Koji je najbolji trenutak za registriranje za trudnoću?

Zdravlje

Žena koja se priprema da postane majka, trebala bi biti svjesna svoje odgovornosti za zdravlje djeteta. Neki pristupaju tom trenutku ozbiljno, pa čak i prije trudnoće posjećuju liječnika, planirajući zamisliti i prolaziti potrebna ispitivanja koja potvrđuju zdravlje roditelja. Drugi se registriraju već trudni. Kada je to bolje?

Zašto se moram registrirati?

Obično će žena saznati o trudnoći u razdoblju od 6-11 tjedana. U razdoblju prvog posjeta ginekologu od nje će se tražiti da se formiraju, nakon što se uskrsnu da se registriraju za trudnoću. To se može obaviti u bilo kojoj antenatalnoj klinici kojoj je pacijent pričvršćen - na mjestu stanovanja ili rada, gdje će biti prikladnije. Nije potrebno odabrati kliniku u kojoj je žena redovito promatrana, iako bi se u ovom slučaju olakšalo liječnicima da se upoznaju s pacijentovom karticom, saznaju o prisutnosti kroničnih bolesti i liječenju.

Prema zakonu Ruske Federacije, žena ima pravo dobiti besplatnu medicinsku skrb za sva 9 mjeseci nošenja bebe, bez obzira je li registrirana na LCD zaslonu tijekom trudnoće ili ne. No, rutinski posjet ginekologu, dostava odgovarajućih testova, redovito i sustavno praćenje razvoja fetusa pomaže u izbjegavanju mnogih problema i otkrivanju bilo kakvih abnormalnosti.

Medicinsko savjetovanje stručnjaka potrebno je za ženu tijekom trudnoće, počevši od ranijih uvjeta.

Zbog svoje lijenosti ili nepismenosti, neke žene odbijaju se registrirati na LCD zaslonu, kako ne bi gubilo vrijeme dok prolaze liječnici i prolaze testove. Nema zakona koji zahtijevaju od vas da to učinite. U međuvremenu, rana registracija u klinici ima svoje prednosti i za majku i za bebu (u većoj mjeri):

 1. Na početnim datumima položeni su važni sustavi i organi djeteta. U tom razdoblju važno je promatrati liječnika i slijediti njegove preporuke o prehrani, uzimanju vitamina itd.
 2. S početkom trudnoće, imunološki sustav se smanjuje, kronične bolesti koje mogu utjecati na zdravlje fetusa su pogoršane. Ginekolog će moći ispraviti bilo kakvu bolest.
 3. Izjava o početnim uvjetima povećava šanse za siguran tijek trudnoće. Ali u sljedećim mjesecima važno je promatrati razvoj fetusa, moguća odstupanja u njegovu razvoju.
 4. Pomoću analiza utvrđuje se da li trudna majka pripada bilo kojoj rizičnoj skupini koja komplicira porođaj.
 5. Također su dostupne i financijske koristi od prijevremene registracije. Ako je žena registrirana kod liječnika prije 12. tjedna trudnoće, ima pravo na jednokratno plaćanje (nakon isporuke). Iznos je simboličan - nešto više od 600 rubalja, ali plaćanje jamči država.

Koji se tjedan najbolje registrirati?

Svaka žena odluči za sebe kada prvi put vidi liječnika o upravljanju trudnoćom. Svi pojedinačno. Prvo, neće sve buduće majke istodobno saznati o njihovoj situaciji. Neplanirana djeca mogu proći nezapaženo, a tek nakon dugog kašnjenja i promjena općeg stanja žene počinje razmišljati o mogućoj trudnoći.

Strogi maksimalni i minimalni uvjeti nisu propisani nigdje, no postoje:

 1. Idealno se registrirajte prije 12 tjedana. U ovom trenutku započinju prva važna istraživanja: testiranje i provođenje postupaka koji prate zdravlje djeteta.
 2. Rok za prijavu - 30 tjedana. Tada je došlo do rodiljnog dopusta, a žena još uvijek uspije izdati sve potvrde i proći kroz neka istraživanja.

Povlačenje s putom u ginekolog ne vrijedi, ali je li potrebno žuriti da se registrirate? Možete organizirati sve potrebne dokumente i dobiti liječnički savjet puno prije "optimalnog" 7-12 tjedana, iako je u ovom trenutku dovoljno konzultirati liječnika opće prakse i ginekologa. To je osobito važno kada liječnik vodi pacijenta tijekom faze planiranja i pažljivo prati njezino zdravlje. Za svaki pojam postavljanja postoje preporuke.

Prijava do 6-7 tjedana

Registrirajte se kao buduća majka na LCD zaslonu tijekom razdoblja od 1 do 4 tjedna nakon opstetrije, zbog nekoliko razloga. Do prvog kašnjenja, teško je dijagnosticirati pojavu trudnoće, kako ženi tako i ginekologu. Vizualno se maternica ne mijenja. Utvrditi prisutnost embrija je moguće samo uz pomoć ultrazvuka. Ako je žena došla liječniku u ovom trenutku, može napisati znakove zanimljive situacije na hormonskoj neravnoteži.

Rana registracija je sasvim prihvatljiva, ali nema smisla istjecati tek nakon što vidite dvije trake na testu. Ginekolozi ne preporučuju prijavljivanje do 6 tjedana tijekom tog razdoblja vjerojatnost spontanog pobačaja je visoka. U slučaju razvoja nekih patologija dolazi do prirodne selekcije. Ponekad, na preporuku liječnika u ovom trenutku, nema pomoći u očuvanju: vjeruje se da je bolje roditi kasnije, ali zdravo dijete. Ponekad su u potpunosti odbijene registracije za kratko razdoblje, tvrdeći da se pobačaj može dogoditi. No, potvrdite trudnoću ultrazvukom.

Postoje situacije kada se buduća majka prati od 5 tjedana. Teški slučajevi uključuju:

 • povijest pobačaja;
 • ozbiljne kronične bolesti;
 • starost od 35 godina i više;
 • nepovoljni radni uvjeti za žene.

Prijava od 6-7 do 9 tjedana

Ako se trudnoća normalno odvija, žena je dosegla sedam tjedana ili više, bila je uvjerena u svoju poziciju uz pomoć analize ljekarni i došla do specijalista za konzultacije, on ne bi imao razloga odbiti registraciju. Dijagnoza je jednostavnija. Ako želite, žena može ići na privatne klinike i pobrinuti se za trudnoću uz pomoć krvnih testova (za hCG razinu) i ultrazvukom. S tim dokumentima, onda dođite na antenatalnu kliniku.

Trajanje od 7-9 tjednih opstetrije pogodno je za prvi posjet ginekologu. Ženama će biti dodijeljena potrebna ispitivanja koja uključuju:

 • opći urin, izmet i krvni testovi;
 • određivanje Rh faktora;
 • hepatitis test;
 • screening za sifilis;
 • moždani udar;
 • krvna biokemija;
 • bakposev urin na skrivenim bakterijama;
 • EKG, itd.

Od sada (6-9. Tjedna), žena može početi obavljati prisilni pregled liječnika, pored ginekologa. Vrijeme dopušta, nema smisla trčati, a sljedeći stručnjaci trebaju proći kroz oko 12-20 tjedana:

 • Vaš obiteljski liječnik;
 • oftalmolog;
 • nauka;
 • Stomatolog (terapeut);
 • endokrinolog (ne uvijek).

Registracija od 9. do 12. tjedna

U ranoj fazi moderne medicine može identificirati genetsku patologiju fetusa. Zbog toga je liječenje počelo na vrijeme. Prva anketa, takozvani screening, ima za cilj ponuditi pobačaj u slučaju negativnih rezultata. Vrijeme testiranja propisuje ginekolog, no ako su trudnice izložene riziku, pregled se provodi na 10-12 tjedana. Ako se registrirate prije tog datuma, postoji mogućnost da dijagnosticira patologiju na vrijeme i poduzmete gore navedene mjere. Žene koje nisu registrirane na LCD zaslonu mogu također napraviti screening, ali uz naknadu, u privatnim klinikama.

Rok od 12 tjedana je približan kraj prvog tromjesečja. Vjeruje se da pobačaj nastao zbog medicinskih razloga tijekom tog razdoblja ne predstavlja prijetnju zdravlju majke.

Kada se prvi posjet ginekologu dogodi tijekom 9 tjedana, stručnjak može napraviti dijagnozu na temelju pregleda maternice i žlijezda mliječnih žlijezda. Također, buduća majka šalje se ultrazvuku kako bi uklonila ektopičnu trudnoću i napravila potrebna mjerenja fetusa. U 10-12 tjednu opstetrije nije prekasno da se registrira. Prenatalna dijagnoza će se provesti u cijelosti.

Postupak registracije na LCD zaslonu

Trudnica ima pravo primijeniti ne samo na gradsku polikliniku na mjestu registracije, već i na druge osobe - po volji. Zgodna lokacija - važan kriterij, budući da liječnici moraju redovito ići redovito. Osim toga, možete odabrati "svog liječnika", prijatelja ili na preporuku, i registrirati se u njegovoj klinici. Prije nego što se prijavite za ginekologa, morat ćete priložiti LCD - unijeti certifikat zdravstvenog osiguranja i putovnicu, napisati izjavu.

Državni poliklinici rade prema principu distrikta, pri čemu svaki liječnik ima određeno područje. Trudnica poslana "njezinom" liječniku. No, može samostalno izabrati ginekologa i pratiti ga (uz suglasnost liječnika). Pacijent ima pravo promijeniti liječnika tijekom trudnoće u slučaju nedostatka razumijevanja i drugih razloga.

Kada ginekolog izvodi primarni pregled, žena ponovno piše izjavu (adresiranu na glavu LCD-a), a ginekolog dobiva ambulantnu karticu koja se pohranjuje u njegovu uredu. Važno je sakupiti anamnezu, saznati koje su bolesti (nasljedna i kronična) u budućnosti majke, da li su u prošlosti bilo problema s upravljanjem trudnoćom (pobačaji, pobačaji) i tako dalje. Žena prilaže potrebne dokumente i njihove kopije na karticu:

 • putovnica;
 • OMS pravila koja daju pravo na besplatnu medicinsku njegu;
 • kartica mirovinsko osiguranje SNILS.

Koliko često trebam posjetiti liječnika?

U ginekološkom uredu u kojem žena ide, nalazi se kartoteka u kojoj su pohranjene sve ambulantne kartice trudnica. Liječnik također prati, na računalnoj bazi, kada i koji pacijent stigne na recepciji. Ako nema odstupanja, potrebno je svakog 2-3 tjedna posjetiti ginekolog. Osim toga, redovito se podvrgavaju testovima (krvi, urinu), prolaze stručni savjeti.

Situacija je komplicirana mogućom nekompatibilnosti faktora Rhesusa majke i djeteta, pa je potrebno donirati krv kako bi se odredila protutijela barem jednom mjesečno (jednom svaka 4-2 tjedna ovisno o razdoblju). Buduća majka će morati trčati, ali sve je učinjeno za zdravlje djeteta i ženu. Što je prije moguće dijagnosticirati mogući problem, to će prije biti otklonjen.

Ako trudna osoba neće biti registrirana

Ponekad se to događa tako da se žena ne svjesno registrira u klinici i posjeti liječnika neposredno prije ili tijekom porođaja. Trudnoća može dobro napredovati, a dijete će se roditi zdravo. Ali ako postoje problemi koji dovode do spontanog pobačaja ili patologije fetusa, nitko ne može reći trudnici da djeluje. Takvo neprilagođivanje u odnosu na njihovo zdravlje i zdravlje djeteta je ispunjeno posljedicama.

Ne prijavljivanjem države nema pravo kazniti nikakvu novčanu kaznu niti prijedlog. Žena se kažnjava, lišena pravovremene medicinske skrbi, dijagnostici, podršci. Čak i ako se trudna majka osjeća sjajnom i već ima iskustva u porođaju, preporučuje se podvrgnuti planiranim studijama. Nitko ne može predvidjeti kako će trudnoća nastaviti. Ako se "zanimljiva pozicija" potvrdi (barem testom), ali registracija otežava odlazak ili druge razloge, može se ispitati malo kasnije.

Optimalno "jedno" vrijeme za registraciju ne postoji. Svaka žena odlučuje za sebe koliko je to prikladno za nju. U kratkom vremenu ginekolog može odbiti registraciju i zakazati drugi termin nakon par tjedana u slučaju trudnoće. Preporuča se registrirati se u 1. trimestru, budući da se tijekom tog razdoblja provode sva potrebna primarna istraživanja.

Kako se plaća za trudnice

1. Koje isplate mogu dobiti trudnica?

Glavni dio socijalne podrške obiteljima s djecom je nakon rođenja djeteta, ali postoji nekoliko uplata namijenjenih trudnicama. Ovo je:

 • porodiljni doplatak;
 • paušalni iznos za žene koji su se registrirali kod medicinskih organizacija u ranoj fazi trudnoće (do 12 tjedana) (za sve žene s ruskim državljanstvom);
 • paušalni iznos za žene koji su se registrirali kod medicinskih organizacija u Moskvi do 20 tjedana trudnoće (za stanovnike Moskve);
 • paušalni iznos trudnoj ženi vojnog službenika na vojnoj službi.

2. Kako dobiti novčanu naknadu?

Rodiljni doplatak može dobiti žene:

 • radnike, zaposlene, vojno osoblje (naknada se plaća na mjestu rada ili usluge);
 • redoviti studenti (doplatak se plaća na mjestu studija);
 • otpuštena u vezi s likvidacijom organizacije u roku od 12 kalendarskih mjeseci od datuma rodiljnog dopusta i priznata kao nezaposlena (zahtjev se mora podnijeti u centar javnih službi "Moji dokumenti").

Rodiljna naknada plaća se za 70 kalendarskih dana (u slučaju višestruke trudnoće, 84 dana) prije rođenja i 70 kalendarskih dana (u slučaju kompliciranih poroda - 86, pri rođenju dvoje ili više djece - 110) nakon poroda. Rodiljni dopust se kumulativno izračunava i daje ženi potpuno bez obzira na broj dana koji se stvarno koristi prije rođenja.

"> rok porodiljnog dopusta, zapravo je to" plaća za odmor "za porodiljni dopust, a doplatak se izračunava na temelju 100% prosječne zarade, ali ne može biti veći od određenog iznosa, a možete provjeriti trenutna ograničenja na web stranici Moskovske regionalne podružnice Fonda za socijalno osiguranje Ruske Federacije,

Radne žene i studenti za potrebe registracije trebat će:

 • potvrda o invalidnosti;
 • za registraciju na mjestu službe ili studija - potvrdu medicinske organizacije.

Žene koje su otpuštene tijekom likvidacije neke organizacije moraju se uputiti u centar javnih službi:

 • prijava;
 • osobni dokument (putovnica);
 • pojedinosti kreditne institucije i [broj] tekućeg računa na koji će se plaćanje prenijeti;
 • potvrda o invalidnosti;
 • potvrdu državne službe za zapošljavanje o priznavanju nezaposlenih;
 • zapis o zapošljavanju;
 • u brojnim slučajevima - Ako nemate stalnu registraciju u Moskvi, možda vam je potrebna potvrda organa socijalne sigurnosti stanovništva u nekoj drugoj ruskoj regiji da državna služba nije bila osigurana u mjestu prebivališta podnositeljice zahtjeva.

Ako ste radili kao pojedinacni poduzetnik, odvjetnik, javni bilježnik ili ste bili angažirani u drugim aktivnostima koje su podložne državnoj upravi i (ili) licenciranju u skladu sa saveznim zakonima, dodatno se donosi odluka teritorijalnih tijela Savezne porezne uprave o priznavanju statusa prestanka takvih aktivnosti od strane pojedinca.

Odluku o imenovanju naknada donosi Odjel socijalne zaštite stanovništva grada Moskve u roku od 10 radnih dana od dana prijave prijave. Stvarna veličina plaćanja za žene otpuštene u vezi s likvidacijom organizacije mogu se naći na internetskim stranicama Odjela za socijalnu zaštitu grada Moskve.

3. Kako dobiti prednosti za žene koje se registriraju prije 12 tjedana trudnoće?

Plaćanje se vrši samo uz rodiljne naknade. Ako bolovanje nije plaćeno, ta se pogodnost također ne daje.

Jedini dodatni dokument koji je potreban za primanje ove isplate je potvrda antenatalne klinike ili druge medicinske organizacije koja je registrirala ženu u ranoj fazi trudnoće.

4. Kako dobiti prednosti za žene koje su registrirane prije 20 tjedana trudnoće?

Da bi primio ovaj iznos, žena mora imati stalnu registraciju u Moskvi i biti registrirana u razdoblju do 20 tjedana trudnoće. Za potrebe registracije trebat će:

 • zahtjev za naknadu;
 • osobni dokument (putovnica);
 • pojedinosti kreditne institucije i broj računa na koji će se plaćanje prenijeti;
 • potvrdu medicinske organizacije koja se nalazi u Moskvi o registraciji u razdoblju do 20 tjedana trudnoće.

Plaćanje možete izvršiti:

Odluku o imenovanju naknada donosi Odjel socijalne zaštite stanovništva grada Moskve u roku od 10 radnih dana od dana prijave prijave.

Kada i kako se registrirati za trudnoću

Upravo ste saznali za trudnoću - imate kasni menstrualni ciklus i testovi trudnoće pokazali su 2 trake. Što je sljedeće? Svaka trudnica (prije ili kasnije) mora biti registrirana kod opstetričara-ginekologa.

Prvi korak je napraviti sastanak s specijalistom. Ovo može biti opstetričar-ginekolog u ženskoj klinici okruga ili ginekolog u privatnoj klinici. Imate pravo prijaviti se za trudnoću u klinici na mjestu registracije (propiska) ili prebivališta.

Registracija (što trebate poduzeti da biste posjetili liječnika)

Da biste se registrirali za trudnoću trebali bi biti u ranoj fazi (do 12 tjedana), jer to povećava vjerojatnost uspješnog trenda i dostave.

Pri prijavi potrebno je sljedeće dokumente:

 • putovnica;
 • zdravstveno osiguranje;
 • SNILS - osigurani broj osobnog računa osiguranika (kartica mirovinskog osiguranja).

A također vam je potrebna: pelena za pregled na kauču, pokrivače cipela - u ljekarnama, trošak je mnogo jeftiniji nego u stroju. Notepad i olovka za bilješke.

U antenatalnoj klinici dobit ćete dvije kartice - "Pojedinačna kartica trudnice i puerperal", koja će biti pohranjena u uredu opće-ginekologa u datoteci kartice na datum sljedećeg posjeta i "Razmjena karata" - glavni dokument trudnice, koju izdaje antenatalna klinika u rasponu od 22 do 23 tjedna bez kojeg se nećete primiti u glavni rodiljni odjel.

Ove kartice sadržavat će sve informacije o vama, informacije o tome kako vaša trudnoća prolazi, rezultate testova, pregleda i ultrazvuka.

U Ruskoj Federaciji postoji standard za medicinske preglede u upravljanju trudnoćom, koji se provode besplatno. Liječnik-ginekolog će pratiti vaše zdravlje, dodijeliti određene testove i preglede u svakoj fazi trudnoće kako bi se uklonile moguće komplikacije.

Osim toga, radne žene koje su se prijavile za trudnoću u zdravstvenoj ustanovi u ranoj fazi trudnoće (do 12 tjedana) plaćaju jednokratnu naknadu.

Kako se registrirati ne u mjestu prebivališta (registracije) i nerezidenta.

U skladu s čl. 32 Federalni zakon od 29.11.2010. Br. 326-FZ "O obveznom zdravstvenom osiguranju u Ruskoj Federaciji" Osigurani (tj. Oni s CMI politikom) imaju pravo:

 1. Slobodno pružanje liječničke skrbi od strane medicinskih organizacija po nastanku osiguranog slučaja na cijelom području Ruske Federacije u iznosu utvrđenim osnovnim programom obveznog zdravstvenog osiguranja.

Osnovni program obveznog zdravstvenog osiguranja sastavni je dio programa državnih jamstava besplatne medicinske skrbi građanima koje je odobrila Vlada Ruske Federacije.

Osnovni program obveznog zdravstvenog osiguranja pruža primarnu zdravstvenu zaštitu, uključujući preventivnu skrb, hitnu medicinsku njegu i specijaliziranu medicinsku skrb u slučajevima navedenim u stavku 6. Članak 35 №326-RZ, uključujući tijekom trudnoće, porođaja, postpartum razdoblje.

 • Izbor medicinske organizacije od medicinskih organizacija uključenih u provedbu teritorijalnog programa obveznog zdravstvenog osiguranja u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije.
 • Odabir liječnika podnošenjem zahtjeva osobno ili putem predstavnika upućene čelniku medicinske organizacije sukladno zakonodavstvu Ruske Federacije.

  U skladu s čl. Br. 323.-FZ "Na temelju zaštite zdravlja građana Ruske Federacije" za primanje primarne zdravstvene zaštite, građanin bira medicinsku organizaciju, uključujući i teritorijalno-teritorijalnu osnovu, najviše jednom godišnje ( osim slučajeva promjena prebivališta ili mjesta boravka građanina). U odabranoj medicinskoj organizaciji, građanin ne može izabrati više od jednom godišnje (s iznimkom slučajeva kada je medicinska organizacija zamijenjena) od liječnika opće prakse, općinskih liječnika opće prakse, pedijatara, četvrtog pedijatara, liječnika opće prakse (obiteljskog liječnika) ili bolničkog liječnika. podnošenje prijave osobno ili putem predstavnika upućene čelniku medicinske organizacije.

  Stoga, kako biste se pridružili antenatalnoj klinici, trebate napisati prijavu upućenu glavnom liječniku s adresom prebivališta i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja.

  Ranije u Moskvi za privitak djece i trudnica zahtijeva dokument o registraciji u gradu Moskvi. Stupanjem na snagu Naredbe br. 1533 od 13. rujna 2010. ovaj je dokument isključen.

  Ako odbiješ registrirati, imate pravo podnijeti žalbu kod jedne više organizacije - Ministarstva zdravstva, Ministarstva zdravstva.

  Kakva će pitanja postavljati liječnik na prvom sastanku?

  Prvi put žena u dogovoru o trudnoći liječnik upoznati s općim i porodiljske i ginekološke povijesti: o značajkama menstrualnog ciklusa, uključujući o broju trudnoća, odmora između njih, trajanje, tijeku i ishodu, komplikacija tijekom poroda i razdoblja nakon poroda; masa novorođenčeta, razvoj i zdravlje djece u obitelji. Određuje povijest spolno prenosivih infekcija (genitalni herpes, sifilis, gonoreja, klamidija, ureaplasmosis, mikoplazma, HIV / AIDS, hepatitis B i C), primjena kontraceptiva.

  Saznajte prisutnost dijabetesa rođaka, visokog krvnog tlaka, tuberkuloze, mentalno zdravlje, raka, multiple trudnoće, prisutnost djece u obitelji s prirođenim i nasljednim bolestima), doživjeli u djetinjstvu i odrasloj dobi, somatske i ginekoloških bolesti, a posebno o menstrualnom ciklusu i reproduktivne funkcije. Pitat će mu dob i zdravstveno stanje muža, njegovu vrstu krvi i Rh-pripadnost, kao i prisutnost radnih opasnosti i loših navika.

  Također, liječnik treba dobiti informacije o prenesenih bolesti žena, posebno rubeole, toksoplazmoza, genitalnog herpesa, infekcije citomegalovirusom, kroničnog tonzilitisa, bolesti bubrega, pluća, jetre, kardiovaskularni, endokrini, onkološkog patologije, povećane krvarenje, operacije, transfuzije krvi, alergijske reakcije, te također o uporabi duhana, alkohola, opojnih ili toksičnih sredstava.

  Ispitivanje trudnog liječnika

  Na prvom pregledu trudnice procjenjuje se priroda njezine tjelesne strukture, navode se informacije o početnoj tjelesnoj težini neposredno prije trudnoće i prirodi prehrane. Posebna pažnja posvećuje se ženama koje imaju prekomjernu težinu i težinu.

  Tijekom pregleda trudne izmjerene tjelesne mase, krvni tlak na obje ruke, skrenuo je pozornost na boju kože i sluznice, čuju srce zvuči, pluća, opipljivu štitnjača, mliječne žlijezde, regionalne limfne čvorove; procijenjeno stanje bradavice. Provedena poroda pregled: određen vanjskim zdjelice dimenzije, prsni pregled obavlja se uz obveznu provjeru vrata maternice i vaginalne zidove u zrcalima, kao i međice i anusa.

  Kod žena s fiziološkim tijekom trudnoće, u nedostatku promjena u vagini i cerviksu, vaginalni pregled obavlja se jednom, a učestalost naknadnih studija je indicirana.

  Kada prvi puta posjetite ženu, navedeno je trajanje trudnoće i datum očekivanog rođenja. Ako je potrebno, pitanje trajanja trudnoće odlučuje se savjetovanjem, uzimajući u obzir ultrazvučne podatke.

  Nakon prvog pregleda kod liječnika ginekologa trudna usmjerena na uvid terapeutu koji pregledava po svojoj fiziološkoj trudnoći dva puta (nakon prvog pregleda kod liječnika ginekologa i 30 tjedana trudnoće).

  Koliko često će biti potrebno posjetiti liječnika?

  posjeta liječniku učestalosti Opstetričar ginekolozima i drugim stručnjacima u žena s fiziološkim i komplicirane trudnoće, učestalost laboratorijskih i drugih ispitivanja, terapijske mjere, indikacije za bolničko liječenje su sadržane u „Shema dinamički nadzor trudnica i žena u porodu” Učestalost posjeta i količina istraživanja trebaju Opstetričar-ginekolog raspravlja s trudnicom i dobiva svoj pristanak.

  Prema nalogu Ministarstva zdravstva Rusije od 01.11.2012. N 572n tijekom fiziološkog tijeka trudnoće, obavljaju se pregled trudnica:

  1. Liječnik-ginekolog - najmanje deset puta:
   • nakon prvog ispitivanja, posjećivanja nakon 7-10 dana uz analize, zaključivanje terapeuta i drugih stručnjaka;
   • u budućnosti - jednom mjesečno do 28 tjedana,
   • jednom mjesečno - nakon 28 tjedana trudnoće.
   Učestalost promatranja može biti 6-8 puta kada primalja primjećuje svaka 2 tjedna, nakon 37 tjedana - svakih 7-10 dana.
  2. Liječnik opće prakse, stomatolog - najmanje tri puta (prvi se pregled provodi najkasnije 7-10 dana nakon prvog upućivanja na antenatalnu kliniku, a zatim svaki tromjesečje);
  3. Otorinolaringolog, oftalmolog - najmanje dva puta;
  4. Ostali stručnjaci - prema indikacijama, uzimajući u obzir komorbiditete.

  Kako bi se povećala učinkovitost prenatalne dijagnostike i prevencije rođenja djece s prirođenim i nasljednim patologije sve trudne prenatalne dijagnostike provodi se u skladu s ruskog Ministarstva zdravstva reda od 28.12.2000 # 457 „Na poboljšanje prenatalne dijagnostike u prevenciji nasljednih i prirođenih bolesti u djece.”

  Svi dijagnostički i laboratorijski testovi su besplatni za trudnice.

  Kada se prijaviti za trudnoću? Razmotrite sve nijanse

  Da biste shvatili kada se registrirate za trudnoću, morate znati zašto.

  Trudnoća uopće proizlazi na različite načine. Jedna žena može imati problema s trudnoćom u prvom tromjesečju, a druga - u drugoj, a trećina uopće nema poteškoća.

  Kako bi se spriječio razvoj fetalnih patologija od prvih tjedana trudnoće, potrebno je što prije vidjeti liječnika.

  Nakon zatrudnjenja, žena obično to osjeća prije početka menstrualnog ciklusa. Međutim, svi testovi na trudnoći još uvijek ne daju pozitivan rezultat. Znakovi trudnoće nisu dovoljni da ginekolog odredi točno što se događa sa ženskim tijelom.

  Tjedna od 1 do 7

  U razdoblju od 1-4 tjedna trudnoće maternica se vizualno ne mijenja, stoga ginekolog može pripisati kašnjenju menstruacije drugim uzrocima: stresu ili hormonskoj neravnoteži.

  Ultrazvuk može otkriti trudnoću vrlo rano, kada ginekolog još uvijek ne može ništa reći. Ali je li ključno dijagnosticirati trudnoću u prvim tjednima?

  Ako u ranom razdoblju (1-7 tjedana) počinje odjeljivanje posteljice ili se pojavljuju drugi problemi koji ukazuju na nisku prilagodljivost embrija na budući život, onda je bolje da ga ostavite kakva jest.

  Bolje je rađati zdravo dijete od bolesnika, s kongenitalnim abnormalnostima, sada. Majka priroda vodi brigu o zdravlju budućeg djeteta i sprječava rođenje djeteta za koje će život postati mučenje. Bez obzira na to koliko je tužno, to ne bi trebalo biti pristrano.

  Tko će imati koristi od Viferona: svijeće tijekom trudnoće? Pročitajte ovdje.

  I ovdje ćete se upoznati s simptomima propuštenog pobačaja.

  Tjedan 7 do 12

  Ako žena nije izgubila dijete prije 6-7 tjedana trudnoće, onda je vrijeme da se obratite ginekologu.

  Do tog vremena maternica već raste u veličini, a embrij postaje održiviji. Ginekolog na osnovu pregleda maternice i mliječnih žlijezda čini dijagnozu: trudnoću.

  Ako je buduća majka zabrinuta zbog boli, ima smeđe i krvavi iscjedak, onda je vrijeme za prvi ultrazvučni pregled. To će vam pomoći potvrditi ili isključiti ektopičnu trudnoću.

  Nakon prvog posjeta ginekologu, ženama se daju brojni preporuke za testiranje i opći liječnički pregled.

  Na temelju prvog pregleda, liječnik će donijeti zaključak o tome koliko je vjerojatnost pojave komplikacija tijekom trudnoće, kao i odrediti točniji datum i približan datum isporuke.


  Obično je trudnica propisana folna kiselina, vitaminska i mineralna kompleksa kako bi isključila abnormalnosti u razvoju fetusa.

  Država potiče registraciju trudnoće u ranoj trudnoći (do 12 tjedana) i obećava plaćanje jednokratne novčane naknade. Štoviše, neki vitaminski kompleksi mogu se izdati besplatno.

  Ako nije sve dobro

  Kada žena pokuša dugo ostati trudna, a ona to ne dobiva, ili se stalno pogađaju, registracija je poželjna od prvih znakova trudnoće.

  U ovom slučaju, liječnici će pomoći zadržati trudnoću, bez obzira na to koliko je trajanje. Kako bi spasio dijete, buduća majka se šalje u bolnicu, gdje će biti pod stalnim nadzorom. U tom slučaju, propisajte lijekove koji smanjuju rizik od pobačaja.

  Kasniju registraciju može donijeti mnogo neugodnih iznenađenja. To se posebno odnosi na žene s kroničnim bolestima ili bolestima koje ona ne zna.

  Od 1 do 10 tjedana, dijete je najosjetljivije na posljedice bolesti koje njegova majka pati, jer do 10 tjedana nastaju svi vitalni organi i živčani sustav.

  U ovom članku, saznat ćete je li moguće kupiti se za trudnice ili ne.

  Kako se prijaviti za trudnoću?

  Nije pretjerano reći da je trudna čitava znanost. Od budućnosti majka često zahtijeva takva praktična znanja i vještine, za koje prije nije imala pojma. Ali naša rubrika "Praktični rad za buduću majku" pomoći će vam da ih brzo i lako svladate.

  Daria Ursulyak
  Opstetričar-ginekolog, Cand. med. Znanosti, grad Moskva

  Gdje se prijaviti za trudnoću?

  Prije svega, trudnica se mora prijaviti za trudnoću s ginekološkim liječnikom. Gdje se promatrati: u ženskom savjetovalištu, u komercijalnom medicinskom centru, u medicinskom centru u rodilištu - odlučite. Sve ovisi o vašim željama i materijalnim mogućnostima.

  Besplatno se može vidjeti u ženskoj klinici na mjestu registracije ili na mjestu prebivališta, bez obzira na registraciju. Da biste se prijavili za trudnoću u antenatalnoj klinici, morate poslati putovnicu i obvezno zdravstveno osiguranje. Prisutnost politike, bez obzira na to gdje je izdana, omogućuje pacijentu da ga predstavi u bilo kojoj antenatalnoj klinici ili bolnici za majku, gdje bi se trebalo prepoznati kao valjana - to osigurava jedinstven sustav obveznog zdravstvenog osiguranja. Postoje propisi koji potvrđuju pravo na državnu zdravstvenu zaštitu bez obzira na mjesto prebivališta. U nedostatku politike, dobit ćete samo hitnu medicinsku pomoć.

  Bolje je da se registrirate u antenatalnoj klinici gdje ste bili promatrani nekoliko godina kako ne biste ometali kontinuitet liječničkog nadzora. Uostalom, postoje svi podaci o vašem zdravlju, dijagnoze, rezultati ispitivanja, liječenja itd. Na novom mjestu sve to nedostaje, pa neke bolesti prolaze nezapaženo. Potrebno je usredotočiti se na mjesto promatranja: to je dobro ako je prikladno doći do konzultacija. Ako je nemoguće kombinirati ova dva zahtjeva, onda u antenatalnoj klinici, gdje ste se ranije promatrali, možete dobiti ekstrakt o prethodnim bolestima i operacijama.

  Čini se da je žena registrirana (registrirana) na jednom području grada i živi na drugom području. U tom slučaju, možete ga promatrati u mjestu prebivališta. U pravilu, pacijenti u antenatalnoj klinici promatraju liječnik-ginekolog koji je dodijeljen određenom mjestu: No, imajte na umu da imate slobodu odabrati bilo koji genetski-ginekolog koji radi u ovoj predškolskoj klinici. Ako se iz nekog razloga ne dogovorite s liječnikom, možete promijeniti liječnika.

  Promatranje trudnoće moguće je u komercijalnim medicinskim centrima. Ovdje postoje mnoge mogućnosti - i centri sami i niz pruženih usluga. Vi birate centar (budite sigurni da dobivate povratne informacije od onih koji su već bili tamo), stručnjak, ugovor, zaključite ugovor koji je pravno obvezujući. Troškovi ugovora su različiti: od 10 do 60 tisuća rubalja - sve ovisi o količini pregleda, konzultacijama liječnika, razdoblju trudnoće itd. Vrijedno je saznati hoće li medicinski centar u kojem ćete prisustvovati imati dozvolu za izdavanje mjenjačke kartice, jer čak i licence za određene vrste opstetrijske medicinske pomoći nisu jamstvo takvog dopuštenja. U međuvremenu, mjenjačka kartica je dokument u kojem su zabilježeni rezultati svih pregleda provedenih tijekom trudnoće i nužno je za ulazak u rodilište. Žena koja nema zamjensku karticu može se primiti samo u opservacijski odjel za porodiljnu bolnicu, gdje postoje neispitani pacijenti i žene s različitim zaraznim bolestima. Žena dobiva mjenjačnicu na svojim rukama nakon 28. tjedna trudnoće. Navedite da li trgovačko medicinsko središte izda klijentu certifikat o rodiljnom dopustu (drugim riječima, može li se tamo organizirati bolnički i rodiljni dopust). Postupak komuniciranja s opstetričar-ginekologom temelji se na shemi sličnoj konzultaciji sa ženama.

  Druga opcija za praćenje trudnoće je promatranje u porodničkoj bolnici; njegova prednost je mogućnost provođenja trudnoće i porođaja od strane jednog odgojno-ginekologa.

  Kada se prijaviti za trudnoću?

  Registracija s specijalistom treba biti u ranoj trudnoći (do 12 tjedana), jer to povećava vjerojatnost uspješne trudnoće i porođaja, a time i rođenje zdravog djeteta. U ovom trenutku preporučljivo je započeti preglede stručnjaka, uzimajući testove kako bi se isključili svi mogući problemi i odmah započeli s liječenjem kada se otkrije određena patologija. Liječnik-ginekolog će moći sustavno pratiti stanje zdravlja, propisati određene pretrage u svakoj fazi trudnoće, kako bi se osiguralo da nema komplikacija. Osim toga, naša vlada plaća sve žene koje se prijavljuju za trudnoću do 12 tjedana, kada idu na porodiljni dopust, jednokratnu naknadu u iznosu polovice minimalne plaće.

  Što rade u ženskom savjetovanju?

  Na prvom prijemu, opstetričar-ginekolog će vas ispitati o svemu što se tiče vašeg zdravlja, mjeriti ga, mjeriti zdjelicu s bazenom (poseban alat poput velikog tupog kraja, s kojim možete odrediti veličinu zdjelice), pregledati stolicu, uzeti mrlju od vagine. Sve ove informacije i istraživanja potrebne su za izradu plana za upravljanje trudnoćom i predlaganje poteškoća tijekom porođaja. Liječnik će davati preporuke o prehrani, lijekovima koje treba poduzeti, napisati upute za testiranje i konzultacije. Najčešće se krvne pretrage izvode na prazan želudac, unaprijed se možete obratiti liječniku ako je to potrebno za sljedeću studiju.

  Postoji standard za medicinske preglede u upravljanju trudnoćama koje su besplatne. To su opći testovi krvi (krv se uzima iz prsta), biokemijski krvni testovi (krv se uzimaju iz krvi), krvne pretrage za HIV, hepatitis B, sifilis, opće testove urina, vaginalni razmaz, ultrazvuk, konzultacije stomatologa, oftalmologa, terapeuta. U nazočnosti kroničnih bolesti majke, mogu biti potrebni dodatni pregledi i konzultacije. Ako trebate napraviti testove koji nisu uključeni u standard, morat će ih platiti. U većini medicinskih ustanova uobičajeno je preskočiti trudnice naizmjence, tako da ukazuju ostatak pacijenata na vaš položaj.

  Prije nego što se sastanete s ginekološkim odgojiteljem, možete se izraditi uzoran popis pitanja koja treba postaviti kako ne biste zaboravili ništa i raspravili sve pojedinosti o kojima vas zanima. Ako liječnica za konzultacije žene otkrije značajne abnormalnosti tijekom trudnoće, uvijek je moguće uputiti pacijenta na konzultacije u veći medicinski centar. Na primjer, ako se takva konzultacija nalazi u Moskvi regiji, pacijent se može uputiti na pregled u Moskovski regionalni istraživački institut za opstetriciju i ginekologiju.

  Rodiljni dopust: koliko?

  Potvrdu o invalidnosti za trudnoću i porođaj donosi opstetričar-ginekolog i, u odsutnosti, generalni recepcionar za sljedeće uvjete:

  u odsustvu komplikacija - od 3 tjedna trudnoće, trajanje je 140 kalendarskih dana (70 dana prije isporuke i 70 dana nakon isporuke);

  s višestrukim trudnoćama - gestacija od 28 tjedna za 180 dana:

  u slučaju kompliciranog porođaja - dodatno za 16 kalendarskih dana. U tim slučajevima ukupno trajanje prenatalnog i postnatalnog odmora je 156 kalendarskih dana (70 + 16 + 70).

  Koristite našu uslugu Proračun majčinstva >>>

  Vrijeme je za antenatalnu kliniku: registracija za trudnoću

  Preporuča se prijevremeno prijavljivanje za trudnoću do 12 tjedana za sve djevojke. To vam omogućuje da najprije prepoznate abnormalnosti tijekom trudnoće u ranoj fazi i počnite liječenje na vrijeme.

  Kod 10-12 tjedana, sve trudnice trebale bi proći kroz prvi pregled za identifikaciju patoloških stanja u fetusu.

  Stoga je pravodobna registracija na LCD zaslonu za trudnoću briga za zdravlje vašeg budućeg djeteta.

  Neke djevojke vole privatne medicinske centre, gdje trudna žena prati novac.

  Ako ste donijeli takvu odluku, odaberite centar koji ima pravo izdati mjenjačnicu, kao i dobiti bolovanje i porodiljni dopust.

  Bez tih dokumenata, nećete dobiti samo novčanu naknadu, ali ćete također morati roditi u sobi za opservaciju, gdje leže djevojke s infektivnim bolestima.

  Dokumente za registraciju za trudnoću mogu se odvesti na antenatalnu kliniku u mjestu prebivališta ili prebivališta. Ako imate zdravstveno osiguranje, onda morate preuzeti bilo koju kliniku diljem Rusije. Prijava nije važna prilikom registracije. U ovom slučaju imate pravo izabrati čak i liječnika koji će vas pratiti.

  Kako je registracija za trudnoću?

  • Dolazite na recepciju ginekologu s dokumentima.
  • On provodi temeljit pregled, anketira čekaću majku i popunjava njezinu posjetnicu, koja će biti pohranjena u antenatalnoj klinici.
  • U budućnosti, dobit ćete ruke na razmjenu kartica, koja će odražavati sve podatke o testovima, ultrazvuku i ginekološkim promatranjima. Ova je kartica potrebna prilikom ulaska u rodilište.

  Liječnik-ginekolog na prvom pregledu savjetovat će vas o prehrani, odgovoriti na sva pitanja i preporučiti komplekse vitamina. Podnijet će neke testove za registraciju za trudnoću. Osim toga, dobit ćete preporuku za preostale testove i popis liječnika koje trebate proći prije vašeg sljedećeg posjeta ginekologu.

  Ako imate potvrdu o zdravstvenom osiguranju, sve konzultacije i testovi trudnice su besplatni.

  Dokumenti za registraciju za trudnoću

  Već smo rekli da je rok upisa za trudnoću do 12 tjedana. Pravila za to su vrlo jednostavna: samo trebate doći liječniku za prvi ispit na vrijeme. Istodobno je potrebno imati obvezne dokumente za registraciju za trudnoću:

  · Potvrda o zdravstvenom osiguranju;

  · Potvrda o umirovljenju osiguranja (policy SNILS).

  Ako ne dolazite u antenatalnu kliniku na mjestu registracije, od vas će se tražiti da napišete prijavu upućenu glavnom liječniku ili voditelju ove klinike. U tom slučaju, preporučujemo vam da uzmete i karticu s antenatalne klinike na kojoj ste se ranije vidjeli. Povijest bolesti, tijek prethodnih trudnoća i porođaja pomoći će ginekologu u upravljanju trudnoćom u ovoj fazi.

  Analize za registraciju trudnoće

  Prilikom registracije za trudnoću, ginekolog provodi preglede da mu treba ispuniti karticu. Potrebno je ispitati na stolici: liječnik će uzeti test za istraživanje, ispitati maternicu i vaginalni zid, te će palpirati donji abdomen. Osim toga, mjerit će tjelesnu težinu, tlak i vanjske dimenzije zdjelice budućih mama pomoću posebnog alata.

  Od velike je važnosti razgovor s ginekologom na prvom prijemu.

  1. Vaš liječnik treba temeljito naučiti sve informacije o vašem zdravlju i zdravlju članova vaše obitelji.
  2. Bilo bi potrebno govoriti o prethodnim trudnoćama i porođaju, ako se radi o nasljednim i kroničnim bolestima, zaraznim bolestima, menstrualnom ciklusu i lošim navikama.
  3. Ginekolog će vam zatražiti prvi dan posljednjeg menstrualnog razdoblja kako bi odredio opstetrsko trajanje trudnoće i preliminarni datum rođenja.

  Ovo je sve potrebno istraživanje i analiza za registraciju trudnoće. Na toj recepciji, ginekolog će vam dati upute za druge testove (krv, urin, ultrazvuk, EKG, itd.) I druge liječnike (terapeuta, optometra, otolaringologa, stomatologa). Nakon polaganja testova i pregleda stručnjaka, morat ćete opet posjetiti svog ginekologa kako biste procijenili rezultate istraživanja i dobili dodatne preporuke.

  Registracija u ranoj trudnoći

  Rana registracija za trudnoću provodi se do 12 tjedana. Obično djevojka prvo poziva na antenatalnu kliniku u razdoblju od 7 do 12 tjedana, kada nauči o trudnoći. Stručnjaci ne preporučuju da prije 7 tjedana kontaktiraju antenatalnu kliniku, jer u ovoj fazi postoji visoki rizik od pobačaja, što mnoge djevojke ni ne shvaćaju. Tako se javlja prirodna selekcija: slabi i bolni fetus ne preživi, ​​a zdravi i snažni počinju razvijati i rasti.

  Prijavljivanje u ranoj fazi trudnoće preporučljivo je svim trudnicama za tri glavna razloga:

  1. U prvim tjednima trudnoće položeni su svi glavni sustavi i organi bebe. Bolje je da ste u tom razdoblju bili pod nadzorom ginekologa. On će moći prepoznati abnormalnosti tijekom trudnoće, dati sve potrebne savjete i preporučiti vitamine.
  2. Organizam buduće majke u prvim tjednima obnavlja se prema potrebama fetusa, što znači da se kronične bolesti mogu pogoršati ili se mogu pojaviti nove. Ispitivanje i preporuke ginekologa pomoći će u izbjegavanju komplikacija.
  3. Pri prijavi do 12 tjedana, djevojka ima pravo osloniti se na dobrobit koju će primiti kad odlazi na porodiljni dopust (28-30 tjedana).

  Kada i kako se registrirati za trudnoću

  Trudnoća je poseban period u životu žene. Tijekom njezinog opterećenja na tijelu buduće majke ozbiljno se povećava, što je popraćeno anatomskim i hormonskim promjenama. Da biste bili sigurni u ispravan razvoj fetusa i nema nikakvih problema sa zdravljem, trudnoća bi trebala odmah prijaviti u trudnoći klinici.

  Za početak, trebali biste dogovoriti sastanak s ginekologom koji prima na LCD zaslonu. Država osigurava pravo na besplatnu obradu prijavom ili na mjestu stvarnog mjesta.

  Zašto nam je potrebna registracija trudnoće?

  Žena koja je registrirana za trudnoću može očekivati ​​besplatno liječenje svih 9 mjeseci. Promatranje razvoja fetusa počinje početnom inspekcijom. Istraživanja se sustavno provode kako bi se utvrdile eventualne abnormalnosti.

  U antenatalnoj klinici dati radove koji su potrebni za ulazak u bolnicu, - mjenjačnicu i potvrdu o majčinstvu. U slučaju komplikacija, upućivanje na bolničko liječenje.

  Na dan registracije za očekivanu majku dobiva se mjenjačka kartica. Liječnik određuje svoju težinu, mjeri krvni tlak, pregledava povijest bolesti i daje upute testovima.

  Potrebno je znati da je, prema zakonu Ruske Federacije, medicinsku pomoć potrebno osigurati bez upisa u antenatalnu kliniku. Međutim, registracija vlastitog stanja i zakazani posjet ginekologu pomaže izbjeći probleme tijekom nošenja djeteta.

  Dokumenti za registraciju

  Medicinskih razloga poslodavac je dužan osigurati trudnu zaposlenik bolje uvjete rada i manje stresno okruženje, i da potvrdi svoja prava trudnica će trebati potvrdu od prenatalne klinike. Prekovremeni radni odnos, rad vikendom i trudnoće u odgoju je kontraindiciran, inače poslodavac krši zakon.

  Odbaci buduću majku može iznimno rijetko. Da bi se zajamčilo poštivanje njihovih prava, žena bi na dan prijave trebala dobiti potvrdu o trudnoći i poslati ga poslodavcu.

  Gdje se promatrati

  Prema zakonu, djevojka ima pravo izabrati kliniku s udobnijim uvjetima za sebe. Promatrane tijekom trudnoće mogu biti u različitim ustanovama:

  Centri za registraciju trudnoće

  1. Žensko savjetovanje je standardni računovodstvo. Registracija je dopuštena na željenom LCD zaslonu na mjestu, ali morate izdati konsolidaciju.
  2. Perinatalni centar je roditeljska bolnica s dodatnim uvjetima i odjelima za tešku trudnoću. Takve institucije otvaraju se diljem zemlje. Tehnologija i moderna oprema omogućuju lokalnim liječnicima pružanje kvalitetne pomoći. U nekim perinatalnim centrima, ne samo da promatraju trudnoću, nego i uzimaju isporuku.
  3. Privatna klinika - nudi niz usluga, ali ne objavljuje važne dokumente za besplatnu dostavu medicinske pomoći pri rođenju. Ugovor za upravljanje trudnoćom. Osiguravajuće društvo otvara račun u ime majke. Obično, osiguranje uključuje rutinske testove, preglede, ginekološke preglede. Nedostaci usluge u privatnoj klinici - plaćanje svih usluga, odvojeno prijavljivanje u rodilištu i nedostatak potvrde.
  4. Promatranje u rodilištu. Postoje odjeli u domovima za majčinstvo, u kojima prate zdravlje trudnica. Da biste ih pregledali u rodilištu, trebate sklopiti ugovor s osiguravajućim društvom koje surađuje s ustanovom. Prednost je u tome da se pacijent nadzire sve do rođenja, a tijekom nje jedan medicinski centar.

  Kada je ugovor za usluge sa privatnoj klinici treba pažljivo pročitati fusnotu: koje usluge tvrtka se obvezuje osigurati i koji su odsutni u analizu popis. Obavezno se upoznajte s klauzulom "iznimke". Objašnjava uvjete ugovora, razloge mogućeg otkaza i koje će usluge biti plaćene.

  Računovodstvo trudnoće - kada se ustati

  Ne postoji zakon koji bi se obvezao da se registrirate za određeno razdoblje trudnoće. No, za one koji su prijavljeni do dvanaest tjedana, naplaćuje se dodatna naknada.

  Kada se prijaviti za trudnoću

  Nema niže vremenske granice za registraciju - u teškim situacijama, buduće zdravlje majke prati se od 5. porodnog tjedna. Uobičajeno, liječnici preporučuju rutinske pretrage 8-11 tjedana. U ovoj fazi trudnoće obavljaju se važni postupci koji prate zdravlje nerođenog djeteta.

  Za hitan posjet liječniku postoje sljedeći razlozi:

  • pogoršanje općeg stanja;
  • nepovoljni radni uvjeti;
  • prisutnost pobačaja u povijesti;
  • starost buduće majke je preko 35 godina;
  • prisutnost kroničnih bolesti.

  Nemoguće je dati točan odgovor na pitanje kada trebate registrirati za trudnoću. Maksimalno trajanje trudnoće na koju se možete prijaviti na LCD zaslonu ne postoji. U idealnom slučaju, ovo bi trebalo biti učinjeno prije 12 tjednih opstetrije. Rok je prije porodiljnog dopusta, odnosno do 30 tjedana. Zatim liječnik imat će vremena za imenovanje liječničkog pregleda i izdavanje bolničkog lista za izdavanje potvrde.

  Koji su potrebni papiri za registraciju?

  U medicinskoj klinici mora se osigurati:

  • putovnica - potrebna za registraciju osobne iskaznice;
  • OMS politika - daje pravo na liječenje besplatno;
  • Snils.

  Za rutinsko ispitivanje potrebna vam je pelena za lijekove, pokrivače cipela, prijenosno računalo i olovku kako biste napisali preporuke liječnika.

  Medicinski centar obavlja registraciju dvije osobne kartice:

  • pojedinačni list žene u radu - čuva ginekolog, koji obavlja rutinske preglede. Brojevi se raspoređuju prema redoslijedu dana posjete;
  • mjenjačka kartica je glavni dokument pacijenta koji se daje u ruke trudnice u 21. tjednu trudnoće. Obavezno se prijaviti u bolnicu.

  Medicinski testovi za trudnoću

  Obje kartice sadrže analize za cijelo razdoblje, informacije o razvoju bebe, rezultate istraživanja i ultrazvuk.

  Planirani medicinski pregledi u svakom tromjesečju su besplatni. Ginekolog prati stanje djevojke, propisuje preporuke, šalje ih na pregled i uklanja pojavu komplikacija.

  Kako se registrirati bez registracije

  Da biste se registrirali bez dozvole boravka, morate prenijeti svoju putovnicu i OMS politiku s ginekolozima. Temeljem Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, građanima Ruske Federacije besplatan je niz usluga:

  1. Državni program pokriva troškove liječenja na području Ruske Federacije, ako se dogodi osigurani događaj. Medicinsko osiguranje jamči besplatno liječenje. To uključuje primarni pregled, zdravstvenu skrb, kao i specijaliziranu terapiju u slučaju trudnoće, porođaja i razdoblja nakon poroda.
  2. Certifikat o osiguranju daje pravo da samostalno odabere centar od onih uključenih u zakonodavni sustav osiguranja.
  3. Zamjenik liječnika možete promijeniti uz pomoć peticije upućene glavnom liječniku u sklopu programa osiguranja.

  Prema zakonu, trudnica može jednom godišnje promijeniti medicinski centar. To ne uključuje slučajeve preseljenja ili privremenog stambenog promjena.

  Dakle, bilo kakvi problemi za buduću majku, koji nemaju dozvolu boravka, ne bi trebali nastati prilikom prijave za trudnoću. Glavna stvar je da žena treba imati OMS politiku i rusku putovnicu s njom.

  Da biste stekli uporište u određenom medicinskom centru, trebate napisati prijavu upućenu glavnom liječniku, navodeći registraciju na putovnici, adresu stvarnog prebivališta i broj OMS politike. Nakon primitka odbijanja, zahtjev treba poslati višim tijelima.

  Što liječnik traži od recepcije?

  Na početnom pregledu liječnik će pregledati pacijentovu karticu i ginekološki parametre. Potrebni unosi su učestalost menstrualnog ciklusa, broj trudnoća i karakteristike njihovog tijeka, prisutnost kroničnih bolesti.

  Za potpunu povijest, stručnjak će zahtijevati informacije o roditeljima: postoji li dijabetes, hipertenzija, mentalna i onkološka oboljenja. Također navedite je li otac nerođenog djeteta zdrav.

  Prvi posjet ginekologu

  Prvi posjet liječniku tijekom registracije

  Djevojčino tijelo, informacije o tjelesnoj težini i prehrani upisuju se u medicinsku evidenciju. Također, opstetričar određuje veličinu zdjelice i pregledava maternicu, nakon čega govori gestacijsku dob i vjerodostojni datum rođenja. Stručnjak može propisati ultrazvuk.

  Mjerenje krvnog tlaka vrši se pri svakom prijamu bez iznimke.

  Koji drugi liječnici trebaju proći tijekom trudnoće

  Na planirani način, ginekolog usmjerava očekivane majke na endokrinologa, oculista, ENT stručnjaka i terapeuta na antenatalnoj klinici. To je neophodno kako bi se razumjelo može li žena nositi dijete, ako ima ozbiljne bolesti ili kontraindikacije prirodnom porođaju.

  Opća ispitivanja moraju se uzeti nekoliko puta.

  Terapeut i stomatolog treba posjetiti četiri puta. Rezervirajte termin s otolaringologom i oftalmologom imat će dva puta.

  analize

  Što trebate proći:

  • analiza proteina urina;
  • urina za bakterije;
  • krv po skupini i Rh faktor;
  • opći test za sifilis i HIV;
  • test krvi za hepatitis B;
  • vaskularni zidni test - otkriva količinu protutijela u krvi;
  • citološki test.

  Otac djeteta podvrgava se fluorografiji i prolazi potpunu krvnu sliku.

  Prvi rezultati majčinih pregleda pomažu utvrditi postoje li abnormalnosti u razvoju fetusa. Ako ginekolog smatra potrebnim, dat će ženu preporuku za krvni test za toleranciju glukoze i za protutijela (za Rh-sukob).

  Istraživanja tijekom trudnoće sprječavaju rizik od fetalne bolesti

  U 12. tjednu trudnoće morate proći planirani ultrazvuk, tek tada - biokemijski test. Ponovljeni ultrazvučni pregled zakazan je na 19-23 i 32-36 tjedana trudnoće.

  Gornja ispitivanja moraju se prenijeti na sve trudnice. Ovisno o stanju zdravlja, liječnik propisuje dodatne studije.

  Kako dobiti odmor

  Na recepciji je izdana potvrda o invalidnosti. Izdaje ga opstetričar-ginekolog ili liječnik koji provodi ispit. datumi:

  • normalni tijek trudnoće - od 30 tjedana. Ukupno trajanje dopusta je 140 dana - 70 dana prije rođenja i 70 dana nakon njega;
  • višestruka trudnoća - od 28. tjedna. Potvrda o invalidnosti izdana je za 180 kalendarskih dana.

  Komplikacije porođaja dopunjuju se za 16 dana. Tada ukupno razdoblje odmora iznosi 156 dana.

  uvjeti

  Ukupno razdoblje promatranja za buduću majku je 30 tjedana. Za to vrijeme morate proći liječnike 8 puta. Potrebno je u prosjeku 3 dana da podnesu testove. Zadnji sastanak imenovan je na 40. tjednu trudnoće, a zatim se upućuje upućivanje na rodilište i registracijski je list zatvoren.

  Računovodstvo trudnoće pomaže u praćenju razvoja fetusa

  U 33. tjednu daju potvrdu i potvrdu o ostavci na rodiljnom dopustu. Također izraditi dokumente za koje se izdvaja novčana naknada. Ako želite premjestiti i mijenjati registraciju, registracija u klinici okruga bit će zatvorena, ali će se prenijeti na LCD u novom mjestu prebivališta. Mama bi trebala podnijeti sve dokumente s njom.

  Dakle, tijekom trudnoće trebat će vam:

  • registrirati se kod liječničkog centra;
  • posjetiti različite liječnike i položiti ispite;
  • izdati mjenicu;
  • dobiti papir na plaćanje mjesečnih naknada.

  Ali glavna stvar koja ženi daje registriranog djeteta tijekom trudnoće je povjerenje da su ona i njeno nerođeno dijete dobro.