Treba li se bojati da je tijekom razdoblja dojenja počelo moje razdoblje? Objašnjenje ovog postupka

Bol

Dolaskom djeteta, žensko tijelo počinje proizvoditi mlijeko za hranjenje bebe. Međutim, neke žene imaju poteškoće - netko ima malo toga, drugi imaju previše. Istodobno, aktiviraju se "devastirani" dijelovi tijela koji dugo nisu obavljali svoje funkcije.

Maternica i jajnici bez posla početi su ponovno oblikovati tlo za pripremu tijela za trudnoću, od koje se obnavljaju ovulacija i menstrualni ciklus. Ali kako to treba biti? Može li se iscjedak odmah nakon poroda i može li ići tijekom dojenja? Postoji li opasnost kod HS-a (dojenje) na početku kritičnih dana?

Može li se menstrualni protok početi s HBV-om?

Menstruacija nakon prirodnog porođaja može se pojaviti u vremenskom intervalu od 2-3 mjeseca, kao i nakon 6-12 mjeseci. Ovo je individualni proces, kada je nemoguće jednoznačno predvidjeti hoće li biti pokrenuta. U medicini je ova praksa česta - bilo kakvo krvarenje na dan menstruacije smatra se prirodnim i ne ovisi o vanjskim čimbenicima.

Kada počinju nakon poroda?

Budući da je nastavak menstruacije nakon prirodnog porođaja strogo individualan proces za svaki organizam, još se uvijek razlikuje od ranijih i kasnijih krvarenja. Ako su razdoblja otišla nakon kraja lochia, ovo je rano nastavak, kada maternica ugovori prirodno.

Istodobno se promatra i prilagodba laktaciji - krv proizvodi hormone koji promiču brzo ozdravljenje tijela. Kasna razdoblja - godinu dana ili dulje od datuma rođenja. Ovo se također smatra normalnim, posebno u drugom rođenju. Iscjeljenje traje duže.

Postoji zanimljiv trend - majke koje su prvi put rodile nakon 30 godina primjećuju da su njihova razdoblja počela šest mjeseci kasnije. Međutim, to je neznanstvena činjenica, au medicini ne komentira.

Može li biti kašnjenja?

Odgoda menstruacije nije moguća pri prvom krvarenju, kada se formira ciklus. U sljedećim mjesecima (s iznimkom prvog) može doći do krvarenja s pomakom datuma - to je norma, jer tijelo samo čini fazu ovulacije. Ne-ovulacijski ciklusi također se mogu primijetiti kada menstruacija ide "miruje" bez napuštanja jaja. I prije i poslije porođaja smatra se normalnim.

Mogući učinak tijekom hranjenja

Vjeruje se da ako menstruacija ode tijekom HBV-a, onda to utječe na taj proces i može pokvariti ukus majčinog mlijeka, obeshrabriti dijete od uzimanja dojke itd. Sve ovo je mit. Jedina stvar koja ima veze s menstruacijom i HB je hormon. Prolaktin vam omogućuje da proizvodite mlijeko i oksitocin - "držite" maternicu u tonu, sprečavajući se da se stanice raspadaju, uzrokujući menstruaciju.

Dojenje i laktacija ne mogu spriječiti pojavu menstruacije, ali ciklus može suzbiti laktaciju ili ga normalizirati. Sve ovisi o tome koliko brzo se ciklusi vraćaju.

 1. U roku od 2-3 mjeseca, pojava menstruacije ima pozitivan učinak na hormon prolaktin. Brzo utječe na proizvodnju mlijeka, od koje beba bolje diše dojke. Kao rezultat iznenadnog pražnjenja žlijezda, ponovno prolaktin i pod jakim "tlakom" pumpa krv. Aktivirajući željezno tkivo, maternica ugovara, što sprečava pojavu menstruacije.
 2. S druge strane, želite ovu situaciju - što je brži ciklus, brža će laktacija biti prilagođena. Ako se to dogodi, menstruacija se može zaustaviti. Ovo je norma.
 3. Ako se tako dogodi da se trudnoća ponovi (što je često slučaj, jer mnogi smatraju da je žena prirodno zaštićena od začeća tijekom dojenja), HBV može uzrokovati karakteristične grčeve u maternici, što dovodi do spontanog pobačaja.
 4. Ako mjesečna razdoblja kasne i da se laktacija vratila u normalu do tog vremena (govorimo o razdoblju od 3-6 mjeseci), tada ciklusi ne utječu na kvalitetu mlijeka, njegovu proizvodnju i okus.

Je li moguće hraniti kad dođe takav iscjedak?

S prvom i sljedećim mjesecima dojenja može i treba biti. Brzo prekidanje dojenja kroz napore majke može dovesti do upale. Ciklus menstruacije ne utječe na boju i obilje pražnjenja.

Odredite brzinu

Nakon porođaja, koja se dogodila na prirodan način, kao i uz pomoć carezana, dolazi do teških pražnjenja u obliku krvarenja maternice. Po svojoj prirodi, oni mogu sličiti menstruaciji, ali epitel mrtvih tkiva, prljavština i sluzi dio su krvnog ugruška.

Neposredno nakon prirodnog porođaja, Lochia odlazi 6-8 tjedana. Nakon carezolana, trajanje ispuštanja može biti 9-10 tjedana. Ovo je norma, a odstupanja se ne smatraju ako je razdoblje od 5 tjedana.

Iscrpno iscjedak traje oko 1-1,5 mjeseci, nakon čega se tijekom razdoblja od nekoliko dana može primijetiti dramatično zatamnjenje krvi, prisutnost ugrušaka. To znači da maternica ozdravlja. Nakon što su carski rezanci, oštro zaustavljeni, govorili o prisutnosti infekcije. Neobičan miris, tekstura i abnormalni osjećaji (spaljivanje, bol u trbuhu, bol) ukazuju na upalu.

Što bi trebalo biti raspodjela nakon porođaja - slabo ili obilato?

Ispuštanje koje dolazi nakon porođaja trebalo bi biti u izobilju u roku od 2 tjedna kada ožiljci zacjeljuju. Boja je svijetla, miris je karakterističan - ne kao tijekom menstruacije, ali s jednostavnim krvarenjem. Sve šavove koji su primijenjeni (unutarnji i vanjski) osjećat će se unutar 3-5 mjeseci. Vanjsko iscjeljivanje javlja se u roku od 3-4 tjedna. Ne bi trebalo biti krvarenja. Ako je krvarenje uterusa otvoreno - odmah posjetite liječnika. Potrebni su krvni serumi, hormonalni tretmani i supozitoriji.

Hormoni će zaustaviti krv, normalizirati prirodu iscjedak, oksitocin će omogućiti nastavak dojenja. Ako iz nekog razloga ne želite dojiti, obavijestite o tome drugoga dana nakon rođenja - oni će ubrizgati krv u zgrušavanje kako bi iritirali sluznicu.

Onda će mlijeko nestati, a mjesečno će doći odmah nakon završetka Lochius. Bojati se sekrecija "nije poput svih ostalih" ne vrijedi samo kada ste sigurni u svoje zdravlje. Liječnik, a samo on, može reći, ovo je norma za vaše tijelo ili ne. Odsutnost ciklusa, naglo zaustavljanje krvarenja također govori o patologijama.

Kada odete liječniku?

Također, nemojte se radovati ako je krvarenje koje je započeo tijekom HS-a predugo. Kratko tijekom trajanja iscjedka ukazuje na prisutnost mrtvog endometrija, koja ne može ići zajedno s dječjim mjestom, s dugotrajnim endometritisom i infektivnim procesom u vezi s gubljenjem živih tkiva.

Opasnije je od prvog slučaja. Ako se u prirodnom porođaju može vidjeti slika početka i prestanka menstruacije, a nakon cezariana ovo ukazuje na odstupanja, budući da maternica sama nije mogla očistiti epitel, a time i apsces i nepravilni oporavak maternice.

Kada se petlja oporavi nakon prestanka?

Nakon prestanka laktacije, u tijelu se može opaziti povećana količina prolaktina, a iscjedak može biti nepravilan, traje od 1-4 dana. Ovaj se pokazatelj odnosi na prirodni tip i znači proces ozdravljenja pri prosječnoj brzini. Može potrajati i do 6 mjeseci bez potrebe za uzimanjem tableta za kontrolu rađanja i hormonske pilule zbog medicinskih razloga. Uobičajeno, žena započinje menstruaciju:

 • Odmah nakon prestanka HBG, koji je trajao više od 1,5 godina.
 • Odmah nakon HB, ako je trajao godinu dana.
 • 1-2 mjeseci nakon 6 mjeseci laktacije.

Kao što vidite, prosječni podaci govore o takvom slijedu - što manje dojimo, to tijelo organizira tlo za nove koncepte. U drugim slučajevima, trebali biste se posavjetovati sa svojim liječnikom. Također se događa da žena ima samo 4 mjeseca ovulacije, od čega se 2-3 menstruacije javljaju tijekom menstruacije.

Obratite pažnju na svoje zdravlje nakon pojave djeteta - maternica i laktacija (žlijezde) izravno su povezani, iako su podložni različitim hormonima. Nemojte povlačiti s posjetom liječniku ako niste sigurni u prirodu iscjedak.

Znakovi trudnoće tijekom dojenja

Znakovi trudnoće s HBV-om

Nova trudnoća tijekom dojenja nije neuobičajena. Vjeruje se da je nemoguće zatrudnjeti tijekom dojenja, ali u praksi se ispostavlja da je vrlo jednostavna. A ako planovi ne uključuju djecu, morate unaprijed misliti o kontracepciji i znati znakove trudnoće tijekom dojenja bez razdoblja.

1. Toksikoza. Može se izraziti ne samo jakom mučninom i povraćanjem, već i žgaravicama, odbijanjem nekih okusa, mirisa.

2. Snažna bezobzirna formiranje plina u večernjim satima. Želuca izgleda povećano, čvrsto. To je osobito vidljivo kod mumija koje nisu podnijele ni jedno dijete, i ako nije prošlo puno vremena nakon rođenja, tj. Trbušni zid još nije imao vremena da se otvrdne.

3. Povlačenje boli u donjem dijelu trbuha. Ovo je tzv. Hipertonija maternice. Tijekom dojenja, ako se menstrualni ciklus nije oporavio, maternica je vrlo mirna, a ne bolna. Ako još nije bilo menstruacije, a želudac nekako čudno vuče, pa čak i taj znak trudnoće u majci koja se brine nije jedan, par se ispituje.

4. Obilan vodeni iscjedak iz vagine. Kada je dojenje amenoreja (izostanak menstruacije tijekom dojenja) vaginalni iscjedak ne... Ako se iznenada pojavio, to je prilika da se razmišljati o tome što se moglo dogoditi ovulacija i mjesečno (ako ne zatrudnjeti) će proći kroz 2 tjedna. Ili se ovulacija već dogodila, dogodila se koncepcija, a za nekoliko mjeseci nisu predviđeni kritični dani.

5. Krvavi vaginalni iscjedak, koji se pojavljuje samo povremeno i previše siromašan da ih smatraju menstrualnim. Ako postoje znakovi trudnoće s HB i nedostatak menstruacije, oni se mogu smatrati jasnim simptomom prijetnje prestanka. Trebate vidjeti liječnika.
Pa ipak, krvarenje se javlja kod polipoza endometrija, endometrioze, hiperplazije i drugih bolesti maternice. Svi trebaju pažnju.

6. Usred trbuha polosochka se počeo pojavljivati. Pažljivo na one žene čije su pruge nestale nakon prethodne trudnoće. Iako, ponekad se počinje pojavljivati ​​malo bez trudnoće, u drugoj fazi ciklusa, kada se proizvodnja hormona povećava, progesteron.

7. Teški umor, pospanost. Vrlo je karakteristično za prvi trimestar. Umor nije motiviran.

8. Malo bolno i česte uriniranje tijekom normalne analize urina. Već u prva 2-3 tjedna trudnoće mama može posjetiti WC noću do pet puta. Dakle, progesteron djeluje na mjehur, opuštajući ga.

9. Povišenje bazalne temperature. Tijekom trudnoće, temperatura u rektumu prelazi 37 stupnjeva. Iza bolesti. Temperatura se mjeri rektalno, ujutro, prije izlaska iz kreveta.

10. Pojava akni. Ne samo na licu. Mnogi imaju crvenu aknu na leđima.

11. Utrljavanje u području jajnika. Obično sa strane gdje je došlo do ovulacije. Tu stvara žuto tijelo ili cistu žutog tijela koje ponekad uzrokuje takve senzacije.

Hoće li test trudnoće pokazati tijekom dojenja

Test trake sadrže reagense koji počinju pojavljivati ​​na površini dijagnostičkog alata kada se na njemu injektira posebna tvar - korionski gonadotropin, hormon koji nastaje od prvog dana trudnoće.

Žene koje imaju seksa tijekom dojenja bez rekonstruiranog menstrualnog ciklusa ili nepravilnih menstruacija, što nije neuobičajeno kod dojenja, preporučljivo je testiranje jednom mjesečno. Uostalom, trudnoća bez znakova tijekom dojenja nije neuobičajeno. Dopustite da odlučite za sebe da nikada nećete prekinuti trudnoću, čak i ako se dogodi neplanirano, bolje je saznati što je prije moguće. Barem kako bi odmah počeli uzimati folnu kiselinu, čiji nedostatak ugrožava embrij s najtežim razvojnim nedostatkom.

Da biste odmah dobili pouzdani rezultat, kupite test s visokom osjetljivošću, što je u dobrom zahtjevu. To uključuje "najočitiji" od onih koji su skuplji, i "Bishur" - proračunska opcija.

Kako spriječiti trudnoću tijekom dojenja

Budući da se neplanirana koncepcija može pojaviti u roku od 1,5-2 mjeseca nakon poroda, liječnici savjetuju sve mame koji imaju spolni odnos, brinu o kontracepciji.

2-3 mjeseca nakon rođenja, možete instalirati intrauterini uređaj. Pod uvjetom da u maternici nema upalnog procesa. Tako se gotovo 5 godina može gotovo zaboraviti na kontracepciju, dok u maternici postoji spirala.

Ako nema želje da stavite spiralu, možete koristiti spermicide ili kondom.

Pa, moderni ginekolozi pružaju pouzdaniji način - hormonske kontracepcijske pilule. Uobičajene tablete, tzv. Kombinacija, koje sadrže i progesteron i estrogen, mogu smanjiti laktaciju. Zato što nudi dobru alternativu - pilule koje ne sadrže estrogen. Pozvani su i mini-piće. Najpopularniji su "Lactinet" i izvorni lijek - "Charozetta".

Upute za tablete govore da ih treba uzimati od prvog dana menstrualnog ciklusa. Ali što ako ne postoji mjesečno? Zatim morate otići do liječnika kako bi pregledao maternicu i davao glavu pilulu. Tada samo u slučaju testiranja (teško je isključiti kratkotrajnu trudnoću ginekološkim pregledom) i započeti uzimanje kontracepcije na bilo koji odabrani dan. Kada se uzme kontraceptiv, može se pojaviti krvavi iscjedak iz vagine. Ili nastavite biti odsutni. Nije važno, nije važno.

Nakon što je dijete dobilo dodatke, možete se prebaciti na kombinirane lijekove. Tijelo ih nosi, u pravilu, imaju bolje nuspojave i rjeđe.

A ipak, budući da postoji metoda laktacijske amenoreje, za koje liječnici znaju. Znači, moguće je zatrudnjeti tijekom dojenja u prvim mjesecima nakon rođenja? Ne preporučujemo da ga testirate na vlastito iskustvo. Pa, u praksi, ginekolozi često vide žene koje nemaju menstruaciju čak ni nakon godinu dana nakon isporuke. To se događa ako je dijete vrlo aktivno danju i noću dojilje.

Ali imajte na umu da trudnoća tijekom dojenja može nadmašiti prvu menstruaciju nakon poroda. Nemojte riskirati.

Izbacivanje iz majke koja ga je skrbila

Izbacivanje iz majke koja ga je skrbila

Vjerojatno svi znaju da žena tijekom razdoblja laktacije ne pojavljuje dovoljno dugo. Ali ovo je znanje, u pravilu, ograničeno. I mlade majke još uvijek imaju mnogo pitanja o menstruaciji tijekom dojenja. Kada počinju menstruacije tijekom dojenja? Mogu li nastaviti dojiti, ako su i dalje počeli? I mnogi drugi. Stoga želimo odgovoriti na najpopularnija pitanja o menstruaciji i laktaciji.

Može li se menstruacija početi tijekom dojenja?

Menstruacija tijekom dojenja prilično je česta. Ali žene znaju vrlo malo o njemu.

Prvih 2 mjeseca nakon poroda žene može nastaviti otpornost na postpartum. Oni nisu povezani s menstruacijom i samo su čišćenje. Često se događa da je postpartumski iscjedak već završen, a krajem drugog mjeseca žena ponovno ima iscjedak krvi. Često ih žena može zbuniti s menstruacijom, iako u stvarnosti to nije. Samo na taj način tijelo završi čišćenje.

Na prvi pogled, ne postoji ništa opasno u zbunjujućim menstrualnim i poremećajem nakon poroda. No istodobno postoje dvije značajne nijanse. Prvo, žena može slušati "savjetnike" pred njezinom majkom i binom, koja će tvrditi da je neko vrijeme počelo, a zatim s dojenjem morate ga vezati. Kasnije ćemo o tome razgovarati. I drugo, ako žena smatra da se nakon poroda nakon menstruacije, onda u mjesec dana, kada, prema svim pravilima prirode, menstruacija bi trebao početi opet, ona će biti vrlo iznenađeni i čak i prestrašen joj odsutnost. Iako zapravo ne bi smjela biti.

Kada mogu početi s menstruacijom tijekom dojenja?

Sada razgovarajmo o vremenu, koliko vremena može nastaviti kašnjenje menstruacije tijekom dojenja. Razdoblje dolaska mjeseca uvelike se mijenja tijekom vremena. Nekoliko stoljeća prije, kada je laktativna amenoreja jedini način kontracepcije i žena dojila djecu najmanje 3 godine, njihova menstruacija počela je mnogo kasnije nego u modernim ženama. Sada se razdoblje dolaska menstruacije smatra 6-12 mjeseci nakon rođenja (ovisno WHO preporukama o dojenju). Dijete bi trebalo jesti samo majčino mlijeko do 6 mjeseci. Nakon 6 mjeseci dopušteno je unošenje dopunske hrane. Ovdje s uvođenjem komplementarne hrane i može se podudarati s vremenom početka menstruacije. No, potrebno je uzeti u obzir intenzitet upoznavanja djeteta s odraslom hranom i učestalost pričvršćivanja djeteta na prsa.

Ako dijete nije na dojenju, ali na mješovitoj, onda menstruacija može početi prije 6 mjeseci nakon isporuke. Isto vrijedi i za rano (prije 6 mjeseci) uvođenja komplementarne hrane, ili čak i uobičajene nadopune s vodom.

No, valja napomenuti da postoje i takvi slučajevi kada, u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije o pravilima dojenja, žena počinje njezino razdoblje rano. U ovom slučaju, ne biste trebali biti nervozni, možda imate samo velike prekide između privrženosti bebe.

Da li menstruacija utječe na laktaciju?

I sada natrag na vrlo "korisne savjete". Moderni znanstvenici pokazali su da je nastavak hranjenja djeteta s mlijekom s pojavom menstruacije koristan i neophodan. Okus mlijeka se ne mijenja u potpunosti, kao i njegova nutritivna svojstva. Sudite za sebe, ako mlijeko mijenja okus na gorke (kao što majke i bake govore o tome), dijete bi odbijalo dojenje na svoju ruku. I priroda, u ovom slučaju, pod uvjetom da će s početkom kritičnih dana mlijeko izgorjeti u dojci. Ali to se ne događa, je li istina? Tako su menstruacije i dojenje vrlo usporedive, a priroda je u ovom slučaju propisana za nastavak dojenja, a ne zaustavljanje.

Nakon rođenja djeteta, žene su često zabrinute oko pitanja hoće li se menstrualni ciklus uskoro poboljšati, a mjesečna razdoblja će ponovno započeti.

Menstruacija. Znanstveno ime za menstruaciju je krvavi iscjedak iz vagine, koji označava početak novog ciklusa. Svaki mjesec, unutarnji sloj maternice je obložen endometrijom kako bi pričvrstio oplođeno jaje. Ako se to ne dogodi, endometrija se odvaja i prikazuje kao menstruacija.

S početkom trudnoće u tijelu žene postoji mnogo promjena: tijelo se priprema izdržati i roditi novi život. Hormoni postaju "regulator" svih tih promjena. Zahvaljujući njima, grudi se progutaju, kosti zdjelice se razilaze, uterus se povećava. Postoje promjene u cirkulacijskim, živčanim, endokrinim sustavima. Pa i, naravno, mjesečno je zaustavljeno.

Nakon rođenja, tijelo se postupno vraća u stanje koje je bilo prije trudnoće. Dakle, u roku od 6-8 tjedana uterus ugovori i svoje dno ponora. Nakon mjesec i pol dana ovo je tijelo potpuno ne-trudno. Takav proces u žena od kraja porođaja i protjerivanje potomstva prati lochia - krvavi iscjedak. Postupno, loši se osvjetljavaju i postaju sukcesi. Mjesec dana kasnije dobivamo žućkasto-bijelu boju. Oni nemaju ništa zajedničko s menstruacijom lochia.

Dojenje i menstruacija

Početak menstruacije nakon porođaja je čisto individualni proces. Nijedan liječnik ne može predvidjeti kada će se vaš ciklus poboljšati. Tako se događa da odmah na kraju postpartum razdoblja, novo rođena majka počinje joj razdoblje. To se najčešće pojavljuje kod žena koje iz nekog razloga nemaju mlijeko ili zbog složenih poroda, dojenje je zabranjeno.

Menstruacija tijekom dojenja obično počinje puno kasnije. To se može dogoditi nekoliko mjeseci nakon rođenja djeteta ili kraja laktacije. To je sve o prolaktinu - hormon koji promiče proizvodnju mlijeka u mliječnim žlijezdama. Istodobno, prolaktin sprječava funkciju jajnika: folikuli se ne sazrijevaju i, prema tome, stanica jajnih stanica se ne pojavljuje. Najčešće se pojavljuju razdoblja tijekom dojenja kada se uvede komplementarno hranjenje - obično šest mjeseci nakon isporuke. Dok dijete je potpuno na majčinoj, tj. dojke, mlijeka, ciklus žene nije obnovljen. U slučaju mješovitog hranjenja (tj. Dodavanje smjese zbog nedostatka dojke) odmah nakon poroda, menstruacija se javlja u oko 3-4 mjeseca.

Kao što vidite, laktacijska amenoreja, tj. Odsutnost menstruacije tijekom dojenja, nije patologija. Korištenje kontracepcije, čak i uz neusklađeni ciklus, obvezno je! Činjenica je da prije početka prvog poroda nakon menstruacije u tijelu, jaje već može zrasti.

Prva razdoblja tijekom dojenja mogu biti nepravilna. Nakon 2-3 ciklusa, oni su normalizirani. Nakon rođenja, menstruacija može varirati od iscjedka do trudnoće. Na primjer, mjesečno postaje sve više ili obrnuto. Bol u tom razdoblju može nestati. Promjena trajanja menstruacije i samog ciklusa.

Vrijedno je konzultirati liječnika ako je laktacija završena, a menstrualni ciklus nije obnovljen u roku od dva mjeseca. Razlog za posjete ginekologu je pretjerano teška iscjedak, jaka bol, nepravilnost ciklusa duže od šest mjeseci. Dakle, trebate obratiti pozornost, ako menstruacija traje vrlo kratko (1-2 dana) ili dugo - više od tjedan dana. Sve ove činjenice mogu ukazivati ​​na prisutnost patologije: upale jajnika ili uterusa, endometrioze ili mioma.

Dojenje i menstruacija

Dojenje i menstruacija usko su međusobno povezani. Prema statističkim podacima, mjesečni ciklus dojilje majke se vraća negdje u 20-25 tjedana nakon rođenja djeteta, ponekad kasnije. I u 80% žena koje ne skrbe, menstruacija dolazi 10-15 tjedana nakon isporuke.

U prvim tjednima nakon porođaja mogu se pojaviti mala krvarenja, slični nisu mjesečni, ali imaju drugačiju prirodu pojavljivanja. Ove se izlučevine nazivaju lochia i izlučivanja iz maternice. Nakon razdvajanja posteljice iz maternice tijekom rođenja djeteta, površina rane se formira na zidu maternice i može proći krv. Isprva, ovo pražnjenje je krvavo, a zatim njihova boja blijedi do žućkaste bijele boje i broj se smanjuje. Ispuštanje do 8-1 tjedna nakon rođenja nema nikakve veze s mjesečnim i ne ovisi o prehrani djeteta.

Oporavak mjesečnog ciklusa je hormonalni proces, a njegova brzina izravno je povezana s brzinom oporavka opće hormonske pozadine ženskog tijela nakon rođenja djeteta. Ako je dijete potpuno pod prirodnim dojenjem, menstruacija može doći samo do godine bebe, odnosno razdoblja prestanka dojenja. Ako se postepeno uvodi dodatno hranjenje, a uz smanjenje potrošnje mlijeka djeteta, menstruacija može ići, tj. Dok se laktacija ne zaustavi. Miješano hranjenje (od samog početka dijete prima i majčino mlijeko i komplementarnu hranu) dovodi do pojave menstruacije 3-4 mjeseca nakon poroda.

Za mnoge žene, nakon rođenja, razdoblje postaje redovitije i manje bolno. To je objašnjeno činjenicom da je bolnost menstruacije povezana s savijanjem maternice, što sprečava odljevi krvi, a tijekom poroaja ta zavoja nestaje i mijenja se položaj unutarnjih organa u trbušnoj šupljini. Maternica je tada više fiziološka i nemir tijekom menstruacije nestaje. Također može promijeniti količinu menstrualnog toka - one mogu postati obilnije ili, obrnuto, postat će manje.

Ako tijekom razdoblja prirodnog hranjenja dolazi, nemojte brinuti ili prestati hraniti bebu. Mlijeko se ponekad može smanjiti, ali to se može ispraviti češćim hranjenjem. Ako se, u pozadini nastavka menstruacije, mlijeko postupno nestaje u ženki koja se brine, tada je potrebno konzultirati liječnika i uvesti komplementarnu hranu. Početak menstruacije ne utječe na okus i nutritivnu vrijednost majčinog mlijeka.

Dolaskom prve mjesečnice, vraća se ženski menstrualni ciklus. Može odmah postati redovito, ili može varirati još 2-3 ciklusa, u svakom slučaju, nakon nekog vremena, mjesečna razdoblja će postati redovita i konstantna.

Povezani članci
popularan

Izvori: http://womanadvice.ru/mesyachnye-vo-vremya-kormleniya-grudyu, http://my-sunshine.ru/mesyachnye-pri-grudnom-vskarmlivanii, http://mirmam.su/kormlenie-grudyu- i-mesyachnye.html

Još nema komentara!

Endokervičitis nakon poroda: čimbenici koji utječu na dojenje

Endokervititis je upalna bolest cervikalne sluznice, koja uglavnom utječe na žene reproduktivne dobi. Patologija se može dogoditi u bilo kojoj djevojčici koja je postala pubertet. Međutim, ako nije teško liječiti bolest kod takvih pacijenata (zbog primjene antibiotske terapije), zatim kod majki i trudnica koje dojite, liječenje ove patologije predstavlja poteškoće. Danas ćemo govoriti o dijagnozi, liječenju i klinici endocervicitis u majkama u postpartum razdoblju, obavljanje dojenja.

Što je endocervičitis nakon poroda?

Pod endocervičitisom kod majki tijekom dojenja podrazumijeva se patologija upalne prirode koja je uzrokovana virulentnim i uvjetno patogenim mikroorganizmima, koji utječu na unutarnji sluzni sloj cervikalnog kanala cerviksa.

Važne informacije! U cervikalnom kanalu postoje dva dijela: vanjski (kanal prolazi izvan maternice, unutar vagine) i unutarnji (kanal se nalazi unutar stjenke maternice). Upala sluznice unutarnjeg dijela vrata naziva se egocervicitis. Upala unutarnjeg dijela vrata - endocervicitis.

Endocervičitis kod majki koje rade dojenje, nakon porođaja, događa se mnogo češće. To je zbog prethodnih rodova. Činjenica je da se tijekom poroda cerviks maternice zaglađuje i proširuje kako bi dijete moglo slobodno proći kroz rodni kanal. Ovaj proces traje nekoliko sati, tijekom kojeg se cervix na neki način ozlijedi, naseljeni su novim mikroorganizmima, dok je lokalni imunitet potisnut. Sve to predisponira na pojavu upale sluznice cerviksa, čak i pod utjecajem uvjetno patogene flore.

Uzroci bolesti

Moms nakon porođaja tijekom razdoblja dojenja, glavni uzrok upale sluznice - prethodni porodi u povijesti. Pored toga, sljedeći čimbenici predisponiraju endocervicitis:

 • Prijenosne ili aktivne infekcije genitalnog trakta, spolno prenosive infekcije.
 • Vaginalna disbioza, koja je nastala uoči porođaja.
 • Pustularne i druge upalne bolesti vulve.
 • Prisutnost pobačaja, struganja, pobačaja u povijesti također predisponira pojavu endocervičitisa nakon poroda.
 • Smanjen imunološki odgovor na pozadini somatskih kroničnih bolesti, stanja imunodeficijencije.
 • Nepravilna higijena vanjskih genitalnih organa.

Kada je kombinacija nekoliko gore navedenih čimbenika predispozicije kod majki tijekom dojenja nakon poroda, vrlo je vjerojatno da će doći do endokervitisa.

Znakovi i simptomi endocervicitisa nakon porođaja

Klinička bolest najčešće nastaje latentno, asimptomatski. Pravodobna dijagnoza je teška, što je vrlo teško spriječiti komplikacije bolesti.

Sjeti se! Pravodobno prepoznavanje simptoma endokervičitisa je vrlo važno. Sam po sebi, patologija ne nosi mnogo opasnosti za zdravlje. Opasnost je ozbiljna komplikacija, od kojih je najvažnije neplodnost. Čim pronađete simptome upale cerviksa, odmah se obratite ginekologu kako biste izvršili potpunu dijagnozu vašeg stanja.

Sljedeći simptomi će vam pomoći da sumnjate na endokervičitis:

 • Povećana sekrecija sluzi iz vagine s neugodnim, ponekad smrdljivim mirisom.
 • Prisutnost pruge krvi u vaginalnoj sluzi. Izlučivanje krvi se povećava nakon seksualnog kontakta.
 • Neobična bol menstruacije. Neuspjeh menstrualnog ciklusa nakon oporavka.
 • Ponekad bol u donjem trbuhu, koji brzo prolazi. Često žene dojenja ne primjećuju nelagodu nakon poroda.
 • Bol u donjem dijelu trbuha tijekom spolnog odnosa.
 • Iritacija i crvenilo vaginalne sluznice.

Dijagnostika i diferencijalna analiza

Prva faza dijagnoze je zbirka anamneze. Liječnik pažljivo pregledava pritužbe, pita o tijeku porođaja i trudnoći, pregledava medicinsku karticu za prisutnost kroničnih bolesti. Važno je i mjesec u kojem je beba dojena.

Sljedeća faza je pregled na ginekološkoj stolici. Vizualno potvrditi endocervicitis nije moguće jer nema pouzdane vanjske promjene. Neizravni znakovi će govoriti u korist upale cerviksa: crvenilo ili erozija, povećana stvaranja sluzi i bijele mrlje na vratu.

Dodatne metode ispitivanja pomažu u potvrđivanju dijagnoze:

 1. Vaginalni premaz i mikroskopski pregled. Kod endocervicitisa, velik broj leukocita, izoliranih crvenih krvnih zrnaca, nalazi se u smearu. Bakterijski pokus pomaže identificirati specifičan patogen i test za osjetljivost na antibiotike.
 2. Citološki pokus za prisutnost tumorskih markera - pomaže u diferencijalnoj dijagnostici endocervicitisa.
 3. Druga metoda istraživanja koja je važna za diferencijalnu dijagnozu je ultrazvučni pregled zdjeličnih organa. Izuzmemo upalne organe maternice i susjednih organa.

X-zračne metode u ovom slučaju nemaju dijagnostičku vrijednost pa se stoga ne koriste.

Najčešće komplikacije

Endokervičitis je opasno zbog svojih komplikacija, koje čak i najiskusniji liječnik smatra teško liječiti majke tijekom dojenja. Među opasnim komplikacijama uobičajeno je izdvojiti:

 • Erozija sluznice cervikalnog kanala, praćena transformacijom u stanice raka. U pozadini upale, degeneracija tumorskih stanica se često opaža jer oštećene stanice često zamjenjuju stanice raka. Brzo množenje tumorskih stanica dovodi do raka vrata maternice, čije liječenje može rezultirati uklanjanjem maternice i, prema tome, neplodnosti.
 • Širenje upale u susjednim organima male zdjelice. Trčanje infekcije genitalnog trakta ne samo da dovodi do neplodnosti, već može rasti od lokalnog do općenitog oblika, što je opasno za život majke koja njeguje.

Liječenje bolesti kod kuće, tijekom dojenja

Čim sumnjate na simptome endokervitisa, savjetujte se sa svojim ginekologom. Nakon porođaja to je osobito važno, jer je žensko tijelo još uvijek slabo i ne može dati ozbiljan imunološki odgovor na infekciju, posebno kod majki, dok dojenje.

Nakon dijagnoze strogo slijedite preporuke stručnjaka. Uzmi samo one lijekove koje je propisano od strane liječnika strogo u propisanom doziranju. Samozadovoljavanje ili prekoračenje doze nepravilno odabranih lijekova može smanjiti kvalitetu majčinog mlijeka i utjecati na novorođenče i njegovo hranjenje.

Slijedite pravila higijene: isprati toplom vodom temperaturu tijela svakog dana prije spavanja.

Nemojte koristiti nikakve sapune, dezinficijense i antibakterijska sredstva u tretmanu za pranje, jer ćete čak i više uništiti vaginalnu mikroflora, što može otežati liječenje.

Po izboru, za pranje u liječenju endocervicitisa, možete koristiti ljekovite ljuske kamilice, koje imaju lokalno protuupalno i umirujuće djelovanje.

Bolničko liječenje

Hospitalizacija žena s utvrđenom dijagnozom endocervicitisa događa se samo ako postoje komplikacije ili ako se sumnja. Liječenje se odvija na ambulantnoj osnovi. Budući da majke koje drže dijete u dojenju ne mogu koristiti iste lijekove kao i obični pacijenti, preferira se liječenje lokalnim lijekovima. Oni nemaju sustavni učinak, nisu apsorbirani u majčino mlijeko i ne utječu na novorođenče.

Kako bi se borila protiv upale i infekcije, u liječenju su predviđeni protuupalni lijekovi lokalne akcije. Najbolja opcija je vaginalni supozitorija s antiseptičkim i umirujućim učinkom. Ako je žena zabrinuta zbog bola, spaljivanja, svijeće s kombiniranim ljekovitim tvarima propisane su za liječenje. Svijeće se učinkovito bore protiv svih neugodnih osjeta uzrokovanih infekcijom genitalnog trakta.

Najučinkovitija metoda je antibiotska terapija. Antibiotik se bira uzimajući u obzir osjetljivost na patogena koja je uzrokovala infekciju i individualnu toleranciju. Tijekom dojenja, apsolutno sigurni i bezopasni antibiotici za liječenje ne postoje. Vjeruje se da penicilini, cefalosporini i makrolidi imaju najbolji terapeutski učinak, ali čak iu malim koncentracijama oni i dalje prodiru u majčino mlijeko, što može utjecati na bebu i dojenje. Sva druga antibakterijska sredstva zabranjena su tijekom dojenja. Ako liječnik propisuje zabranjeni lijek za liječenje, majka bi trebala prestati dojiti prije nego što završi tijek terapije antibioticima.

Važan video: razvoj endocervicitisa nakon porođaja

Prevencija i način života

Glavni uvjet za prevenciju endokervičitisa kod majki koje dojilju nakon poroda je rehabilitacija spolno prenosivih infekcija. Prije poroda, tijekom trudnoće, a osobito nakon poroda, redovito se promatraju kod ginekologa, obavljaju pregled i obavljaju sjetvu na mikroflori vagine kako ne bi propustili infekciju.

Uzimate lijekove koji normaliziraju vaginalnu mikroflora, odmah tretirati lokalne infekcije vanjskih i unutarnjih genitalnih organa kako se upala ne bi proširila na vrat. Ova pravila će vam pomoći izbjeći takvu neugodnu bolest, što znači da ćete u budućnosti zaštititi svoje reproduktivno zdravlje.

(Nema ocjene) Učitavanje.

Zašto se krvarenje javlja tijekom hranjenja

U razdoblju trudnoće i porođaja, u tijelu žene dolazi do radikalnih promjena. U pravilu, bez menstruacije nakon rođenja, laktacija igra važnu ulogu u tome. Međutim, u nekim slučajevima, razdoblja počinju tijekom dojenja.

U žena je odmah nakon porođaja uočljivo uočavanje takozvane "lochia". Oni su mješavina krvi i sluzi i nemaju nikakve veze s menstruacijom. Oni se pojavljuju kako slijedi. Tijekom rođenja djeteta, na zidovima maternice formira se rana, nakon razdvajanja posteljice, ona počinje krvariti. Nakon toga, Lochia postaje ružičasto-smeđa, žuta ili čak bijela. Njihov se volumen postupno smanjuje. Postpartum razdoblje obično traje 6-8 tjedana, u ovom trenutku maternica postupno smanjuje i uzima svoju izvornu veličinu.

Obnavljanje menstrualnog ciklusa je hormonalni proces. Brzina njezinog protoka ovisit će o brzini oporavka opće hormonske pozadine, stanju reproduktivnog sustava, načinu isporuke (prirodni proces ili cezariannom dijelu), načinu prehrane djeteta (dojku, umjetno). Za većinu žena koje odbijaju dojenje, menstrualni ciklus se vraća 10-16 tjedana nakon isporuke. Ako žena doji bebu, razina prolaktina raste u njenom tijelu. Kao rezultat toga, mlijeko je proizvedeno i formiranje jaja je suzdržan, pa menstruacija tijekom dojenja se pojavljuje kasnije. Oporavak mjesečnog ciklusa tijekom dojenja ovisit će o tome kako napreduje proces hranjenja. Kada beba prima mlijeko 24 sata, ciklus menstruacije nastavlja se nakon kraja laktacije. Prvo uočavanje može se pojaviti ranije, što je inačica norme. Uvođenjem komplementarne hrane (obično od 6 mjeseci) može početi mjesečno. Uočavanje tijekom hranjenja javlja se 3-4 mjeseca nakon rođenja, ako je dijete mješano od prvog dana. U nekim slučajevima, razdoblja mogu početi tijekom laktacije, čak i ako se primjenjuju pravila za primjenu djeteta na dojku. Ova pojava je moguća zbog prevelikih intervala između hranjenja. U nekim slučajevima, zbog individualnih karakteristika organizma, razdoblja tijekom dojenja mogu se pojaviti nakon 1-3 mjeseca. nakon poroda, čak iu stanju kontinuiranog dojenja. Ako žena počne menstruirati tijekom dojenja, to ne bi trebalo biti razlog za odvođenje bebe. Kada se smanjuje količina proizvedenog mlijeka, potrebno je češće hraniti bebu i početi uvoditi dodatnu hranu. U oko 80% žena, nastavak ciklusa menstruacije javlja se s kraja laktacije. U pravilu, prva menstruacija se javlja nakon 1,5-2 mjeseca. nakon zaustavljanja dojenja. U većini žena, ciklus menstruacije nakon dojenja se ustanovi odmah ili unutar 2-3 mjeseca. Ako se nakon tog razdoblja regularnost ne obnovi, kontaktirajte svog ginekologa, jer to stanje može uzrokovati neke bolesti.

Zašto se krvarenje javlja tijekom hranjenja

Uočavanje tijekom dojenja. Dojenje. JabuduMamoj.ru

U žena je odmah nakon porođaja uočljivo uočavanje takozvane "lochia". Oni su mješavina krvi i sluzi i nemaju nikakve veze s menstruacijom. Oni se pojavljuju kako slijedi. Tijekom rođenja djeteta, na zidovima maternice formira se rana, nakon razdvajanja posteljice, ona počinje krvariti. Nakon toga, Lochia postaje ružičasto-smeđa, žuta ili čak bijela. Njihov se volumen postupno smanjuje. Postpartum razdoblje obično traje 6-8 tjedana, u ovom trenutku maternica postupno smanjuje i uzima svoju izvornu veličinu.

Obnavljanje menstrualnog ciklusa je hormonalni proces. Brzina njezinog protoka ovisit će o brzini oporavka opće hormonske pozadine, stanju reproduktivnog sustava, načinu isporuke (prirodni proces ili cezariannom dijelu), načinu prehrane djeteta (dojku, umjetno). Za većinu žena koje odbijaju dojenje, menstrualni ciklus se vraća 10-16 tjedana nakon isporuke.

Ako žena doji bebu, razina prolaktina raste u njenom tijelu. Kao rezultat toga, mlijeko je proizvedeno i formiranje jaja je suzdržan, pa menstruacija tijekom dojenja se pojavljuje kasnije. Oporavak mjesečnog ciklusa tijekom dojenja ovisit će o tome kako napreduje proces hranjenja. Kada beba prima mlijeko 24 sata, ciklus menstruacije nastavlja se nakon kraja laktacije. Prvo uočavanje može se pojaviti ranije, što je inačica norme.

Uvođenjem komplementarne hrane (obično od 6 mjeseci) može početi mjesečno. Uočavanje tijekom hranjenja javlja se 3-4 mjeseca nakon rođenja, ako je dijete mješano od prvog dana. U nekim slučajevima, razdoblja mogu početi tijekom laktacije, čak i ako se primjenjuju pravila za primjenu djeteta na dojku. Ova pojava je moguća zbog prevelikih intervala između hranjenja. U nekim slučajevima, zbog individualnih karakteristika organizma, razdoblja tijekom dojenja mogu se pojaviti nakon 1-3 mjeseca. nakon poroda, čak iu stanju kontinuiranog dojenja.

Ako žena počne menstruirati tijekom dojenja, to ne bi trebalo biti razlog za odvođenje bebe. Kada se smanjuje količina proizvedenog mlijeka, potrebno je češće hraniti bebu i početi uvoditi dodatnu hranu. U oko 80% žena, nastavak ciklusa menstruacije javlja se s kraja laktacije. U pravilu, prva menstruacija se javlja nakon 1,5-2 mjeseca. nakon zaustavljanja dojenja. U većini žena, ciklus menstruacije nakon dojenja se ustanovi odmah ili unutar 2-3 mjeseca. Ako se nakon tog razdoblja regularnost ne obnovi, kontaktirajte svog ginekologa, jer to stanje može uzrokovati neke bolesti.

Dojenje i menstruacija - postoji li razlog za zabrinutost?

1 Kada prva menstruacija nakon isporuke?

Video o menstruaciji nakon porođaja

Pojava menstruacije ovisi prije svega o tome hoćete li se držati dojenja. Danas, iz nekog razloga, neke majke ne mogu hraniti dijete samostalno. Stoga je njihov ciklus obnovljen puno brže. Budući da tijelo razumije da su se snage ponovno pojavile. Ako dojite, ciklus se može oporaviti već dulje vrijeme. I to se smatra normom.

Nemojte zbuniti iscjedak, koji se pojavljuju u prvim danima nakon rada, s tim razdobljima. To su sasvim različite stvari. Prvi je zbog činjenice da se mjesto odbacivanja posteljice sa stijenki maternice stvara rana koja počinje krvariti. Otpuštanje u ovom slučaju može trajati do 4 tjedna.

Ponekad se neke žene bojaju menstruacije tijekom dojenja. To je zbog postojanja konvencionalne mudrosti da takvom hranom dijete ciklus ne može biti normaliziran. Stoga, žene su uvjerene da više ne mogu zatrudnjeti. I pogrešno su. Tijelo može biti spremno za začeće čak i kada dojite bebu. Mjesečno za to nije potrebno.

Stručnjaci često kažu da je menstruacija tijekom dojenja znak završetka laktacije. Spotting u određenom razdoblju je prirodni biološki proces. Oporavak ciklusa uvelike utječe učestalost dojenja i hormonska pozadina same žene. Stoga, menstruacija nije neuobičajena u ovom trenutku.

S redovitim hranjenjem s majčinskim mlijekom, prvo ispuštanje počinje od oko jedne godine starog djeteta. No, često se podudaraju s vremenom dodavanja prehrani dijete komplementarne hrane. I gotovo nema učinka na laktaciju.

2 Normalizacija menstrualnog ciklusa

Menstrualni ciklus dojenja može biti vrlo nestabilan. Počinje normalizirati otprilike u vrijeme kada dijete dobiva kombiniranu prehranu, tj. Majčino mlijeko i komplementarnu hranu. To se događa oko 90 do 120 dana nakon isporuke. Moguće je da će menstruacija biti popraćena nelagodom i bolovima u donjem dijelu trbuha.

To je zbog prisutnosti zavoja maternice. Nakon generičke aktivnosti, ovo tijelo možda neće doći u prvobitno stanje. Stoga mnoge žene zaboravljaju bol tijekom krvarenja nakon pojave djeteta.

Menstruacija tijekom dojenja je apsolutno normalna pa nema razloga za zabrinutost. Štoviše, to se ne može smatrati razlogom odbijanja dojenja djeteta. Ako se količina majčino mlijeka tijekom tog razdoblja smanji, možete se posavjetovati sa stručnjakom koji će vam detaljno reći kako pravilno hraniti dječju hranu kako ne bi utjecalo na njegovu dobrobit.

3 Mjesečno tijekom dojenja

Zaplet dojenja

Unatoč činjenici da neki "stručnjaci" u književnim publikacijama savjetuju prestati s prehranom na početku menstruacije, to još uvijek nije vrijedno raditi. Uglavnom zato što je majčino mlijeko vrijedan proizvod za bebu i doprinosi razvoju imunološkog sustava. Osim toga, u potpunosti pruža dijete sa svim vitalnim vitaminima i elementima u tragovima.

Ponekad razdoblja tijekom hranjenja dovode do smanjenja količine mlijeka. U tom slučaju možete koristiti dobre stare savjete - piti puno tekućine i česte dojenje. Ili pokušajte povećati laktaciju s posebnim čajem "Laktovit".

Treba imati na umu da razdoblja tijekom dojenja mogu pridonijeti promjenama u okusu mlijeka. Taj je fenomen povezan s restrukturiranjem hormonalnih razina. Pored toga, menstruacija povećava znojenje. U području bradavice ima puno znojnih žlijezda, koje mogu dati jak miris. Stoga djeca često odbijaju jesti. Da biste izbjegli ovaj problem, to će vam pomoći češće tuširanje i higijena.

U nekim slučajevima, razdoblja tijekom hranjenja podudaraju se s nemirnim razdobljem u životu djeteta. Istodobno postoji i kršenje stolice, koja postaje tekućina. Ali ni to nije razlog da se prestane hraniti.

4 Razlozi za povećanje perioda normalizacije ciklusa

Žene se često pitaju zašto neke žene imaju menstruaciju tijekom dojenja u roku od godinu dana nakon rođenja, a druge mnogo kasnije. Često sljedeći uzroci utječu na ovaj fenomen:

Obnova menstrualnog ciklusa za svaku ženu traje drugačije. Ovo je značajka tijela. Stoga nema razloga za zabrinutost. Ako ste jako zabrinuti za to, pitajte specijalistička pitanja.

Smeđi iscjedak tijekom dojenja

Kronične bolesti: nije naznačeno

Dobar dan! Molim te, recite mi što može biti, ja ću početi od samog početka. Općenito, kada sam rodila, nakon godinu dana počela su mi razdoblja i pojavio se smeđi iscjedak, moj liječnik je to objasnio činjenicom da dok ja dojenjem ovo je normalni proces. Završio sam dojenje i prošlo je četiri mjeseca, a smeđi iscjedak pojavljuje se prije i poslije menstruacije. I posljednji put općenito je bio tri dana, a zatim gotovo dva tjedna bio je smeđi iscjedak, pozvao sam svog liječnika i rekao da za sada nije potrebno primiti, da je sve ovo osobitost ženskog tijela i stoga se ciklus ne može vratiti u normalu i Savjetovao je da pokupe prasak na jednoj ploči. 2 puta dnevno i onda je sve normalno. Popio sam tablete 10 dana prema shemi, za dva dana nešto poput menstruacije stiglo, točno jedan dan je bio iscjedak (i ​​krv i smeđa), i sve se opet završilo. Što bi moglo biti? Je li hitno voditi liječnika?

Oznake: smeđe ispuštanje tijekom dojenja, smeđe ispuštanje tijekom dojenja, smeđe ispuštanje tijekom dojenja

Povezana i preporučena pitanja

Konuse u prsima nakon hranjenja imam takav problem! Dojenje dojenčadi, 1,5 godina.

Escapel tijekom dojenja. Recite mi koliko dugo možete nastaviti.

Rhesusov sukob Imam treću trudnoću. Rh negativno, sa starijom djecom pozitivno.

Smeđi iscjedak tijekom menstruacije imam 16 godina. Gledam ih posljednjih nekoliko mjeseci.

Umjesto menstruacije, smeđi iscjedak imam takvo pitanje dojenja bebe, 22. siječnja.

Otpuštanja tijekom trudnoće Sada imam trudnoću od 12, gotovo 13 tjedana prije.

Je li trudnoća? Molim te, recite mi što mi se dogodilo! Općenito, priča je.

Pyrantel i dojenje Molim vas, recite mi kada dajete.

2 odgovora

Nemojte zaboraviti procijeniti odgovore liječnika, pomoći nam da ih poboljšamo postavljanjem dodatnih pitanja na temu ovog pitanja. Ne zaboravite zahvaliti liječnicima.

Dobro došli! Vrijedi. Potrebno je provesti odgovarajuću ultrazvuk možda sumnja simptoma endometrioze simptoma. Zdravlje za vas!

Izbijanje dojki

Ispuštanje nakon trudnoće: što se smatra normalnim?

Ovaj će članak raspravljati o tome koji su iscjedak nakon trudnoće i porođaja, kako se mijenjaju, koliko dugo traju. Također ćete saznati zašto tijekom menstruacije ne može biti menstruacija. Sve to će nam pomoći da razumijemo site za mame supermams.ru. Nakon poroda, količina estrogena i progesterona u tijelu se smanjuje, a aktivni se proizvodi i drugi hormoni, oksitocin i prolaktin.

Oni su potrebni za laktaciju i pomažu da se maternica vrati na normalu.

Lochia se odnosi na iscjedak nakon trudnoće - prvi poslijeporođajni iscjedak, koji traje dok maternica ne dosegne prenatalnu veličinu.

Koja su lochia?

Na sluznici maternice (endometrija), u mjestu gdje se posteljica razdvaja, formira se rana. S vremenom se smanjuje. Iz iscjeljenja ovisi o prirodi iscjedka (lohii). Oni se sastoje od krvnih žila rane, plazme, sluzi cerviksa i umirujućeg sloja endometrija.

Liječnik dobro zna što bi trebao biti iscjedak na određeni dan nakon trudnoće, što mu daje mogućnost da prati proces ženskog oporavka. Kada ide u maternicu, ginekolog će raspitati o količini iscjedka i pogledati njihovu boju.

Normalni iscjedak nakon porođaja

Za bolju kontrakciju maternice postavlja se hladna glava za grijanje na podlogu žene koja je upravo rodila, oksitocin se ubrizgava, novorođenčad se primjenjuje na dojku. U ovom trenutku, opstetričar pažljivo prati intenzitet pražnjenja, njihovu boju.

Oni bi trebali biti u izobilju, imaju svijetlu crvenu boju. U njima nakon poroda postoje krvni ugrušci i sluz.

Prije nego što se prenesu u odjel, liječnik će ponovno ispitati rodni kanal kako ne bi ostavio praznine, ako ih ima. U budućnosti se mogu pojaviti hematomi na mjestima rupture, što će spriječiti normalno pražnjenje puerperalnog pražnjenja.

Potrebno je do 40 dana da se obnovi prenatalna veličina maternice.

Tijekom ovog cijelog razdoblja promjene se mijenjaju. Prvi dani lochia su krvavi, crveni, budući da njihova glavna komponenta krv iz rane u maternici (mjesto gdje je placenta bila pričvršćena prije).

Počevši od 4. dana, boja iscjedka se mijenja. Nisu tako svijetle, imaju smeđe ton, i nalikuju menstrualnom. Broj lohii smanjuje, ali kada se krećete, izađite iz kreveta, možete osjetiti njihovu poboljšanu selekciju.

Stoga preporučujemo da, prije izlaska iz kreveta, bacite pelvu za jednokratnu upotrebu na pod, što možete jednostavno odbaciti.

Prije ispuštanja (5-7 dana) veliki broj bijelih krvnih zrnaca čini otpuštanje upaljača. Ako su se naglo zaustavili, odmah obavijestite svog liječnika. Ovo je prvi znak lohemije - zbirka sekreta u maternici. Moraju se ukloniti, inače se mogu pojaviti upala - endometritis. Količina iscjedka dramatično povećana nakon trudnoće također zahtijeva neposrednu intervenciju od strane liječnika.

Sjeti se! Ispuštanje je više poput menstruacije, a njihov se broj svakodnevno smanjuje.

Do 10. dana oni postaju lagani, vodeni, sa sadržajem sluzi. Do kraja 3-4 tjedna, gotovo se zaustave, postaju razmazivanje, ugrušci postupno nestaju, a zatim potpuno nestaju. Do 8. tjedna, iscjedak nakon trudnoće postaje ono što ste imali prije nego što ste zatrudnili.

Nakon trudnoće, iscjedak će prestati brže u onim ženama koje često dojiti. Zahvaljujući procesu laktacije, hormon oksitocin ulazi u tijelo, što pridonosi prirodnom smanjenju maternice.

Ako je vaš porod završen s carskim rezom, taj proces može potrajati dulje nego kod žena koje prirodno rađaju.

Pravila higijene

Rana na sluznici maternice ostaje otvorena. Svaka infekcija na njemu može uzrokovati ozbiljne posljedice. Da biste to izbjegli, slijedite ove smjernice:

 • Koristite postpartum jastučiće ili pelene, koje treba mijenjati vrlo često: do 8 puta dnevno.
 • Pažljivo razmotrite odabir jer samo vi možete vidjeti promjene ili primijetiti povećanje broja.
 • Često se isprati u tušu. Nakon rođenja, ne možete se kupati i tuširati, tako da infekcija ne ulazi. Posebno pažljivo i pažljivo, ali pažljivo isprati vanjske šavove od naprijed prema natrag. U nekim bolnicama za njihovo liječenje pomoću otopine kalijevog permanganata.
 • Stavite elastičnu pelenu na krevet, što će vam pomoći da ne obrišete plahte.
 • Ne zaboravite da se iscjedak tijekom pokreta povećava. Držite jastučić uvijek na mjestu kada izađete iz kreveta. Koristite u bolničkim jednokratnim gaćicama.
 • Pomaknite se nakon što rodite što je više moguće. To će pomoći sekretima da se ne zadržavaju u maternici i istječu.

Na ispuštanje bilo koje boje nakon trudnoće, koje su popraćene neugodnim mirisom, svrbežom, spaljivanjem i bolovima u donjem dijelu trbuha ili uriniranju, site supermams.ru savjetuje da obavijestite ginekologa o tome koga promatrate.

Ispuštanje nakon trudnoće zahtijeva savjet liječnika

Umoran iscjedak govori o procesu infekcije u maternici. U medicini se naziva endometritis. Njegov izgled je uzrokovan mikroorganizmima koji su našli povoljan uzgojni okoliš.

Bijeli sirupni iscjedak prije i nakon trudnoće ukazuje na razvoj kvasca gljiva Candida, koja uzrokuje kandidijazu. Ova bolest uzrokuje neugodan kiseli miris iz genitalnog trakta.

Vrlo opasno pražnjenje, pretvarajući se u krvarenje nakon trudnoće. Možda je u maternici ostala čestica nakon rođenja.

Kada drastično smanjite ili zaustavite iscjedak nakon porođaja, ili obratno, pretvorili ste se u krvarenje - to je također razlog da odmah potražite liječničku pomoć.

Menstruacija nakon trudnoće

Svaka ženska menstruacija nakon porođaja obnavlja se pojedinačno. Činjenica da se tijelo vratila u normalu nakon porođaja, a jaje je spremno za oplodnju, naznačeno je početkom redovitog menstruacije. Obnova reproduktivne funkcije izravno ovisi o tome kako dolazi do dojenja (HB). Prolaktin hormona, koji se proizvodi u HB, ometa proces oplodnje.

Dakle, ako vaša beba aktivno doji danju i noću, tada postoji velika vjerojatnost da će menstrualni ciklus nastaviti do prve godine bebe. Zatim, kada potpuno zaustavite redovito dojenje.

Događa se da žene nemaju menstruaciju dvije godine, ako su sve to dojene. Ponekad se događa da menstruacija postane redovita na kraju postporođajnog razdoblja. Najčešće, ciklus se vraća kada unesete redovno hranjenje djeteta, kada dojenje postaje nepravilno. Svi opisani slučajevi smatraju se normalnim s medicinskog stajališta.

Odsutnost menstruacije ne znači da žena ne može zatrudnjeti tijekom dojenja. Zaštita tijekom tog razdoblja mora biti obavezna.

Ispuštanje nakon trudnoće ne bi trebalo uzrokovati nelagodu. Općenito, nakon otprilike mjesec dana, postaju transparentni, kao i prije trudnoće. Vaša pažljiva pažnja poslije poroda može pomoći u izbjegavanju mnogih komplikacija.

_ _ Stranica supermams.ru - Supermams

Ružičasti iscjedak

Normalno, vaginalne sekrecije su prikazane kao transudat (tekućina koja se znoji od limfnih i krvnih žila pod epitelom). Miješano je s mukoznim sekretima izlučenim iz žljezdanih stanica tijela i grlića maternice, kao i iz žlijezda predvorja vagine. Međutim, sastav normalnih sekreta uključuje neprekidno ažurirane epitelne stanice, bakterijske, uglavnom mliječne mikroflore i mali broj leukocita.

Volumen i kvalitativni sastav vaginalne sekrecije ovise o općem stanju ženskog tijela, cikličkoj hormonskoj aktivnosti jajnika, kao io raznim psihogenim čimbenicima. Normalno, vaginalna tajna je prozirna ili bjelkasta, zbog čega se zove Beli. Međutim, ponekad kod nekih žena iscjedak dobiva ružičastu boju različitih intenziteta. Zašto se to događa i što može takva država signalizirati?

Što boja vaginalnog iscjedak signal?

Vaginalna sekrecija je vrsta pokazatelja zdravlja žena. Normalno, javlja se u pubertetu i prati ženu tijekom svog života. Ovisno o razdoblju mjesečnog ciklusa, vaginalna sekreta varira u boji i konzistenciji, ali istodobno ovaj pokazatelj može signalizirati razvoj patološkog procesa u urogenitalnom području.

Uzroci ružičastog pražnjenja

Kada iscjedak dobije ružičastu boju, to znači da sadrže beznačajne količine kapilarne krvi.

1. Često ružičasti iscjedak opažen kod žena nakon spolnog odnosa. U pravilu, izazivaju pojavu mikročvrslina u vagini, koje se javljaju tijekom snažnih pokreta. Rijetki je uzrok ovog stanja cervikalna erozija, hiperplastični procesi, polipi, itd.

2. Često, žene koje počnu uzimati hormonske kontraceptive izgledaju ružičasto nakon menstruacije. Ovo je jedna od najkarakterističnijih nuspojava na koje se susreću pri uzimanju tih lijekova. U kliničkoj praksi ovo se stanje naziva "uočavanje" (krvarenje s oralnom kontracepcijom).

3. Intruzijski uređaj, kontracepcijska mjesta ili vaginalni prsteni s kombiniranim kontracepcijskim sredstvima također mogu uzrokovati ružičasto pražnjenje. Treba napomenuti da je ova nuspojava u prva tri mjeseca primjene ovih kontraceptiva u 40% ukupnog broja žena koje ih koriste. Istovremeno, u 10% slučajeva razdoblje prilagodbe može se povećati i do šest mjeseci. To je zbog činjenice da u ženskom tijelu zbog cikličnih promjena razina spolnih hormona stalno mijenja, a količina hormona koji čine jedan ili drugi hormonski lijek ponekad ne može pružiti dovoljnu razinu ženske prirodne hormonske pozadine, zbog čega počinje odbacivanje endometrija. Stoga, u svakom slučaju, hormonska kontracepcija treba odabrati pojedinačno tek nakon što se provedu svi potrebni testovi.

4. Ružičasti iscjedak koji se javlja u sredini menstrualnog ciklusa često signalizira razvoj patološkog procesa. To mogu biti upalne infektivne i neinfektivne bolesti, spontani pobačaj u ranoj trudnoći, endometrioza ili rak vrata maternice.

5. Međutim, ružičasti sluzavi iscjedak, sličan bjelanjku i koji se javljaju u sredini menstrualnog ciklusa, može biti potpuno siguran i došlo je do ovulacije signala. U tom slučaju, žena razvija kratkotrajnu oštru ili nagging bol u donjem dijelu trbuha, a povećana razina progesterona se nalazi u krvi.

6. Erozija, hiperplazija i polipi cerviksa, kao uzrok ružičastog pražnjenja.

Polipi cerviksa

Polipi su benigni neoplazmi koji nastaju iz epitelnih slojeva i rastu u lumen cerviksa. Prema stručnjacima, glavni uzrok njihove pojave su hormonalni poremećaji, promjene u dobi, imuni poremećaji, stres i drugi psiho-emocionalni čimbenici. U pravilu, polipi cerviksa se ne manifestiraju i mogu se otkriti samo ginekološkim pregledom. Ali u isto vrijeme, nakon seksualnog kontakta, žena može izgledati ružičasto ili gorku tajnu.

Erozija cerviksa

Uz grubi seksualni kontakt, praćen mehaničkim oštećenjem, nakon pobačaja, kao i nakon traume poroda, žena na grliću maternice može razviti eroziju. Ovaj oblik patologije proizlazi zbog uklanjanja slojevitog skvamoznog epitela, što uzrokuje daljnji razvoj upalnog procesa. Također izazvati razvoj ove bolesti može biti niz spolno prenosivih infekcija, ili neodgovarajuće liječenje. Tijekom puberteta zbog nestabilnosti hormonske pozadine, kod menstrualnih poremećaja, kao i kod menopauze, žena na cerviksu može također osjetiti eroziju. Često je bolest asimptomatska, međutim, tijekom spolnog odnosa, bol se opaža, a nakon spolnog kontakta dolazi do blagog krvavog ili ružičastog pražnjenja.

Napomena: cervikalna erozija je prilično opasna bolest koja zahtijeva obvezno liječenje. Inače, to može biti početak prekanceroznog stanja ili izazvati razvoj raka.

Hiperplasia sluznice cervikalnog kanala

To je benigna patologija koju karakterizira abnormalni rast tkiva maternice, što dovodi do povećanja veličine cerviksa. U pravilu, bolest se može razviti u trudnica, u razdoblju žena u postmenopauzi, u žena koje koriste kombinaciju estrogenski-progestin pripravaka za kontracepciju, kao i hiperplazije mogu se pojaviti na pozadini malignih tumorskih procesa. Istovremeno, disfunkcija jajnika, pretilost, dijabetes, mastopatija i hipertenzija mogu izazvati razvoj bolesti. Kao posljedica toga, endometrija (unutarnja sluznica cerviksa) prolazi kroz hiperplastične promjene, a žena ima intermenstrualni krvarenje, povećava odvajanje sluznica, a nakon seksualnog kontakta postoji slaba ružičasta iscjedak.

7. Nedovoljna aktivnost štitne žlijezde.

Disfunkcija štitnjače je patološko stanje koje se javlja kod žena mnogo češće nego kod muškaraca. U pravilu se razvija zbog nestabilne hormonske pozadine, a razne bolesti koje se javljaju na pozadini hormonskih poremećaja izazivaju njegov razvoj.

Međutim, okidač u razvoju patološkog procesa može biti stres. Najčešće pate od toga žene s disfunkcijom jajnika ili mastopatijom, kao i pacijenti koji ulaze u klimakterijumom, koji su prethodno bili podvrgnuti histerektomiji (amputaciji) maternice.

Ružičasti iscjedak u trudnica

Ponekad tijekom razdoblja trudnoće iscjedak može dobiti ružičasto mrlje, ali to nije uvijek slučaj koji može signalizirati prijetnju zdravlju majke i fetusa.

Prije svega, manja ružičasta iscjedak može se pojaviti u prvim mjesecima trudnoće u vrijeme kada je žena prethodno imala mjesečna razdoblja. To je zbog hormonalnih promjena u tijelu buduće majke.

Nečistoće krvi u vaginalnim sekrecijama mogu se pojaviti zbog aktivne opskrbe krvlju na unutarnjem genitalijama i njihove povećane osjetljivosti (nakon upotrebe ginekoloških ogledala, vaginalnog pretvornika tijekom ultrazvuka, kao i nakon seksualnog kontakta).

Kada implantata ovum. U pravilu je jaja najčešće pričvršćena na stražnji, deblji stijenki maternice. Nalazi se duboko u zdjelici i zasićena je velikim brojem krvnih žila. Na mjestu vezivanja jajnika razvija se vrsta upalne reakcije. Ovo stanje objašnjava činjenicom da je zametak strano tijelo ženskog tijela. Treba napomenuti da središte upale koja se javlja na mjestu vezivanja poboljšava proces implantacije, ali istodobno može izazvati pojavu slabog krvarenja što uzrokuje leukorhu da postane ružičasta.

S neznatnim odjeljivanjem već formiranog dječjeg mjesta ispod njega, nakuplja se mala količina krvi koja također postaje uzrok ružičastog pražnjenja.

Napomena: ovo stanje može biti popraćeno malim bolovima u donjem dijelu trbuha i donjem dijelu leđa, ali češće to ne predstavlja prijetnju zdravlju majke i fetusa.

U kasnim fazama trudnoće, neposredno prije porođaja, javlja se sluznica koja blokira cervikalni kanal. U ovom slučaju, postoje i ružičaste ili krvne sekrecije koje signaliziraju početak rada.

S preranom rupturama membrana, uz manje oštećenja krvnih žila, dolazi do propuštanja amnionske tekućine koja u ovom slučaju ima ružičastu boju.

Nakon rođenja, pojavljuje se ružičasta sivkasta tajna. To su lochia (fiziološka uterinska izlučevina koja se sastoji od ne-održivih tkiva decidualne membrane, sluzi i krvi).

Ako je trudnica već dugo vremena imala ružičasti iscjedak, popraćena spastičnom boli, to može signalizirati prijetnju abortusu. Stručnjaci ovo stanje uvjetuju nedovoljnom proizvodnjom progesterona (takozvani hormon trudnoće), koji sprečava kontrakciju mišića maternice. U slučaju insuficijencije hormona korpus luteuma jajnika, ružičaste sekrecije koje se pojavljuju iz genitalnog trakta, s vremenom se pretvaraju u krvavo. U tom se stanju zahtijeva hitna stručna konzultacija. Razjasniti situaciju pomoći će testu krvi za progesteron. U slučaju kada je njegova količina ispod normalne vrijednosti, trudnica će propisati hormonsku zamjensku terapiju kako bi spriječila nastanak spontanog pobačaja.

Pojava tamno ružičaste ili crvenkasto-smeđe iscjedak tijekom trudnoće vrlo je uznemirujući signal koji zahtijeva hitnu medicinsku pomoć.

U slučaju da trudnica, uz iscjedak, neugodan miris, svrbež u perineumu i bol u trbuhu, obavezno je savjetovanje s specijalistom, budući da takvo stanje signalizira razvoj urogenitalne infekcije.

Ružičasto pražnjenje tijekom dojenja

U pravilu, tijekom razdoblja dojenja žena nema vremena. To je zato što prolaktin (hormon koji utječe na postupak dojenja) inhibira funkciju jajnika. Kao rezultat toga, u ovom trenutku folikuli prestati zrasti i jaje ne razvija. Treba napomenuti da je takav proces čisto individualan u prirodi, pa niti jedan liječnik neće moći unaprijed odrediti kada će se prilagoditi mjesečni ciklus žene. Međutim, ako iz nekog razloga mlada majka nije imala mlijeko, a potom na kraju postpartum razdoblja, ona je ružičasta iscjedak, a zatim normalne menstruacije.

Najčešće, krvava tajna događa se oko šest mjeseci nakon isporuke, uz uvođenje dječje hrane u prehrani. Ako zbog nedostatka majčinog mlijeka, mješavine se dodaju u prehranu djeteta (tzv. Mješovito hranjenje), a nakon 3-4 mjeseca žena može imati njezino razdoblje.

U slučaju kada je žena završila postupak dojenja, normalni menstrualni ciklus se nije oporavio u roku od dva mjeseca, a ako mlađa majka ima obilje ružičasti iscjedak, uz jaku bol, to može signalizirati razvoj endometrioze, fibroida ili upale jajnika.

smeđi pražnjenje tijekom dojenja

Health-ua.org - medicinski portal online savjetovanje dječjih i odraslih liječnika svih specijaliteta. Možete postaviti pitanje o temi 'Smeđi pražnjenje tijekom dojenja' i dobiti besplatnu online konzultaciju s liječnikom.

Postavite pitanje Pitajte svoje pitanje

Poštovani, imam 33 godine, u 2013. godini rađaju. U srpnju 2014. završila je dojenje (trajala je 1,3 godine). 28. studenog 2014., kada su pregledali mamac, pronašli su mnogo kolostruma i crvene krvi iz jednog kanala (12 sati) u desnoj dojci kada su pritisnuli bradavice. Ultrazvuk - norma, učinio je na 2 mjesta. Dijagnoza - krhkost krvnih žila u pitanju. Pijte ascorutin i infuziju bilja - kadulje, kalendule, hmelja da se smanji laktacija. Drugi je liječnik propisao mastogran za 2 mjeseca. (mjesec dana prije toga, droga za gastrointestinalni trakt, koji su induktori laktacije i povećanje prolaktina, bili su pili, odmah su otkazani). Ponovite posjetite 30.12.2014 - kolostrum se iscijedi u manjim količinama, krv više nije grimizna, već smeđa. Citologija je uzeta, rezultat je ostao jednostruki eritrociti, pojedinačne pseudo-hladno stanice, desna krv, pseudo hladno stanice s znakovima proliferacije, fine zrnati detritus. Rekli su da je to prekancerozno stanje, potrebno je pažljivo praćenje, a moguć je i intraductalni papiloma, ali od Izbor je slabo, ductografija nema smisla. Dodijeljeno - mjesec dana za nastavak liječenja askorutin + bilja, zatim ponovljene citologije, pogledat ćemo dinamiku. Mjesec dana kasnije, citologija s desne dojke, iz kanala, koju krv ne može dobiti, iz drugih kanala uzela je kolostrum za citologiju. Ovdje je rezultat: detritus lipida i proteina, leukociti u malom broju stanica, klasteri stanica prema vrsti stanica kolostruma, pojedinačne stanice epitela duktala s reaktivnim i distrofičnim promjenama (masna degeneracija). Trebam li provesti dodatna istraživanja, ako da, kakav, a što dijagnoza može pokazati rezultat istraživanja? Što biste savjetovali?

Pozdrav, ja sam 33 godine / Za vrijeme trudnoće u studenom 2012. našli smo 4mm čvor u desnoj dojci. Na probnom pregledu godinu dana nakon isporuke (travanj 2014.) nije pronađena cista, rezultati su normalni, imali su šest mjeseci nakon završetka hranjenja. U srpnju 2014. završila je dojenje (trajala je 1,3 godine). 28. studenog 2014., kada su pregledali mamac, pronašli su mnogo kolostruma i crvene krvi iz jednog kanala (12 sati) u desnoj dojci kada su pritisnuli bradavice. Ultrazvuk - norma, učinio je na 2 mjesta. Dijagnoza - krhkost krvnih žila u pitanju. Pijte ascorutin i infuziju bilja - kadulje, kalendule, hmelja da se smanji laktacija. Drugi je liječnik propisao mastogran za 2 mjeseca. (mjesec dana prije toga, droga za gastrointestinalni trakt, koji su induktori laktacije i povećanje prolaktina, bili su pili, odmah su otkazani). Ponovite posjetite 30.12.2014 - kolostrum se iscijedi u manjim količinama, krv više nije grimizna, već smeđa. Citologija je uzeta, rezultat je ostao jednostruki eritrociti, pojedinačne pseudo-hladno stanice, desna krv, pseudo hladno stanice s znakovima proliferacije, fine zrnati detritus. Rekli su da je to prekancerozno stanje, potrebno je pažljivo praćenje, a moguć je i intraductalni papiloma, ali od Izbor je slabo, ductografija nema smisla. Dodijeljeno - mjesec dana za nastavak liječenja askorutin + bilja, zatim ponovljene citologije, pogledat ćemo dinamiku. Recite mi, jesu li rezultati citologije jako loši, trebate li napraviti dodatna istraživanja, ako jeste, koje one, i što proliferacija i krv ukazuju na izlučevine? Postoji li veza između njih? Koje dijagnoze mogu pokazati rezultati istraživanja? Što biste savjetovali?

9. siječnja 2015

Demisheva Inna Vladimirovna odgovara:

Dobar dan, normalno, sekrecije tipa kolostruma traju dvije godine nakon završetka laktacije, naznaka citološke proliferacije. Mazivo nije nužno pretkancerozni proces, sve ovisi o fazi ciklusa, hormonskom stanju, ali to je proces koji zaista treba pažnju. Trebate ponavljati ispisivanje, po mogućnosti u specijaliziranoj ustanovi.

Prije mjesec dana sam rodio dijete, dijete je dojilo, postavljena je spirala mjesec dana nakon rođenja, a nakon mjesec i pol dana pojavilo se smeđe pražnjenje koje traje 2-3 dana mjesečno (mislim da se menstruacija oporavlja), a zatim Ožujak od 21 do 24 godine je menstruacija i nakon dva tjedna opet smeđi iscjedak s krvi i istodobno bolan donji dio leđa! Što učiniti? Hvala unaprijed!

10. travnja 2013

Timoshevskaya Victoria Borisovna odgovara:

Dobar dan, agonija! Sljedeći čimbenici utječu na oporavak menstrualnog ciklusa nakon poroda: prisutnost komplikacija tijekom trudnoće i tijekom rada; hormonalnih bolesti i drugih kroničnih poremećaja; redoslijed i trajanje dojenja;

druge pojedinačne značajke. Najčešće, razdoblje početka menstruacije nakon porođaja određeno je načinom dojenja, učestalosti i volumena hranjenja. Ako žena uopće ne doji, tada se nastavak menstruacije može dogoditi tek nakon 6-8 tjedana. U žena koje dojiljuju, ovisno o količini komplementarne hrane, prva razdoblja nakon porođaja javljaju se nakon 3-8 mjeseci. Ako je dijete potpuno hranjeno na zahtjev 24 sata, menstruacija možda neće biti dulja - do oko jedne godine. Smatra se normalnim ako prva 2-3 mjeseca u mjesecu bude nepravilna, ali ciklus bi se trebao normalizirati. Ako se nakon 3 mjeseca ozbiljne menstruacijske nepravilnosti nastave (na primjer, ciklus se značajno promijenio, prevelik ili težak period), tada je potrebno konzultirati ginekologa.

Bok Molim vas, recite mi je li normalno ako se iscjedak ne zaustavi potpuno u roku od 5 mjeseci nakon rođenja, razbije se nekoliko dana, a zatim se za nekoliko dana zaustavi, tako da cijelo vrijeme ima malo titra kada je smeđa kad je gotovo crna, ponekad svijetlo crvena. Otišao sam do liječnika za ultrazvuk, sve je bilo normalno, činilo se da je uterus ispričao kad je M, ali samo sam mrljao. Pogledali su stolicu, nije bilo ugodnog mirisa, liječili su se, iznenada su rekli da je ostala neka mikročestica placente i krvarila. oksitocin, itd. da bi se smanjila maternica.Nakon liječenja, iscjedak se zaustavio samo tjedan dana, a zatim i sve, imala sam drugo rođenje, prirodno, a nakon prvog nakon 45 dana sve je otišlo, a prije nego što je dojenje prestalo, MC nije poštovala. dojenje, može li to biti zbog toga? erozija nije. hvala puno unaprijed.

30. studenog 2011

Klochko Elvira Dmitrievna odgovara:

Bok Možda maternica još uvijek nije potpuno ispražnjena - nakon poroda, oporavak je normalno 6 mjeseci. Pa, naprotiv, vaše je tijelo postalo teško - jer ste ga učvrstili u nizu s dvije trudnoće. Morali smo se odmoriti.

Dobro došli! Prošao sam nakon 2,5 mjeseca rođenja. Lochia je završila nakon 6 tjedana. Prije nekoliko dana bilo je smeđih pražnjenja s malim ugrušcima, mislila sam da je moje razdoblje počelo, ali ta su ispuštanja bila dva dana i bilo je gotovo, a nije bilo nelagode i boli. Je li ovo stanje normalno? Dodao bih da je dijete u potpunosti dojena, željela bih znati kada se menstruacija normalno javlja tijekom dojenja?

21. kolovoza 2008

Odgovor Buchkovskaya Natalia Nikolaevna:

Svi odgovori savjetnika

Draga Irina, trebate se posavjetovati sa svojim ginekologom o iscjedku. Glavna stvar je ne zaustaviti dojenje.

Postavite svoje pitanje

Uočavanje s HBV-om

Od korisničkog dnevnika Svetlana

25. srpnja 2011., 13:58

POMOĆ! Jutros sam, po mom zapreku, otkrio krvav (slab) iscjedak (ali ne samo krv), koji se malo pojačao. Prije toga, trbuh mi je bolovao, vraćao mi se, a šava je boljela, uočio sam jučer malu nadraženost na svom mjestu. Na mjesečini, na što sam nekad bila, ne čini se.

Dojam, mjesečnice još nisu. Čuo sam da je nakon porođaja čak i potpuno drugačiji način za menstruaciju.

Potpisano na LCD zaslonu. I prije toga, 2 dana da trpe refleksije i vjetar događaji, kao što smo žene, možemo.

Imam pitanje za sve vas: tko je imao iste simptome? ili od koga je menstruacija počela tijekom dojenja? i kako? i kada?

Povezani postovi o "krvarenje u HBV"

 • Mjesečno tijekom dojenja. Djevojke, ovo je uglavnom užas = (((((prošli petak, bez ikakvog razloga, počeo uočiti, itd.
 • INFA oko mjesečno nakon poroda, tijekom H. Prvi mjesec nakon porođaja počinje 6-8 tjedana nakon isporuke (u većini slučajeva) ili nekoliko poza.
 • POMOĆI TIJEKOM POVRATNOG POVOLJANJA TIJEKOM POVENCANJA Može li se dojenje nastaviti? Koje poteškoće očekuju mama? Što možemo.

Želim izgubiti težinu vrlo alergiju u dojenčadi Komarovsky

Mjesečno dojenje: kada početi

Povratak menstrualnog ciklusa u majku koja se bavi je individualni proces. U nekim slučajevima iscjedak počinje tri mjeseca nakon isporuke, au drugima se ciklus ne oporavlja do kraja dojenja.

Menstruacija tijekom dojenja ne ide zbog utjecaja hormona prolaktina, koja proizvodi mlijeko. Kada se razina prolaktina smanji, vraćaju se.

Razmotrite da će, nakon poroda, žena u početku imati krvavi iscjedak. Nisu menstruacije i zaustavljaju se 1-1,5 mjeseci nakon rođenja djeteta.

Kada počnete

Prema statističkim podacima, 80% majčinih majki koje se bave majčinim dojiljama nastavlja s kraja laktacije. Izgled iscjedka uvelike ovisi o tome kada ste odsutili dijete iz dojke. Međutim, nemojte očekivati ​​da će početi dan nakon završetka GW-a. Prvi menstruacija obično javlja u roku od 6-8 tjedana.

Dosljednost i stabilnost poboljšavaju se u dva do tri ciklusa. Nepravilna menstruacija tijekom dojenja u prva dva mjeseca je normalna. Tijekom tog razdoblja mogu stići ranije ili kasnije. Međutim, ako se u dva ili tri mjeseca regularnost pražnjenja nije poboljšala ili uopće nema menstruacije, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Ako su kritični dani došli ranije, nema se čega brinuti. Često je to zbog uvođenja nove namirnice. A kada se miješaju, često počinju u roku od šest mjeseci nakon rođenja novorođenčadi.

Uzroci menstruacije s HB

 • Mješovita hranjenja (čak i ako samo dajte malo dijete);
 • Uvođenje komplementarne hrane;
 • Rijetke veze na prsa;
 • Mama ne slijedi plan prehrane;
 • Poremećaj proizvodnje prolaktina;
 • Lijekovi (osobito hormonski lijekovi);
 • Nema noći hranjenja.

Mjesečni i koncepti kompatibilni s dojenjem?

Slijedite pravila i hranite dijete jedino s majčinskim mlijekom, nemojte davati vodu za bebe i nemojte uzimati lijekove, a menstrualni protok još uvijek počeo. To ukazuje na kvar u tijelu, ali nema ništa kritično. Da biste to potvrdili, posjetite liječnika.

Ako je mjesečno bilo, to ne znači da trebate odvući dijete iz dojke. Ne utječu na tijek dojenja i ne utječu na okus mlijeka!

Tijekom ponovnog pokretanja ciklusa može se opaziti smanjenje proizvodnje mlijeka. To neće dovesti do potpunog gubitka mlijeka, a proizvodnja će uskoro biti obnovljena. Međutim, možete održavati i stimulirati laktaciju.

Menstruacija ne dolazi nakon završetka GW

Kao što je ranije spomenuto, nakon kraja laktacije menstrualni ciklus nastavlja se nakon 1,5-2 mjeseca. Međutim, ako nisu dulje od dva mjeseca, onda je to razlog da ga pregleda ginekolog.

Postoji nekoliko razloga za takvo ponašanje. To mogu biti hormonski poremećaji, bolesti ili početak nove trudnoće. Zapamtite da odsutnost menstrualnog toka s HB-om ne jamči da više nećete zatrudnjeti!

Ciklus obnove svake žene odvija se pojedinačno. Za jednu majku počinje 3-4 tjedna nakon poroda, a za drugu samo dvije godine kasnije. Tipično, menstruacija dolazi kada je proces proizvodnje mlijeka završen.

Menstruacija tijekom dojenja ne govori o patologiji ili bolesti. Ovo je normalan proces s uvođenjem komplementarne hrane ili mješovitog hranjenja. Ako vaše dijete ne hranite noću i dajte mlijeko obaveznom službom, a ne na rasporedu, to također služi kao uzročnik.

Menstruacija tijekom dojenja ne utječe na okus, kvalitetu i količinu mlijeka! A oni ne zahtijevaju završetak laktacije.