Noćna svjetla za novorođenčad

Zdravlje

Mnogo se djece boje se spavati u mraku. Lijevo nejasno svjetlo pomaže u rješavanju ovog problema. No, noćna svjetlost treba novorođenčad - mali čovjek koji još uvijek ne razumije ništa?

Je li djetetu potrebna noćna svjetlost?

Glavna svrha noćnog svjetla za novorođenče nije da zasja uopće djetetu, već njegovim roditeljima. Koliko puta mlada mama ili tata moraju dići noću bebu: hraniti, mijenjati pelene, tresti. Sve je to praktičnije učiniti s mekim raspršenim svjetlom, a ne uključite jarku svjetlost u sobi.

Općenito govoreći, znanstvenici smatraju da je štetno formirati djetetovu naviku spavanja sa svjetlom - tako djeca u dobi od 3-5 godina strah od tame. Stoga se noćna svjetlost ne može održavati cijelu noć. To bi trebao biti dizajniran tako da se lako i povoljno uključi / isključi kada je to potrebno.

Kako odabrati noćno svjetlo za novorođenče?

Prije svega, roditelji trebaju odlučiti hoće li noćna svjetlost igrati isključivo utilitarnu ulogu, odnosno služiti kao izvor svjetlosti, ili će mu biti dodijeljena zadaća da ponekad zabavljaju bebu.

U prvom slučaju prikladna je uobičajena, najlakša noćna svjetiljka koja se uklapa u utičnicu za napajanje ili na baterije. Bilo bi sjajno ako je opremljen daljinskim upravljačem ili timerom za automatsko isključivanje.

Ako ste bebu kupili kolijevkom za spavanje s elektroničkom jedinicom, najvjerojatnije već ima ugrađeno svjetlo. Uloga noćnog svjetla u krevetiću za novorođenčad također može igrati mobilnu igračku. U pravilu, ona također donosi slaba žarulja, svjetlost koja je dovoljna da vidi dijete.

I, naravno, zasebna priča - višenamjenske dječje noćne svjetiljke. Mogu se izrađivati ​​u obliku igračaka, imaju različite načine rada, uključujući glazbenu pratnju (klasična glazba, uspavanke, zvukovi prirode, bijeli šum) i efekte rasvjete.

Posebno popularni projektori za noćno svjetlo za novorođenčad. Na primjer, stvaranje zvjezdanog neba na zidovima i stropu spavaće sobe. Takva svjetiljka će biti omiljena cijela obitelj i godinama će služiti bebu.

Neka bebin život bude udobniji! Popis potrebnih gizmos za krevet novorođenčadi: noćno svjetlo, valjak i još mnogo toga

Opremanje prostora za buduće bebe, budući roditelji dobivaju dječji krevetić. U pravilu, mama i tata imaju "na umu" osnovni set za organizaciju kreveta: krevet ili krevet, posteljinu i madrac.

U trgovini se ispostavlja da postoji mnogo dodatne opreme za krevet. Vrijeme je da se izgubim. Glavna stvar koju treba shvatiti prilikom odabira: ono što vam pribor zaista dolazi u ruci i bez koje možete sigurno raditi. U članku ćemo govoriti o tome kako život majke i djeteta učiniti zanimljivijim i praktičnijim uz pomoć suvremenih pribora.

Zašto nam je potrebna dodatna oprema?

Neke su dodaci osmišljene kako bi se očuvala higijena i integritet materijala iz kojih se izrađuju krevet, madrac i posteljina. Za roditelje je potrebno više prilagodbi.

Noćno svjetlo

Jednostavan uređaj koji omogućuje mračno osvjetljenje u mraku. Za bebu i majku potrebna je noćna svjetlost. Svjetlo pozadinskog osvjetljenja će spasiti dijete od straha od buđenja, a majci će moći slobodno hodati na krevetić da bi odveli bebu u naručju ili odmoriše dijete. Neće biti potrebno uključiti jarku svjetlost koja će noću biti dodatni izvor stresa.

Noćne svjetiljke nude se s posebnim nosačima koji vam omogućuju da pričvrstite uređaj na strukturu kreveta. Alternativno, možete kupiti složeni uređaj - mobilni uređaj s noćnim svjetlom. Kako odabrati noćno svjetlo? Provjerite koliko uređaj dobro funkcionira.

U tom slučaju optimalno je da izvor rasvjete potroši malu količinu energije (LED diode, štedne žarulje), a zatim jedan skup baterija traje dugo, jer noćno svjetlo je cijelu noć.

Prvo noćno svjetlo može se montirati na krevet. Čim beba nauči da sve rukuje sa svojim rukama i dopire do okolnih predmeta, promijenite uređaj. Sada je bolje koristiti model koji se izravno spaja na utičnicu, osvjetljava cijelu sobu na daljinu i oslobađa dječaka noćnih strahova.

Na prodaji postoje modeli s nježnim melodijama i svjetlosnim specijalnim efektima, noćne svjetiljke u obliku mekih igračaka i višestrukih plastičnih figura.

Nudimo gledati videozapis o funkcijama noćnog svjetla za dječju sobu:

voštano platno

Jednostavan i pouzdan alat za zaštitu visokokvalitetnog madraca od prodiranja vlage i sekreta. Budući da je madrac višeslojan i hermetičan, ne može ga se prati i osušiti. Poželjno je zaštititi površinu ortopedskog podloge krpom ili madracom.

Materijal je gusta vodonepropustan materijal. Dječja oprema odabrana je prema veličini krevetića i madraca. Rubovi zaštite od podnog rublja su obrezani zaštitnim rubom, kutovi su zaobljeni.

Ponekad je površina dječjeg podmornice prekrivena crtežima i posebnim reljefom koji zadržava vlagu unutar izolacijskog premaza, čime se sprječava curenje na madracu. Ako se, kako biste uštedjeli novac, odlučili koristiti uobičajeni glatki sloj materijala za podmazivanje, molimo imajte na umu da homogeni polietilen neće pružiti taj učinak.

Nije potrebno vršiti temperaturne utjecaje na materijal - podmazivač ne kuhati i ne kuhati iznad kipuće vode. Za dezinfekciju prikladni tekući antiseptici.

Materijal je stavljen na madrac pod plahtama. Ne stavljajte bebu izravno na podlogu - to je neugodan osjećaj.

Ako želite prekriti madrac, odaberite model s vodonepropusnim slojem prema veličini madraca. Kada je vlažan, pokrivači madraca trebaju se ukloniti i oprati, temeljito osušiti. Preporučljivo je kupiti dva pokrivača madraca. To će osigurati trajnu sigurnost madraca.

perla

To je vrsta pozicionera za spavanje - posebni ograničavajući uređaj koji zadržava položaj bebe dok je postavljen na spavanje. Što je pozicioner za:

 • sprječava pojavu gušenja prilikom pljuvanja;
 • smanjuje rizik od slučajne smrti u snu;
 • održava fiziološko držanje;
 • smanjuje vjerojatnost kolike i drugih probavnih problema;
 • sprječava deformaciju lubanje;
 • fiksno dijete neće moći prebaciti na trbuh i blokirati dah;
 • pruža dobar miran san;
 • štiti dijete od ozljeda tijekom zajedničkog sna;
 • u pozicioneru, dijete neće moći skinuti krevetić ili kauč;
 • omogućit će postavljanje dvije bebe za dijeljenje spavanja u jednom krevetu.

učvršćivanje

To su vijenci s igračkama i zvukovima koji su doslovno rastegnuti preko jasle. Suspendirani elementi se postavljaju na traku, elastični pojas ili kabel.

 1. zemljama u razvoju;
 2. zabava;
 3. dekorativno.

Koristi se od rođenja do šest mjeseci. Isprva, novorođenčad jednostavno promatra svijetle igračke, koja se usredotočuje na svoje oči i koncentrira, proučavajući zanimljive elemente. Kasnije, dijete će početi dodirivati ​​igračke rukama i nogama, podići će suspenziju u ruci, razvijati fine motoričke vještine i taktilnu percepciju.

Korištenje raznih materijala - meke i glatke, tople i hladne, s drugačijom površinom i tekstura, pružit će bogat osjećaj. Ako visi elementi čine zvukove - zujanje, šuštanje, šuškanje, zvonjenje, zveckanje, beba će također biti zainteresirana za audiozapis. Što su boje, teksture i oblici raznovrsniji, to je bogatija suspenzija u percepciji djeteta.

Stavite protežu 7 cm iznad naslonjenog djeteta dok ste budni. Djeca će neko vrijeme posvetiti igri sa suspendiranim igračkama.

Ovo je posebni lučni element fleksibilne ili stabilne strukture koja je fiksirana iznad krevetića. Na luku su rupe ili zasune, uz pomoć kojih se razne zabavne i razvojne elemente obustave na lukovima - igračkama, ogledalima, neobičnim sigurnim predmetima.

Funkcije luka su jednake onima proširenja, ali luk vam omogućuje da promijenite vješalice na mjestima, postavite nove igračke ili objekte. Postoji više prostora za maštu. Luk se može objesiti ne samo iznad kreveta. Uređaj je dobro povezan s kolicima, kolijevkom, igračkama, auto sjedalom.

Bočica s toplom vodom

Na raspolaganju su različite vrste grijaćih elemenata:

 1. voda;
 2. sol;
 3. gel;
 4. električni;
 5. tople vode igračke s pijesak ili trešnja kamen.
 • Gumena vruća voda je najjednostavnija i najjeftinija oprema napunjena vodom. Nije uvijek prikladno, jer se brzo hladi, pretpostavlja kontakt s toplom vodom (opekline su moguće), i gubi elastičnost tijekom vremena. Ova glava za grijanje mora biti umotana u pelenu ili ručnik.
 • Boca slane vode je PVC spremnik napunjen otopinom natrijevog acetata. Unutar grijača se nalazi indikator, a pritiskom se aktivira funkcija generiranja topline. Grijač je zapečaćen. Po završetku procesa kristalizacije hipertonske otopine, otpuštanje topline prestaje. Sigurna i netoksična opcija.
 • Električni grijač je prekriven mekom krpom i opremljen termostatom za reguliranje stupnja zagrijavanja. Nije najprikladnija opcija jer je takva grijaća ploča vezana za izvor napajanja i vrlo je skup. Zagrijava se najmanje 7 minuta.
 • Igračka topla je mala životinja od ugodne meke tkanine, ispunjena trešnjim kamenjem, cvjetovima lavande, pijeskom, rižom, graškom ili soli. Grijanje na loncu, u pećnici. Možete koristiti mikrovalnu pećnicu. Ugodan i estetski element grijanja.

Boca s toplom vodom pomaže zagrijati krevet prije odlaska u krevet ako je soba super. Topla odjeća će opustiti dijete i postaviti vas za dubok dubok san. Također, bočica s toplom vodom pomoći će kod kolike, zagrijavanja trbuha i uklanjanja grčeva u crijevu.

Nudimo gledanje videozapisa o upotrebi toplijeg djeteta:

utičnica

Taj se dodatak naziva i čahura. Ovo je poseban ergonomski dizajn, sličan malom krevetu s sigurnosnim pojasom. Kao i valjak, gnijezdo za bebu je pozicioner za vrijeme spavanja. Cocoon je najskuplja opcija. Dostupne su mnoge prednosti:

 1. Najsigurnija opcija za spavanje zgloba: spasiti od slučajnih ozljeda i pružiti fiziološki ugodan položaj.
 2. Zapravo, gnijezdo je potpuni krevet koji možete ponijeti sa sobom na putu, za izlet izvan grada i u prirodu.

Nudimo gledati videozapis o tome kako se čahura koristi za bebu:

Horizontalna traka

Horizontalna šipka - poprečna šipka, koja je postavljena preko krevetića preko bočnih zidova. Školjka može biti opremljena s kukama, prstenima i pričvršćivačima.

Glavna zadaća bara - poticanje interesa djeteta da se povuče za vrijeme oduzimanja projektila. Jača ruke i leđa djeteta.

Može se koristiti kao banner za igračke - igračke se mogu objesiti na poprečnoj traci. Djetetu će biti prikladno doprijeti do omiljenog predmeta, ali samo da ga razmotri.

Ostale stavke

zavjesa

Nadstrešnica je prilično ukrasni element, stvarajući udobnost i izazivajući osjećaj sigurnosti i privatnosti od znatiželjnih očiju.

Zglobni element s laganom krpom zatvara bebu spavajući od znatiželjnih očiju i pruža dobar san. Beba neće biti uznemirena slučajnom letjelicom koja je letjela u sobu.

Nedostatak nadstrešnice u sposobnosti akumuliranja prašine. Tkanina se mora češće isprati.

štof za suknju

Sve više prate posteljinu za krevetić. Strane u krevetiću za novorođenčad su svojevrsni mekani ravni jastuci, vezani oko perimetra dječjeg kreveta. Moda za ovaj pribor došla nam je ne tako davno. Mnoge majke uživaju u upotrebi u dječjem krevetiću.

Strane su zaštitni bočni elementi koji pokrivaju čvrste elemente kreveta oko ruba iz unutrašnjosti kreveta.

Oni sprječavaju ozljede baze tvrdog kreveta, pružaju udobnost i osjećaj intimnosti. Odbojnici trebaju redovito pranje.

Mobil

Zabavna igračka s igračkama za vješanje zabavlja se dijete koje se probudilo u krevetiću. Beba koja se kreće u krevetiću nije samo igračka - umiruje, razveseljuje dijete, ga distracts, pomaže da zaspi.

Zahvaljujući tome, majkama je puno lakše raditi kućanske poslove, jer kada dijete spava ili odvede nešto, on nije nestašan i ne zahtijeva posebnu pažnju. Mobilni uređaji za jaslice jednostavni su i vrlo funkcionalni uređaji s nizom prednosti.

Nudimo vam gledanje videozapisa o odabiru mobilnog uređaja za bebu u krevetiću:

Vreća za spavanje

Potpuno zamijenite pokrivač. Vreća za spavanje za novorođenčad u gornjem dijelu nalikuje jumpsuit ili prsluk s otvorima za ruke i glavu.

Zalijepljen je. Dolje je vrećica. Ona pruža toplinu - beba neće izaći iz vrećice, noge i trbuh su pouzdano izolirani i pokriveni.

Močvica može slučajno omotati glavu pokrivačem, blokirajući dah. u slučaju vreće za spavanje to se neće dogoditi.

Nudimo gledati videozapis o tome što je vreća za spavanje za bebu:

Vezujući organizator

Džepovi tkanine na zajedničkoj osnovi, koji su montirani na vanjskoj strani jasle. Zgodna i kompaktna alternativa ormariću ili ormaru. U brojnim džepovima možete staviti sve što vaše srce želi - higijenske predmete, knjigu s bajkama, bocu vode.

Komfor dječje sobe za roditelje skriven je u jednostavnim, ali funkcionalnim sitnicama. Te male stvari mogu nositi u sebi i ukrasne funkcije. Jednostavni organizator za krevetić također može biti sastavni element u vrtiću i pomoći roditeljima zadržati djetetove stvari redom i na njihovim mjestima.

Naravno, možete raditi bez pribora, ali svaki od tih uređaja dodaje udobnost životu djeteta i mladih roditelja. Odredite za sebe pravu kombinaciju dodatne opreme ovisno o vašim potrebama i mogućnostima.

Noćno svjetlo za novorođenče: što odabrati

Uređivanje spavaće sobe za novog člana obitelji je vrlo težak i odgovoran zadatak. Sve pojedinosti trebaju biti razjašnjene kako bi roditelji bili udobni i da beba bude sigurno u sobi.

Jedan od atributa svakog djeteta je noćno svjetlo za novorođenče. Moderno tržište može ponuditi mnoge mogućnosti. Koji od njih odabrati i koja je izvorna svrha noćnog svjetla, možete naučiti iz članka.

Tko treba prvo noćno svjetlo?

Važno je shvatiti da dijete osjeća ugodno u mraku iu svjetlu. Njegova percepcija svijeta još ne uključuje mnoge stvari, uključujući i činjenicu da se tama može bojati. Međutim, noćna svjetlost za novorođenčad je neophodna stvar. Za koga je to potrebno?

Glavna svrha uređaja je pružiti svjetlo roditeljima koji moraju podnijeti djetetu nekoliko puta noću. Mnogo je razloga za to u prvih nekoliko mjeseci: od mijenjanja pelene do provjere djetetove dobrobiti. Izumljena je svjetiljka s mekom raspršenom svjetlošću, budući da je jaka svjetlost nakon mraza vrlo neugodna za oči i može probuditi spavaće članove obitelji.

Što se tiče djece, oni su čak i nepoželjna noćna svjetlost. Činjenica je da se strah od tame stvara nakon 3 godine. A da ga ne izazivam, bolje je ne koristiti svjetlo tijekom noći. Noćno svjetlo bi trebalo uključiti samo kada je potrebno, pa je vrlo važno odabrati odgovarajuću opciju ovisno o sobi i dobi djeteta.

Ono što je važno znati pri odabiru

Prije nego što odlučite koja noćna svjetlost odabrati za novorođenče, razmislite o nekoliko nijansi:

 • kvaliteta materijala iz kojega je napravljena noćna svjetlost mora biti u skladu s sigurnosnim propisima i imati pismeno jamstvo;
 • montirati moraju biti visoke kvalitete i pouzdane;
 • uređaj se ne smije slomiti u male dijelove u slučaju pada;
 • izlazna svjetlost mora biti mekana, po mogućnosti zelena, plava, žuta;
 • ako postoji melodija, ona bi trebala biti mirna i ne smeta psihu bebe;
 • razina svjetla (zvuk) mora se podesiti ručno.

Nadalje, izbor ovisit će o osobnim sklonostima roditelja i djece, kao i kombinaciji svjetiljke s ukupnom unutrašnjosti dječje sobe.

Noćni svjetlosni utikač

Noćno svjetlo za novorođenče ne mora biti skupo. Dobar primjer proračunskog učvršćenja je mjerač točke. Ime je dobilo zbog metode pričvršćivanja: umetno je u utičnicu i osvjetljava mali prostor oko nje. Ova opcija nije prikladna ako je utičnica niska na podu i daleko od jasle, jer takav uređaj neće moći dati dovoljno svjetla. Na tržištu reflektori se prikazuju u različitim oblicima i bojama.

Noćna svjetiljka

Noćno svjetlo za novorođenčad na krevetu može se načiniti pričvršćivanjem u obliku škarama. To vam omogućuje da ga postavite na željeno mjesto. Većina tih lampi napajaju baterije, što ne ovisi o udaljenosti utičnice. Ako ga trebate koristiti cijelu noć, trebate zalijepiti dodatne baterije ili kupiti posebne baterije s mogućnošću punjenja.

Zidno montirano

Svjetiljka koja se postavlja na zid često se zove sconce. Noćno svjetlo za novorođenče može biti načinjeno u obliku mjeseca, sunca, lopte, omiljenom bajkovitom junaku. Može se postaviti iznad krevetića ili u blizini nje. Ako model ima dimmer, može se koristiti i kao noćno svjetlo i kao obična svjetiljka. Nakon što postane stariji, dijete će moći samostalno koristiti grudnjak za svoje potrebe. Istodobno, savršeno će se uklopiti u unutrašnjost svake dječje sobe, dizajnirane za novorođenče i tinejdžere.

stol

Svjetiljka se postavlja na bilo koju čvrstu vodoravnu površinu. Najčešće je stol, stolić, ormar. Njegov izgled često je sličan redovitoj klasičnoj svjetiljci. Iako često postoje mogućnosti u obliku igračaka, figure. Mogu imati jednu razinu osvjetljenja, to jest biti samo noćno svjetlo. A može imati dimmer, odnosno, izvršiti funkciju stolne svjetiljke. Nedostatak ovog modela je da ga vrlo maleno dijete može izbaciti sa stola.

Projektor noćnog svjetla

Projektor noćnog svjetla za novorođenčad vrlo je popularan među roditeljima. Ovo je uređaj za rasvjetu koji projektira sve vrste slika na stropu dječje sobe. Najčešće odabiru opciju sa zvjezdanim nebom. Nježna svjetlost i polagane slike smiruju bebu. Vrlo često se projektor ugrađuje u mobilni uređaj, iako postoje mnoge opcije za stolna računala, kao i modeli s gumbom za učvršćenje za spajanje na krevet.

Što je "pametno" noćno svjetlo?

Jedna od najskupljih mogućnosti su noćna svjetla s ugrađenim gibanjem i senzorom zvuka. Pokreću se pokretom bebe ili njegovim plakanjem, što majci omogućuje da odmah reagiraju. Ne treba samostalno uključivati ​​i isključivati ​​noćnu svjetlost. Uređaj će se isključiti nakon određenog vremena ili kada soba postane svijetla.

Trebam novorođenčad noćnu svjetlost?

Mnogo se djece boje se spavati u mraku. Lijevo nejasno svjetlo pomaže u rješavanju ovog problema. No, noćna svjetlost treba novorođenčad - mali čovjek koji još uvijek ne razumije ništa?

Je li djetetu potrebna noćna svjetlost?

Glavna svrha http://www.womanadvice.ru/nochnik-svoimi-rukami za novorođenčad nije da zasja uopće djetetu, već njegovim roditeljima. Koliko puta mlada mama ili tata moraju dići noću bebu: hraniti, mijenjati pelene, tresti. Sve je to praktičnije učiniti s mekim raspršenim svjetlom, a ne uključite jarku svjetlost u sobi.

Općenito govoreći, znanstvenici smatraju da je štetno formirati djetetovu naviku spavanja sa svjetlom - tako djeca u dobi od 3-5 godina strah od tame. Stoga se noćna svjetlost ne može održavati cijelu noć. To bi trebao biti dizajniran tako da se lako i povoljno uključi / isključi kada je to potrebno.

Zašto noćno svjetlo za novorođenčad

Mnogi roditelji suočavaju se s činjenicom da dijete, posebno spavajući u odvojenoj sobi, ne želi zaspati bez meke svjetlosti noćne svjetiljke. Kako se to tretira? Što učiniti

Mišljenja liječnika i psihologa o potrebi uključivanja noćne svjetlosti za dijete razlikuju se, neki smatraju da je potrebno, a drugi to ne.

Ipak, većina njih ipak se slaže oko mišljenja da je potreba za ovim uređajem potrebno odrediti promatranjem sklonosti i potreba djeteta:

1. Je li se mrak bojao. Osjećajući nelagodu u mraku, beba snažno zaspava, hirovita, i za vrijeme spavanja puno se okreće i kao rezultat toga ne dobiva dovoljno spavanja. Svjetlo noćno svjetlo može smanjiti strahove djece.

2. Bude li se noću probudili piti vodu ili otići na zahod, onda zasigurno trebate noćnu svjetlost, jer se u potpunom mraku, kad se probudite u sobi, teško pronaći svoj put, dijete se može uplašiti ili udariti zidom ili namještajem.

3. Je li svjetlo ometalo dijete? Ovdje je situacija obrnuta od „straha od tame”, koja je dijete na najmanji, pa čak i prigušeno svjetlo nije mogla spavati, okreće s jedne na drugu stranu.

Ali osim udobnosti za dijete, noćne svjetiljke često su potrebne sami roditelji.

Imajući mali izvor svjetlosti čini mame i tate lakše:

1. Gledajte bebu noću u prvim mjesecima svog života.

2. Lakše kretati u mraku kada dijete odjednom curi.

3. Prikladnije je previjati, mijenjati odjeću, promijeniti pelene ili hranu.

Roditelji, budući da se dijete zbog nekog razloga boje uplašiti se bez svjetlosti, ne bi trebalo inzistirati na suprotno, ismijavati dijete ili tretirati njegov zahtjev kao izum. Ponekad, čak, to će biti prvi signal za roditelje o potrebi za aktivnostima i igrama s ciljem identificiranja uzroka anksioznosti, uklanjajući strahove djece.

Sada Noćni različiti modeli nude elektroničkih sredstava i Interneta, te dječji dućan ili odjel, i izgradnju hipermarketa, tako da su problemi s kupnjom treba nastati, potrebno je samo odrediti izgled svjetiljke i glavnih parametara.

Kakva noćna svjetla za djecu postoje?

Izgled dječjih noćnih svjetala

Za novorođenčad može biti noćno svjetlo ugrađeno u vrtuljku igračaka (mobitel) pričvršćenu za dječju krevetić. Uključiti i isključiti kao model uz pomoć daljinskog upravljača imaju sposobnost da se prilagodi izlaza svjetla, funkcija glasovnog snimanja, tako da je moja majka mogla sama da „pjeva” pjesme bebe ili funkciju reproduciranja otkucaje srca zvuk. Također, noćna se svjetlost može ugraditi u radio ili video medicinsku sestru.

Za stariju djecu će biti zanimljivi modeli noćno svjetlo projektora: oni prolaze na stropu i zidovima sobe slike zvijezda, planeta, male životinje, cvijeće ili od omiljenih likova iz bajki, ili uređaje izrađene u obliku zabavnih likova. Ovi modeli su glazbeni s ugodnom lulling melodija, a slike projicirane od njih mogu glatko kretati duž površine vrtića.

Djeca osnovne škole dobit će koristi od više funkcionalnih modela: noćno svjetlo. Navečer, blizu njega, kao u blizini pisaćeg stola, možete napraviti vašu domaću zadaću, a noću će upaliti sobu.

Dječja noćna svjetla za mobilnost mogu biti:

1. Stacionarno. Pričvršćeni su na zid blizu dječjeg kreveta.

2. Mobilni uređaj. Mogu se slobodno kretati po obodu prostorije, imati udoban stalak.

3. Kombinirano. Ove noćne svjetiljke imaju postolje i posebne pričvršćivače za pričvršćivanje na stol za presvlačenje, zid ili dječji krevetić.

Različiti modeli noćnih svjetala mogu raditi bilo iz struje ili iz baterija. U prvom slučaju nije potrebna promjena baterije, ali sam će uređaj biti manje pokretan, au drugom slučaju će biti potrebna periodična zamjena baterija.

U svakom slučaju, hoće li kupiti noćnu svjetlost, odluka roditelja, koja uzima u obzir želje i potrebe djeteta i koja se temelji na vlastitoj intuiciji.

Da li djeca trebaju noćnu svjetlost?

Vjerojatno su mnogi roditelji upoznati s ovim problemom: beba spava u odvojenoj sobi i ne može zaspati bez ikakvog svjetla. Ili beba spava pored vas u svom krevetiću, bilo bi praktičnije da malo dijete pazite na bebu, samo mu donese bocu ili promijeni pelenu.

I dijete treba noćnu svjetlost? Ovim se mišljenjem razilazi mišljenje stručnjaka psihologa i liječnika. Međutim, mnogi od njih i dalje vjeruju da noćna svjetlost ne boli, ali trebate odabrati iz preferencija djeteta.

Prije nego kupite noćno svjetlo, odredite potrebe vaše bebe. Ako se dijete boji mraka i ne može mirno spavati u mraku, noćno svjetlo može riješiti ovaj problem. Ili, na primjer, beba se često buja noću, pita ili pusti ili odlazi u zahod, a noćna svjetlost može uvelike olakšati taj proces za oba roditelja i dijete.

Noćna svjetlost će biti vrlo korisna za roditelje, jer zahvaljujući maloj rasvjeti možete:

 • Gledajte bebu tiho noću.
 • Bit će lakše kretati se u mraku, pogotovo ako će odjednom dječak plakati.
 • Moguće je jednostavno zamijeniti pelenu ili pelenu djetetu, ne uključujući glavno svjetlo.

Koje su noćne svjetiljke?

Postoji nekoliko vrsta noćnih svjetala:

 • Noćna svjetla za novorođenčad

Također, novorođenčad može kupiti dječji monitor s ugrađenim noćnim svjetlom. Vrlo je prikladno, jednom 2 u 1.

Uključuje li se svjetlo noću kada hranite bebu?

Uključuje li se svjetlo noću kada hranite bebu? 11.11.2015 23:48

Nedavno su mi poslali pitanje: "Uključuje li se svjetlo noću kad hranite bebu?".
Odgovor zvuči kao: "Ako je moguće, nemojte se uključiti ni ograničiti na vrlo slab izvor svjetla." Dopustite mi da objasnim zašto.

U prvim tjednima i mjesecima života djeteta, nemoguće je "podučavati dobro spavanje". No, u ovom dobu možete stvoriti osnove dobrog, bezbolnog sna. Jedan od zadataka je produžiti noćni san i osigurati da najdulji spavanje pada noću. O čemu se radi?

Kada dijete dođe na ovaj svijet, njezin unutarnji ritam sna i budnosti nije 100% sinkroniziran sa okolnom stvarnošću. Najduži san u prvim tjednima života ne mora nužno spavati noću. Često roditelji suočavaju se s situacijom u kojoj dijete zbunjuje dan s noćenjem.

Naše tijelo prima signale: "sada je dan" ili "sada je noć" iz okoline: buka, aktivnost oko, svjetlo. Obično djeca nemaju nikakvih problema s ovim: 2-3 mjeseca života većina već može jasno vidjeti dulji noćni san. Ali ponekad ne uspije. Umjetna rasvjeta noću može biti jedan od negativnih čimbenika.

Ambijentalno svjetlo ključni je čimbenik usklađivanja ritma s lokalnim vremenom. U prirodi, noću nema svjetla. U starim danima, tijekom noćnih hranjenja, nitko nije uključio jarko svjetlo: bili su dojeni i u mraku.

Svjetlo noću negativno utječe na koncentraciju hormona spavanja, melatonina, a time i na cijeli dnevni ritam. Ako je dijete izloženo svjetlosti svake noći (čak i kratkoročno), onda može utjecati na cijeli ritam sna i budnosti. Pročitajte više o ulozi svjetla ovdje.

Stoga, ako je moguće, uopće nemoj uključiti svjetlo. Jasno je da ako ne dojite ili ako trebate mijenjati pelenu, nije baš pogodno to učiniti u potpunom mraku. Stoga, ako je potrebno svjetlo, tada morate koristiti najslabiji izvor. Ako imate priliku, bolje je koristiti noćnu svjetlost crvene ili žute boje. Prednost također ima udaljeni izvor svjetla u usporedbi s onima koji se nalaze neposredno uz mjesto spavanja djeteta.

Odabir noćnog svjetla za dječju sobu

Kad je spavaća soba uronjena u mrak, mnogima se čini da su oko njih zli čudovišta, spremni učiniti nepopravljivu štetu njima. Oni razumiju da samo brižan roditelji koji imaju "čarobno" noćno svjetlo za dječju sobu mogu pomoći. To je mala stvar koja raspršuje opresivni strah i daje istinsko zadovoljstvo spavati.

Dugo su vremena ljudi koristili različite izvore svjetlosti kako bi raspršili potpunu tamu. U 19. stoljeću koristili su male svjetiljke s fitiljom, malo kasnije upalili svijeće. Pojava električne energije omogućila je stvaranje novog uređaja - noćna svjetla za dječju sobu, koja je postala njezin važan atribut. Iako je u početku izgledalo prilično jednostavno, s vremenom se njegov izgled dramatično promijenio. U 21. stoljeću takve svjetiljke pravi su umjetnički radovi. Idemo na zabavan izlet dječjih svjetiljki kako bismo odabrali odgovarajuću opciju.

Opis i vrste

Prije nego što odaberete noćnu svjetlost za dječju sobu, korisno je da roditelji bolje pogledaju ogroman raspon takvih proizvoda. Ovisno o vrsti projektnog pribora:

Kao što možete vidjeti, oni se mogu postaviti bilo gdje u sobi i prilagoditi postojećem interijeru. Dječja noćna svjetla mogu se umrežiti ili napajati akumulatorima. Najčešće koriste halogene ili LED svjetiljke. Stropna svjetla daju usmjereni tok svjetlosti ili difuzne.

Za uređaj je najbolje koristiti svjetiljke sa snagom od 25 W do 65 W maksimalno.

U nekim noćnim svjetlima za djecu, instalira se uređaj koji proizvodi zvukove zvonjenja ili smiruje mirise. Poželjno takvim modelima, trebate izvršiti diskreciju i uzeti u obzir prirodu bebe. Važan trenutak za kontrolu rasvjete žarulje ili ugrađeni program za onemogućavanje uređaja. Ovaj pristup je pogodan pod uvjetom da se dijete ne probudi tijekom cijele noći.

Na primjer, noćne svjetiljke u vrtiću u obliku zvjezdanog neba, kontinuirano rade 12 sati i ne pregrijavaju se. Čak i ako se beba probudi, trepćuća svjetla će ga smiriti i pomoći mu da ponovno spava. Ali glavni čimbenik nije dizajn svjetiljke, već njegova kvaliteta. To uključuje:

 • uporaba sigurnih materijala u proizvodnji noćnih svjetiljki;
 • prikladne su samo žarulje niske snage;
 • opcije poda moraju imati stabilnu podršku;
 • Mali dijelovi bez oštrih kutova i čvrsto pričvršćeni.

Kada kupujete dječju noćnu svjetiljku, trebali biste provjeriti dostupnost certifikata, podatke o proizvođaču, kao i upute za uporabu.

Moderne tehnologije omogućuju vam stvaranje nestandardnih modela s mnogo dodatnih programa. Posebno su popularne noćne svjetiljke s daljinskim upravljačem. Ove svjetiljke opremljene su opcijama koje omogućuju podizanje glazbe pod izborom žarulja ili kretanje strukture. Kao što vidite, raspon noćnih svjetiljki za djecu je prilično velik, ostaje pronaći prikladnu opciju.

Dnevna noć dječje sobe: kriteriji odabira

Mnogi bi se složili da odabir takvog atributa nije lako jer raspoloženje, udobnost i zdravlje djeteta ovise o tome. U ovom slučaju, važno je uzeti u obzir dob od djeteta. Za mladu djecu koja su stari nekoliko mjeseci noćna tama ne utječe. Spavaju ne samo noću nego tijekom dana. Zbog toga je noćna svjetiljka, uglavnom majka, potrebna. Morat će se brinuti za dijete u mraku, kad ostatak kućanstva dobro zaspati. Uključivanje osvjetljenja na stropu nije baš pogodno, no raspršena svjetlost noćne svjetiljke omogućit će vam da se orijenite u sobi.

Također velika pomoć pružiti izvorna noćna svjetiljka za novorođenče na krevetu. Dolaze u različitim oblicima, što im omogućuje da se uspješno pričvrste na drvenu potporu. Ponekad se uređaji ponašaju kao pričvršćivači:

S obzirom na dob djeteta, proizvođači koriste LED diode u svojim dizajnom. Oni su izdržljivi, nemojte se boriti, ne grijati, trošiti najmanje energije. Stoga, noćna svjetlost za novorođenčad u krevetu najčešće radi na baterijama. U svakom slučaju, ta je opcija dovoljno sigurna za dijete.

Uključujući rasvjetu samo kada je to potrebno, moguće je produžiti trajanje baterija tako da je jedan set dovoljno nekoliko mjeseci.

Da bi se beba jednostavno prikrila, prikladna je noćna svjetiljka za novorođenčad na zidu. Njihova difuzna svjetlost pokriva cijelu sobu i ne nadražuje oči. S njim će dijete jasno vidjeti obris majke, moći će se smiriti i brzo zaspati.

Velika ideja je instalirati noćno svjetlo pored tablice za mijenjanje djeteta. Neki se modeli aktiviraju laganim dodirom majčine ruke, koja se još nije potpuno probudila.

Prilikom odabira prikladnog noćnog svjetla za krevetić, preporučljivo je obratiti pozornost na materijal iz kojeg je izvedena konstrukcija. To mogu biti takve opcije:

Razmotrimo neke od njih detaljnije.

staklo

Čini se da iz ovog materijala ne stvaraju svjetiljke za krevetić. U stvari, moderna tehnologija omogućuje stvaranje nevjerojatnih dizajna. Koristi laminirano staklo, koje se nanosi na poseban film. U slučaju eventualnih oštećenja strukture, drži ulomke stakla. Ove noćne svjetiljke često se proizvode s elementima drva, ukrašene različitim uzorcima ili blistavima.

plastika

Polimerna mala noćna svjetlost pogodna je za aktivne momke koji ne sjedaju na jednom mjestu. Uređaj je osobito izdržljiv unatoč svojoj maloj težini. Ne povrijedi dijete čak i ako pada u njegove ruke. Svjetiljka dolazi u različitim oblicima i bojama, pa se lako uklapa u vaš interijer.

drvo

Ovaj jedinstveni materijal podsjeća na udobnost obiteljskog ognjišta u bilo kojem razdoblju. Zidna noćna svjetiljka od drva se skladno uklapa u dječju kuću, budući da je izrađena od prirodnih sirovina.

Davanje prednosti nekom materijalu, potrebno je uzeti u obzir ukuse djeteta, ako je on u stanju izraziti ih.

Raznolikost oblika i dizajna

Za mudre roditelje, pitanje koji noćna svjetlost bira za dijete nije zadnja. Učinili su svoje najbolje kako bi na najbolji mogući način organizirali svoje stanove. Različiti oblici i dizajn svjetiljki pomažu uzeti u obzir spol bebe, njegove hobije i ukuse.

Dječaci će voljeti proizvode u ovoj verziji:

 • automobili;
 • brtve;
 • psi;
 • svemirski brod;
 • nebeska tijela (sunce, mjesec);
 • omiljeni crtani likovi.

Djevojke će rado prihvatiti noćnu svjetiljku za djecu u obliku cvijeća, zvijezda, srca, puževa ili kornjača. Često na stropu oslikane otiske s raznim slatkišima, vilinski princeze, Barbie lutku. Takav dar može biti pravi praznik za njih.

Jedna od najpopularnijih opcija je dječja noćna svjetiljka u utičnici. Ovaj model je električni uređaj bez žica. Dovoljno je da ga priključite na mrežu i soba će biti ispunjena difuzno svjetlo. Iako će osvijetliti malu površinu prostorije, ona će u potpunosti ispuniti svoju svrhu. Osim toga, postoji veliki broj modela takvih lampi.

Djeca predškolske dobi poput noćnih svjetiljki napravljene u obliku svijetlih igračaka. Posebno cijenjeni modeli s dodatnim programima. Svjetiljka morskog kornjača ima projektor na leđima, koji šalje sliku zvjezdanog neba na strop. Čak i uobičajeni model u obliku kruga, koji reflektira blistave krijesnice na zidovima, imati će blagotvoran učinak na spavanje malog čovjeka tijekom noćnog odmora. Stoga bi roditelji trebali napraviti mudar izbor i dati djetetu šarmantan "noćni stražar".

Noćna svjetla za novorođenčad

Mnogo se djece boje se spavati u mraku. Lijevo nejasno svjetlo pomaže u rješavanju ovog problema. No, noćna svjetlost treba novorođenčad - mali čovjek koji još uvijek ne razumije ništa?

Je li djetetu potrebna noćna svjetlost?

Glavna svrha noćnog svjetla za novorođenče nije da zasja uopće djetetu, već njegovim roditeljima. Koliko puta mlada mama ili tata moraju dići noću bebu: hraniti, mijenjati pelene, tresti. Sve je to praktičnije učiniti s mekim raspršenim svjetlom, a ne uključite jarku svjetlost u sobi.

Općenito govoreći, znanstvenici smatraju da je štetno formirati djetetovu naviku spavanja sa svjetlom - tako djeca u dobi od 3-5 godina strah od tame. Stoga se noćna svjetlost ne može održavati cijelu noć. To bi trebao biti dizajniran tako da se lako i povoljno uključi / isključi kada je to potrebno.

Kako odabrati noćno svjetlo za novorođenče?

Prije svega, roditelji trebaju odlučiti hoće li noćna svjetlost igrati isključivo utilitarnu ulogu, odnosno služiti kao izvor svjetlosti, ili će mu biti dodijeljena zadaća da ponekad zabavljaju bebu.

U prvom slučaju prikladna je uobičajena, najlakša noćna svjetiljka koja se uklapa u utičnicu za napajanje ili na baterije. Bilo bi sjajno ako je opremljen daljinskim upravljačem ili timerom za automatsko isključivanje.

Ako ste bebu kupili kolijevkom za spavanje s elektroničkom jedinicom, najvjerojatnije već ima ugrađeno svjetlo. Uloga noćnog svjetla u krevetiću za novorođenčad također može igrati mobilnu igračku. U pravilu, ona također donosi slaba žarulja, svjetlost koja je dovoljna da vidi dijete.

I, naravno, zasebna priča - višenamjenske dječje noćne svjetiljke. Mogu se izrađivati ​​u obliku igračaka, imaju različite načine rada, uključujući glazbenu pratnju (klasična glazba, uspavanke, zvukovi prirode, bijeli šum) i efekte rasvjete.

Posebno popularni projektori za noćno svjetlo za novorođenčad. Na primjer, stvaranje zvjezdanog neba na zidovima i stropu spavaće sobe. Takva svjetiljka će biti omiljena cijela obitelj i godinama će služiti bebu.

Kako svjetlost utječe na san?

Kako svjetlo u vrtiću utječe na spavanje i trebam li koristiti noćno svjetlo?

Najjednostavniji regulator s kojim možemo svjesno utjecati na tijek našeg biološkog sata je svjetlo. Nije tajna nikome da ta jaka svjetlost potiče i stimulira, dok tama zahvaća osjećaj opuštanja i umora.

Svijetla svjetlost kontrolira mnoge procese u tijelu, uključujući potiskivanje proizvodnje melatonina - hormona spavanja. Izlaganjem bebe jutarnjem svjetlu, pritisnete gumb Start u tijelu. Pokušajte započeti dan s djetetom u osvijetljenoj sobi - obuhvaćajući, doručak i dojenje u sobi sa svijetlim, prirodnim ili umjetnim svjetlom dati će dobru snagu živosti. Baš kao što jarko svjetlo za dijete signalizira da je vrijeme da se aktivno aktivno ponašaju, tama igra ulogu gumba Stop i potiče oslobađanje melatonina. Smanjite svjetlinu svjetla u kući sat-dva prije spavanja, a time pridonose porastu pospanosti djeteta.

Pažljivo pristupite osvjetljenju prostorije u kojoj dijete spava. Na spavanje mogu utjecati vanjski izvori svjetlosti - ulična svjetiljka, prednja svjetla automobila koji prolaze, svjetlost s prozora susjednih kuća i izvori svjetlosti u sobi - svjetlo iz elektroničkih uređaja, svjetiljka i noćna svjetlost.

Idealno za trajanje i kvalitetu dječjeg spavanja bilo bi održavanje potpune mraka u spavaćoj sobi. Pokušajte koristiti zavjese ili obložene zavjese koje ne dopuštaju vanjskom svjetlu. Isključite sve elektroničke uređaje iz utičnica tako da svjetlo indikatora ne utječe na bebu. Koristite noćnu svjetlost sa slabom svjetlošću samo kada je to potrebno, kada trebate mijenjati pelenu, dajte vodu ili odnesite dijete u zahod, jer čak i prigušeno svjetlo iz noćne svjetlosti može uništiti spavanje i poremetiti biološki sat.

Dječak koji se boji mraka će se osjećati ugodno ako se noćno svjetlo neprestano osvijetli kraj kreveta. Kad se ne može izbjeći upotreba noćnog svjetla, obratite pozornost na boju svjetiljke. Melatonin je najsnažnije inhibiran plavim svjetlom, stoga je poželjno izbjegavati plavi dio spektra.

Usput, uštede energije i LED svjetiljke koje su sada uobičajene, kao i smartphone i tablete, emitiraju puno plavih zraka. Ali to ne znači da se morate vratiti u 17. stoljeće i provesti večernju čitanja uz svjetlost svijeća kako biste zaštitili svoju djecu od negativnih učinaka plavog svjetla. Istraživanja su pokazala da plave zrake ne djeluju na udaljenosti od 1,5 metara od osobe, tako da s pravilnom pripremom možete smanjiti njihov učinak na san:

- djeci treba zaštititi od korištenja računala ili tableta 2 sata prije spavanja

- pazite da zaslon računala ili tableta ne bude bliže od 30 centimetara na licu

- TV, koji također emitira plave zrake, mora biti na udaljenosti od najmanje 1,5 metara od gledatelja pa stoga neprestano podsjećaj djecu da ne sjednu preblizu televizoru

- 2 sata prije spavanja, isključite sve izvore plavih zraka ili ih postavite na udaljenosti većoj od 1,5 metara od djeteta

- isključite stropno svjetlo sat vremena prije spavanja, smanjite osvjetljenje u kući