Zdravlje

Screening tijekom trudnoće

Zdravlje

Nova riječ "screening" pojavljuje se u ženskom leksiku već u prvom tromjesečju trudnoće. To su testovi koji pokazuju bilo kakve abnormalnosti hormona tijekom nošenja djeteta.

Alergija na trudnoću

Zdravlje

Trudnoća utječe na sve procese u tijelu žene. Promjene utječu na imunološki sustav, što može dovesti do poremećaja u svom radu i imunosupresije. Zbog toga se povećava rizik od razvoja novog i recidiva postojeće alergije u trudnici.

Može li zeleni luk tijekom dojenja?

Zdravlje

Luk se koristi kao dodatni sastojak u velikom broju jela. Njegova ljekovita svojstva našla su se u tradicionalnoj medicini. Nije ni čudo da postoji izreka koja kaže da povrće pomaže izliječiti od sedam bolesti odjednom.

Kako zaraziti blizance

Zdravlje

Vrlo često, parovi iz različitih razloga žele blizanke i traže način da shvate blizance. Postoje različite metode: utemeljene na drevnim znanjima i suvremenijima. Postoji niz preporuka, čija upotreba povećava vjerojatnost istodobnog rođenja dvoje bebe.

Vodene tretmane bez suza. Kada je bolje kupati novorođenče - prije ili poslije obroka?

Zdravlje

Nakon izbacivanja iz porodiljne bolnice i do šest mjeseci novorođenče se svakodnevno okupa. Izuzetak je samo ako je dijete bolesno ili cijepljeno.

Uzimanje analgina tijekom dojenja: je li moguće ili ne?

Zdravlje

Svi ljudi podliježu bolestima i nelagodama, a majke koje se brane nisu iznimka. Za razliku od ostalih, žene koje dojilju trebaju biti dvostruko pažljive uz uzimanje lijekova, jer se ne preporučuju svi od njih kada daju dojenje.

Hranjenje kroz algoritam za bebu

Zdravlje

ALGORITM ZA NAMJEŠTANJE NOVIH PROIZVODACilj: Pružiti djetetu potrebnu količinu hrane u nedostatku sisanja i gutanja refleksa.Oprema: 1) gumene rukavice2) šminker, maska

Koja je lutka bolja za novorođenčad? Preporuke za pravi izbor

Zdravlje

Dummy - subjekt koji oponaša bradavicu. Osmišljen je kako bi zadovoljio refleks sisanja novorođenčeta. Djeca koja su dojena praktički ne trebaju ovu stavku, jer češće privrženost dojki zadovoljava ovaj instinkt.

Značajke zavoja za trudnice FEST, njihove vrste i pravila nošenja

Zdravlje

Trudnoća je nevjerojatno vrijeme u životu mlade žene. Zajedno s radošću nadolazećeg majčinstva, djevojčino tijelo je pod stresnim stresom i fiziološkim promjenama i prije i poslije poroda.

Kako liječiti upaljeno grlo u majci za njegu

Zdravlje

Akutni tonzilitis ili angina tijekom dojenja je neugodan fenomen i zahtijeva poseban tretman jer je važno odabrati prave lijekove koji neće štetiti laktaciji i bebi.

Što antibiotici mogu uzeti majka koja skriva

Zdravlje

Tijekom dojenja treba uzimati lijek s velikim oprezom. Mnogi proizvodi nisu kompatibilni s laktacijom, imaju negativan učinak na sisanje i proizvodnju mlijeka.

Sigurno punjenje za trudnice u 1, 2, 3 trimestru

Zdravlje

Trudnice se uvijek moraju nositi s beskrajnim kladionicama, ne-potrebama i drugim savjetima i razmišljanjima drugih. Naravno, tijekom čitavog razdoblja čekanja djeteta, ima smisla povjeriti se, prije svega, savjetima stručnjaka.

Je li moguće kavu tijekom dojenja?

Zdravlje

Mnoge žene ne mogu zamisliti svoj život bez šalice svježe aromatične kave. Ali što ako je djevojka postala majka i dojila dijete? Može li se kava hraniti tijekom dojenja?

Kikiriki za trudnice - koristi za dvoje

Zdravlje

Peanuts - posebna vrsta kikirikija, koja pripada obitelji mahunarki. Lako se uzgaja i ima veliku energetsku vrijednost. Orah je sveprisutan i prodaje se u bilo kojem supermarketu.

Dojenje Antivirusna zaštita: Može li Arbidol ili ne?

Zdravlje

Tijekom razdoblja dojenja, žena treba pažljivo pratiti njezinu prehranu i zdravlje. No, nitko nije imun na hladnoću, a majke koje se brane također često suočavaju s problemom koji se može riješiti popularnim antivirusnim lijekom Arbidol.

Kako napraviti pelene iz gaze ili pelene

Zdravlje

Jednokratne pelene uvelike olakšavaju sudbinu majki i štedi vrijeme za kućanske poslove. Međutim, porast cijena uvezenih proizvoda učinio je svoj posao: sada su pelene postale neophodni luksuz za mnoge.