Obustavljena trudnoća upitna je

Zdravlje

Molim pomoć mene! Ultrazvuk daje razdoblje od 6 tjedana, 4 voća, a u svakoj nema vrećice žumanjaka, ali su sve veće. Postavili su zamrznutu trudnoću, pošaljite me na čistoću. Imam paniku, ne znam što da radim, imam li kakvu nadu da su liječnici u krivu?

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Dobar dan Nažalost, teško je potvrditi ili opovrgnuti prisutnost propuštenog pobačaja u samo jednom ultrazvučnom pregledu. Zato savjetujem vam da zakazete sastanak na plaćenoj klinici i da ga pregledate i napravite drugi ultrazvuk. Liječnici mogu doista pogriješiti, pogotovo kada se radi o uspostavljenoj dijagnozi. Smirite se, molim vas, čak i ako je dijagnoza potvrđena i potvrđena, obavite čišćenje. I u budućnosti možete zatrudnjeti, medvjedati i roditi zdravu bebu.

Dobar dan. Recimo samo, uvijek postoji nada. Savjetujem vam da se smirite, okupite i na drugoj klinici obavite drugi ultrazvuk. No, u slučaju da je dijagnoza potvrđena, morat ćete obaviti čišćenje. Ali želim da se ne brinete: u budućnosti ćete moći imati bebe jer propušteni pobačaj ne utječe na tu mogućnost.

Dobro poslijepodne, razumijem tvoju paniku, čak i shvaćam zbog činjenice da si tamo napisao nešto pogrešno. Da sam na tvom mjestu, otišao bih vidjeti drugog liječnika. I još uvijek napravite neovisni ultrazvuk u plaćenom klinici. Ili čak i napraviti ultrazvučnu zraku u genetskom centru ne postoji zavidan.

Dobar dan U vašem slučaju, savjetujem vam da ponovno dijagnosticira ultrazvuk. Poželjno je kod drugog stručnjaka iu drugoj klinici. Ako je rezultat potvrđen, morat ćete ići na čišćenje.
Ublažavanje trudnoće u budućnosti ne utječe na vašu sposobnost da rodite zdravo dijete. Nemojte očajavati.

Dobar dan Tvoje i zabrinutosti su potpuno opravdane. Da biste saznali, posjetite drugog ginekologa. I najbolje od svega, dođite u našu kliniku. Pregledat ćemo vas i riješiti vaš problem. Cijene su dostupne svima. Sve je u redu.

Obustavljena trudnoća upitna je

Popularno savjetovanje

Dobro došli! Ultrazvuk je pronašao cistu od 5 cm u jednom od jajnika, uz boli. Također, ultrazvuk je pokazao 33mm embrij koji odgovara terminu trudnoće i drugo oplođeno jaje (u pitanju) 8 mm. U zaključku: ber-10-11 tjedana. Diamniotički dikhor.

Dobro došli! Prošli mjesec bio je 2. srpnja. Od odgode oko 5. kolovoza izvodim testove skoro svaki dan, u nadi da ću pronaći preljubljenu drugu prugastu. Prije 4 tjedna, 17. kolovoza, saznao sam da sam trudna (konačno!). Bilo je sekunde.

Bazalna temperatura od A do Z

Dragi prijatelji! Da, ovo je oglašavanje, vrti se tako!

Sumnja se u sumnjivu trudnoću...

Djevojke, ne znam gdje se staviti, odlučio sam podijeliti svoju priču s tobom, možda je netko imao sličnu situaciju...
Četiri mjeseca čekala sam za dragocjene dvije trake i konačno sam čekala! Potpisan za trans vaginalni ultrazvuk. Ultrazvuk je pokazao mali period, dva tjedna, a liječnik je preporučio da dođe nakon tjedan dana na sekundu. Tjedan dana kasnije, napravila je još jedan ultrazvuk i čula užasne riječi: "Trudna trudnoća je u pitanju."... Ne sjećajući se sebe, otišla je liječniku, uputila se na CG. HG nije bio zadovoljan, je to dva puta, u jednom danu - bez rasta, gotovo na istoj razini... Poslali su me na struganje... Došla je s suzama novom liječniku, rekla mi je sve, kaže da je teško suditi i rano nešto reći, savjetovati još tri dana čekanja i ponovnog snimanja ultrazvuka, analize CG-a, a zatim donijeti odluku.
Sve to je zakazano za ponedjeljak, trenutno ne nalazim mjesto za mene, može li termin biti mali (3-4 tjedna) i još uvijek sve može biti dobro?

Obustavljena trudnoća upitna je

komentari

Isto čeka na ponedjeljak. Sam danas je vidio pulsiranja, ali nije bilo moguće čuti. Imat ću 4 ZB ako je sve loše. Muž ga stalno smiruje, ali ne mogu vam pomoći da razmišljam o tome. Imam period od 6 tjedana i 3 dana opstetrije. Bog priznaje da je sve dobro.

Znam što je to, čuti riječi o zamrznutoj, jer vas jako razumijem.

Savjetujem vam da provjerite dobar uzist, ali da budete iskreni, čak i ako ste zamrznuti, a ne tako davno. A ja bih čekao još jedan tjedan (sigurno), ali ne i nekoliko dana, pa bih sigurno znala. Moguće je da ultrazvučni stroj nije jak, a ne svatko u to doba može odrediti otkucaje srca. + točniji vaginalni ultrazvuk (ne znam što ste učinili).

Molite i sve će biti u redu. Čuda se događaju

Preživio sam to, samo za 12 tjedana. Za dan, tri ultrazvuka su otišli, gledali i vaginalno i abdominalno. Jao. Idite na drugi ultrazvuk. Sretno. ", MB i uređaj su stvarno nestašni

A što je KTR embrija? Ako je manji od 5 mm, postoji mogućnost, ako više, pa nažalost.

Doslovno u petak, potvrđeni smo s zamrznutim... u Ponu čekaju u bolnici. Ponovno ponovite ultrazvuk.

Imao sam dva uzastopna smirila.. sekundarno promijenio mnoge SAD na različitim uređajima s razlikom od 5 dana.. I onda se pridružile embrija je ostalo na moju venu, a oni su mislili nekoliko puta, a ne heart- srce.. Dali se kao nekoliko dana, Nisam rastao, sjedio ne, nije jasno što... Poslali su me za čišćenje.. Imam 8-9 tjedana rok za M, pa sam imao nula šanse.. Sretno vam, to nije presuda! Sam po sebi znam, pah pah pah, imam jedan sutra sutra.. :)

Imala sam ovo s najmlađom kćerkom. Srećom, pogreška ultrazvučnog skenera.

Nema smisla uzeti hgch, raste sa ST. Idite na ultrazvuk, Chernz nekoliko dana sve će postati jasno

Poslušajte moju klijenticu, tako da su poslali na čišćenje, a tamo je obavljeno ultrazvuk nakon 3 dana i upitao: tko vas je poslao ovdje? Idite napisati! Sve je dobro s tobom! Općenito, rodila je djevojku.. pa što još mislite o dobru! Možda je sve dobro, uređaj nije jako!

ovdje vam se pravilno savjetuje o hCG-u. Predajte se 2-3-4 puta i vidite, na ultrazvuku na takvom razdoblju trenutka da pogodite, čini se da možete vidjeti kako sjedite, ali to se ne čini. to ovisi o uzista i samom aparatu.

Zašto se trudnoća zaustavlja? 7 pitanja o propuštenom pobačaju

Kako odrediti propušteni pobačaj: simptomi

Sjemenarstvo trudnoće - prestanak razvoja fetusa i smrt (do 28 tjedana, češće do 13 tjedana trudnoće). To dovršava svakih četvrtog do pete trudnoće, ali statistika je slaba utjeha za žene koje gube dugo očekivanu trudnoću. Nakon što je preživio dva propustila pobačaj, arhitekt Oksana Ivaschenko suočeni s činjenicom da je situacija propuštenih pobačaja nije prihvatio da razgovarati, čak i sa slično - i prevela i prilagodila realnosti našeg engleskom brošure, koji se oslobađa za pomoć obiteljima koje se bave gubitka trudnoće.

Zašto se trudnoća zaustavlja

Uzroci propuštenog pobačaja još uvijek nisu poznati. U ranim fazama, u pravilu, to je zbog ozbiljnih genetskih poremećaja u zametku - u 70% slučajeva. Također, propušteni pobačaj može biti izazvan zaraznim bolestima, traumama itd.

Navodimo poznate uzroke propuštenog pobačaja.

Genetski: fetus se ne razvija normalno i ne može preživjeti.

Hormonalno: žene s nepravilnim menstruacijskim ciklusom mogu se susresti s poteškoćama u koncepciji, a pobačaj je veći.

Imunološki: problemi s krvnim žilama mogu dovesti do pobačaja, osobito ako je krv povećana zgrušavanja; neke sistemske i kronične bolesti, osobito, uzrokujući povredu zgrušavanja krvi.

Infekcije: svjetlosne infekcije (na primjer, ARVI) ne utječu na trudnoću, ali snažno povećanje tjelesne temperature i neke vrste infekcija (na primjer, rubeola) može dovesti do pobačaja.

Kirurški: operacija na zdjeličnim organima povećava rizik od ektopične trudnoće.

Anatomsko: pobačaji u kasnim godinama mogu biti uzrokovani slabostima cerviksa. Pobačaji se javljaju ako je maternica nepravilnog oblika ili fibroidi nastali u njemu.

Zašto nisam osjetio nikakve simptome propuštenog pobačaja?

Nema jasnih znakova propuštenog pobačaja. Nagle promjene u zdravstvenom stanju, kao što su iznenadna nestanka toksičnosti (mučnina, povraćanje), smanjenje preosjetljivosti na mliječne žlijezde, smanjuje bazalnu temperaturu (ispod 37 stupnjeva) ili uočavanje može biti uzrok potražiti liječničku pomoć. No, postavljena je stajao trudnoća je moguća samo uz krvni test hCG (humani korionski gonadotropin, hCG s propuštenim pobačaj neće rasti ili neće ispuniti rok trudnoće) i ultrazvuk (određuje nedostatku fetalnih srčanih tonova ili anembrioniya - blighted ovum).

Mogu li spriječiti propušteni pobačaj?

Ne. Vrlo je važno razumjeti: šanse da su vaše radnje dovele do zatezanja trudnoće zanemarive su. Liječnici ne mogu uvijek reći točan uzrok propustili pobačaja, a ova neizvjesnost je ponekad teško prihvatiti, ali se mogu osloniti na statistiku: čak i ako ste doživjeli nekoliko propuštenih pobačaj u redu, imate sve šanse da će se sljedeći trudnoća će završiti izgled zdravu bebu.

Kada, nakon propuštene trudnoće, možete planirati sljedeću trudnoću?

Planiranje sljedeće trudnoće najbolje je kada ste vi i vaš partner spremni - fizički i emocionalno. Potrebno je vrijeme da se oporavi, važno je uzeti i preživjeti svaki gubitak. Važno je dopustiti sebi da tugujete, da bi jednoga dana, kada se emocije opadati, probuditi se s misli. „Da, ja sam spremna pokušati ponovo, vjerujem da će sve ispasti, čak i ako se nije dogodilo prije, čak i ako nije jedan pokušaj morat će za to dođe vrijeme, a ja sam susret s djetetom. "

Možda biste željeli zatrudnjeti što je prije moguće ili sama ideja nove trudnoće može izazvati strah - svaka reakcija je prirodna i ovdje nema "normi". Žene i njihovi partneri često imaju mješovite osjećaje o sljedećoj trudnoći: nada koja se miješa sa strahom, uzbuđenost pomiješana s tjeskobom.

Ako vi ili vaš partner imate snažan strah i anksioznost prije sljedeće trudnoće, obratite se novorođenom psihologu koji će vam pomoći da se nosite s tim osjećajima i pripremite se.

Kakve su šanse da će se propustili pobačaj ponovo dogoditi?

Ako je to prvi i jedini slučaj, onda su šanse za ponavljanje propuštene trudnoće ista kao i kod žena s kojima se to nikada nije dogodilo. Ako se propušteni pobačaj ponovi, onda postoji vjerojatnost da postoje razni razlozi osim genetičkih uzroka, a bit ćete zakazani za dodatno ispitivanje.

Kakav je doživljaj mojega partnera?

Vaš partner također doživljava gubitak i zabrinjava vas. Možete pomoći jedni drugima i na kraju postati još bliži. Ali ponekad se iskustvo može tresti čak i najsrdačnijeg odnosa. Vaš partner možda ne zna kako reagirati, ne razumjeti kako vam je najbolje podupirati i utješiti, on može doživjeti svoje, a ne uvijek slično vašim osjećajima.

U trenutku kad ljudi najviše trebaju jedni drugima, mogu reći ili učiniti štetne stvari zbog svoje tuga ili zbunjenosti. Čovjek ponekad pokušava vrlo "kontrolirati" sebe u ovoj situaciji, ali to se može čitati kao ravnodušnost i želju da se brzo "vratite u normalan život". Nije. Ljudi ne razumiju uvijek kako se pravilno podržavaju, osobito u teškim vremenima. Ako možete, otvoreno podijelite svoje osjećaje s nekim muškarcem. Ako znate što trebate, nježno, ali izravno mu reći o tome. I ne zaboravite da vaš čovjek, bez obzira koliko je jak, također treba vašu podršku ovih dana.

Kako mi reći o propuštenom pobačaju u blizini i okolici?

Razgovor o propuštenom pobačaju s roditeljima i prijateljima možda neće biti lako. Roditelji se mogu iskreno brinuti o vama i još uvijek ne mogu pronaći prave riječi. Možda zaista ne znaju kako vam najbolje podupirati, ali to ne znači da vas malo vole ili su ravnodušni prema vašem gubitku. Prvu reakciju najčešće slijedi drugi, smiren, iskren i vrlo toplo.

Zašto se trudnoća zaustavlja?

Pobačaj je patologija u kojoj fetus zaustavlja razvoj i umire.
Drugi naziv za ovu patologiju propušta abortus.
Njegova vrsta je prazno fetalno jaje. U tom slučaju oplodnja jaja normalno se javlja, ali se embrij ne razvija dalje.

Stručnjaci još uvijek ne mogu dati točne uzroke propuštenog pobačaja; U ranim fazama, u pravilu, to su ozbiljni genetski poremećaji kod embrija (u 70% slučajeva).

U kasnijim razdobljima, propušteni pobačaj (drugi trimestar i kasnije) može potaknuti zarazne bolesti žene, traumatski učinci i slično.

Međutim, postoje slučajevi kada se trudnoća zaustavi bez ikakvog razloga; žena može imati dvije smrznute trudnoće i 3 smrznute trudnoće.

Ali nemojte očajavati! Baš kao što se spontana koncepcija može dogoditi nakon neuspjelog liječenja neplodnosti, također možete postati trudni nakon smrznute trudnoće.

Uzroci propuštenog pobačaja

U ranim fazama (i tijekom razdoblja planiranja trudnoće) uzroci razvoja patologije mogu biti sljedeći:

 • nikotina i alkohola;
 • uporaba niza lijekova;
 • zarazne bolesti (gripa, citomegalovirus, rublja je osobito opasno);
 • STD (gonoreja, sifilis, mikoplazmoza, itd.);
 • dijabetes melitus;
 • hormonska neravnoteža (nedostatak progesterona ili estrogena);
 • nasilni imunološki odgovor majčinskog tijela (u ovom slučaju, proteini embrija se percipiraju kao strani, a napadaju imuni napad);
 • antifosfolipidni sindrom (stvaranje krvnih ugrušaka u plućima posteljice, zbog čega je prehrana embrija poremećena i umre);
 • raditi u opasnoj proizvodnji;
 • dizanje utega;
 • redoviti stres

Sljedeće skupine žena najviše su izložene riziku gubitka trudnoće:

 • nakon 35 godina starosti;
 • ima mnogo pobačaja;
 • žene koje su prethodno bile dijagnosticirane ektopičnom trudnoćom;
 • žene s malformacijama maternice;

Najopasnije razdoblje je osmi tjedan trudnoće. U ovoj fazi razvoja, embrij je posebno osjetljiv na teratogene učinke, što može rezultirati smrznutim fetusom. Trudnoća (nije važno, prvi ili drugi propusteni pobačaj) u ovom slučaju prestaje s razvojem.

Prvo tromjesečje (od 1 do 13 tjedana) općenito je opasnije za razvoj fetusa; Trebao bi biti posebno oprezan 3-4 i 8-11 tjedana.

Međutim, rizik se snosi u drugom tromjesečju trudnoće (znakovi propuštenog pobačaja bit će navedeni u nastavku), osobito između 16 i 18 tjedana.

Kako utvrditi propušteni pobačaj?

Fetus se zamrzava, a trudnoća se ne razvija dalje. Međutim, u ranoj fazi (u prvom, pa čak iu drugom tromjesečju trudnoće), znakovi propuštenog pobačaja ne mogu se uvijek prepoznati. Kod kuće, nikakav test neće pokazivati ​​propušteni pobačaj.

U različitim ženama, simptomi mogu varirati, ili se propustili pobačaj se ne manifestira uopće za nekoliko tjedana. Stoga ne biste trebali gledati na internet za znakove propuštenog pobačaja; forum u ovom slučaju nije najbolji savjetnik.

Simptomi također ne ovise o tome je li prva trudnoća zamrznuta ili žena već ima 2 smrznute trudnoće ili 3 smrznute trudnoće.

Donji popis nije jasan pokazatelj propuštenog pobačaja. Međutim, u slučaju simptoma koji bi mogli ukazivati ​​na propušteni pobačaj (u ranoj fazi), najprikladnija je odluka da se obratite ginekologu:

 • naglo zaustavljanje toksične;
 • bolovi kolike;
 • krvavo uočavanje;
 • prestanak oticanja dojki;
 • smanjuje se bazalna temperatura tijekom trudnoće;
 • opća temperatura tijekom propuštenog pobačaja može biti povišena.

Frozen trudnoća drugog tromjesečja i smrznuta trudnoća u trudnoći određena je prestankom fetalnog kretanja.

Kako odrediti propušteni pobačaj - dijagnoza

Kao što je gore spomenuto, ako žena pronađe znakove propuštenog pobačaja - forum na Internetu, savjeti prijatelja i pokušaji samog dijagnosticiranja neće biti najbolji izlaz. Čak i ako je bazalna temperatura smanjena (s zamrznutom trudnoćom, to je jedan od simptoma), ako je prva trudnoća u ženi zamrznuta trudnoća ili ne, samo ga stručnjak može utvrditi.

Koje su metode korištene za dijagnosticiranje "propuštene trudnoće" (u drugom tromjesečju ili ranijim terminima i "propuštenom trudnoću u kasnijim razdobljima")?

1. Analiza HCG.
Razina ovog hormona u trudnoći je niža nego što bi trebalo biti u normalnoj trudnoći u ovom trenutku (prvi ili drugi trimestar) - tako će se pokazati test zamrznute trudnoće. Međutim, mora se imati na umu da visoka razina hCG može trajati nekoliko tjedana nakon što je došlo do prvog ili drugog propalog pobačaja. Voće se zamrzlo - ali se hormonalna pozadina nije promijenila.

Liječenje nakon propuštenog pobačaja.

Nažalost, kada se trudnoća zaustavi, više nije pitanje čuvanja fetusa, već vraćanja zdravlja žene. Fetus koji je prestao razvijati može uzrokovati opijenost tijela, pa se mora ukloniti iz maternice.

Često, u najranijem mogućem roku, žena ima spontani pobačaj; Čak se i dogodi da žena ne sumnja da je imala zamrznutu trudnoću, njena razdoblja dolaze s laganim kašnjenjem.

Ako je napravljena dijagnoza propuštenog pobačaja, liječenje se obavlja na sljedeći način:

 • Medicinska. Primjenjuje se na razdoblje kraće od 8 tjedana. Pobačaj je propisan.
 • Usisavanje usisavanja (mini pobačaj). Operacija se obično izvodi pod općom anestezijom pomoću vakuumske usisavanja koja čisti maternicu.

Također se događa da liječnici uzimaju čekanje; ako je iz nekog razloga došlo do propuštenog pobačaja, žensko tijelo obavlja samostalno liječenje, spontanim pobačajem.

Ali u svakom slučaju, potrebno je pratiti liječnika. Ako se ne pojavi spontani pobačaj, potrebno je čišćenje (curettage nakon zamrznute trudnoće) utorne šupljine. Ljuštenje nakon smrznute trudnoće je također neophodno ukoliko, nakon tjedan ili dva, ultrazvučni pregled ukazuje na prisutnost ostataka jajne stanice u maternici.

Planiranje trudnoće nakon propuštenog pobačaja

Kako mogu zatrudnjeti nakon smrznute trudnoće? Kada ćete zatrudnjeti nakon smrznute trudnoće? Ovo pitanje rješava se pojedinačno u svakom pojedinom slučaju - ovisno o razdoblju izbijanja trudnoće, općem zdravstvenom stanju žene, rezultatima anketa itd.
Na pitanje kada treba planirati trudnoću nakon propuštene trudnoće, forum na Internetu vjerojatno neće dati jasan odgovor - samo dojmovi žena koje su morale izdržati jednu ili čak dvije izgubljene trudnoće.

Što proći testove nakon propuštenog pobačaja?

Prije nego što zatrudnite nakon propuštene trudnoće, preporučljivo je proći sljedeće testove:

 • test krvi za razine hormona (progesteron i estrogen);
 • Vaginalno nasljeđivanje spolno prenosivih bolesti;
 • Ultrazvuk zdjeličnih organa;
 • pregled tkiva maternice (histologija).

Nakon propuštenog pobačaja, možda će biti potrebno provesti i genetsko screening za kompatibilnost partnera.

Sprječavanje rasipanja trudnoće

Kako zatrudnjeti nakon smrznute trudnoće? Je li moguće? Da, moguće je! - Liječnici kažu.

Obustavljena trudnoća upitna je

Popularno savjetovanje

Dobro došli! Ultrazvuk je pronašao cistu od 5 cm u jednom od jajnika, uz boli. Također, ultrazvuk je pokazao 33mm embrij koji odgovara terminu trudnoće i drugo oplođeno jaje (u pitanju) 8 mm. U zaključku: ber-10-11 tjedana. Diamniotički dikhor.

Dobro došli! Prošli mjesec bio je 2. srpnja. Od odgode oko 5. kolovoza izvodim testove skoro svaki dan, u nadi da ću pronaći preljubljenu drugu prugastu. Prije 4 tjedna, 17. kolovoza, saznao sam da sam trudna (konačno!). Bilo je sekunde.

Zašto je propustili pobačaj

Trudnoća blijedi

Nažalost, svaka se trudnoća ne završava porodom. Ponekad, tijekom sljedećeg ispitivanja, žena je obaviještena da nema više trudnoće - ona je prestala. Kako? Zašto? Tko je kriv? Što će se sada dogoditi? Kako izbjeći ponavljanje ove situacije u budućnosti? - ove i mnoge druge misli rojljaju u glavi i ne daju odmor.

Smrznuta trudnoća. Što je to?

Osip se naziva jedna od vrsta pobačaja. To se događa kada se fetus prestane razvijati i umre, unatoč činjenici da je početak trudnoće kao što bi trebao biti.

Isto tako, trudnoća se zaustavlja kada dođe do začeća i poslije implantacije (to jest, oplođeno jaje je bilo u prilogu), ali razvoj embrija se iz nekog razloga ne događa. U ovom slučaju, formiraju se samo ekstra-embrionalni organi, a dijete u jajetu nije. Taj se fenomen zove "prazno jaje jaja".

Koji je vremenski rok najčešće zagušen?

Trudnoća se u pravilu najčešće zaustavlja u prvom tromjesečju trudnoće. Međutim, to se može dogoditi u bilo kojoj fazi, čak i nekoliko tjedana prije isporuke.

Stručnjaci su utvrdili da su neka razdoblja trudnoće posebno opasna za bebu, jer je u ovom trenutku posebno ranjiva. To se zove 3-4 tjedna, 8-11 tjedana i 16-18 tjedana trudnoće. Jedno od najkritičnijih razdoblja kada postoji najveća vjerojatnost izbijanja prepoznaje se do 8. tjedna kada beba ima vitalne organe.

Zašto se trudnoća zaustavlja?

Razlozi za ovaj fenomen - dosta. Ponekad liječnici nikad ne uspijevaju utvrditi što točno uzrokuje blijeđenje u određenom slučaju. Među najčešćim uzrocima su:

 • genetski poremećaji (oni čine do 70% svih propuštenih trudnoća);
 • hormonalni neuspjeh (ako je stvoren nedostatak progesterona ili estrogena, ili obratno - povećana količina muških spolnih hormona (androgena));
 • IVF (praksa pokazuje da je tijekom trudnoće, koji proizlazi iz umjetne oplodnje, rizik izbijanja mnogo veći);
 • zarazne bolesti (citomegalovirus, rubeola, gripa)
 • spolno prenosive bolesti (mikoplazmoza, ureaplasmoza, klamidija, gonoreja, sifilis itd.)
 • antifosfolipidni sindrom (s tim poremećajima, u kapilarnama trudnice i u krvnim žilama krv počinje ugrušavati, stvaraju krvne ugruške, što dovodi do pothranjenosti i disanja embrija, zbog čega može umrijeti);
 • zloupotreba alkohola, nikotina, lijekova;
 • Simptomi propuštenog pobačaja

Znakovi propuštenog pobačaja

U početku, pogotovo ako se u prvom tromjesečju dogodilo padanje, žena nije svjesna njezina stanja. Za određeno vrijeme (sve do placentalnog poremećaja), ona ima sve znakove trudnoće: mučnina, urušavanje mliječnih žlijezda, uterus se povećava. Nadalje, nestaju. No, imajte na umu da nestanak simptoma ne znači uvijek da se dogodilo najgore, pa nemojte prerano paničariti. Prvo alarmantno zvono može biti izbor, ali oni nisu konačna dijagnoza.

Ako se ikakve sumnje još uviju, potrebno je provesti anketu (ultrazvuk, krvni test za hCG). Uz ultrazvučni pregled, liječnik će moći usporediti veličinu fetusa s gestacijskom dobi i pratiti prisutnost otkucaja srca. Što se tiče krvnih testova za hCG, morate znati da je pozitivan rezultat moguć čak i ako je fetus umro, budući da ljudski serum humanog korionskog gonadotropina traje oko dva do tri tjedna.

U većini slučajeva, ako se trudnoća zaustavi, dolazi do spontanog pobačaja.

Drugi pokazatelj je promjena bazne temperature. U pravilu se smanjuje. Ali ima slučajeva da se to ne događa.

Najčešćih simptoma propuštenog pobačaja krvarenje, grčenje ili povlačenje boli u donjem dijelu trbuha, pogoršanje općeg blagostanja, zimice, vrućica. U kasnijim razdobljima, dugotrajan odsutnost fetalnih pokreta je elokventan.

Dogodilo se raspadanje. Što je sljedeće?

U nekim slučajevima, kada se otkriva slabljenje, odlučuje se čekati da se pojavi spontani pobačaj. U drugima, ako je gestacijska dob za manje od 8 tjedana, koristi se medicinski prekid. Jedna od najčešće obavljenih manipulacija s zamrznutom trudnoćom je curettage maternice, koja se izvodi pod općom anestezijom i slična je pobačaju u smislu tehnike. Ponekad se koristi vakuum usisavanje. Nakon 7-14 dana žena je podvrgnuta ultrazvučnom pregledu kako bi vidjela što je u maternici. Koja će se metoda čišćenja odlučiti pojedinačno u svakom pojedinom slučaju. Ali jedna stvar je sigurna: nemoguće je odgoditi, jer proizvodi propadanja tkiva preminulog jajeta počinju se upijati u krv i to dovodi do trovanja ženskog tijela i uzrokuje poremećaje u sustavu koagulacije krvi. Također je moguće razviti upalu maternice.

Rizična skupina

Liječnici prepoznaju kategoriju žena koje imaju određeni rizik od gubitka trudnoće. To uključuje žene:

 • odgodili pobačaj (i, što više njih, veći rizik);
 • s ektopičnom trudnoćom ili mrtvorođenjem;
 • koje dobi - "za 35";
 • imaju anatomske značajke ženskog reproduktivnog sustava (na primjer, maternica s dvije rogove ili sedla, adhezije unutar maternice itd.).
 • pate od određenih bolesti (dijabetes, bolesti štitne žlijezde), kao i raznih zaraznih bolesti koje utječu na reproduktivni sustav;
 • u kojem je menstrualni ciklus slomljen;
 • u kojem se promatraju hormonski poremećaji (pogotovo ako se radi o proizvodnji glavnog hormona trudnoće, progesterona).

Praksa pokazuje da je, u pravilu, prognoza nakon ne-razvojne trudnoće povoljna. Glavna stvar je utvrditi uzrok izbljeđivanja prethodne trudnoće i ukloniti ga. Nakon potrebnih pregleda, kao i tijekom liječenja i rehabilitacije, moguća je nova pokušaja koncepcije nakon prosječnih 6 mjeseci.

Pogotovo za beremennost.net - Olga Pavlova

Fading trudnoća: recenzije

Upalni procesi u majčinom tijelu (u genitalijama)

Nažalost, nije neuobičajeno pogoršanje kroničnih bolesti ženskih genitalnih organa tijekom trudnoće, što može biti razlog zašto se pojavi smrznuta trudnoća. Već oslabljeni imunitet žena ne može podnijeti dodatni teret u obliku trudnoće. Ti upalni procesi uključuju:

- colpitis - upala u vagini (na zidovima). To može biti potaknuto različitim čimbenicima - infekcijama, mehaničkim oštećenjima itd.;

- endometritis - upala unutarnjeg "sloja" maternice. S takvom dijagnozom, u načelu, teško je zatrudnjeti. Ali ako se pojavi trudnoća, vjerojatnost pobačaja je vrlo visoka;

- adnexitis - upala tkiva jajnika;

- endocervicitis - upala unutarnjih stijenki cerviksa. Zbog toga se može razviti cervikalna insuficijencija maternice;

- drugi upalni procesi.

Poremećaji endokrinih žlijezda

Trudnoća, kao i svi procesi u ljudskom tijelu, reguliraju se tvari kao što su hormoni. Ako postoji višak ili nedostatak, trudnoća može prestati ili spontani pobačaj može nastati. Najčešće, ove patologije izazivaju previše muških genitalnih organa u ženskom tijelu (hiperandrogenizam), nedovoljnim ženskim spolnim hormonima (prolaktin, estrogen), kao i hormonima štitnjače i gušterače. Zasebno treba napomenuti i nedostatak hormona koji izlučuje placenta - hCG, progesteron. Ako žena ima uobičajeni nedostatak vagine povezanog s endokrinim poremećajima, uz pojavu naknadnih trudnoća, potrebno je poduzeti odgovarajuće hormonske pripravke tijekom svih 9 mjeseci.

Autoimune bolesti žene

Za autoimune poremećaje koji mogu uzrokovati nestajanje trudnoće, takvi su procesi u majčinom tijelu:

- Rhesusov sukob još je jedan razlog zašto postoji propušteni pobačaj. Pobačaj ili zamrzavanje embrija izaziva krajem drugog - početkom trećeg tromjesečja trudnoće;

- antifosfolipidni sindrom (APS) - embrij može umrijeti tijekom trudnoće. To je autoimuni poremećaj, tijekom kojeg se antifosfolipidna antitijela detektiraju u krvi žene koja može dovesti do pobačaja, prijevremenog rođenja i fetalne smrti;

Ostali razlozi

Zatvaranje trudnoće, osim gore opisanih razloga, također može izazvati takvi čimbenici:

- "Nesretan" način života: uporaba alkohola, droga, pušenja. U žena koje se bave tim trudnoćama, pobačaji se češće pojavljuju u svim razdobljima. Loše navike također uključuju zloupotrebu kave i hrane (pića), koje sadrže velike količine kofeina;

- pretilosti ili nedostataka;

- uzimanje određenih lijekova, uglavnom onih koji tanki krvi - aspirin, ibuprofen; kao i kontracepcije;

- trovanja kemikalijama i otrovima Biolog, genetičar Natalia Kotova

Upozorenje! Administracija web mjesta ne provodi medicinske usluge. Svi materijali su samo za informativne svrhe. Isto se odnosi i na savjetodavni odjeljak. Bez online konzultacija nikada neće zamijeniti medicinsku skrb licem u lice, koja se pruža samo u specijaliziranim zdravstvenim ustanovama. Samo-lijekovi mogu uzrokovati nepopravljivu štetu! U slučaju bilo kakvih bolesti i bolesti, obratite se klinici liječniku!

Zajedno s ovim člankom glase:

 • Što je smrznuta trudnoća? Smrznuta trudnoća je situacija u kojoj fetus.
Dodajte recenziju
 • pušenje cigareta, alkoholizam budućih roditelja;
 • teški fizički napor trudnice;
 • genetske mutacije;
 • zarazne bolesti koje trpi žena tijekom trudnoće;
 • opterećenje zračenjem na trudnicu.

Dijagnoza propuštenog pobačaja

Kako dijagnosticirati propušteni pobačaj? Glavni način utvrđivanja propuštenog pobačaja u ranijem razdoblju rezultat su analize hCG-a - razina ljudskog korionskog gonadotropina u ovoj patologiji ni ne raste niti počinje brzo pasti. O nedostatnom pobačaju možete saznati na ultrazvučnom skeniranju - i nedostatak dinamike rasta fetusa i očigledno otkucaje srca će vam reći da embrij nije održiv.

Kako možete sami otkriti propušteni pobačaj?

U ranom je razdoblju vrlo teško to učiniti. Jedini znak može biti oštar prekid toksemije. Kasnije, trbuh počinje povrijediti, dolazi do uočavanja krvi iz genitalnog trakta, što ukazuje na početak pobačaja.

U kasnijem razdoblju, kada žena osjeća aktivno kretanje fetusa, njihov nestanak može ukazivati ​​na smrt djeteta u maternici. Iskusni ginekolog s vanjskim sluhom srčanih zvukova također će moći sumnjati da nešto nije u redu.

Zamrzavanje trudnoće - što učiniti?

Što učiniti ako je tijekom pregleda ginekologa ili na planiranom ultrazvučniku otkrivena propuštena trudnoća? Nemojte paničariti! Trudnoća trudnoće događa se vrlo često, au pravilu je otkrivena iznenada i zahtijeva neposrednu medicinsku pomoć. Trudnoća trudnoće je opasna zbog svojih komplikacija - otrovanja tijela s otrovnim tvarima koje se oslobađaju tijekom raspadanja fetusa, upale maternice i gubitka krvi.

Ali imajte na umu da do 8 tjedana trudnoće vjerojatnost pogreške pri otkrivanju navodno praznih jajnih stanica je prilično velika. To se događa da re-ultrazvuk pokazuje izvediv fetus. Stoga je nemoguće dijagnosticirati propuštenu trudnoću samo rezultat ultrazvučnog skeniranja. Potrebni su rezultati krvnih testova za HCG.

Liječenje za propušteni pobačaj

Trudnoća trudnoće je učinjeno. Ako je našao potvrdu, ne biste trebali oklijevati. Kako ukloniti zamrznutu trudnoću? Sve ovisi o vremenu otkrivanja patologije. U ranoj fazi moguće je pobačaj vakuuma, a zatim se obavlja obična struganje pod općom anestezijom.

U pravilu, nakon propuštenog pobačaja, žena treba snažno antibakterijsko liječenje. Imenovani antidepresivi, hormoni. Žena bi trebala shvatiti da čak i nakon propuštenog pobačaja može postati trudna i biti majka, ali je nužno u potpunosti razumjeti uzroke njegove pojave i učiniti sve kako bi se tijekom sljedećih pokušaja učinak negativnih faktora smanjio.

Mnoge žene muče misli, je li moguće spriječiti razvoj propuštenog pobačaja? Nitko ne zna za ovo. Ali ako niste koristili moćne lijekove, alkohol, nismo nosili gravitaciju, a vjerojatno je dijete u početku bilo patologija, ali prema zakonu prirode i prirodnoj selekciji bio je predodređen da umre. Razmislite o budućnosti i vratite zdravlje.

Recite prijateljima:

 • Kako prepoznati ili kakvi su znakovi propuštenog pobačaja?

Pozdrav, drage žene i djevojke! Nažalost, svaka trudnoća uvijek prestaje sigurno, odnosno porođaj. Čak i ako je sve izgledalo kao da treba, liječnik će vam na sljedećem ispitivanju obavijestiti da nema više trudnoće - fetus se ne razvija, smrzne ili drugim riječima umre.

Kako? Zašto? Što se dogodilo i tko je kriv? A sada, što dalje? Lako je prenijeti takve vijesti jednostavno nerealno. Tijelo se izgubilo i suzama u očima i potpunim razočaranjem. Nitko ne želi vidjeti i čuti. Ali, ipak, trebate se smiriti.

Potrebno je razvrstati i razumjeti ono što je propušteni pobačaj, uzroci ovog fenomena i glavne znakove? I ako je već bilo takvih slučajeva, napravite sve napore da se to više ne dogodi. Pokušat ćemo se nositi s tim pitanjima zajedno s vama.

Kada, zašto iu kojem trenutku može propustiti pobačaj? ^

Smrtonosna ili ne-razvojna trudnoća događa se kada se fetus prestane razvijati i kao rezultat toga umre. Oni također govore o blijedi trudnoće, kada se gnijezdo jaje uspješno pričvršćuje na zid maternice, ali se razvoj embrija ne pojavljuje.

Izrađuju se izvanstinalni organi, ali sam embrij nije. U ovom slučaju, kaže se da je oplođeno jaje "prazno". Najčešće može doći do propuštenog pobačaja u ranom razdoblju. No, i ne isključuje slučajeve fetalnog blijeđenja u bilo kojoj fazi trudnoće, čak i prije porođaja.

Najopasnije vrijeme za blijeđenje stručnjaka za trudnoću vjeruje:

 • od 3. do 5. tjedna trudnoće;
 • od 8. do 11. tjedna trudnoće;
 • od 16. do 18. tjedna trudnoće.

Tijekom ovih pojmova dijete je najranjivije, a svaki čimbenik može utjecati na njegov razvoj. A ipak, najkritičniji trenutak za život bebe je 8. tjedan, jer tada se svi vitalni sustavi i organi počinju formirati i oblikovati.

Ponekad je nemoguće točno odrediti uzrok fetalnog blijeđenja, budući da postoji dosta takvih razloga. Ipak, najčešći uzroci mogu se još identificirati. Na primjer, genetski poremećaji predstavljaju 70% svih slučajeva propuštenih trudnoća.

Rizik od zamrzavanja fetusa u IVF-u je znatno veći, to jest kao rezultat umjetne oplodnje. Često zamrznuta trudnoća događa se u slučaju hormonskog neuspjeha: s nedostatkom progesterona ili povećanom razinom muških spolnih hormona.

Zarazne bolesti i spolno prenosive bolesti mogu dovesti ne samo na razvoj patologija u djeteta, već i postati jedan od uzroka fetalnog blijeđenja u ranom razdoblju.

Nisu posljednje mjesto loše navike budućih majki: zlostavljanje alkohola, pušenje tijekom trudnoće, lijekovi. Stres, konstantan umor i podizanje težine, također se ne mogu isključiti iz mogućih uzroka trudnoće koja nestaje.

Kako prepoznati ili kakvi su znakovi propuštenog pobačaja? ^

Prvi put, osobito u prvom tromjesečju, žena možda čak ni ne osjeća da je došlo do izbijanja. Svi znakovi trudnoće ostaju: mučnina, oticanje mliječnih žlijezda, povećano uterus.

Kasnije nestaju, ali to ne znači uvijek da se došlo do propuštenog pobačaja. Znakovi trudnoće jednostavno se mijenjaju s povećanjem vremena, tako da ne biste trebali paničariti unaprijed.

Prvi razlog za zabrinutost može biti krvavi iscjedak, ali nije vrijedno prosuditi oko 100% blijedi. Uostalom, to može biti prijetnja prestankom trudnoće i, poduzimanjem određenih mjera, trudnoću može biti održavano.

Ako je došlo do propuštanja pobačaja, simptomi mogu biti sljedeći:

 • krvarenje uz nagging, grčeve abdominalne boli;
 • opće pogoršanje zdravlja, groznica, zimice;
 • u kasnoj trudnoći za dugo vremena nema kretanja fetusa.

Što učiniti ako postoji sumnja na propušteni pobačaj? Posjetite liječnika za pregled, razgovarajte o svojim brigama, obavite ultrazvuk. Liječnik će moći odrediti veličinu fetusa koristeći ultrazvuk i usporediti ga s gestacijskim razdobljem, kako bi se utvrdilo postoji li fetalni srčani udar.

I u zaključku bih želio reći da čak i ako postoji zamrznuta trudnoća, to ne znači da žena više ne može imati djecu. Obično, nakon uklanjanja uzroka i određenog tijeka liječenja, sljedeća trudnoća može biti prilično dobra.

Glavna stvar je da vjerujete u sebe i stvarno želite ponovno zatrudnjeti.

Ocijenite ovaj članak, vaše mišljenje je vrlo važno, postavite kursor i označite željeni broj cvijeća.

Sjemenarstvo trudnoće nije rečenica, već uvredljiva podudarnost...

U inozemstvu, ljudi počinju ispitivati ​​sindrom habitualnog gubitka fetusa nakon 3. prekida, a ako je žena zdrava, tada ima 75% da četvrta trudnoća bez ikakvog liječenja normalno završava. U Rusiji se dijagnosticira "uobičajeno pobačaj" nakon dva neuspješna ishoda. Koji su uzroci zamrznute trudnoće? Koja je najvjerojatnije vrijeme za trudnoću da umre? Što učiniti ako se i dalje događaju problemi?

Što je propustili pobačaj?

Zamrzavanje trudnoće dolazi kada fetus, iz bilo kojeg razloga, zaustavi razvoj i umre. Najčešće se to događa u prvom tromjesečju trudnoće, ali se događa u drugom, pa čak iu trećem.

Trudnoća je vrsta pobačaja. Početak takve trudnoće nastavlja se na isti način kao u normalnom: oplođeno jaje stiže do maternice i ugrađuje se u njega. U ovom slučaju, žena ima sve karakteristične znakove trudnoće: menstruacijske stanice, grčenje prsnog koša, maternica raste u veličini. Trenutak prestanka razvitka fetusa često prati neočekivano trudnica, posebno u ranoj fazi.

Kao varijanta propuštenog pobačaja može se predstaviti slučaj u kojem, nakon oplodnje i implantacije, uopće se ne pojavljuje razvoj embrija, samo se formiraju ekstra-embrionalni organi (fetalne membrane). Ovo stanje se zove "prazno sveti jaje".

Datumi na kojima se trudnoća zamrzava češće (zaustaviti se u razvoju fetusa)

Liječnici su izračunali vrijeme u kojem je embrij najranjiviji: 3-4 tjedna, 8-11 tjedana i 16-18 tjedana trudnoće. 8 tjedna trudnoće posebno je važno. U ovom je trenutku vjerojatnost pobačaja i propuštenog pobačaja visoka. Ovo je vrijeme polaganja vitalnih organa buduće bebe i promjena u majčinom tijelu.

Uzroci propuštenog pobačaja

Genetički poremećaji - najčešći uzrok propuštenog pobačaja

Do 70% trudnoća koje nisu u razvoju prije 8. tjedna trudnoće uzrokovane su kromosomskim abnormalnostima u fetusu. Genetske anomalije fetusa se prilično rano manifestiraju, mnoge od njih su nespojive sa životom. Genetski "kvarovi" dobiveni su od embrija od majke i od oca, ili se javljaju kada kombinacija roditeljskih gena ne uspije. Vjeruje se da ako je druga, treća i više trudnoća u redu zacrnila za redom, to je genetika. Međutim, točnije rečeno, liječnicima je teško.

Hormonski poremećaji su čest uzrok propuštenog pobačaja.

Jedan od hormonskih uzroka propuštenog pobačaja i spontanog pobačaja je nedostatak progesterona, bez kojeg se embrij ne može čvrsto "podmiriti" u maternici.

Drugi je hiperandrogenizam. Otprilike 20% žena tijekom trudnoće povećava razinu muških spolnih hormona - androgena - ovo je drugi mogući uzrok trudnoće u blijedi.

Ti se poremećaji mogu predvidjeti analizom hormonskog stanja prije trudnoće i unaprijed započinju liječenje. Ili barem donirajte hormone prilikom prvog posjeta ginekologu o trudnoći.

Do 30% smrznutih trudnoća uzrokuje infekcije.

Trudnoća je stanje inhibicije imunosti. Inače, kako bi tijelo majke moglo prihvatiti pojavu "stranca" na svom teritoriju, polovica čija genetska informacija je posve drugačija? Dijete je pouzdano zaštićeno od napada antitijela od placente i fetalnih membrana, ali majka je ranjiva na različite infekcije.

Trudnice su pogoršale sve zarazne bolesti. "Lokalna" bezopasna flora, nakon što je dobila slobodu, umnožava se bez mjera, isporučujući puno problema. Aktivirana je vaginalna flora, a postoji opasnost od intrauterine infekcije fetusa.

Nepovratne promjene i višestruke malformacije uzrokuju citomegalovirus (CMV) i virus rubeole. Međutim, infekcija s njima je opasna samo tijekom trudnoće, "stara" infekcija, naprotiv, stvara poticaj za proizvodnju protutijela IgG klase i sprečava pogoršanje bolesti. Druga opasnost je epidemija gripe. U trudnicama, banalne akutne respiratorne virusne infekcije su teške, jer imunitet radi na pola puta. I opasnost ne dolazi toliko od samog patogena, već iz općih simptoma: opijenost, vrućica, što dovodi do oštećenja krvi u sustavu majke-placente-fetus. Zametak nema kisika i hranjivih tvari, i može umrijeti.

Kada se IVF trudnoća češće zaustavlja

Nažalost, prema statistikama, trudnoća koja se javlja nakon IVF-a ima veću vjerojatnost za završetak zamrznute trudnoće ili prestanak spontano od trudnoće nakon prirodnog začeća.

Pogrešan način života također može prouzročiti propušteni pobačaj.

Zamrzavanje trudnoće često dolazi od stresa i pretjeranog izlaganja. Malo je vjerojatno da će beba uživati ​​ako mama provede puno radno vrijeme u zagušljivoj sobi, zureći u računalo i ustaje sa stolca, samo da popije nekoliko šalica kave i pojede Doshiraku za ručak. Takvi uvjeti mogu pridonijeti raznim komplikacijama, kao što je rano zatajenje placente, i dovesti maternicu u stanje povećanog tonusa. A to i drugo razbija krvotok, a buduće dijete dobiva malo kisika i hranjivih tvari.

U velikom broju slučajeva, propušteni pobačaj rezultat je nesretnih okolnosti, slabe kombinacije slučajnih i potpuno reverzibilnih čimbenika. Polugodišnji interval potreban za vraćanje endometrija i hormonskog statusa za sljedeću trudnoću omogućit će sve potrebne medicinske mjere i dati tijelu stanku.

Znakovi smrznute (ne-razvijene) trudnoće

Najčešće nije moguće sumnjati u propušteni pobačaj. Početni znak propuštenog pobačaja je prestanak postojećih simptoma trudnoće (mučnina, povraćanje u jutro, napetost u žlijezdama mliječnih žlijezda). Ali to su daleko od točnih kriterija za dijagnozu. Više alarmantan je simptom propuštenog pobačaja, kao što je pojava krvotvornih sekreta, što također ne dopušta dijagnozu. Potrebni su medicinski pregled i dodatno ispitivanje (ultrazvuk, krvni test za hCG).

Najčešće, ne-razvojna trudnoća završava spontanim pobačajem - maternica ugovori, počinje krvarenje (ovakvi pahuljice), a oplođeno jaje i njezini derivati ​​(trofoblast ili već posteljica) protjerani su iz maternice. U roku od nekoliko dana, izbijanje krvi iz maternice nastavlja, a onda se potpuno zaustavlja. Međutim, u nekim slučajevima pobačaj se ne pojavljuje, tada se taktika daljnjeg djelovanja razvija individualno u konzultaciji s ginekologom.

Bazalna temperatura tijekom propuštenog pobačaja

Uz propušteni pobačaj u prvom tromjesečju najčešće se temperatura bazala smanjuje, ali ne uvijek. Temperatura može ostati iznad 37 stupnjeva i s blijedom trudnoćom! Ako sumnjate na propušteni pobačaj, preporučujemo ultrazvučni pregled.

Dijagnoza nerazvijenog, propuštenog pobačaja

nepodudarnost između veličine maternice i razdoblja trudnoće (maternica je manja od očekivanog gestacijskog doba)

Ultrazvučni pregled (ultrazvuk) zdjelice:

anembryonia (prazno jaje fetusa, bez embrija);

Kada se test hormonalnog krvi:

Uz propušteni pobačaj, progresivni rast broja hormona trudnoće, hCG, prestaje.

Taktika upravljanja za otkrivanje ne-razvojne trudnoće može biti drugačija i ovisi o svakom pojedinom slučaju:

Nakon nekog vremena, zbog smrti jajovoda, dolazi do smanjenja razine placentnih hormona i javlja se spontani pobačaj.

Možda, ako je razdoblje trudnoće kraće od 8 tjedana, koriste se lijekovi: antagonisti progesterona (mifepriston), koji se uzima kao pilula, u kombinaciji s prostaglandin E1 analogom (misoprostol), koji se primjenjuje vaginalno; nakon nekog vremena pobačaj se javlja pod utjecajem droga.

3. Kirurško liječenje propuštenog pobačaja:

Scraping (curettage) maternice.

Trajanje postupka ovisi o individualnim karakteristikama svake žene. Potreba za daljnjim boravkom u bolnici ovisi o tijeku postoperativnog razdoblja, o prisutnosti bilo koje infekcije i iz mnogih drugih razloga. Ali, u pravilu, liječenje nakon slične operacije nastavlja se u bolnici. Što se tiče tehnike, ova je operacija slična pobačaju i izvodi se pod općom anestezijom.

Nakon pražnjenja maternice, ovisno o situaciji, može se propisati kontrakcija maternice i antibakterijska terapija. Nakon 1-2 tjedna ultrazvučni pregled maternice je neophodan za procjenu stanja maternice (nema preostalih jaja) i koliko je utroba smanjena.

Planiranje trudnoće nakon propuštenog pobačaja

Prognoza nakon trudnoće koja nije u razvoju uglavnom je povoljna. Većina žena nakon propuštenog pobačaja nema ozbiljnih posljedica i problema s nastupom i trudnoćom naknadne trudnoće. Otprilike 80-90% pacijenata koji su u jednom promašenom pobačaju u prošlosti uspješno odgajali i rodili zdravu djecu. Ako se gubitak trudnoće više puta pojavio (2 ili više puta), a mi već govorimo o uobičajenom pobačaju, prognozu je gora, a bračni par treba detaljnije ispitivanje.

Planiranje za naknadnu trudnoću preporučuje se najranije 3-6 mjeseci nakon prethodnog promašenog pobačaja i uključuje neke od najvažnijih aspekata:

Ultrazvučni pregled (ultrazvuk) zdjeličnih organa

Ispitivanje urogenitalnih infekcija (cervikalna razmaza PCR-om)

Određivanje razine homocisteina u krvi

Određivanje razine autoantitijela u krvi

Određivanje titra protutijela na rubelu u krvi

Proučavanje razine hormona štitnjače u krvi. Međutim, individualni plan pregleda razvijen je tek nakon savjetovanja s ginekologom i može se proširiti, uzimajući u obzir pojedinačne značajke.

Tko je u opasnosti za ponovno razvijanje trudnoće? Rizik za ponovni razvoj trudnoće na prvom mjestu su žene koje su imale abortus. U tom slučaju, što je veći broj pobačaja, to je vjerojatnije da će se suočiti s sličnim problemom.

Osim toga, rizik od propuštenih trudnoća uključuje žene koje su prošle ektopičnu trudnoću, kao i one čija je trudnoća "zamrznula" u posljednjem trenutku, a rođeno je neodvojivo dijete. Ova skupina uključuje sve one koji pate od zaraznih i virusnih bolesti reproduktivnog sustava.

Često ženska dob je čimbenik rizika za fading trudnoću. Zato je poželjno imati prvo dijete do 30 godina. Također, neke anatomske značajke ženskog reproduktivnog sustava mogu postati prepreka za nošenje trudnoće. To uključuje dvije rogove i sedlo uterusa. To su kongenitalni poremećaji u razvoju ovog organa, u kojem je oblik toliko promijenjen da ometa normalan razvoj trudnoće i prestanak trudnoće. Takvi poremećaji uključuju adhezije unutar šupljine maternice, koje nastaju nakon upale, i kongenitalni septum, koji ga, kao da, odvaja od unutrašnjosti.

Uterinski fibroidi također mogu ometati normalni razvoj trudnoće. Deformira maternicu i sprječava ispravno vezanje jajašca.

Čimbenici rizika za ponavljanje ne-razvojne trudnoće uključuju endokrini poremećaji: dijabetes mellitus, bolesti štitnjače, osobito smanjenje njegove funkcije, menstrualni poremećaji, neuspjeh proizvodnje progesterona - hormon koji je odgovoran za normalan razvoj trudnoće.

Sretna trudnoća i lagana dostava za vas :)