimalnih vrijednosti utvrđenih za tekuću godinu. Za skrb o više djece, plaćanja su sažeta, ali taj iznos ne smije prelaziti 100% prosječne mjesečne plaće za prethodne dvije godine.

Od 1. veljače 2017. minimalne naknade za skrb o djeci bile su sljedeće: 3065,69 rub. - za prvo dijete i 6131,37 rubalja. - na drugoj i kasnijoj djeci.

Međutim, zbog povećanja minimalne plaće, minimalna doplatka za dijete od 1. srpnja 2017., postavljena 1. veljače 2017., iznosit će 3120 rubalja (7800 rubalja x 40%). Međutim, nova se vrijednost može upotrijebiti samo ako je odmor započeo 1. srpnja 2017. ili kasnije. Istovremeno, "minimalna plaća" za brigu o drugoj i naknadnoj djeci nije se promijenila. Ostat će u iznosu od 6131 rubalja i nakon 1. srpnja.

Od 1. veljače 2017. maksimalni mjesečni doplatak za skrb o djeci do 1,5 godina iznosio je 23.120,66 rubalja, a zbog povećanja minimalne plaće, od 1. srpnja 2017. nije se promijenilo.

Plaćanja za bolovanje zbog trudnoće i poroda se vrše na vrijeme za cijelo razdoblje invalidnosti. Naknada za brigu o djeci plaća se jednom mjesečno na dan kada je plaća prenesena na druge zaposlenike tvrtke.

Kad dijete dođe u dobi od jedne i pol godine, roditelj može ići na posao i može produžiti roditeljski dopust još 1.5 godina. Novčana naknada u ovom slučaju će biti minimalna - 50 rubalja mjesečno. U isto vrijeme, ženu ili nekog drugog člana obitelji koji je izdao takav dopust mora biti zajamčen da zadrži radno mjesto, a dopust se ubraja u radni i mirovinski doživljaj.

Ako žena ne radi ili radi neformalno

Može li žena izdati uredbu ako ne radi ili radi neformalno? Odgovor na to pitanje nalazi se u saveznom zakonu "o državnim pogodnostima za građane s djecom".

Pod službenim zaposlenjem podrazumijeva se prijava između zaposlenika i poslodavca ugovora o radu, bez obzira na nazočnost ili odsutnost odgovarajućeg upisa u radnoj knjizi. Ako radite prema ugovoru (neka vrsta ugovora o građanskom pravu), tada se ne smatra službenom zaposlnicom. Potonji se obično odnosi na slobodnjake - zaposlenike koji rade nešto za radove.

Pokušajmo shvatiti plaćanja.

Bolovanje za trudnoću i porođaj plaća se samo radnim ženama. Međutim, moguće je podnijeti zahtjev za plaćanja za neke kategorije ne-radnih mjesta. Trenutno uključuju:

puno radno vrijeme studentice. Naknada će se isplaćivati ​​u iznosu utvrđene stipendije. Imenovanje je potrebno kako bi se prijavili na školu.

odbijena u svezi likvidacije poduzeća, u razdoblju od 12 mjeseci nakon prestanka ugovora o radu.

individualni poduzetnici (PI) dobrovoljno plaćaju premije osiguranja. Za registraciju pogodnosti treba se obratiti teritorijalnom socijalnom osiguranju (FSS).

Ovo se također odnosi i na roditeljski dopust, ali u ovom slučaju iznos mjesečnih plaćanja ovisi o razlogu zbog koje žena ne radi, a obično iznosi 3077,32 za prvo dijete i 6154,64 rubalja. - za drugu i sljedeću djecu.

Važno je da ako žena, koja je na porodnom dopustu, ponovno zatrudnjela i uzima bolovanje zbog trudnoće i poroda, tada ima pravo izabrati koju od dvije prednosti i dalje primati. Isto se odnosi i na žene koje primaju naknade za nezaposlene: izdavanjem dekreta, gubi naknadu za nezaposlenost ili, odabirom druge osobe, ne može tražiti naknadu za rodilište.

Kako izdati dekret?

Ništa komplicirano u izradi dekreta.

Ženama je izdana bolnica za trudnoću i porod od strane liječnika s kojim je registrirana za trudnoću ili u bolnicu za rodilište ako se pruža bolničko liječenje. Zatim, s certifikatom o onesposobljenosti, trudna majka odlazi svom poslodavcu, gdje su svi potrebni dokumenti sastavljeni u računovodstvenom odjelu. Po isteku bolnice, žena mora napisati novu prijavu na mjesto rada i podnijeti zahtjev za roditeljski dopust, a potvrda mora biti priložena prijavi i rođenju djeteta (izvornik i kopija).

Ako žena ne radi, tada se bolji dopust i dječji dopust odvedu u lokalni ured za socijalnu sigurnost. Istodobno, ona mora unaprijed dobiti potvrdu o statusu nezaposlenih, izdanu od strane lokalne službe Zavoda za zapošljavanje. Aplikacija također mora priložiti bolesničku listu i ekstrakt iz radne knjige s evidencijom posljednjeg mjesta rada. U mnogim je područjima Ruske Federacije moguće izdati i rodiljni dopust i dopust za skrb o djeci bez napuštanja vašeg doma kroz portal državnih službi.

Gdje se žaliti ako poslodavac krši zakon

Vladina politika danas ima za cilj zaštitu prava trudnica i mladih majki, ali ponekad se i dalje događa da poslodavac ne žuri za izdavanje uredbe ili nastoji odbaciti ženu nakon što je upoznala njezinu trudnoću.

Morate znati da zakonom trudnica ili žena koja je na porodničkoj ili obiteljskoj djeci ne mogu raskinuti ugovor o radu. Iznimka je kada je tvrtka likvidirana ili proglašena bankrotom. U drugim slučajevima, žena može zaštititi svoja prava u inspektoratu rada, u tužiteljstvu i na sudu. To se također odnosi na bilo koji drugi član obitelji koji je podnio zahtjev za roditeljski dopust.

Možete se obratiti uredu tužitelja na mreži, ostavljajući pritužbu na službenim stranicama odjela.

Morate osobno doći do inspekcije rada ili poslati pritužbu poštom. Osim zahtjeva, potrebno je pripremiti paket dokumenata za odlazak na sud:

Pravilno izvršeno bolovanje

zahtjev za isplatu majčinskih svjedodžbi upućenom čelniku organizacije, na kojem se pečat treba poslati kod poslodavca ili na koji treba priložiti poštansku potvrdu s popisom poštanskog upućivanja poslodavcu;

potvrdu o plaći za posljednje dvije godine.

U pravilu takve žalbe smatraju se vrlo brzo i u većini slučajeva u korist zaposlenika, stoga budite pouzdani i nemojte se bojati braniti svoja prava!

Isplate majčinstva

Isplata za majčinstvo - to je novčana naknada koju žena dobiva od države i odlazi na porodni dopust.

Koje rodiljne naknade postoje? Koji je redoslijed njihove akrualnosti? Koje kategorije građana imaju pravo na te isplate? Žena okupljena na rodiljnom dopustu mora biti pismena i razumjeti ta pitanja.

Vrste isplata za majčinstvo

Postoji nekoliko vrsta plaćanja za rodilje.

Jednokratna korist za žene koje su se prijavile za trudnoću do 12 tjedana

Doista, samo pod nadzorom stručnjaka možete izbjeći komplikacije tijekom trudnoće. Ova novčana naknada plaća se jednom, nakon što je žena poslala poslodavcu potvrdu od liječnika. Trenutno je vrijednost ove koristi 581,73 rubalja.

Doplatak za majčinstvo

Majčinstvo može dobiti trudnicu. Vrijednost ove koristi ovisi prije svega o duljini odmora. To je obično 140 dana. Izuzeci su višestruke trudnoće, komplikacije porođaja, carski rez. U tom je slučaju plaćeno više dana.

Oslobađanje se izračunava na temelju izračuna prosječne plaće za dvije godine. Iznos ne smije biti manji od 28555,80 rubalja i više od 248164 rubalja tijekom normalne trudnoće.

Nakon što je žena dostavila sve dokumente za izračun porodnog dopusta, poslodavac je dužan naplatiti cijeli iznos u roku od 10 dana ili na sljedeći dan plaće.

Doplatak za brigu o djeci do jedne i pol godine

Osim majke djeteta, tu naknadu može primiti rođak koji će se brinuti o bebi. Na primjer, otac ili baka.

40% prosječne plaće za dvije godine plaća se mjesečno.

Država predviđa maksimalni i minimalni iznos ove gotovinske uplate.

Plaćanje se vrši do slamodne dobi od jedne i pol godine.

Na rodiljnom odmoru majka može ostati dok beba ne bude tri godine.

Rodiljni dopust

Sadašnji pravni okvir Ruske federacije (s relevantnim promjenama na početku 2018.) ne koristi pojam "rodiljnog dopusta". Ovaj je izraz jedini zajednički slog za dvije vrste blagdana u našoj zemlji, koji slijede jedno drugo, u pravilu, bez prekida i uređeni na različite načine:

  • rodiljni dopust - izdaje se u obliku razdoblja invalidnosti (bolnice) propisane duljine;
  • dopust za skrb o djeci osigurava se dulje razdoblje (do djeteta 3 godine) bez prekidanja radnog iskustva i radnog iskustva u specijalnosti.

Opće informacije

Pravo na dobivanje porodiljnog dopusta utvrđeno je u Zakonu o radu Ruske Federacije iz čl. 255, 256. Ovo pravo je rezervirano za sve radne žene, uključujući ženske vojnike, nezaposlene, studente koji su službeno priznati kao nezaposleni ili registrirani na burzi rada, kao i žene koje rade u vojnim odjelima kao civilno osoblje.

  • radne žene;
  • žene u vojnoj službi;
  • trudnice otpuštene zbog likvidacije organizacije i registrirane kod službe za zapošljavanje;
  • studentice.

Ako žena podliježe obveznom socijalnom osiguranju u slučaju privremene invalidnosti iu vezi s majčinstvom, onda joj dodijeljena naknada ne može biti manja od njezine prosječne zarade, a još više ne može biti niža od zakonske minimalne plaće (MWP u 2018. Iznosi 9489 rubalja od 1. siječnja i 7800 rubalja od 1. srpnja - indeksiranje od drugog polugodišta za 4%).

Ako je žena radila kratko vrijeme prije trudnoće (manje od šest mjeseci), naknada se isplaćuje u svakom slučaju, ali se izračunava na temelju minimalne plaće koja vrijedi u trenutku plaćanja.

Kada je trudna majka zaposlena na više mjesta odjednom, svaki poslodavac je dužan dati joj rodiljni dopust na temelju svjedodžbe o nesposobnosti za rad i njezinu osobnu prijavu, kao i za plaćanje doplatka.

Rodiljni dopust

Prema postojećim odredbama Zakona o radu, u našoj zemlji treba osigurati rodiljni dopust radnim ženama u sljedećem redoslijedu:

  • za 70 kalendarskih dana prije dana rođenja i za isti broj dana (ukupno 140) - nakon rođenja djeteta;
  • za 70 kalendarskih dana prije dana porođaja i 86 dana nakon rođenja djeteta (ukupno 156) - ako je rođenje bilo komplicirano;
  • 84 dana prije dana rođenja i 110 dana nakon rođenja (ukupno 194) - na rođenje dvoje ili više djece (u slučaju višestruke trudnoće).

Početak rodiljnog dopusta određuje se datumom registracije bolesničke liste. Ako se jedno dijete rodi, taj bi se certifikat trebao izdati 30 tjedana trudnoće. U slučaju višestrukih trudnoća, takav se certifikat piše malo ranije, odnosno 28. tjedna.

Dakle, ako trudnoća prolazi bez komplikacija, a porođaj također lako prolazi, a da ne pogorša stanje majke, tada se potvrda izdaje za stotinu četrdeset dana. Kada je težak posao, s komplikacijama, ukupno razdoblje je šesnaest dana. Ako se rađaju dvije ili više beba, taj se pojam produžuje čak i dalje, da bi se dodao do sto devedeset i četiri dana.

Važno je znati da preuranjeno rođenje ili odgođeno porođaj nije razlog za promjenu razdoblja dopusta. Svako produljenje zakonskih rokova zbog teškog porođaja izdaje se izradom dodatne potvrde o invalidnosti, nakon čega se prijavi za dopunski dopust.

Postupak za rodiljni dopust

Opći postupak za izdavanje rodiljnog dopusta može se opisati na sljedeći način: trudnoće trudnoće u predškolskoj klinici, trudnica dobiva bolničku listu koja se nalazi na mjestu rada (ako je potrebno, bolesnička lista može biti izdana u nekoliko primjeraka).

Nakon rođenja djeteta, potrebno je izdati dopust za skrb o djeci. Važno je znati da, za razliku od porodiljnog dopusta, ovaj dio dopusta se može izdati ne samo majci nego i ostalim članovima obitelji koji će se brinuti o djetetu.

Razmislite korak po korak kako organizirati rodiljni dopust:

  1. Treba imati na umu da se potvrda o invalidnosti za davanje rodiljnog dopusta kao prvog dijela rodiljnog dopusta mora izdati u točno definiranom vremenu, odnosno određenom broju dana prije rođenja.
  2. Da biste privremeno odsutili s posla zbog približavanja datuma rođenja, morate napisati izjavu u ime poslodavca.
    • Takvu izjavu osobno piše podnositelj zahtjeva, koji je potpisala.
    • U pravilu, cijeli postupak se provodi pod nadzorom djelatnika odjela osoblja koji je u stanju pomoći ispravno formulirati tekst relevantne izjave.
    • Bit će potrebno naznačiti razlog i vrijeme odsutnosti. Kao što je gore navedeno, broj dana dekreta izračunava se individualno, ovisi o specifičnoj situaciji i određuje se na temelju medicinskog dokumenta buduće majke (na bolesničkom popisu).
  3. Važno je ne zaboraviti odrediti zahtjev za izračunavanje prednosti trudnoće i porođaja na obvezno socijalno osiguranje.
  4. Nakon primitka svih dokumenata, časnik za osoblje morat će izdati nalog za odlazak na rodiljni dopust, nakon čega se od dana naznačenog u poretku, trudnica se počinje odmorniti od svojih radnih zadataka kako bi se pripremila za rođenje djeteta.
  5. Kada se dijete rodi, bit će potrebno prikupiti dokumente kako bi dobili pravo na brigu o djetetu mlađoj od 3 godine, te ih poslati uz odgovarajuću izjavu poslodavcu.

Zapamtite da je nadležan i pravodoban postupak podnošenja svih dokumenata najvažnije jamstvo da će pravo majke otići i djetetov prihod zahvaljujući zakonu biti realizirani.

Obavezno za registraciju dokumenata o porodnom dopustu

Potrebni dokumenti za brigu o dekretu prikazani su u dvije faze: prije rođenja djeteta i nakon tog događaja.

  • Za blagdane i rodiljne pogodnosti:
    • bolovanje izdano za cijelo razdoblje invalidnosti za 140, 156 ili 194 dana;
    • uvjerenje o upisu u antenatalnu kliniku u ranom trudnoći - do 12 tjedana (ako je dostupno);
    • prijava upućena poslodavcu;
    • osobni dokumenti;
    • potvrda o prihodima za posljednju godinu rada;
    • bankovni račun ili broj kartice gdje će se prednosti prenijeti.
  • Za blagdane i dječji doplatak:
    • osobni dokumenti;
    • primjerak rodnog listića djeteta i djece s izvornikom (izvornika) za provjeru;
    • bankovni račun ili broj kartice;
    • izjava.

Radne žene specificirane dokumente pružaju se na radnom mjestu ili izravno FSS-u u slučaju sudjelovanja regije u pilot projektu "izravna plaćanja".

Primjer prijave za rodiljni dopust

Izjava o potrebi napuštanja uredbe apsolutno se ne razlikuje od bilo kojeg drugog akta prijave, a također ima i standardnu ​​strukturu:

  • "Kapica" (gornji desni kut listova), u kojem je naznačeno ime organizacije, prezime, ime i oznaku njezina voditelja, au istom kutu ispod prezimena, inicijali i položaj podnositelja zahtjeva treba navesti;
  • naziv dokumenta, naime, "izjava", koja je napisana bez navodnika u sredini lista ispod "kapice";
  • glavni tekst koji se može postaviti u bilo kojem obliku; glavna stvar je da podnositelj zahtjeva može registrirati zahtjev za registraciju potrebne godišnjeg odmora, njegove privremene granice i postaviti zahtjev za imenovanje naknade;
  • Sve dodatne dokumente priložene prijavi navedene su u nastavku (u pravilu, ovo je izvorni medicinski certifikat medicinske ustanove i izvornu potvrdu koju je izdala prednatjecajna klinika koja potvrđuje stanje trudnoće);
  • u donjem desnom kutu podnositelj zahtjeva stavlja datum podnošenja dokumenta, kao i svoj vlastiti potpis.

Nakon podnošenja prijave i svih potrebnih dokumenata, poslodavac izdaje nalog za pružanje rodiljnog dopusta, čiji je uzorak dan dolje.

Prednosti primljene tijekom porodnog dopusta

Tijekom dekreta, žene u našoj zemlji mogu očekivati ​​da će dobiti četiri vrste plaćanja:

  1. Doplatak za trudnoću i porođaj, čiji se obračun provodi na temelju izdvojenog bolovanja, što ukazuje na broj dana odsutnosti s posla.
    • Iznos plaćanja određuje se na temelju prosječne dnevne zarade i broja dana navedenih u potvrdi o invalidnosti.
    • Minimalni iznos takvih naknada mjesečno ne može biti niži od minimalne plaće (9.489 rubalja od 1. siječnja 2018.), a maksimalno - ne više od 265.827,63 rubalja na temelju veličine osnovice osiguranja za 2015. i 2016. godinu.
  2. Dodatni doplatak za isplatu za majčinstvo za ranu registraciju na antenatalnoj klinici (do 12 tjedana trudnoće) plaća se u fiksnom iznosu, čiji iznos iznosi 613,14 rubalja.
  3. Paušalni iznos za rođenje djeteta, iznos od 1. veljače 2017. iznosi 16.350,33 rubalja.
  4. Doplatak za brigu o djeci mjesečno se isplaćuje mjesečno kada navrši 1,5 godina.
    • Iznos takvog iznosa iznosi 40% prosječne zarade majke u dvije godine koje prethode izdavanju dekreta.
    • Minimalni iznos takve isplate iznosi 3065,69 rubalja za prvo dijete ili 6131,37 rubalja za drugu i sljedeću djecu, a maksimalno iznosi 23120,66 rubalja mjesečno.

zaključak

Dakle, rodiljni dopust je dva praznika u jednom, koji se odmah slijede. Tijekom porodnog dopusta, radničke žene mogu dobiti prednosti, čiji će iznos biti proporcionalan iznosu plaće koju su imali prije nego što su otišli na dopust.

Sve o dekretu

Pronađite odgovore na sva nova pitanja o rodiljnom dopustu (rodiljni dopust) trebaju biti u Kodeksu rada Ruske Federacije (TK RF). Stoga članak 225. Zakona o radu Ruske Federacije utvrđuje da se ženama pružaju rodiljni dopust na razdoblje od 70 kalendarskih dana prije porođaja i 70 kalendarskih dana nakon porođaja uz plaćanje državnih naknada za socijalno osiguranje po prijavi i na temelju potvrde o invalidnosti izdane na propisani način. zakoni veličine. Ovo razdoblje može se produljiti: u slučaju višestrukih trudnoća, dopust 84 kalendarskih dana prije rođenja, u slučaju složenih poroda, odlazak nakon poroda povećava se na 86 kalendarskih dana, a na rođenje dvoje ili više djece - do 110 kalendarskih dana.

Također treba imati na umu da se porodiljni dopust izračunava u ukupnom iznosu i daje se ženi potpuno bez obzira na broj dana koje je stvarno koristila prije rođenja.

Rodiljni dopust (rodiljni dopust) ne smije se miješati s dopustima za skrb o djetetu koje se, na pisanu izjavu žene, daje prije nego što dijete navrši dob od tri godine. Dječji dopust može se koristiti u cijelosti ili u dijelovima također od strane djeteta djeteta, bake, djeda, drugog rođaka ili skrbnika koji se zapravo brine o djetetu.

Na zahtjev žene ili gore navedenih osoba, a na dopustu za skrb o djetetu, mogu raditi skraćenim radnim vremenom ili kod kuće, uz zadržavanje prava na primanje državnih naknada za socijalno osiguranje. Za vrijeme dopusta za skrb o djeci zaposlenik zadržava svoje radno mjesto (radno mjesto) i razdoblje dopusta se broji u općem i kontinuiranom radnom iskustvu.

Zakon štiti prava trudnica i majki. Trudnica ne može biti odbijena ili smanjena, osim u slučajevima likvidacije poduzeća ili prestanka rada pojedinog poduzetnika, ili zbog isteka roka ugovora o radu tijekom trudnoće žene, ako je ugovor o radu sklopljen dok je odsutni djelatnik obavljao svoje dužnosti.

Također, jedno od bitnih pitanja koja se brinu za buduće majke su pitanja vezana uz izračun i izvršenje rodiljnog i drugog plaćanja i koristi.

Dakle, rodiljni dopust kao opće pravilo je 140 dana. Materniteti plaćanja izračunavaju se na temelju prosječne zarade trudnice za kalendarsku godinu, odnosno 12 mjeseci.

Ako je razdoblje rada u poduzeću manje od godinu dana, izračunava se prosječna zarada za to određeno razdoblje rada. Treba uzeti u obzir da prilikom izračuna naknada za rodiljne materijale, tj. Naknade za rodiljne, bolničke i odmore za odmor ne uzimaju se u obzir, ali su uključeni razni bonusi i nadoplate.

Stoga, s obzirom na iznos zarade za 12 mjeseci, podijelimo ga s ukupnim brojem kalendarskih dana. Zatim dobiveni podaci pomnoženi su brojem dana u svakom od rodilišnih mjeseci, a zatim dodamo dobivene brojke. Znači, uračunali smo iznos rodiljnog doplatka! Nema poreza na ovu naknadu.

Trenutačno zakon utvrđuje da maksimalni iznos rodiljnog doplatka može iznositi 25.390 rubalja (isključujući koeficijente četvrtine), a minimalni iznos - 1 minimalna plaća (državna minimalna plaća), od 1. siječnja 2009., to je 4.330 rubalja. Doplatak za trudnoću i porođaj izračunava se na temelju potvrde o invalidnosti koju izdaje zdravstvena ustanova u kojoj je žena registrirana, davanje se isplaćuje ukupno i istodobno. Sve radne žene koje su upisane u službu za zapošljavanje nezaposlene su, studentice, ženske vojne osobe i rade u vojnim organizacijama, budući da civilno osoblje ima pravo na rodiljne naknade. Plaćanje za rodiljni dopust nije poslodavac, već Fond socijalnog osiguranja Ruske Federacije.

Rodiljni dopust, koji započinje pisanom izjavom žene nakon 140 dana porodnog dopusta, plaća se mjesečno na 40% prosječne zarade žene prije nego što dijete dosegne jednu i pol godine nakon što se isplaćuje državna naknada za skrb o djeci. Danas, bez kvartalnih koeficijenata, minimalna doplatka iznosi 1.798,51 rubalja za prvo dijete i 3.597.01 rubalja za drugu i kasnije djecu. Maksimalni iznos naknade, koji iznosi 40% zarade, iznosi 7194,02 rubalja.

Rodiljni dopust

sadržaj:

Svatko je čuo za "rodiljni dopust" koji je pružena ženi zbog trudnoće i porođaja. Međutim, taj pojam nije posve istinit, ali je čvrsto ukorijenjen u svakodnevnom životu da je teško zamisliti drugo ime za ovaj odmor.

InformacijeIzvod "porodiljni dopust" nastao je nakon što je 1918. izdana naredba koja je utvrdila pravo žene na roditeljski dopust. Sada bismo trebali nazvati "rodiljni dopust".

Treba naglasiti da općenito u Ruskoj Federaciji Zakon o radu razlikuje dvije vrste lišća koje se odnose na rođenje djece:

  • rodiljni dopust;
  • brinuti se za dijete do 3 godine.

U ovoj uredbi najčešće se zove prva.

Za razliku od bolovanja zbog trudnoće i poroda (B & B), ne samo majka, već i otac i drugi članovi obitelji koji se zaposleni planiraju brinuti o djetetu imaju pravo podnijeti zahtjev za dopust za skrb o djetetu mlađoj od 3 godine. Na primjer, baka, djed ili bilo koji drugi rođak djeteta, kao i njegov skrbnik, mogu otići na blagdane.

Za cijelo razdoblje odsutnosti s posla, majka djeteta čuva se na svom radnom mjestu i mjestu. Osim toga, to razdoblje se broji ne samo u radnom iskustvu u specijalnosti, već iu kontinuiranom radnom iskustvu.

Redoslijed registracije

Službeno se dekret izdaje na mjestu rada, kao i godišnji plaćeni dopust. Matična majka dostavlja relevantne dokumente nakon izdavanja liste bolesnika (obično tridesetog tjedna trudnoće ili kasnije, zbog višestrukih trudnoća, od 28 tjedana) i drugih članova obitelji - nakon rođenja djeteta. U roku od 10 dana, uprava tvrtke mora izračunati sve prednosti koje treba izdvojiti, kao i izdati nalog za odobravanje dopusta.

Važno je izdavanje uredbe po djetetu obično prati zahtjev za dječju pomoć.

Oni mogu primiti samo rođaka djeteta koji idu na rodiljni dopust. Također ima pravo na rad u skraćenom radnom vremenu ili na honorarnom radnom mjestu u mjestu zaposlenja. U tom se slučaju pravo na primanje naknada ne gubi.

Potrebni dokumenti

Da bi dobio rodiljni dopust, zaposlenik mora poslodavcu poslati sljedeće dokumente:

  • izjava koja se može pisati u bilo kojem obliku;
  • bolesničku listu koju izdaje ginekolog, što ukazuje na razdoblje trudnoće, osobitosti tečaja po rođenju i očekivanog datuma isporuke (samo za majku);
  • primjerak rodnog listića djeteta ili svake djece u slučaju višestrukog rođenja;
  • potvrdu kojom se potvrđuje da drugi roditelj nije otišao na porodiljni dopust na mjestu rada i ne tvrdi da je odobren u vezi s tom dodatkom (ili dokumentom koji potvrđuje nedostatak zaposlenja jednog ili oba roditelja).

Uvjeti dekreta

Porodiljni dopust je obično 140 dana (70 dana prije isporuke i 70 nakon). Ako je trudnoća bila višestruka, onda je drugi dio blagdana 110 dana umjesto 70. Ako je bilo složenih poroda, drugi će biti 86 dana umjesto 70 godina.

Osim toga, roditeljski dopust može trajati i do 3 godine, ali ovo razdoblje nije strogo utvrđeno. Možete prije ići na posao - u bilo kojem prikladnom roku za roditelje.

Ako majka želi ranije raditi, tada ima svako pravo da to učini. Trebala je samo napisati zahtjev za rano povlačenje u ime svog šefa, navodeći datum očekivanog povratka. Istodobno, može početi raditi na skraćenom radnom vremenu ili kraćem radnom tjednu.

Za produženje blagdana postoji i niz mogućnosti. Konkretno, možete:

  • uzeti neiskorišteni unaprijed plaćeni godišnji odmor;
  • ići na neplaćeni dopust "bez sadržaja".

Isplaćene naknade

Kao što je već napomenuto, za cijelo razdoblje dekreta, dječji doplatci se plaćaju u obliku obveznog socijalnog osiguranja (za zaposlenike) ili državne socijalne sigurnosti (za ne-zaposlenike). Konkretno, u 2015. godini plaćaju se sljedeće vrste plaćanja rodiljnog dopusta iz saveznog proračuna:

  • paušalna naknada prilikom prijave u antenatalnu kliniku u ranoj fazi trudnoće (do 12 obstetrijskih tjedana) - 543,67 rubalja;
  • paušalna isplata kod rođenja djeteta - 14.497.80 rubalja;
  • poreski doplatak (samo za zaposlene) - u iznosu od 100% prosječne zarade za svaki dan razdoblja invaliditeta za bolovanje.

važno je imati na umu da se socijalna osiguranja isplaćuju na mjestu rada ili izravno u teritorijalnom tijelu Fonda za socijalno osiguranje. Neobvezujuće socijalno osiguranje u slučaju privremene nesposobnosti iu vezi s majčinstvom (uključujući i neizvršene) prima dječje plaćanje u tijelima socijalne zaštite stanovništva.

Osim toga, roditelji djeteta, bez obzira na njihov društveni status, dobivaju doplatak za djecu za djecu mlađu od 1,5 godina, što se može izdati ne samo majci nego i drugom članu obitelji. Ova naknada za zaposlenike izračunava se na temelju 40% prosječne mjesečne zarade za prethodne dvije godine. Neodgodiva naknada za građane plaća se u minimalnom iznosu - 2.718,35 rubalja za prvo dijete i 5.436,67 rubalja za drugu i kasnije djecu.

Zakon određuje i minimalne i maksimalne iznose koje obitelj može računati kada se rodi nasljednik:

  • porodiljni doplatak u 2015. za 140 dana ne može biti 228,602.74 rubalja.
  • maksimalni iznos mjesečnih plaćanja za skrb o djeci do 1,5 godina postavljen je na razini od 19.855,78 rubalja.

Plaćanje paušalnim iznosom nakon registracije kod ginekologa u ranijem datumu i rođenju djeteta, u pravilu, obrađuju se i primaju istodobno s dodatkom skrbi za do 1,5 godina.

Pročitajte više o plaćanjima u Rusiji za obitelji s djecom na stranicama web stranice Benefit-Expert, kao i u tematskoj grupi društvene mreže Vkontakte.

Rodiljni dopust

Rodiljni dopust (BiR, jednostavno uredba u svakodnevnom životu) je socijalno jamstvo za radne žene, kao i za one koji služe u vojsci ili su jednaki ugovornoj službi. Daju se trudnicama tako da se mogu pripremiti za porođaj, a nakon rođenja bebe mogu se odmarati, oporaviti i odvojiti malo vremena za novorođenče.

  • Ostavljanje za B & B je odobreno i za roditelje (rođene) i za usvojenu djecu mlađu od 3 mjeseca.
  • Nemojte pomiješati rodiljni dopust (majčinstvo) i skrb o djeci do 1,5 godina. U pravnom smislu to su potpuno drugačija razdoblja.

Posebna značajka rodiljnog dopusta u Rusiji je da samo žena može izdati.

  • Ponekad pišu ili kažu da se tata može poslati na rodiljni dopust. To podrazumijeva dopust za brigu o djetetu, ali ne i za BIR.
  • Prema čl. 123. Zakona o radu Ruske Federacije, za razdoblje donošenja odluke žene muškarcu može se dati isključivo godišnji plaćeni dopust.

Novi zakon od 29. lipnja 2015. br. 201-FZ izmijenio je uvjete za dodjeljivanje porodiljnog dopusta u ugovoru o radu na određeno vrijeme. Ako je prije bio dužan poslodavac produljiti ugovor s zaposlenika samo za razdoblje od trudnoće do rođenja djeteta, a sada je žena s obzirom na odredbe Zakona o rodiljnom dopustu, što mu daje pravo na porodiljni dodatak u cijelosti (za 140, 156 ili 194 dana od dekretom).

Koliko tjedana

Pojam za koji žena može legalno postati uredba je 30 tjedana. Za odlazak na odmor morate dobiti bolničku bolnicu za bolnicu. Dokument će naznačiti datum početka i prestanka dekreta.

U nekim slučajevima postavljaju se i drugi rokovi za izdavanje dekreta:

  • 27 tjedana - za buduće majke koje žive na određenom području kontaminirane zbog nesreće u nuklearnoj elektrani Černobil, pogonu Mayak i nekim drugima.
  • 28 tjedana - s višestrukim trudnoćama.
  • Ako žena ima prerano rođenje između 22 i 30 tjedana - od dana rođenja.

Konkretno, u interesu žene može se odgoditi početak dekreta - ako pada na kraju godine, ponekad je prikladno odgoditi to početak iduće godine unatoč nekoliko izgubljenih dana plaćanja na bolovanju. To je učinjeno kako bi se trenutna kalendarska godina koristila kao izračunata - u pravilu je profitabilnija u smislu zarade.

Koliko dana je zakon

Prema čl. 7. Zakona o državnim naknadama br. 81-FZ od 19. svibnja 1995., kao i drugih regulatornih dokumenata, trajanje rodiljnog dopusta u 2018. godini može varirati. Broj dana odluke ovisi o mjestu stanovanja i radu žene, obilježjima tijeka rada, broju rođenih djece.

  • Odmor na BIR-u podijeljen je na dva uvjetna dijela - prenatalna i postnatalna. Broj dana za svaki od njih broji ginekolog od očekivanog datuma rođenja.
  • Ako je dijete rođeno ranije, svejedno, kao rezultat, ženi će dobiti ukupni broj dana porodnog dopusta.

Ispod je trajanje dopusta za BIR prije i poslije porođaja za različite kategorije žena.

Tablica za rodiljni dopust

Za ženu koja usvaja novorođenče mlađe od 3 mjeseca, trajanje dekreta može biti kraće:

  • Odlazak počinje od dana stupanja na snagu odluke o usvajanju.
  • Dekret traje do isteka 70 kalendarskih dana nakon rođenja djeteta (ili do 110 dana nakon rođendana usvojenih blizanaca).

Upućivanje rodiljnog dopusta

Za rodiljni dopust, trudnica mora poslodavcu poslati bolnicu od ginekologa i napisati izjavu o njezinoj želji da se prijavi za odmor u BiR. Važno je da zaposlenik sama organizira porodiljni dopust iz dva razloga:

  • dobiti odbitak od BiR;
  • tako da joj posao ostane tijekom porodnog dopusta, kao i naknadnu brigu za dijete do 3 godine.

U zamjenu za prijave žene i bolnice, odjel osoblja izdaje potvrdu o primitku (pisano u slobodnom obliku, druga kopija ostaje u organizaciji).

Bolesti za majčinstvo

Potvrda o invalidnosti izdana je na službenom obrascu koji je odobren po nalogu Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja od 29.06.2011. Br. 624. To je strog dokument za izvješćivanje, ima jedinstveni broj. Prvi dio obrasca popunjava se u zdravstvenoj ustanovi, drugi (za izračun naknade za majčinstvo) - ženski poslodavac.

Osnovni zahtjevi za punjenje bolnice (vrijedi i za liječnika i poslodavca):

  • Stanice su pune velikih ruskih slova i brojeva koji ne bi trebali izaći iz ćelije.
  • Unosi se mogu napraviti na pisaču ili ručno pisati s crnim gelom, olovkom ili nekom drugom olovkom (ali ne kemijskom olovkom).
  • Zabranjeno je bilo kakvo izbrisivanje, precrtanje i pogreške. Čak i uz jedan prekršaj, morate promijeniti oblik i ponovo napisati sve.
  • Naziv organizacije za zapošljavanje može se napisati u cijelosti ili u skraćenom obliku (ako je takav obrazac predviđen sastavnim dokumentima).
  • Ako natpis (naziv tvrtke, ime liječnika i ostali) ne uklapa se u liniju, jednostavno se prekida u posljednjoj ćeliji.

Poslodavac mora pažljivo provjeriti točnost popunjavanja bolnice, jer FSS ne može prihvatiti pogrešno ispunjen dokument. Pravilno i napokon dovršena bolnica prenosi se u računovodstveni odjel za izračunavanje naknada za BiR.

  • Kada se otkrije pogreška, popisa invaliditeta vraća se ženi koja se mora ponovno prijaviti u zdravstvenu ustanovu za novi dokument.
  • Pogreška se ne smatra netočnim nazivom organizacije osiguranika, jer ga FSS može prepoznati registracijskim brojem.

Prijava za rodiljni dopust

Zahtjev je glavni razlog pokretanja rodiljnog dopusta. Pisana je u slobodnom obliku i registrirana je kod poslodavca. Ne postoji odobreni obrazac za prijavu. Neki se podaci nužno moraju navesti u dokumentu. To uključuje:

  • Pojedinosti organizacije, ime glave.
  • Puni naziv radnika bez kratica (možete odrediti položaj).
  • Pojedinosti o identifikacijskom dokumentu.
  • Informacije o mjestu upisa i boravišta.
  • Dajte dopust za BiR.
  • Molimo vas da platite porodiljni doplatak i jednokratnu naknadu pri registraciji u ranu trudnoću (izborno).
  • Željena metoda dobivanja koristi, pojedinosti o karticama.
  • Broj i datum bolnice za BiR.
  • Potpis zaposlenika, ime i datum popunjavanja prijave.

Redoslijed porodnog dopusta

Nakon što je primljena i bolesnička lista od žene na mjestu rada, odjel osoblja poduzeća zadaje naredbu za odobravanje rodiljnog dopusta. Oblik dokumenta nije jasno uređen zakonom, kao osnova za prihvaćanje jedinstvenog obrasca br. T-6 ili razvijanje vlastite.

Redoslijed bi trebao sadržavati sljedeće informacije:

  • naziv osigurane organizacije;
  • datum i broj dokumenta;
  • Puni naziv zaposlenika, broj osoblja, naziv njezine pozicije i strukturalne jedinice;
  • vrsta dopusta (rodiljni dopust);
  • osnove za davanje ovrhe;
  • datum početka i završetka blagdana, njezino trajanje;
  • Ime voditelja organizacije, njegov potpis.

Zaposlenik se obavezno upozna s redoslijedom, pod slikarstvom i datumom pričvršćivanja. U idealnom slučaju, bit će priložena kopija dokumenta. Nakon toga, zapisano je da je poslan u osobni dosje radnika.

Na temelju naloga, podaci o dekretu upisuju se u osobnu iskaznicu (obrazac broj T-2) zaposlenika. Činjenica da je žena na dopustu za BiR odražava se u vremenskom listu (obrazac broj T-12 ili bilo koji drugi ustanovljeni u organizaciji).

Kako platiti rodiljni dopust

Odmor na BiR plaća se u cijelosti, od prvoga do posljednjeg dana. Doplatak se prenosi kao paušal na ženski račun za cijelo razdoblje.

Glavni kriteriji za izračun plaćanja za porodni dopust su:

  1. Za svaki puni mjesec od dekreta žena ima pravo na iznos koji odgovara 100% prosječne mjesečne plaće u organizaciji za posljednje dvije kalendarske godine (članak 11. Zakona br. 255-FZ od 29. prosinca 2006.).
  2. Uz vrlo malo prihoda ili nedostatka, kao i radno iskustvo u organizaciji do 6 mjeseci. izračun i plaćanje se vrše na trenutnu minimalnu plaću (MW). Od 01.02.2018. Minimalna plaća iznosi 9.489 rubalja, no na tu je brojku primijenjena regionalna omjera.
  3. Maksimalni iznos plaćanja reguliran je bazama za izračun premije osiguranja. Zarada žene za određenu godinu uspoređuje se s njihovim vrijednostima.

Rodiljni dopust se plaća samo ako je bolovanje dopušteno najkasnije šest mjeseci nakon isteka uredbe. U suprotnom, žena možda mora dokazati svoje pravo na korist AB-a na sudu.

Izračun rodiljnog dopusta

Izračun naknade za porodiljni dopust provodi računovodstveni odjel poduzeća (ili osoblje Fonda za socijalno osiguranje, ako pilot projekt "Izravna plaćanja" djeluje u regiji) koristeći utvrđenu metodologiju. To uzima u obzir sljedeće podatke:

  • Ukupna zarada jedne žene za dvije kalendarske godine prije izdavanja dekreta. Za one čiji će rodiljni dopust započeti 2018., 2016. i 2017. će se izračunati.
  • Duljina razdoblja naplate (u 2016-2017 - 731 dana).
  • Broj dana koji "ispadaju" iz obračunskog razdoblja zbog boravka na bolovanju, uzimanja rodiljnog dopusta itd.

Maternji dopust se izračunava u sljedećem redoslijedu:

  • izračunava se točan broj dana u obračunskom razdoblju ("ispuštanje" razdoblja oduzima se od 731);
  • prosječna dnevna zarada (ukupni prihod za dvije godine podijeljen je s brojem dana izračunatih u prethodnom stavku);
  • je veličina paušalnog iznosa (prosječna dnevna zarada se pomnoži s brojem dana porodiljnog dopusta koji je preuzet iz bolnice).

FSS online kalkulator

Kako bi olakšali izračune i unaprijed izračunali iznos koji žena može očekivati ​​nakon odlaska na rodiljni dopust, pomoćni kalkulator na web stranici FSS pomoći će. Temelji se na gore navedenom načinu obračuna porodnog dopusta. Tako se razmatra iznos doplatka računovođe u poduzeću iu FSS-u.

Potrebno je pažljivo popuniti polja:

  • Vrsta invalidnosti (trudnoća i porod).
  • Unesite datume razdoblja invaliditeta navedene u bolnici.
  • Ako je žena na roditeljskom dopustu za protekle dvije poslovne godine, može zamijeniti procijenjene godine.
  • U "Uvjeti plaćanja" unesite iznos zarade za 2016.-2017. (ili neko drugo obračunsko razdoblje), broj dana isključenih iz proračuna pažljivo označite.
  • Moguće je obratiti pozornost na stupac "Radno iskustvo" samo ako iskustvo ne prelazi šest mjeseci u ovoj organizaciji.

Plaćanje rodiljnog dopusta

Plaćanje dekreta vrši se iz Fonda. Općenito, postupak se događa u sljedećem slijedu:

  • Žena piše poslodavcu zahtjev za donošenje odluke i imenovanje naknada.
  • Izraz za donošenje odluke na mjestu rada na plaćanju dopusta i izračun naknade za rodiljni odmor obično je 10 kalendarskih dana.
  • Za prijenos novca dodjeljuje se određeno razdoblje. Poslodavac je dužan prenijeti sredstva prvog dana isplate plaće, uz plaće ostalih zaposlenika.
  • Poslodavac (osiguranik) početno isplati novac iz vlastitih sredstava, a samo ga FSS nadoknađuje smanjenjem premije osiguranja i / ili plaćanja naknade.
  • U nekim je područjima Ruske Federacije u kojoj se provodi izravna plaćanja, godišnji odmor se isplaćuje ženi izravno iz teritorijalnog tijela Fonda za socijalno osiguranje (iako je zahtjev za donošenjem zapisano u poslodavac, izračun i plaćanje obavljaju socijalni osiguratelji). U ovom slučaju, FSS ima pravo na isplatu rodiljnog dopusta do 26. u mjesecu koji slijedi nakon prijave za rješenje.

zaključak

Rodiljni dopust (rodiljni dopust) je za rad, proučavanje i služenje ženama. Njegovo trajanje kreće se od 140 do 214 dana. U normalnoj situaciji, uredba odlazi na 30 tjedana trudnoće. Da biste to učinili, potrebno je izraditi popis bolesnika u klinici za žene, poslati ga poslodavcu (obrazovnoj instituciji, mjestu službe) i napisati zahtjev za dopust.

Razdoblje rodiljništva plaća se u iznosu od 100% prosječnog mjesečnog dohotka žene. Plaćanje se prenosi jednom za cijelo razdoblje BIR-a na ženski račun. Naknada za majčinstvo isplaćuje se ženskim radnicima za koje poslodavac plaća premije osiguranja.