Preuranjeno dijete

Hrana

Prijevremena vjeruju djece rođene u razdoblju od 22-og do 37-og tjedna trudnoće s porođajnom težinom manjom od 2500-2700 g i tijelo duljine 45-47 cm manje od najstabilniji pokazatelj -. Trudnoće.

Fetus je održiv (prema definiciji WHO) s tjelesnom težinom od 500 g i više, duljinom tijela od 25 cm ili više i s gestacijskim razdobljem od više od 22 tjedna. od prerano statistici (spontane ili izazvane pobačaja s vremenu kada je fetus smatra izvediv) kod poroda obuhvaća samo djeca od 28 tjedana gestacije težine 1000 g ili više i dužine tijela od 35 cm ili više. Od onih koji su rođeni živi s tjelesnom težinom od 500-999 g, novorođenčad koja je živjela 7 dana nakon rođenja podliježe registraciji.

Postoje četiri stupnja prijevremenosti.

Ja stupanj -36-37 tjedana - 2001-2500 grama
II stupanj -32-35 tjedna -1501-2000 grama
Grade III -31-28 tjedna -1001-1500 grama
Grade IV - Manje od 28 tjedana - Manje od 1000

Etiologija. Najčešći uzroci prijevremene bolesti: cervikalna insuficijencija, malformacije maternice, izvanstanična patologija, zarazne bolesti u trudnica; fetalnog patologija (razvojnih defekata, pregledi patologija, kongenitalnih bolesti), patologija trudnoće i poroda (toksikoza, imunološke inkompatibilnost između trudnica i fetusa, prerano odvajanje posteljice, prijevremeno kidanje membrana), kao i faktori kao što su radu rizika, dobi od trudne mlađih od 20 i preko 35 godina, loše navike (alkoholizam, ovisnost o drogama, pušenje).

Klinički znakovi prijevremene bolesti

Pojava preranog djeteta ovisi o stupnju prijevremenosti.

· Duboko prerano dijete (tjelesna težina manja od 1500 g) ima tanku naboranu kožu tamno crvene boje, bogato prekriven lubrikantom i pištoljem (lanugo). Jednostavna eritema traje do 2-3 tjedna. Subkutani sloj masti nije izražen, bradavice i isola mliječnih žlijezda jedva su vidljivi; aurikalije su ravne, bez oblika, mekane, prešane na glavu; nokti su tanki i ne dolaze uvijek do ruba nokta; pupak se nalazi u donjoj trećini abdomena. Glava je relativno velika i iznosi 1/3 duljine tijela, udovi su kratki. Šavovi lubanje i fountainanelles (veliki i mali) su otvoreni. Kosti lubanje su mršave. Kod djevojčica, genitalni jaz ostaje kao posljedica nerazvijenosti maternice, klitorisa

Funkcionalni znakovi preranog djeteta su smanjeni mišićni tonus, letargija, slaba plač ili cvrčanje, nedostatak ozbiljnosti ili nedostatak gutanja i sisanja refleksa. Broj dišnih pokreta varira od 36 do 82 1 min, dah površine, neujednačena dubine označen istezanja pojedinih udisaja, respiratorne stanki različitih duljina, vrijeme spavanja dišnih pokreta s teškoćama izdisanje (zvan gaspsy). pojavljuje se, kod dječaka, testisi nisu spušteni u skrotum.

liječenje

Preuranjene bebe njeguju se u posebnom odjelu s temperaturom zraka od 25 ° C s vlažnosti od 55-60%. Pojedinačni uvjeti nastaju uz pomoć inkubatora ili dodatnog zagrijavanja kreveta. U prvim danima života, inkubatori zatvorenog tipa koriste se za djecu s dojiljom težom od 2 kg ili manje.

Zdrave prerane bebe otpuštaju se kući nakon postizanja tjelesne težine od 2 kg, ali ne prije 8-10 dana.

Zdrave prerane bebe koje nisu dosegle tjelesnu težinu od 2 kg u prva dva tjedna života, a pacijenti, bez obzira na tjelesnu težinu, prenose se u drugu fazu njege

U bolnici 2. stupnja dječje skrbi premještena je u posebno opremljenim strojevima za oživljavanje s kovčezom i opskrbom kisikom

U specijaliziranim odjelima, djeca se nalaze u zatvorenim odjelima. Duboko prerano i bolesna djeca se njeguju u karijeri

Kupanje zdravih preuranjenog početka od 2 tjedna starosti (s epitelizacijom pupkovine), s tjelesnom težinom manjom od 1000 g, higijenske kupke počinju u dobi od 2 mjeseca.

Pješačenje se provodi od 3-4 tjedna do tjelesne težine od 1 700-1 800 g

Onemogućite zdrave djece iz odjela 2. stupnja skrbi nakon postizanja tjelesne težine od 1700 g.

Trenutna i prognoza

· Preživljavanje ovisi o gestacijskoj dobi i tjelesnoj masi pri rođenju.

· U HI-IV stupnju prijevremenosti i manje od 30-31 tjedna trudnoće, porođaj završava s rođenjem živog djeteta u 1% slučajeva

· S intenzivnim liječenjem moguće je preživljavanje djece s gestacijskim razdobljem od 22 do 23 tjedna.

· Mortalitet povećava s faktorima rizika:

Koji su glavni čimbenici preživljavanja za prerane bebe po tjednu? Koliko dugo beba može biti spašena?

Američki znanstvenici koji su proučavali djecu koji su rođeni u razdoblju od 22-24 tjedana, došao do zaključka da je stopa preživljavanja i nedostatak ozbiljnih kognitivnih i motoričkih poremećaja među takve djece stalno raste.

Što utječe na stopu preživljavanja preranog novorođenčadi i kada je vrijedno brinuti o djetetu?

Glavni čimbenici rizika

Vjerojatnost preživljavanja bebe izravno ovisi o dva faktora:

 1. Trajanje trudnoće.
 2. Težina pri rođenju.

Gestacijska dob, koja se također naziva gestacijska dob feta, indikator je koji pokazuje broj punih tjedana ženske trudnoće.

Što je gestacijsko doba preuranjenog fetusa veće, to je veća vjerojatnost da će beba preživjeti. Prema statistikama, beba rođena s težinom od više od 1,5 kg ima velike šanse za preživljavanje. Dojenčad mase do 1,5 kg čini samo 1% živorođenih.

Stupanj razvoja fetusa

Preuranjeno dijete rođeno je prije 37. tjedna trudnoće. Ova djeca imaju manji od normalnih pokazatelja težine i veličine, kao i nedovoljnog razvoja organizma u cjelini. Postoje četiri stupnja prijevremenosti fetusa:

 • Prvi stupanj: gestacijska dob 36-37 tjedna, težina 2-2,5 kg, visina 40-48 cm.
 • Drugi stupanj: gestacijska dob 32-35 tjedna, masa 1,5-2 kg, visina 37-40 cm.
 • Treći stupanj: gestacijska dob 28-32 tjedna, težina 1-1,5 kg, visina 35-37 cm.
 • Četvrti stupanj: gestacijska dob je manja od 28 tjedana, težina manja od 1 kg, visina manja od 35 cm.

Smatra se da dijete ima šansu za preživljavanje s tjelesnom težinom većom od 500 grama.

Neka nam detaljno ispita koliko dugo beba može preživjeti:

 1. Prvi stupanj je najopasniji. U tom slučaju, dijete se rađa s laganim nedostatkom težine i veličine, ali osnovni vitalni znakovi su normalni, beba može postojati izvan maternice i dosta zrela.
 2. U drugom stupnju težina i visina variraju od 1,5 do 2 kilograma, bebu treba pružiti pravodobnu medicinsku njegu, u posebnim uvjetima i posebnom režimu hranjenja.
 3. U slučaju prvog i drugog stupnja prijevremenosti, dijete ima sljedeće osobitosti:

 • Ton mišića se lagano spušta, ali u isto vrijeme beba može slobodno pomicati ruke i noge, uglavnom je aktivna.
 • Dobro stanje kože, ružičasta boja. Bradavice su obojene, dobro razlikovane.
 • Prisutnost dlake.
 • Mjesto pupka ispod središta trbuha.
 • Ukupna mršavost.
 • Mekani nokti pokrivaju vrhove prsta do vrha.
 • S trećim stupnjem prijevremenog porođaja, porođaj se događa vrlo rano, odnosno težina djeteta je kritično mala. Dijete treba dugoročno oporavak, liječnici različitih specijalnosti ga promatraju kako bi reagirali na vrijeme do pojave prvih simptoma bolesti.
 • Četvrti stupanj je najopasniji. Dijete se rodi prije 28. tjedna trudnoće. Dijete je rođeno maleno s kritično niskom težinom. U ovom slučaju dijete ne doseže zrelost, a vanjski svijet pravi je test za njega. Jedna od pet beba u četvrtom stupnju preuranentnosti je živo rođeno, ali mnogi od njih umiru bez mjeseca.
 • Treći i četvrti stupanj također se nazivaju duboke. Sljedeći znakovi su karakteristični za dojenčad:
  • Vrlo snižen ton mišića, letargija, pospanost, noge i ruke.
  • Koža je tanka, tamno crvena, s nabora i oteklina.
  • Boja bradavica se malo razlikuje od boje glavne kože.
  • Navel je vrlo nizak.
  • Ruke i noge izgledaju vrlo kratko, a glava je prevelika u usporedbi s tijelom.
  • Nailovi su vrlo mekani i kratki.
 • Bez jasno definirane granice između stupnjeva, to sve ovisi o razvoju pojedinog djeteta, tako da svi znakovi nedonoščadi može promatrati za jedno dijete, a drugo, i oni ne mogu biti.

  Koliko dugo možete spasiti bebu?

  Preuranjeno dijete raspada majčinom maternicom prerano, stoga su uvjeti u kojima padne neprikladni za njega:

  1. druga temperatura;
  2. tlak;
  3. prostor;
  4. zraka i tako dalje

  Prije odgovaranja na pitanje koliko tjedana bebe preživjeti, neophodno je znati da što je razdoblje trudnoće veće, bolje se mrvica prilagođava promjenama.
  Svaka trudnoća je jedinstvena i uvijek postoji nada da spasi prerano dijete.

  Statistika prijevremenog porođaja kaže sljedeće:

  • Do 8% svih porođaja je preuranjeno. To znači da prosječno stotinu žena na položaju rodi osam prerano, a preostalih 92 beba pojavljuju se na vrijeme.
  • Oko 6% preranih beba rođeno je u 22-27 tjedana, oko 20% ih se može spasiti.
  • 30% prijevremenog porođaja javlja se u 28-32 tjednu, oko 60% rođeno je živo.
  • Preostali slučajevi pada na 32-37 tjedana trudnoće. Obično dijete razvija dovoljno dobro i brzo dobiva na težini. U roku od nekoliko mjeseci beba se ne razlikuje od vršnjaka.

  Koje mjere poduzeti?

  Preuranjeno rođenje može se pojaviti iz raznih razloga, mnogi od njih se ne mogu kontrolirati, ali još uvijek postoje neka pravila za roditelje koji žele brinuti o zdravlju budućeg djeteta.

  1. Provjerite kod liječnika. U idealnom slučaju, to bi trebalo biti učinjeno prije začeća, i za žene i za muškarce. Čak i ako se čini da je sve u redu, vrijedno je biti siguran. Uostalom, različite infekcije mogu naštetiti djetetu u maternici.
  2. Zabilježite se u konzultacijama na vrijeme i razgovarajte sa svojim liječnikom o svim vašim bolestima.
  3. Potrebno je izbjeći izravan kontakt sa bolesnicima tijekom trudnoće, kako ne bi ugrozili fetus.
  4. Izbjegavajte stresne situacije tijekom trajanja trudnoće. Ako žena ima previše naporan rad, trebate se posavjetovati s liječnikom o uzimanju sedativa.
  5. Izbjegavajte teške tjelesne napore i nikako ne povećavajte težinu. Ako se žena želi zadržati u formi, trebali biste izvršiti samo one vježbe koje se preporučuju za žene na položaju, a samo pod nadzorom, na primjer, prijavite se za fitnes za trudnice. Bilo bi bolje da trener napravi individualni program, uzimajući u obzir trajanje trudnoće i upute liječnika.
  6. Također je potrebno pratiti prehranu, tako da beba prima dovoljno hranjivih tvari.

  Prije svega, trebate se posavjetovati s liječnikom, jer svaka situacija je jedinstvena na svoj način i zahtijeva individualni pristup.

  Dakle, stopa preživljavanja preranih beba ovisi o stupnju prijevremene djece, ali šanse se razlikuju ovisno o karakteristikama određenog novorođenčeta. Najveća stopa preživljavanja kod beba rođenih u prvom ili drugom stupnju. Najmanji su šanse mrvice koje se rađaju s četvrtim stupnjem prijevremenosti - manje od 28 tjedana trudnoće.

  Minimalni rok za održivo porođaj

  Službeni dokumenti koje je Ministarstvo zdravstva Ruske Federacije odobrilo na preporukama Svjetske zdravstvene organizacije određuju vrijeme prijevremenog poroda, tijekom kojega je moguće roditi životno sposobno dijete. Kriteriji koji reguliraju potrebu za medicinskom skrbi za novorođenčad uključuju približna razdoblja trudnoće na kojoj se dijete rodi.

  Minimalno i fiziološko razdoblje rada

  Najbolji izgled je rođenje bebe 40. tjedna, ali samo svaka deseta trudnica može se brinuti. Ovo je idealno vrijeme za porođaj, au životu rijetko nešto nije savršeno. U 40 tjedana, priroda daje potrebne uvjete za rođenje zdravog djeteta, a generički proces je prošao bez komplikacija.

  Razvoj fetusa u maternici mora biti potpun. Kliničke studije su pokazale da malena odstupanja od pedijatrijske norme ne utječu značajno na stanje novorođenčeta.

  Koliko dugo možete roditi životnu bebu? Dugi niz godina u modernoj pedijatriji, punoljetni rođaci smatraju se pojmom od 37 do 42 tjedna. Prvi tjedan opstruktivnog dana bilježi se od 1. dana posljednjeg menstruacije i provjerava se prema ultrazvučnom podacima u svakom tromjesečju.

  Dijete s punim radnim vremenom može se dobiti od 37. do 40. tjedna. U 36 se i dalje smatra punim radnim vremenom, na 41. i 42. godini postaje zreliji. Prošlog tjedna, pitanje pomoćnih mjera za poticanje procesa rođenja ili prijevremene dostave s carskim rezom.

  Preporuke koji je usvojio kao osnova u propisima Ruske Federacije, glavni kriterij za određivanje fiziološkog rođenje djeteta u smislu utvrđivanja prirode i vitalnost, postao gestacijsku dob nego na težini i rast novorođenčeta, iako izvedba je također uzeti u obzir. Žena rađa djetetu s punim radnim vremenom samo na 37, 38, 39 i 40 tjedana. Od 22 do 36, smatra se preuranjenim, na 41 i 42 - prerano.

  Stupanj preuranjenosti i indikatora

  Medicinska skrb za životnu podršku tijekom prijevremenog poroda obavlja se od 22. tjedna trudnoće, pod uvjetom da dijete teži najmanje 500 g, a duljina tijela iznosi 25 cm ili više. Statistika obuhvaća djecu rođenu u dobi od 1 kg i 35 cm visine od 28. tjedna. Od 22 do 27 godina, pružena je medicinska pomoć i poduzete su potrebne mjere skrbi. Ako je takvo dijete živjelo više od tjedan dana, živi ga registriraju.

  Glavni kriteriji za stavljanje u povijest bolesti tjednom trudnoće:

  • 22-27 - 4 stupnja prijevremenosti, težina od 0,5 do 0,999 kg;
  • 28-31 - 3 stupnja prijevremenosti, - 1 kg - 1,5 kg;
  • 32-35 - 2 stupnja prijevremenosti, - 1, 501 kg - 2,0 kg;
  • 36 (ponekad 36-37) tjedan - 1 stupanj prijevremenosti, - 2,001-2,5 kg;
  • 37-40 - smatra se punopravnim;
  • 41-42 - prenesena.

  Prema preporukama WHO-a, porođaj koji se dogodio između 22. i 37. tjedna smatra preuranjenim. Dijete rođeno u 37 tjedana već je navedeno rođeno u najkraćem roku za fiziološko rođenje, ako je dijete rođeno tjedan dana ranije - još uvijek nije potpuno razumljivo niže granice normalnosti.

  Preživljavanje u svakoj fazi

  4 stupanj prijevremenosti - razdoblje kada dijete nije dovoljno pripremljeno za život izvan maternice. Ne radi se samo o niskoj težini, već i nerazvijenosti vitalnih organa. Ako bolnica ima potrebnu opremu i posebno obučeno osoblje, postoji minimalna vjerojatnost da preživi novorođenčad. Stoga se registracija, kao živa, provodi samo od 28. tjedna ili 7 dana nakon rođenja.

  U 3. razredu bilježi se preživljavanje približno 50%, uzrok visokih smrtnosti u nezrelom plućima. Ako su se mogli pripremiti prije isporuke, dijete preživjelo.

  Na 2 i 1 stupnja, u modernim uvjetima, moguće je uštedjeti gotovo svu djecu. Unatoč stopi preživljavanja od 100% djece s 1 i 2 stupnja preuranjenosti, liječnici pokušavaju produljiti trudnoću barem u minimalnom fiziološkom razdoblju. Nijedna najsuvremenija oprema ne može zamijeniti materinsku maternicu u smislu opskrbe, udobnosti i optimalnih prirodnih uvjeta.

  U tjednima kada je dijete još uvijek navedeno kao prerano, dolazi do prijelaza u vanjski svijet. Tijelo podliježe radikalnim promjenama kako bi se osigurala prilagodba izvan majke, realizacija neovisnog disanja i hranjenja.

  Kako bi se spriječilo prerano rođenje, svaka žena mora slijediti liječničke recepte, maksimalno se brine o vlastitom tijelu i budućem djetetu koje treba roditi. Život i zdravlje bebe ovise o majci.

  Koliko dugo možete spasiti prerano dijete?

  Prije otprilike tri godine nalazila se naredba (kako kažu neonatolozi) da su dužni spasiti djecu od 22 do 23 tjedna, što je u osnovi plod. U mnogim regionalnim centrima, uključujući i našu, neonatalna jedinica intenzivne njege preimenovana je u perinatalni centri. No, jesu li oni uvijek postali centri za opremu, kvalifikaciju osoblja i uvjete za održavanje djece i majki? Ne, naravno. Jednom sva djeca rođena prije 28 tjedana (oprostiti, ali to je bio takav i možda je bio u pravu) nisu se smatrali djecom, a do 28 tjedana proces se nije zvao porođaj, već kasno pobačaj. Nitko tada nije pokušao reanimirati bebe u ovom razdoblju. Ali sada WHO (i to nije ruski poredak, tako da u svim razvijenim zemljama) smatra da je moguće sestrirati bebe s 22-23 tjedna suvremenom tehnologijom. Ali nijedna od najviših tehnologija neće zamijeniti intrauterin okoliš, što je nužno dobro, barem do 28 tjedana, i bolje, što je duže moguće. Štoviše, jer prestanak trudnoće u takvim ranijim terminima nije samo to, već otežava ozbiljnu patologiju. Nažalost, mnoga od ove djece, nakon što se muče na umjetnom uređaju za pluća, umiru, a oni koji prežive imaju ozbiljnu i višestruku patologiju: mozak, viziju, srce i pluća. Da, postoje izolirani slučajevi kada je moguće da se dijete rasporedi, ako nije sasvim zdravo, barem bez teških invaliditeta, ali do sada je vrlo malo takvih slučajeva, koje mikropedijaši (neonatolozi) i pedijatri stalno govore o takvoj djeci.

  U našem gradu, vrlo moderno perinatalno središte bilo je opremljeno oko 7 godina. Oni čak rađaju od glavnog grada. Spremite bebe od gestacijske dobi od 5 mjeseci. Kad su duljina više.

  Ali ne tako davno gledao sam program o centru, tamo smo posjetili tako spašenu djecu. To su svi koji su bili spašeni u rasponu od 5-6,5 mjeseci, bolesna djeca sada. Ono što je ozbiljno. Nekoliko cerebralnih paraliza, jedna je zaostajala u razvoju, jedna je autistična, ne sjećam se ostalih. Ali bez neizlječive dijagnoze - nitko. To je pitanje, je li to spasenje human?

  Od koliko tjedana dijete smatra održivim

  Od toga tjedna plod smatra održivim

  Preranog rada

  Pretilno rođenje smatra se od 22 do 37 tjedna, kada je dijete rođeno prerano, ali je održivo. Sva djeca rođena živi s težinom većom od 500 grama trebaju primiti medicinsku njegu u neonatalnoj jedinici intenzivne skrbi. Ti zahtjevi uspostavljeni su u Rusiji od strane Ministarstva zdravstva prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

  Što je opasno pretrpano raditi?

  Broj komplikacija tijekom prijevremenog rada je mnogo veći nego kod hitnih. Najčešći od njih su:
  • prerana ruptura fetalnog mjehura, ranog ispuštanja vode;
  • hipoksija (gladovanje kisikom) djeteta;
  • infekcija maternice i djeteta;
  • olujna radna aktivnost, brza isporuka.
  • ozljede majke i djece, suze;
  • slab rad;
  Krvarenje od majke.

  Jedan od glavnih uzroka smrti djece u prijevremenom porodu jest nedostatak razvoja njihovih organa, a posebno pluća zbog kojih normalno ne mogu disati.
  Presudno u životu prerane bebe je vrijeme u kojem je došlo do rođenja.

  Pretilost rođenja 22 - 27 tjedana

  Masa djeteta je od 500 do 1000 grama. Prethodna dostava u ovim razdobljima najčešće je posljedica takozvane insuficijencije istok-cervikalne bolesti. To je stanje u kojem je cerviks oslabljen, ne može držati težinu rastućeg djeteta i počinje se razvijati prije vremena. Zbog toga curi vodu, krvarenje i infekcije mogu započeti.

  To je rijetkost u prvoj trudnoći, češće kod žena nakon pobačaja, s upalnim bolestima zdjeličnih organa ili kod onih koji su imali teške rupture cerviksa u ranijoj trudnoći.

  Ako postoje znakovi preranog rođenja u ovom trenutku, potrebno je pokušati produžiti trudnoću svim sredstvima, budući da su organi djeteta još uvijek potpuno nezreli i nisu spremni za život izvan majčinega tijela.

  Dijete ima šansu za preživljavanje samo ako je majka bolnica opremljena modernom opremom za reanimaciju za njegu preuranjenog i kvalificiranog osoblja.

  Preuranjeno rođenje 28 - 33 tjedna

  Težina djeteta je 1000 do 1800 grama. Preuranjeno rođenje u ovom trenutku može se pojaviti iz raznih razloga. U ovoj skupini već je do 30% žena s prvom trudnoćom. Više od polovice ljudi uspijeva zaustaviti prijevremeni rad i produžiti trudnoću uz pomoć lijekova.

  Premda su pluća djeteta još uvijek nezrela, moguće ih je pripremiti za rođenje djeteta u dva do tri dana s modernim sredstvima, pa su šanse za preživljavanje u tim razdobljima mnogo veće.

  Preuranjeno rođenje 34 - 37 tjedana

  Težina djeteta je 1900 - 2500 grama ili više. U tom razdoblju, prerani je rad češći kod žena s prvom trudnoćom. Oni također mogu biti uzrokovani različitim razlozima, ali infekcija više nije toliko važna.

  Pluća djeteta dovoljno su razvijena i spremna za disanje zrakom, pa gotovo sva djeca rođena tijekom ovih razdoblja preživljavaju i razvijaju se normalno. No, ipak, ako postoji prilika, trudnoća bi se trebala proširiti na 38 do 40 tjedana.

  Znakovi nastupa prijevremenog rada

  Stručna Nina Antonova, opstetričar-ginekologica
  „Znakovi prijevremenog poroda može biti povlačenjem bol i težinu u trbuhu, krvarenje ili oozing bistre tekućine iz vagine, grčevi, (važno je da ih ne brkati s treninga Braxton-Hicks kontrakcije) i dalje za više od 30 sekundi. U isto vrijeme, fetalni pokreti više se ne osjećaju. "

  Ako se ti znakovi pojave, trebate nazvati hitnu pomoć i otići u maternicu, gdje ćete dobiti stručnu pomoć.

  Rodila moju kćer na 36 tjedana, voda curi 3 dana, prvi dan curenja napravio bris na kristalizacije pokazala je da nema vode na treći dan počela krvariti malo smo otišli u bolnicu i imala sam carski, glavni vremena obraćati pozornost, a može biti sve je puno gore, pa moj savjet, budite vrlo pažljivi. Kao što kažu luchshe biti siguran. U našem slučaju, sve se ispostavilo, već kod kuće, i pojede obraze!

  Da biste ostavili komentar, prijavite se ili se registrirajte.

  Da biste ostavili komentar, prijavite se ili se registrirajte.

  Sve što trebate zatražiti od liječnika želite li pomoći vašemu djetetu.

  Treba li čovjek uopće roditi? Netko treba netko ne. Prilikom donošenja odluke, prije svega, potrebno je razumjeti zašto je to potrebno.

  Od kada je dijete izvedivo?

  +To je sigurno. U našem vlastitom, ne pokušavaju se jako teško izvući u ovo doba. Ne želim se uplašiti, ali imam vrlo tužno iskustvo, u ovom trenutku sam izgubio dijete. Bolnica za majčinstvo imala je poseban odjel i reanimaciju za prerano, ali tim je očito došao čisto za krajolik, nitko nije ništa učinio. Ali 27 tjedana već imaju veće šanse, rekli su mi - ako je bilo još par tjedana, moglo bi doći do drugačijeg ishoda.

  Također želim mirno isporučiti do roka. Pazite na sebe i ne brinite!

  bio je i svjedok u Moskvi 72 rodilištu

  Također sam imala prijetnju preranog rođenja, počele su 28 tjedana, liječnici su se zaustavili. Zato je liječnik moj suprug nakon svega što se dogodilo.
  rekao je da, ako se to dogodi na 28, to nije baš dobro, budući da postoje brojni zdravstveni problemi, čak i ako izađu, ali od 31. već je normalno. Bio sam strašno prestraen. Ležala je, došla do toaleta do 35 tjedana, a zatim krenula i rođena na 37,5. Stoga je glavni mir potpuni i pokušaj dosegnuti što je duže moguće @@@@@@@
  Kći moje prijateljice rođena je 28. siječnja, izašla je, bilo je problema, ali za pet godina više nije bilo izravnano, samo je s njezinim očima promazopatija bila vrlo malo i zurila u jedno oko. Ali opet, sad je sve puno bolje, pa postoji nada da će se nositi s tim problemom. Nabavljena u Moskvi! Nikad ne govorite.

  Mi smo u 72. godini rekli da ne dolazimo ni ako bi rođenje počelo prije 34 tjedna. Kao prerano rođenje, oni ne vode. Ovo je kad smo s blizancima tražili gdje sklapati ugovor.

  Možete izaći i 24-25, samo šanse da dijete bude zdravo - minimalne. To se događa, ali to je prilično iznimka. A u našoj zemlji takvi slučajevi, ako postoje, rijetki su
  U dobi od 28-30 tjedana, s dobrim scenarijem, dijete će preživjeti i vjerojatno će biti zdravo, ali rehabilitacija će biti duga i teška.
  Nakon 30-32 tjedna, sve je puno lakše, iako se ovdje može okrenuti.
  Sve ovisi o tijeku trudnoće, na težini djeteta, tijekom porođaja. I iz sreće. Ljudi su podijeljeni u dvije vrste. Onima koji ga sada čitaju i onima koji će kasnije poslušati.

  Od 27-28 tjedana već su im sklone. Mine su rođene u 30 tjedana, 2 tjedna su bile u intenzivnoj njezi i još jedan mjesec u sljedećoj fazi sestrinstva.

  Od 37 tjedana, kada se radi o medicinskoj pomoći i specijalitetima. briga više neće biti potrebna. U svim ostalim slučajevima, opcije i ove opcije ovisit će o različitim čimbenicima (težina djeteta, opreme za majčinstvo, kvalifikacije liječnika, dostupnost potrebnih lijekova itd.). Ustanovite tako da obavijestite dijete do 37 tjedana, čak i ležite, ali bolje je obavijestiti vas.

  to je razumljivo, iako je moj prijatelj rođen 36 tjedana, a djetetu nije bilo posebnih manipulacija, težina je bila 3 kg.

  Sada u ovom lijeku je otišao daleko naprijed, skrbe desno od ekvatora (više puta sam čuo za takve slučajeve). Dakle, ne brinite, ali zato što su misli materijalne.

  Bio sam u trećem. Kažu čuda kako bi djeca uštedjela doista samo kada je gradska bolnica 8 sposobna za bolnicu. Specijalizirani su za to. Ali u mom slučaju, odijelo nije bilo dano tamo, a ne moj okrug.

  Kad sam prvi rodio 2004. godine. u 7. imamo djevojku, hitno smo primili dijete, beba je imala 29 tjedana. Čini se da je sve u redu.

  Tk, napisao sam već gore, imam tužno iskustvo, znam: Njega je obvezna ako dijete daje bilo kakve znakove života - disanje, vrištanje, palpitacije se čuju, pupčane vrpce, kreće i tako, težina mora biti barem 500 grama. Izraz nema značajnu vrijednost, ali se vjeruje da prije 25 tjedana gotovo da nema šanse. O životu barem tjedan dana - ovdje ste apsolutno u pravu, postoji takvo probno razdoblje.

  Kad kažu da 28-tjednu staru nije moguće izlaziti, sjećam se kako je držana u odjelu za trudnice i jedna od djevojčica je rodila takvo dijete. Nakon klanja seksa sa suprugom. nije mogao spasiti.
  Čak je i kartica u njezinu djetetu napisana. kasni pobačaj.
  Ja sam rodila 800 grama, a izašli su i znali gdje? U malom gradu sovjetske luke.
  Drugi prijatelj također je rodio istodobno, ali je došlo do problema koji su stvorili liječnici, pričvrstili su maternicu i probušili mjehurić. morali su roditi.
  Bio sam mučen, ali sam odrastao, dečko, visok 17-godišnji zgodan... amater... do 14 godina - redovite tečajne injekcije, pilule. I u djetinjstvu, i snimke, pilule i masaže.

  Rođen sam 27 tjedana, a sada divan čovjek koji traje 6,5 godina. Da, kada se rodio, nije ni rekao da li je to preživjelo ili ne, ali je preživjelo. Da, bilo je problema s očima, ali sada je sve u redu. I ja sam također imao drugu trudnoću, a ništa nije predskazalo bilo kakav pretprodukt. I napustio je samo u 8. bolnici u Moskvi. Nadam se da ćete biti u redu i na vrijeme @@@@@@@

  Uvod u neonatologiju

  Neonatologija je znanost o skrbi za novorođenčadima, pronalaženje najboljih metoda za dijagnosticiranje i liječenje bolesti u djece tijekom prva četiri tjedna života, rehabilitaciju bolesnih novorođenčadi i stvaranje neonatalnog razdoblja uvjeti potrebni za formiranje zdravstvenog stanja tijekom kasnijeg života osobe. U perinatalnom razdoblju (od 28. tjedna intrauterinog razvoja fetusa 7. dan života novorođenčeta) primarna i sekundarna prevencija mnogih ljudskih bolesti vrlo je učinkovita. Neonatologija je mlada znanost. Ona se ističe kao neovisni dio pedijatrije u XX stoljeću. Od studenog 1987. godine u nomenklaturu medicinskih specijalnosti uključeno je pedijatar-neonatolog.

  Terminologija, statistika.

  Gestacijska dob. Gestacijskom dobi misli se na cijeli tjedan između prvog dana posljednjeg menstruacije (a ne očekivanog vremena začeća) i datuma rođenja, bez obzira je li trudnoća završila - rođenje živog djeteta ili mrtvorođenog. Da bi se odredio pojam gestacije, upotrebljavaju se samo pune, a ne zaokružene do najbližeg tjedna (primjerice, gestacijska dob djeteta se smatra starom od 37 tjedana, čak i ako ima 37 tjedana i 6 dana).

  Malo za gestacijsku dob je termin zamijenjen intrauternim usporenjem rasta (vidi tekst u nastavku).

  Velike za gestacijsku dob - dijete koje ima tjelesnu težinu iznad 90% centila za gestacijsku dob.

  Pobačaj (abortus). Rođenje fetusa do 28 tjedana. Trudnoća manja od 35 cm i težina manja od 1000 g, bez obzira na to je li pokazala znakove života ili nije pokazala, smatra se pobačajem (abortusom). Ako ovo voće živi prvi tjedan, tj. 168 sati od trenutka rođenja, on bi trebao biti među živorođenim rođacima rođenim tijekom prijevremenog poroda.

  Živorođene djece. Rođenje živog djeteta (živo rođenje) treba shvatiti kao potpuno oslobađanje ili vađenje majčinog tijela fetusa u gestacijskoj dobi od 28 tjedana. i više (tj. fetus duži 35 cm i više, težak 1000 g ili više) koji nakon odvajanja od majčinog tijela napravio najmanje jedan po 3-3 dnevno samostalno ili ima druge znakove života - otkucaja srca, pulsiranje umbilikalnih krvnih žila ili pokreta spontanih mišića.

  Mrtvorođenče. Kriteriji za smrtnost su odsutnost neovisnog ekstrauterinskog plućnog disanja pri rođenju i neuspješno oporavak umjetnim sredstvima, bez obzira na prisutnost ili odsutnost srca ili drugih znakova života.

  Rana smrt fetusa je smrt prije kraja 20 punih tjedana trudnoće; posredna smrt fetusa - smrt nakon završetka 20. tjedna trudnoće; smrt kasne smrti fetusa - fetalna smrt nakon 28 tjedana trudnoće, tj. mrtvorođenče.

  Djeteta s punim rokom - rođena s gestacijskom dobi od 37 do 42 tjedna trudnoće, tj. između 260 i 294 dana gestacije.

  Novorođenče je beba od rođenja do 4 tjedna. života. Razlikuje se zrelo novorođeno dijete - stanje koje karakterizira spremnost organa i sustava da bi se osiguralo njegovo izuzetno postojanje, uspostavlja kompleks vanjskih obilježja (udio tijela, razvoj potkožnog masnog tkiva, stanje kostiju lubanje itd.) I pokazatelji funkcija (postoje izraženi refleksi za usisavanje i gutanje, stabilni i točan ritam disanja i otkucaja srca, itd.); novorođenčad nezrela - obično prerano beba, rijetko punopravno, razvija se u uteri u nepovoljnim uvjetima. Istodobno, prerano beba može funkcionirati vrlo zrelo. Neznatni su oni djeca čiji funkcionalni sustavi nisu dovoljno razvijeni da održavaju normalno funkcioniranje tijela u ekstuterinskim uvjetima. Djeca s malom masom, odnosno trajanje trudnoće dijele se na: malu težinu za pojam plod bez znakova prehrambene manjkavosti i male težine za pojam voće s znakovima pothranjenosti (suhoća, piling kože itd.); prerano novorođenče - dijete rođeno prije kraja normalnog perioda intrauterinalnog razvoja, tj. između 28. i 38. tjedna intrauterinog razvoja s tjelesnom težinom od 1000 do 2500 g i dužinom tijela od 35 do 45 cm (za detalje pogledajte odjeljak o preranoj bebi); Novorođenče dijete je dijete rođeno trudnoće od 294 dana ili više (42 ili više tjedana) čija težina i duljina prelaze one koji odgovaraju gestacijskoj dobi. Tjelesna težina pri rođenju iznad 3500 g. Pojam pretjerano velikog djeteta koristi se kada je masa tola pri rođenju 4500 g ili više.

  Perinatalno razdoblje i perinatalna smrtnost. Razdoblje je ograničeno na trinaest kratkih. Razmatra se od 28 tjedana. razvoj fetusa (kada fetus postane održiv) do kraja prvog tjedna fetalnog života. Koriste se tri kriminalca početne granice perinatalnog razdoblja: tjelesna težina - 1000 g. Duljina tijela - 35 cm. Razdoblje gestacije - 28 tjedana. U perinatalnom razdoblju postoje: kasni antenatalni period - od 28 tjedana prije pojave rada i ranog neo-natalnog razdoblja djetetovog života, tj. prvi tjedan života koji od drugog tjedna prolazi u kasno neonatalno razdoblje. Cijelo neonatalno razdoblje je stoga ograničeno na prva četiri tjedna života. Rano neonatalno razdoblje traje 6 dana, 23 sata i 59 minuta.

  Perinatalna smrtnost je broj mrtvorođenih (djeca rođena mrtva s gestacijskim razdobljem od preko 28 tjedana) + broj smrti u prvom tjednu života (6 dana 23 sata i 59 minuta) po 1000 rođenih živih i mrtvih.

  Dojenčad smrtnost je broj djece koja su umrla prije dobi od 1 godine od 1.000 živih poroda.

  Rana neonatalna smrt je broj djece koja su umrla u prvih 7 dana života (168 sati) po 1000 živorođenih. Struktura smrtnosti dojenčadi dominiraju kongenitalne anomalije, traume rođenja, asfiksija, hipoksija, respiratorne bolesti, hemolitička bolest. Uzroci rane neonatalne smrtnosti su atelektaza, bolest hijalinske membrane, asfiksija, kongenitalne malformacije, upala pluća itd.

  Izvori: http://mama.ru/articles/prezhdevremennye-rody, http://eva.ru/beauty/messages-2672027.htm, http://www.neonatology.narod.ru/neonatology/neonatology_introduction.html

  Još nema komentara!

  Kako pomoći djeci s niskom težinom Djeca s niskom ocjenom: kako im pomoći u razvoju Točan način dana novorođenčeta Dobitak težine u novorođenčadi Nedostatak dojki

  Preuranjeno dijete

  Djeca rođena kao posljedica preranog rođenja težine manje od 2500 grama i niže od 45 cm smatraju se preuranjenima. Ti kriteriji su proizvoljni jer se rađaju puno punoljetnih beba s težinom manjom od 2500 grama, a neke prerane bebe imaju masu veću od 2500 grama. Glavna značajka preuranjenih beba je nezrelost glavnih sustava tijela - respiratorni, kardiovaskularni i termostatski. Prerane bebe zahtijevaju posebnu njegu i medicinski nadzor. Nerijetko rođene rođene rođendane rođene na vrijeme smatraju se djecom s intrauternim usporenjem rasta.

  Od kada je moguće ostaviti novorođenče?

  Prema definiciji SZO, djeca rođena ranije od 22 tjedna trudnoće i težila više od 500 grama smatraju se potencijalno održivima. Duboko prerano bebe za njegu moguće je samo u specijaliziranim odjelima bolnica ili perinatalnih centara. Što je dulje razdoblje trudnoće u vrijeme početka preranog rođenja, to je manji rizik za bebu. Bebe rođene između 32 i 37 tjedana imaju znatno manje problema od preranih beba rođenih između 22 i 32 tjedna trudnoće. Liječnik uzima u obzir težinu djeteta, donosi odluku o potrebi stavljanja djeteta na kubu, imenovanja fototerapije, pri odabiru vrste prehrane preranog djeteta iu drugim slučajevima.

  Što izgleda prerano beba?

  U pravilu, glava je nerazmjerno velika u usporedbi s tijelom. Koža je vrlo tanka, ponekad čak i prozirna, mekša od normalne do dodira, prekrivena zubima i mazivima. Subkutani sloj masti je beznačajan ili odsutan, koža je naborana. Male i velike fontane su veće od uobičajene. Nails su vrlo tanki i često ne dođu do vrha prstiju. Kod dječaka testisi se ne smiju spuštati u skrotum, dok su kod djevojčica labi nerazvijeni. Udovi su tanji i dulji, aurikani su mekani i pritisnuti na lubanju, pupka je niska.

  Kakva je nezrelost prerane bebe?

  U prijevremenim bebama obično su loše definirane, au nekim slučajevima nema osnovnih refleksa. Ton tonusa je smanjen, sustav termoregulacije je nerazvijen, tako da novorođenče ne može samostalno održavati konstantnu tjelesnu temperaturu. Ostatak tijela može također biti nezrel - dišni, probavni, kardiovaskularni, vizualni, nervozni, kosti. U nedostatku vitalnih refleksa (disanja ili gutanja) dijete se smjesti u jedinicu intenzivnog liječenja ili intenzivnu njegu.

  Zašto je dijete smješteno u kabinu?

  Inkubator je uređaj s prozirnim zidovima koji omogućuju promatranje djeteta i optimalnu umjetnu mikroklimu (temperatura - 33-38º, vlažnost - 85-100%, sadržaj kisika - 25-40%). Za njegu djeteta unutar nape, postoji posebna rupa ili posebni rukav. U inkubatoru su prerane bebe postavljene za zagrijavanje i dodatnu zaštitu od hlađenja tijela, kao i za poboljšanje zasićenja kisika u krvi. Kisik, ako je potrebno, može se poslužiti bez prekida. Treba imati na umu opasnost od toksičnih učinaka kisika na mrežnici, što može dovesti do potpunog gubitka vida, osobito u vrlo preuranjenim bebama s dugotrajnim održavanjem ispod kapulja s kisikom (pravovremenom dijagnozom i liječenjem ta je situacija reverzibilna).

  Što je skrb klokanova?

  Ova metoda se koristi u bolnicama za majku za njegu preranih beba: dijete ostaje neko vrijeme na majčinom prsima, u kontaktu "koža na kožu", u optimalnom temperaturnom okruženju za njega, osjeća se poznati miris. Istraživanja su pokazala da je "metoda klokanova" učinkovita za brigu o djeci s niskom tjelesnom masom.

  Koliko dugo treba preuranjeno dijete ostati u bolnici?

  Kako bi se održala konstantna normalna tjelesna temperatura, prerane bebe trebaju pomoć. Biti u poklopcu omogućuje djetetu da ne troši energiju na termoregulaciju, brže se prilagođava i dobiva na težini. Trajanje boravka djeteta u "inkubatoru" ovisi o težini djeteta pri rođenju i ukupnoj dinamici svog stanja. Djeca s malim stupnjem prijevremenosti mogu biti u inkubatoru od nekoliko sati do 4 dana, djeca mase do 1750 grama. - oko tjedan dana, a težine do 1500 gr. - od tjedan do dva. Obično je dijete izbačeno iz majčinog bolnice ili specijalizirane dječje bolnice, kada stalno dobiva težinu, održava stalnu tjelesnu temperaturu, nema problema s disanjem, a njegova je težina 2500 g i više.

  Hoće li se prerano dijete naknadno razlikovati od svojih punoljetnih vršnjaka?

  U prijevremenim bebama brzina tjelesnog razvoja ubrzava se, a manja je njihova težina rođenja, to će se brže povećati. Neuropsihološki razvoj ove djece je nešto sporiji nego obično, prerane bebe zahtijevaju više pažnje i specijalnih zanimanja (masaža, gimnastika). Prvo, pri procjeni psihomotornog razvoja preranog beba, potrebno je usredotočiti se na razdoblje u kojem bi se trebao roditi i iz tog trenutka računati sve događaje. Na primjer, ako je dijete rođeno 32 tjedna, odnosno 2 mjeseca ispred vremena, trebali biste očekivati ​​da će se početi okretati ne na 3,5-4 mjeseca nakon rođenja, ali na 5,5-6. U prosjeku, u dobi od jedne i pol do dvije godine, zdravo prerano bebe praktički se ne razlikuju od vršnjaka s punim radnim vremenom.

  Je li istina da su prerane bebe sklonije bolesti?

  U prosjeku, prerane bebe obolijevaju se češće od normalnih beba, proces ozdravljenja traje dulje. Prerane bebe su osjetljive na bolesti dišnog sustava (bronhitis, upala pluća). Žutica. u novorođenčadi, za prerane bebe može biti ozbiljna opasnost. Također, prerane bebe često imaju problema s razvojem središnjeg živčanog sustava, gastrointestinalnog trakta, a koštani sustav i zglobovi mogu patiti.

  Neurologija u novorođenčadi

  Zajednički san: pro i kontra Tonus bebe: što se događa i što učiniti Nedostatak laktoze: što je to?

  Preuranjeno dijete

  Prijevremena vjeruju djece rođene u razdoblju od 22-og do 37-og tjedna trudnoće s porođajnom težinom manjom od 2500-2700 g i tijelo duljine 45-47 cm manje od najstabilniji pokazatelj -. Trudnoće.

  Fetus je održiv (prema definiciji WHO) s tjelesnom težinom od 500 g i više, duljinom tijela od 25 cm ili više i s gestacijskim razdobljem od više od 22 tjedna. od prerano statistici (spontane ili izazvane pobačaja s vremenu kada je fetus smatra izvediv) kod poroda obuhvaća samo djeca od 28 tjedana gestacije težine 1000 g ili više i dužine tijela od 35 cm ili više. Od onih koji su rođeni živi s tjelesnom težinom od 500-999 g, novorođenčad koja je živjela 7 dana nakon rođenja podliježe registraciji.

  Postoje četiri stupnja prijevremenosti.

  Ja stupanj -36-37 tjedana - 2001-2500 grama
  II stupanj -32-35 tjedna -1501-2000 grama
  Grade III -31-28 tjedna -1001-1500 grama
  Grade IV - Manje od 28 tjedana - Manje od 1000

  Etiologija. Najčešći uzroci prijevremene bolesti: cervikalna insuficijencija, malformacije maternice, izvanstanična patologija, zarazne bolesti u trudnica; fetalnog patologija (razvojnih defekata, pregledi patologija, kongenitalnih bolesti), patologija trudnoće i poroda (toksikoza, imunološke inkompatibilnost između trudnica i fetusa, prerano odvajanje posteljice, prijevremeno kidanje membrana), kao i faktori kao što su radu rizika, dobi od trudne mlađih od 20 i preko 35 godina, loše navike (alkoholizam, ovisnost o drogama, pušenje).

  Klinički znakovi prijevremene bolesti

  Pojava preranog djeteta ovisi o stupnju prijevremenosti.

  · Duboko prerano dijete (tjelesna težina manja od 1500 g) ima tanku naboranu kožu tamno crvene boje, bogato prekriven lubrikantom i pištoljem (lanugo). Jednostavna eritema traje do 2-3 tjedna. Subkutani sloj masti nije izražen, bradavice i isola mliječnih žlijezda jedva su vidljivi; aurikalije su ravne, bez oblika, mekane, prešane na glavu; nokti su tanki i ne dolaze uvijek do ruba nokta; pupak se nalazi u donjoj trećini abdomena. Glava je relativno velika i iznosi 1/3 duljine tijela, udovi su kratki. Šavovi lubanje i fountainanelles (veliki i mali) su otvoreni. Kosti lubanje su mršave. Kod djevojčica, genitalni jaz ostaje kao posljedica nerazvijenosti maternice, klitorisa

  Funkcionalni znakovi preranog djeteta su smanjeni mišićni tonus, letargija, slaba plač ili cvrčanje, nedostatak ozbiljnosti ili nedostatak gutanja i sisanja refleksa. Broj dišnih pokreta varira od 36 do 82 1 min, dah površine, neujednačena dubine označen istezanja pojedinih udisaja, respiratorne stanki različitih duljina, vrijeme spavanja dišnih pokreta s teškoćama izdisanje (zvan gaspsy). pojavljuje se, kod dječaka, testisi nisu spušteni u skrotum.

  Preuranjene bebe njeguju se u posebnom odjelu s temperaturom zraka od 25 ° C s vlažnosti od 55-60%. Pojedinačni uvjeti nastaju uz pomoć inkubatora ili dodatnog zagrijavanja kreveta. U prvim danima života, inkubatori zatvorenog tipa koriste se za djecu s dojiljom težom od 2 kg ili manje.

  Zdrave prerane bebe otpuštaju se kući nakon postizanja tjelesne težine od 2 kg, ali ne prije 8-10 dana.

  Zdrave prerane bebe koje nisu dosegle tjelesnu težinu od 2 kg u prva dva tjedna života, a pacijenti, bez obzira na tjelesnu težinu, prenose se u drugu fazu njege

  U bolnici 2. stupnja dječje skrbi premještena je u posebno opremljenim strojevima za oživljavanje s kovčezom i opskrbom kisikom

  U specijaliziranim odjelima, djeca se nalaze u zatvorenim odjelima. Duboko prerano i bolesna djeca se njeguju u karijeri

  Kupanje zdravih preuranjenog početka od 2 tjedna starosti (s epitelizacijom pupkovine), s tjelesnom težinom manjom od 1000 g, higijenske kupke počinju u dobi od 2 mjeseca.

  Pješačenje se provodi od 3-4 tjedna do tjelesne težine od 1 700-1 800 g

  Onemogućite zdrave djece iz odjela 2. stupnja skrbi nakon postizanja tjelesne težine od 1700 g.

  · Preživljavanje ovisi o gestacijskoj dobi i tjelesnoj masi pri rođenju.

  · U HI-IV stupnju prijevremenosti i manje od 30-31 tjedna trudnoće, porođaj završava s rođenjem živog djeteta u 1% slučajeva

  · S intenzivnim liječenjem moguće je preživljavanje djece s gestacijskim razdobljem od 22 do 23 tjedna.

  · Mortalitet povećava s faktorima rizika:

  · Krvarenje od majke prije porođaja

  · Porođaj na plinskoj prezentaciji

  · Muški spol fetusa

  Dječje alergije: što trebate znati?

  Dječja hrana u paru. Što znate o njima?

  Natjecanje "U jeziku sreće"

  Testirati vožnju dječjom organskom hranom Pročitajte recenzije!

  Isprobajte korisne zalogaje za djecu od 1 godine

  Sigurno nisi znao o insekata!

  Mama ide na istraživanje

  Enciklopedija o insektima: najzanimljiviji

  Ukusni i zdravi snack za djecu

  Ovdje su dragocjene trake! Što dalje?

  Povezani postovi o "Premature Baby"

  Preuranjeno dijete i njega

  kako se brinuti za prerano dijete

  Članak. Preuranjeno dijete: rodiljna bolnica i dječja bolnica

  Dječje alergije: što bi trebala znati mama?

  Što ste radili za 2 godine?

  Djeca u stanicama. kao u Londonu, 30-e hodaju svojim bebama

  Vitalnost fetusa

  komentari

  Ako uzmemo u obzir operaciju na srcu i retinalnu odvojenost koja dovodi do sljepoće, a ne ozbiljnih kršenja, onda ono što je toliko ozbiljno? Jesu li majke spremne podići dijete s teškoćama u razvoju, znajući da nakon smrti nitko neće trebati? Prema medicinskoj statistici, a ne prema glasovima na Internetu, u vrlo preuranjenim bebama postoji velika vjerojatnost mentalne retardacije, dtsp-a, oštećenja vida, čak i sljepila zbog mehaničke ventilacije, oštećenja sluha. Je li vrijedno spasiti ovu djecu, znajući da će s većom vjerojatnosti podnijeti cijeli život?

  Ovo je pitanje bolje za našu državu pitati. Roditelji i svi drugi ljudi koji se tu raspravljaju s vama, nema smisla ništa reći, ne spavaju. Bio sam propisane lijekove u 23-24 tjedna. Nitko nije ništa pitao, oni su sve spasili. 1 djevojka 510 grama umrla je drugi dan, a drugi dva 610 grama. On je preživio. Spremljeno 4 mjeseca. Kao rezultat toga, ona je gluha, slijepa, cerebralna paraliza, mikrocefalija, oštećenja CNS-a, bez refleksa za gutanje, osobe s invaliditetom u ležećem položaju za život. A mi i njena patnja. Koliko je sila potrošeno i sve uzaludno.
  Ako je svaka druga osoba rođena u 23-24 tjednu, a svatko bi onesposobio ljude, možda bi to mislili, ne bi napisali gluposti o spasenju. Ja sam majka bolesnog djeteta i protiv spašavanja duboko prerane. Tko to treba i što je sve ovo? Da, kako bismo na televiziji mogli prikazati naša postignuća u zemlji. spasiti, skrbiti, a onda je država htjela pljunuti kako živimo i to s djetetom.

  Već sam napisao nekome u komentarima da su naši prijatelji rođeni 3. veljače, blizanci: djevojka i dječak u razdoblju od 24 tjedna težine od 700 grama. Djevojka je gotovo odmah primila transfuziju krvi i operaciju srca. Tada su imali problema s odstranjivanjem retine, također su radili nekoliko laserskih operacija. Postoje problemi s probavom. Početkom lipnja djeca su otpuštena kući. Naravno, oni neće biti apsolutno zdravi (viziju), ali samo potpuni idiot može ih nazvati "najtežim invalidima".

  I prije godinu i pol dana, djevojka koja je težila 650 grama rođena je u klinici Otto od strane PLAN Cesarean odjeljka u ranom razdoblju. Prije toga, majka je izgubila petero djece, jer u kasnijim razdobljima razvila je vrlo jaku preeklampsiju i djeca su umrla. Mama je svjesno otišla, nije imala drugu priliku da ima dijete. Djevojka je živa. Neću napisati da sam apsolutno zdrav, ali. majka je sretna.

  Jedini, više ili manje uspješni slučajevi, nažalost, ne uzrokuju problem s vremenom, zar biste optimistični zaključci dali u dva slučaja, prvo detaljno proučite temu, a sada se intenzivno raspravlja u svijetu. iluzija da je sve moguće, samo trebate i ako "loš" liječnici ne, jednostavno ne žele! U većini razvijenih zemalja planiraju zabraniti ove eksperimente.

  Znaš, neću se raspravljati s tobom, već ću se čak složiti. Mislim da je nužno provesti reanimacijsku akciju i intenzivnu terapiju kada postoji mogućnost da će osoba biti sposobna voditi više ili manje puni život. Bez obzira na to koliko dugo i s kojom se masom rodio.

  Imala sam susjeda, stariju od mene godinu dana. Rodila je dijete s punim trajanjem, ali zbog pogrešnih postupaka liječnika tijekom porođaja, došlo je do kliničke smrti. Dijete je bilo reanimirano, ali to je učinilo predugo. Rezultat je biljka koja je potpuno bez inteligencije i sposobnosti samostalno kretanja. Prognoze liječnika - više od godinu dana neće živjeti. Živi već 14 godina. Ali tata ih je bacio, a majka nije pronašla podršku u svojoj obitelji. Kad je dijete bilo 3 godine, mama je otrovana.

  Ušao sam u ovu temu da kažem da postoje sve vrste slučajeva i možda postoji šansa.

  Sada se posve složim s tobom. To sam pokušavao reći.

  sa mnom jedan dan rodila cigana za razdoblje od 27 tjedana blizanaca. Rođena je dvoje djevojaka težine manje od 1 kg, jedan je umro istog dana, a drugi - sljedeći. Liječnici su rekli da je nemoguće učiniti ništa, jer nisu disali. Ne znam je li sve bilo tako beznadno, ali s obzirom na to da je u našoj bolnici u odjelu za skrbnu žbuku od zidova i stropova raspala, nije bilo ni tuš, pa ni normalni WC, sve je moguće!

  Ovo je vrlo tužan događaj, ali razmišljam o onome što očigledno ne znaš: u cijelom svijetu, djeca rođena u tako kratkom razdoblju praktički ne preživljavaju. Sva ta djeca su najviše hendikepirani, nikada neće trčati ili čak hodati, ne kažu, gotovo svi su slijepi, a većina ih je gluha. oni ne žele da se takva djeca rodi, a vi krivite liječnike jer nisu počinili nevo moguće je, idite jednom u sirotište za bolesnu djecu, vidjet ćemo kako ste preživjeli. Ne govorim o činjenici da lijekovi za izradu njihovih unutarnjih organa rade fantastičan novac - 2-3 tu. jedna injekcija, ali im je potrebna mjesecima i godinama. Ja sam majka djeteta s teškoćama u razvoju od rođenja, shvaćam o čemu govorim, a ovaj je post samo nepromišljena i nepismena grubost prema liječnicima. prava da vrijeđaju one koji to rade svaki dan.

  Postoji takva stvar kao Hipokratska zakletva, a liječnicima ne mora odlučiti hoće li moje dijete živjeti ili ne. Moram ići u internat za bolesnu djecu u svoje vrijeme gotovo svaki tjedan, tako da mogu savršeno zamisliti što su djeca s teškoćama u razvoju. A onda, zašto se brinete o svom djetetu, ali uvjerite me da moram smatrati smrt takve djece zdravo za gotovo?

  Zato što nemate pojma što je fetus u 24 tjedna, kako da s njom i što iz njega proizlazi (ako preživi), a smrt u našem životu se događa, a mi to trebamo prihvatiti i suosjećanje s tuđom nesrećom kako su optužbe upućene onima koji svakodnevno spasavaju djecu. Je li sama majka, koja je izgubila dijete, obvezala vas da joj optužujete ubojice?

  Što je fetus u 24 tjedna?

  Fetus je razvoj u utero ljudskom tijelu od 9. tjedna trudnoće do rođenja. Ovo razdoblje razvoja fetusa naziva se fetalnim. Prije 9. tjedna trudnoće, organizam koji se formira naziva se embrij ili embrij.

  Dakle, za 24 tjedna definitivno nije klanje.

  Evo me isto.

  Što to ima veze s kim? Jednostavno, ako pratite svoju logiku, morate legitimirati eutanaziju i jednostavno uništiti sve osobe s invaliditetom koje se tako teško brinu! Ostavimo starce koji imaju kobne dijagnoze i nećemo se boriti za život djece, koji će i dalje biti onesposobljeni samo zato što liječnici imaju plaću od denar. Kada osoba želi postati liječnik, najprije mora shvatiti da će biti odgovoran za nečiji život i pitanje koje bi mu trebalo biti sam - kako spasiti drugu osobu. Tek tada je pravi liječnik. I što ima plaću, ne razumijem. Nitko ne kaže da je lako podići dijete osobe s invaliditetom, kažem da se uvijek boriš za ljudski život i da ne misliš: "I neka umre, bit će to ionako s invaliditetom".

  Ozbiljna tema. Ali suci nisu nas. Ne znamo ništa o konkretnoj situaciji, osim što dijete nije spašeno. Imala sam planirano prirodno porođaj. Anamneza s opterećenjem. Trebali su biti na čelu bolničkog liječnika. Ali ni ona ni drugi liječnik nisu došli. Rođenje je preuzelo primalja, medicinska sestra, au zadnjem trenutku je pokrenut neonatolog. Srećom, sve se ispalo dobro, dijete je normalno i zdravo. Ali što ako nije tako? Tko je kriv? Tijekom isporuke, liječnik me je nekoliko puta nazvao, ali tamo je doveo teški pacijent, a njoj su bačene sve snage majčinske bolnice. Što je zaključak svega ovoga? Uopće, Božja volja ili sudbina (tko vjeruje u što). Čak ni ugovori ne jamče pozitivne ishode.

  Govorim o nečem drugom: činjenicu da ne možete kriviti one koji nisu spasili embrij rođen 24. tjedna trudnoće. Ne možete tražiti da to učinite nemogućim i morate biti svjesni onoga što se kasnije događa u takvim situacijama s djetetom. a ne dojmljive dame koje su primile "duboko" znanje na tečajevima u maternici! Pokazati svoj humanizam, govoriti o situaciji, detalji kojih ne znate, ni to ne vrijedi. Zdrava i slava Bog, i ovo je poduhvat liječnika i njihovih roditelja, a neka djeca postaju onesposobljena, unatoč ogromnom novcu i radu koji su uloženi u njih, a za sve to možete kriviti sve liječnike, to će biti lakše od toga i djeca, to se događa, umiru. je li to kriv za to? Ako je preživio, sretan, a ako ne, svatko je kriv i plaća ovdje je da oni ne idu liječnicima za to! koji su umrli, a "stručnjaci" s računovodstvenim i menadžerskim obrazovanjem, koji znaju točno što bi trebalo biti učinjeno.

  Naravno, potrebno je boriti se za ljudski život, uvijek pisati pismo novom predsjedniku: neka kupuju drugi maloljetnik u zemlji u kojoj možete ostaviti takvu djecu, jedan (u CDB-u) nije dovoljan, neka kupuju kvalitetniji surogat! Sretno!